Bioré review
09 augustus 2020 
1 min. leestijd

Bioré review

Ik denk dat we de filmpjes allemaal wel kennen. Mensen die een neusstrip van hun neus aftrekken. En vervolgens een strip vol met mee-eters laten zien. Maar zijn dit wel echt mee-eters? En is zo’n peel-off masker of porie strip echt zo goed voor je huid? Ik zocht het voor je uit!

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder! Of bekijk hier mijn Biore Instagram story terug


Bioré Peel-Off masks en porie strips

Bioré is één van de vele cosmetica merken die dit soort peel-off maskers en neus strips aanbied. Maar waar komt die hype eigenlijk vandaan? Neusstrips en peel-off masks zijn namelijk alles behalve goed voor je huid.

Het idee van de zogeheten ‘Peel-off’ maskers en neus strips is: smeren en van je huid aftrekken. Wat er overblijft is dan (zogenaamd) een masker of stripje met allemaal mee-eters. Maar wist je dat dit helemaal geen mee-eters zijn? Maar talgpuntjes. Wat het masker dus eigenlijk doet is goede cellen, stoffen en oliën van je huid trekken. Inclusief je donshaartjes. Dat is dan misschien het enige positieve lichtpuntje hieraan.

Eigenlijk trek je met de zwarte houtkool neus strips en maskers dus een stuk van je bovenste huidlaag eraf. Je huid voelt hierna zacht, gehydrateerd en glanzend. Logisch, want je hebt er tenslotte een hele laag afgetrokken. Maar dit effect is gewoon een ontstekingsreactie. Je huid brengt namelijk een ontstekingsreactie op gang en verhoogd zo tijdelijk de hydratatie en doorbloeding.

Hierdoor lijkt het inderdaad alsof het masker je huid glans geeft. En een verbeterde doorbloeding. Maar deze ontstekingsreactie brengt stress aan je huidcellen te weeg en zo onzichtbare schade. Op lange termijn uit dit zich in zichtbare veroudering.

Liever geen peel-off maskers en neus strips dus! Gebruik liever een exfoliant. Voorbeelden van effectieve exfolianten om van die verstopte poriën af te komen vind je in mijn gratis productadviezen.

bioré neusstrips review

Benieuwd welke cosmetica merken je nog meer beter kunt laten staan? Volg dan de Sproetonline Instagram pagina! Hierin wordt regelmatig een ‘aangesmeerd’ story geplaatst. Met daarin merken en producten die je beter niet kunt smeren.

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen. En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram