Camouflage therapie
26 november 2021 
2 min. leestijd

Camouflage therapie

Bij camouflage therapie wordt er gebruikt gemaakt van een speciale camouflagecrème. Om zo een cosmetisch storende huidklacht minder zichtbaar te maken. In deze blog vertel ik je alles over de behandelindicaties van camouflage therapie, de contra-indicaties en wat je van een camouflagetherapie behandeling kunt verwachten. 

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder!


Wat is camouflagetherapie?

Wat is camouflagetherapie nou eigenlijk? Bij camouflagetherapie moet je denken aan het camoufleren van een cosmetisch storende huidklacht. De huidklacht wordt dus niet behandeld. Maar tijdelijk minder zichtbaar gemaakt doormiddel van een camouflagecrème. Zo kun je bijvoorbeeld de roodheid van couperose camoufleren. Of een wijnvlek tijdelijk onzichtbaar maken.

Een huidtherapeut zal met een speciale, huidvriendelijke, camouflagecrème precies jouw huidskleur namaken. Vaak wordt er gewerkt met producten van Dermacolor. De camouflagecrème kun je vervolgens thuis zelf aanbrengen wanneer je jouw huidklacht even onzichtbaar wilt maken.

wat is camouflagetherapie

Indicaties camouflage therapie

Camouflage therapie kan eigenlijk op alle kleurverschillen in de huid worden toegepast. Maar wel alleen als deze kleurverschillen niet of nauwelijks verheven en voelbaar zijn. En ook niet bestaan uit schilfering. Voorbeelden van behandelindicaties voor camouflage therapie zijn:

couperose camoufleren

Behandeluitvoering camouflage therapie

Tijdens een intakegesprek wordt er eerst samen naar de huidklacht gekeken. Ook zal de huidtherapeut samen met jou je wensen en verwachtingen bespreken om te kijken of camouflage therapie de juiste oplossing is. Zo kom je achteraf niet voor verassingen te staan. Bij sommige huidklachten kan camouflage therapie de klachten juist accentueren. En dat zou zonde zijn.

Wanneer jouw huidklacht inderdaad een indicatie voor camouflage therapie is, kan de juist kleur worden bepaald. De huidtherapeut maakt hierbij gebruik van een kleuren pallet met huidvriendelijke camouflagecrèmes. Er worden maximaal twee kleuren gemend om tot de juiste huidskleur te komen. Bij sommige huidtypes is één kleur al voldoende.

Wanneer de huidtherapeut de juiste kleur heeft bepaald, word het mengsel op je huidklacht aangebracht. Hierna mag je zelf beoordelen of het resultaat aan je verwachtingen voldoet. Als dit niet zo is, worden er opnieuw kleuren gemend tot dat de kleur wel het gewenste resultaat geeft.

Wanneer het gelukt is om de juiste kleur te creëren, zal de huidtherapeut de benodigde camouflagecrème en bijhorende producten voor je bestellen.

camouflage therapie

Vervolgafspraak camouflage therapie

Als alle producten binnen zijn, wordt er een vervolg afspraak gemaakt. Tijdens deze afspraak zal de huidtherapeut de camouflage creme nog een keer bij je aanbrengen. Om te kijken of het de juiste kleur is. Ook wordt uitgelegd hoe je de camouflagecrème zelf thuis aanbrengt en watervast maakt..

Behandelresultaat camouflagetherapie

Na het aanbrengen van de camouflagecrème ,zullen de kleurverschillen in de huid gemaskeerd zijn. Zonder dat dit onnatuurlijk oogt. De gecamoufleerde plekken zullen nauwelijks te onderscheiden zijn van de 'echte' huidskleur. Daarnaast is camouflagetherapie waterbestendig. Je kunt dus met een gerust en zelfverzekerd gevoel de deur uit!

wat is camouflagetherapie

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen! En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Download mijn gratis hand-out!

Ik leg in vier stappen uit hoe je zelf jouw cosmetica producten kunt beoordelen.

sproetgekeurd

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram