Driehonderd euro neerleggen voor een crème is niet gek als je een Dior winkel binnenloopt. Maar is dit echt nodig? Zo’n dure crème? En is een dure crème dan ook altijd beter? Meestal niet. Daarom nam ik een aantal crèmes van Dior onder de loep. Waaronder de Dior capture totale lijn.
Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder! Of bekijk hier mijn Dior Instagram story terug.
Dior Capture Totale Cell Energy
Allereerst deze anti-age crème uit de Dior Capture Totale lijn. Net als in het Dior capture totale serum staat in de product omschrijving staat dat de crème rimpels binnen zeven dat van binnenuit opvult. Nou dat is al een claim die nooit waargemaakt kan worden. Daarnaast staat er ook een heel verhaal over moedercellen. Ook wel de “magische moedercellen” genoemd. Die zich oneindig zouden kunnen delen.
Op zich is celdeling inderdaad nodig om huidveroudering te remmen. Helaas zit er niets in deze crème wat celdeling (of magische celdeling) zou kunnen stimuleren. Zelfs de antioxidanten in het potje doen niets, omdat ze verpieteren in crèmes die in potjes zitten.
Wat er wél in zit zijn irriterende ingrediënten als: jasmijnolie, alcohol, propelyne glycol en parfum. De, volgens Dior, beste anti-aging crème. Die precies NIETS tegen aging doet dus..
Benieuwd welke anti age crèmes ik adviseer? Bekijk dan hier mijn favoriete anti-age crèmes.
Dior Micro-Caviar de Rose
De Dior Micro Caviar de Rose crème is speciaal ontwikkelt voor de huid die in een burn-out zit. Ik wist niet dat je huid ook in een burn-out kon zitten? En ben ook heel benieuwd hoe dit er dan precies uit ziet, maar als ik zo naar de formulering kijk verwacht ik dat je huid alleen maar meer in een burn-out zal komen.
De crème bestaat voornamelijk uit micronutriënten van de roos uit Granville. Dit is gewoon een duur woord voor rozenextract. Een héél duur woord, want de crème kost maar liefst €402,50 euro. En dat terwijl rozen extract je huid juist irriteert.
Dior L’Or de Vie
En dan als klapper nog deze Dior anti-age crème. L’Or de Vie staat voor een druivensap uit een speciale (of magische haha) Franse wijngaard. En zou volgens Dior krachtige antioxidanten bevatten. Maar er is nul betrouwbaar wetenschappelijk onderzoek gedaan naar dit druivensapje. Daarnaast overleven de, welgeteld drie, antioxidanten niet in potjes. Of zijn het soms magische antioxidanten?
Verder bevat de crème ook nog eens allerlei irriterende ingrediënten die huidveroudering juist stimuleren. Gelukkig is de crème lekker scherp geprijsd: €534,80….. Ik zou het daarom lekker bij de Dior parfums houden. Die zijn namelijk wel heel lekker!
Benieuwd welke cosmetica merken je nog meer beter kunt laten staan? Volg dan de Sproetonline Instagram pagina! Hierin wordt regelmatig een ‘aangesmeerd’ story geplaatst. Met daarin merken en producten die je beter niet kunt smeren. Liever weten welke producten je wél moet smeren? Bekijk dan mijn gratis product adviezen!