Camouflage therapie

Meer lezen

Wat is camouflage therapie

Met camouflagetherapie wordt de huidklacht niet verminderd, maar tijdelijk minder zichtbaar gemaakt. De huidtherapeute zal met speciale, huidvriendelijke, camouflagecrèmes de juiste huidskleur maken. Deze camouflage crème kun je vervolgens zelf aanbrengen wanneer dit gewenst is.


Indicaties camouflage therapie

Camouflagetherapie kan op alle kleurverschillen worden toegepast. Alleen wanneer deze kleurverschillen niet of nauwelijks verheven/voelbaar zijn en niet bestaan uit schilfertje. Enkele voorbeelden zijn:

Behandeluitvoering

Tijdens een intakegesprek met de huidtherapeut wordt er samen naar de huidklacht gekeken. Tijdens dit gesprek worden je wensen en verwachtingen worden besproken. Vervolgens wordt door de huidtherapeut besloten of camouflage therapie voldoende is om de huidklacht te maskeren. Bij sommige huidklachten kan de camouflage de klachten juist accentueren en dat is zonde. Wanneer jouw huidklacht een indicatie is voor camouflagetherapie is kan de kleur worden bepaald. De huidtherapeut maakt hierbij gebruik van een kleuren pallet met huidvriendelijke camouflage crèmes. Er worden maximaal twee kleuren gemend om tot de juiste huidskleur te komen. Bij sommige huidtypes is één kleur voldoende. Wanneer de huidtherapeut de juiste kleur heeft bepaald, word het mengsel op je huidklacht aangebracht. Hierna mag je zelf beoordelen of het resultaat naar je verwachtingen voldoet. Als dit niet zo is, worden er opnieuw kleuren gemend tot de kleur naar wens is. Wanneer de juiste kleur is verkregen wordt ook uitgelegd hoe je de camouflage crème watervast maakt. Als je tevreden bent met het resultaat, zal de therapeut de benodigde camouflagecrèmes en bijhorende producten voor je bestellen.


Vervolgafspraak

Tijdens de vervolg afspraak je de thuis producten ontvangen, waaronder natuurlijk de camouflage creme. De therapeut zal leren hoe je de camouflagetherapie thuis moet toepassen.


Behandelresultaat

Na het aanbrengen van de camouflagecrème zullen de kleurverschillen in de huid gemaskeerd zijn, zonder dat dit onnatuurlijk oogt. De gecamoufleerde plekken zullen nauwelijks te onderscheiden zijn van de 'echte' huidskleur. Daarnaast is de camouflage therapie waterbestendig. Je kunt dus met een gerust en zelfverzekerd gevoel de deur uit! 

Een gratis productadvies voor jouw huid?

Na mijn studie (Bachelor of Science, in huidtherapie) heb ik voor diverse huidproblemen een productadvies op maat geschreven. In dit advies staan allerlei producten waar ik positieve ervaring mee heb. Zowel in de praktijk, als in mijn privé leven. Het zijn producten met daarin ingrediënten die écht iets voor je huid kunnen betekenen.