Kiehl's review
10 januari 2021 
8 min. leestijd

Kiehl's review

Ik zie dit merk steeds vaker voorbij komen. Kiehl’s. Reden genoeg om even in hun assortiment te duiken. En ik kan je vertellen. Dat is niet al te best.. De producten van Kiehl’s zitten niet effectief verpakt. Waardoor actieve ingrediënten verloren daarnaast. Verder bevatten de producten ook veel irriterende ingrediënten. In deze blog vertel ik je meer over Kiehl’s.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder! Of bekijk hier mijn Instagram story over Kiehl's terug!


Kiehl’s review 

Op Instagram heb ik al meerdere story’s over dit merk geplaatst. Vooral, omdat Kiehl’s nog steeds als iets fantastisch wordt aangeprezen door veel ‘influceners’. En ik het merk helemaal niet zo fantastisch vind. In tegendeel zelfs. Veel formuleringen zijn om te huilen.... 

Er zijn inmiddels van veel cosmetische ingrediënten bekend dat ze huidallergieën uitlokken. Je noemt deze stoffen ook wel allergenen. Deze allergenen stoffen worden door artsen, vaak dermatologen, gebruikt bij zogeheten plakproef testen. Een allergie test, waarbij er met opzet pleisters met allergenen op de huid worden geplakt. Om zo te achterhalen waar de huid allergisch op reageert. 

Ik hoor je denken, oké maar wat heeft dit met Kiehl’s te maken? Nou, het merk schrijft overal op hun website dat de producten door dermatologen worden geadviseerd. Ze hebben zelfs een aparte 'Dermatologist solutions' verkooppagina. Met daarop producten die door dermatologen zijn ontwikkeld. Maar vrijwel alle Kiehl’s producten bevatten allergenen stoffen? En ik denk niet dat dermatologen deze stoffen graag terug zien in cosmetica... Reden genoeg voor een Kiehl's review!

Kiehls Clearly Corrective brightening smoothing cream review

Allereerst deze Clearly Corrective Brightening Smoothing cream. Wat de crème belooft, is: onmiddellijke glans, hydratatie en verlichting van pigmentvlekjes. Ik kan je vertellen dat deze crème dit helaas nooit zal waarmaken. Wat je hiervoor nodig hebt zijn namelijk actieve ingrediënten. En die ontbreken in deze crème.

Er zitten bijvoorbeeld geen pigment remmende ingrediënten in. En ook geen antioxidanten of andere ingrediënten die kunnen beschermen tegen pigmentvorming. Wat er wel in zit is lavendel olie. Een ingrediënt die in combinatie met zuurstof huidveroudering in de vorm van rimpels en pigmentvlekken veroorzaakt. Oftewel, het tegenovergestelde van wat de crème je beloofd. 

Ook zit er propleyne glycol in. Dit geeft bij veel mensen huid irritatie. En hier blijft het niet bij, want zelfs de hydraterende ingrediënten ontbreken in deze “hydraterende” crème. Het product bestaat zelfs voor het grootste deel uit uitdrogende alcohol. Kortom, deze creme is niet het proberen waard!

kiehl's ultra facial cream review

Kiehl’s Super Multi Correctieve cream review

Volgens de product omschrijving pakt deze Kiehl’s multi corrective cream de zeven tekenen van huidveroudering aan. Het zou de huidelasticiteit en huidtextuur verbeteren. Rimpels en fijne lijntjes verminderen. De huid laten stralen, egaler maken, verstevigen en liften. Allemaal veelbelovende beloftes. Beloftes die eigenlijk geen één crème kan waarmaken. Maar al helemaal geen crème die in een potje verpakt zit. 

Je kunt je huid namelijk wel degelijk beschermen tegen veroudering. Door antioxidanten te smeren. Maar deze antioxidanten zijn heel gevoelig voor licht en zuurstof. Ze overleven daarom alleen in crèmes die verpakt zitten in luchtdichte pompjes of tubes. Niet in potjes, zoals de Kiehl’s crème. Je hebt er daarom helaas niets aan. 

Daarnaast wordt de crème geadviseerd aan de gevoelige huid. En ook hier ben ik het absoluut niet mee eens. De crème zit namelijk vol met problematische geurstoffen. Die je juist niet zou moeten smeren op de gevoelige huid. Eigenlijk zou geen één huidtype het moeten opsmeren.

Kiehls Ultra Facial cream review

Ook de Kiehl’s Ultra Facial cream zie ik vaak voorbij komen op social media. Reden genoeg voor een Kiehl’s Ultra Facial cream review dus. Wat meteen opvalt, is dat ook deze crème in een potje zit. Dan kan de crème eigenlijk al weinig voorstellen, omdat veel actieve ingrediënten niet in potjes overleven. 

Als ik verder de ingrediëntenlijst bekijk, zie ik wel een aantal voedende stoffen terugkomen. Waaronder: abrikozenpitolie, squalene, rijstolie en olijfolie. Wat het een fijne crème maakt voor de droge huid. Alleen is het zo dat deze oliën, en met name de antioxidanten uit deze oliën, slecht tegen zuurstof en licht kunnen. Ze zullen hun werking in deze crème daarom snel verliezen. 

Zonde, want dit is vrijwel de enige Kiehl’s crème zonder geurstoffen. Als ze de crème in een pompje of flesje hadden verpakt, was het gewoon een goed product geweest!

kiehl's ultra facial cream

Kiehl’s Ultra Facial cleanser review 

Ook mijn Kiehl’s Ultra Facial cleanser review is alles behalve positief. En dat komt vooral door het eerste ingrediënt op de ingrediëntenlijst: Sodium Laureth Sulfate. Een agressief reinigende stof, die de bovenste huidlaag uitdroogt en beschadigt. Je ziet deze stof ook veel terug komen in shampoos. En zelfs dan zorgt het bij veel mensen voor problemen. Laat staan als je je gezicht ermee reinigt. 

Om toch nog even positief af te sluiten: de Kiehl’s Ultra facial cleanser is wél de meest huidvriendelijke reiniger uit het Kiehl's assortiment. Dit komt vooral, omdat de reiniger vrij is van irriterende geurstoffen en plantextracten. En dit zijn de andere reinigers niet. 

Kiehl’s Blue herbal cleanser review

And last but zeker not least, deze Blue herbal cleanser van Kiehl’s. Het product belooft je huid op een niet-uitdrogende manier te reinigen. Daarnaast zegt het product vooral effectief te zijn voor de acne huid. Maar één ding is zeker. Geschikt voor de acne huid is deze reiniger absoluut niet! 

Er zitten namelijk ingrediënten in die acne klachten juist triggeren. Voorbeelden van dit soort ingrediënten zijn: alcohol, propelyne glycol, geurstoffen, essentiële oliën en sulfaat. Naast deze slechte ingrediënten, bevat de crème geen ingrediënten die de acne klachten wél kunnen aanpakken. Ook deze reiniger zou ik daarom niet aanschaffen.

Kiehl’s Midnight recovery concentrate review

Volgens de Douglas en Bijenkorf is deze Kiehl's midnight recovery concentrate een echte bestseller. Zelf begrijp ik dit niet. Het product zit namelijk echt bom vol irriterende geurstoffen. Van de in totaal 26 ingrediënten die het Kiehl’s midnight recovery concentratie serum bevat, zijn 19 ingrediënten slecht voor je huid. Niet normaal toch?

Dit zijn bijna allemaal geurstoffen. Waaronder ook weer lavendel olie. Wat juist bijdraagt aan veroudering in plaats van huidverjonging. De huid wordt dus niet soepeler, gladder en stralender. Zoals de olie beloofd. Maar ouder. 

Gelukkig wordt de olie voor de nacht geadviseerd, want verschillende geurstoffen zijn lichtgevoelig. Dit betekent dat er een reactie ontstaat als ze worden blootgesteld aan zonlicht. Met als gevolg onzichtbare schade op korte termijn. En zichtbare schade (huidveroudering) op lange termijn. 

Wil je toch een huidolie smeren? Gebruik dan liever een 100% plantaardige, koudgeperste olie. Deze oliën zitten namelijk van nature vol met krachtige antioxidanten. En misschien wel nog belangrijker: ze bevatten geen schadelijke ingrediënten. Meng dan bijvoorbeeld twee druppels olie door je dagcrème. Op die manier verbeter je de huidhydratatie én bescherm je je huid tegen veroudering. 

