arrow_drop_up arrow_drop_down
Huidtherapeutische review: Kiehl's producten
11 januari 2021 

Huidtherapeutische review: Kiehl's producten

Ik zie dit merk steeds vaker voorbij komen. Kiehl’s. Reden genoeg om even in hun assortiment te duiken. En ik kan je vertellen. Dat is niet al te best.. De producten van Kiehl’s zitten niet effectief verpakt. Waardoor actieve ingrediënten verloren daarnaast. Verder bevatten de producten ook veel irriterende ingrediënten. In deze blog vertel ik je meer over Kiehl’s.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder!

Kiehls Clearly Corrective brightening smoothing cream

Allereerst deze hydraterende en verlichtende crème. Wat de crème beloofd is onmiddellijke glans en hydratatie. En verlichting van pigmentvlekjes, en andere verkleuringen, in het gezicht. Ik kan je vertellen, dat deze crème dit helaas nooit zal waarmaken. Wat je hiervoor nodig hebt zijn namelijk actieve ingrediënten die écht iets voor de huid kunnen betekenen. En die ontbreken in deze crème. Er zitten namelijk geen pigment remmende ingrediënten in. En ook geen antioxidanten of andere ingrediënten die kunnen beschermen tegen pigmentvorming. Wat er wel in zit is lavendel olie. Een ingrediënt dat in combinatie met zuurstof huidveroudering veroorzaakt. Oftewel, het tegenovergestelde van wat de crème je beloofd, zal gebeuren. Ook zit er propleyne glycol in. Dit geeft bij veel mensen huid irritatie. Zelfs de hydraterende ingrediënten ontbreken in deze “hydraterende” crème. Het product bestaat zelfs voor het grootste deel uit uitdrogende alcohol.. 

Kiehl’s Midnight recovery concentrate

Volgens de Douglas en Bijenkorf is deze gezichtsolie van Kiehl’s een bestseller. Zelf begrijp ik niet zo goed waarom. Het product zit namelijk echt BOM vol irriterende geurstoffen. Van de in totaal 26 ingrediënten die de Kiehl’s recovery concentrate bevat. Zijn 19 ingrediënten slecht voor je huid. Niet normaal toch?! Dit zijn bijna allemaal geurstoffen. Waaronder ook weer de lavendel olie. Wat juist bijdraagt aan veroudering. In plaats van het voorkomen. De huid wordt dus niet soepeler, gladder en stralender. Zoals de olie beloofd. Ik ben blij dat deze olie voor de nacht wordt geadviseerd. Het bevat namelijk verschillende geurstoffen die reageren als ze worden blootgesteld aan zonlicht. Met als gevolg onzichtbare schade, en later zichtbare huidveroudering. Wil je toch een huidolie gebruiken? Gebruik dan een 100% plantaardige, koudgeperste olie. Bijvoorbeeld deze jojoba olie. Of deze kukui olie. Deze oliën zitten namelijk van nature al vol met effectieve antioxidanten. Die je huid beschermen tegen huidveroudering. En misschien wel nog belangrijker: ze bevatten geen schadelijke ingrediënten.

Kiehl’s Blue herbal cleanser

And last but zeker not least, deze Blue herbal cleanser van Kiehl’s. Het product beloofd je huid op een niet-uitdrogende manier te reinigen. Daarnaast zegt het product vooral effectief te zijn voor de acne huid. Eén ding is zeker. Geschikt voor de acne huid is deze reiniger zeker niet! Er zitten namelijk ingrediënten in die acne klachten juist kunnen triggeren. Voorbeelden van deze ingrediënten zijn: alcohol, propelyne glycol, geurstoffen, essentiële oliën en sulfaat. Naast deze slechte ingrediënten. Zit er ook niets in wat acne klachten kan aanpakken. Ook deze reiniger zou ik daarom niet aanschaffen.

 

Benieuwd welke cosmetica merken je nog meer beter kunt laten staan? Volg dan de Sproetonline Instagram pagina! Hierin wordt regelmatig een ‘aangesmeerd’ story geplaatst. Met daarin merken en producten die je beter niet kunt smeren. Liever weten welke producten je wél moet smeren? Bekijk dan mijn gratis product adviezen!

Reactie plaatsen