Hieronder heb ik twee fijne oliën gezet:

kiehl's ultra facial cream

Kiehl’s Nightly Refining Micro-peel concentrate review

Een ander populair Kiehl’s serum is de Nightly Refining Micro peel concentrate. Het is een nachtserum dat volgens het merk huidvernieuwing zou versneller. En zo ook een stralendere, gladde en jongere huid creëren. Het serum staat zelfs op de zogeheten Kiehl's ‘Dermatologist solutions’ pagina. Maar ik weet zeker dat er weinig dermatologen zijn die dit serum zouden adviseren. 

Het serum bevat namelijk een onwijs hoge concentratie gedenatuurde alcohol. Dit is een alcohol die je huid uitdroogt en irriteert. En langdurige irritatie, zorgt weer voor veroudering. De claim dat dit serum huid verjongend zou werken, wordt hiermee meteen tegengesproken. 

Daarnaast bevat het serum ook nog een relatief hoge concentratie van het ingrediënt HEPES. Deze stof zorgt in combinatie met zuurstof voor huidveroudering. Ook niet echt een handige stof om in een anti-age serum te stoppen dus. 

kiehls review

Kiehl’s Masker review 

Naast een Kiehl's dagcrème, reiniger, serum en toner, kun je bij dit merk ook terecht voor een Kiehl's masker. Ik ben zelf geen groot fan van gezichtsmaskers. Vooral, omdat een masker niet anders is dan een gezichtscrème. En je het vaak maar kort op je gezicht laat zitten. 

Maar ook omdat veel gezichtsmaskers het tegenovergestelde doen, als wat ze beloven. Namelijk: de conditie van je huid verslechteren in plaats van verbeteren. En daar is vrijwel ieder Kiehl’s masker een voorbeeld van. Hieronder kun je per Kiehl’s masker lezen of het wel of niet de moeite waarde is: 

Misschien vind je dit ook interessant!

Wil je graag een gezichtsmasker gebruiken, maar liever geen Kiehl’s masker meer? Dan is mijn blog: 'Gezichtsmasker goed of slecht?’ misschien interessant! Hierin vertel ik over de zin en onzin van gezichtsmaskers. En vind je recepten hoe je gezichtsmaskers zelf kunt maken. Of bekijk hier mijn Top 5 beste gezichtsmaskers.

kiehl's masker


Benieuwd welke cosmetica merken je nog meer beter kunt laten staan? En welke producten je juist met een gerust hart kunt opsmeren? Volg dan de Sproetonline Instagram pagina! Hierin wordt regelmatig een ‘aangesmeerd’ story geplaatst. Met daarin merken en producten die je beter kunt skippen. Liever weten welke producten je wél moet smeren? Bekijk dan mijn gratis product adviezen pagina of bekijk mijn overige reviews!

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen! En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Mitzy
Door

Mitzy

op 29 Jul 2023

Dank je hartelijk voor je review. Ik dacht dat ik exceem aan mijn ogen, en huid onder mijn ogen, had maar ik gebruikt nu al een tijd Kiehl's producten. Het jeukt ook vreselijk. Ik ga er meteen mee stoppen. Mijn huid is droger geworden. Nogmaals dank.

Luus van Eck
Door

Luus van Eck

op 31 Jul 2023

Hi Mitzy, wat vervelend dat je zo´n last van de huid rondom je ogen hebt. Het kan inderdaad heel goed komen door de cosmetica producten die je op dit moment gebruikt! Deze huidklacht wordt ook wel Dermatitis periocularis genoemd. Ik heb er een blog over geschreven met daarin product tips. Misschien heb je hier nog iets aan!

D. Schuurman
Door

D. Schuurman

op 14 Feb 2024

Ik gebruik al jaren Kiehls en ik kan niet meer zonder. Fantastische producten, mijn huid straalt erbij. Wanneer ik het niet gebruik, kan je het al gauw zien....Dus ik kan het zeker aanbevelen! Top!

Reactie plaatsen

Download mijn gratis hand-out!

Ik leg in vier stappen uit hoe je zelf jouw cosmetica producten kunt beoordelen.

sproetgekeurd

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram