Kneipp review
30 juni 2021 
2 min. leestijd

Kneipp review

Ik denk dat iedereen zich wel eens heeft gewassen met de Kneipp douche producten. Ze ruiken tenslotte overheerlijk. Maar dat lekkere geurtje is niet altijd even goed voor je huid. In tegendeel zelfs. Het droogt je huid uit, irriteert en kan zelfs leiden tot allergisch contacteczeem. Reden genoeg om de ingrediëntenlijsten van Kneipp onder de loep te nemen. Je leest mijn Kneipp review hier!

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder! Of bekijk mijn Instagram story over Kneipp hier terug!


Kneipp Mindful Skin

Tegenwoordig focussen wordt er steeds meer aandacht besteed aan stressvrijer leren leven. Mindfulness speelt hier een grote rol in en cosmetica merken spelen hier slim op in. Waaronder ook Kneipp.

Kneipp Mindful protecting daycream

Neem bijvoorbeeld deze Mindful protecting daycream. Die kortgezegd helemaal nergens tegen 'protect'. Volgens de verpakking geeft de Kneipp Mindful skin crème een anti-pollution effect en een blue-light effect. Ik ken überhaupt geen ingrediënten die kunnen beschermen tegen het blauwe licht van je mobiel of tablet. Het enige wat zou kunnen beschermen zijn antioxidanten. En die bevat de crème niet.

Ook het anit-pollution effect, oftewel bescherming tegen vervuilende milieu stoffen die je huid ouder maken, kan de crème hierdoor niet waarmaken. Het grappige is zelfs dat de crème zorgt voor huidveroudering, in plaats van het voorkomt. Omdat het vol zit met geurstoffen..

review kneipp

Kneipp Douche Oranje Lindebloesem

Ook de douche producten van Kneipp zitten echt vol irriterende ingrediënten. Neem bijvoorbeeld deze bekende Kneipp Douche Oranje Lindebloesem. Het product bestaat voornamelijk uit SLS. Dit is een agressief reinigende stof. Dat vaak wordt toegevoegd aan shampoos.

Zelfs in shampoos geeft dit ingrediënt irritatie. Laat staan als je er je lichaam mee inzeept. Andere irriterende ingrediënten die het product bevat zijn: parfum, sinaasappelschil olie, bitter sinaasappel olie, limoen extract, eugenol en linalool. Om er maar een paar te noemen..

Kneipp Douche Scrub Mint en Eucalyptus

Ook deze Kneipp Douche scrub met mint en eucalyptus bevat een hoge concentratie SLS. Een agressief reinigende stof. Daarnaast bevat het, zoals de naam al zegt, een hoge concentratie eucalyptus olie. Dit irriteert je huid onwijs. Net als de concentratie pepermunt olie, rozemarijn olie, mandarijn olie, parfum en lavendel dat de scrub bevat. Liever niet dus!

kneipp review

Kneipp Lippenbalsem

En als laatste nog de Kneipp lippenbalsem. Ook deze zou ik echt vermijden. Neem bijvoorbeeld deze Kneipp lippenbalsem met mint. Het bevat een hoge concentratie pepermuntolie. Dit zie je trouwens vaak terugkomen in lippenbalsems, omdat pepermunt je lippen irriteert. Hierdoor gaan ze een beetje zwellen. En dat is wat wij als consument vaak fijn vinden.

Maar voor je lippen is dit niet al te best. Het verslechterd de huidconditie namelijk enorm. Denk bijvoorbeeld maar eens aan restjes tandpasta die achterblijven op je lippen. Dit tintelt en brand een beetje. Wat een teken van irritatie is. Liever niet dus! Benieuwd welke lipproducten je beter kunt smeren bij droge lippen? Lees dan mijn gratis productadvies voor droge lippen!

kneipp lippenbalsem


Benieuwd welke cosmetica merken je nog meer beter kunt laten staan? Volg dan de Sproetonline Instagram pagina! Hierin wordt regelmatig een ‘aangesmeerd’ story geplaatst. Met daarin merken en producten die je beter niet kunt smeren. Liever weten welke producten je wél moet smeren? Bekijk dan mijn gratis product adviezen of bekijk hier mijn overige reviews!


Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen! En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Download mijn gratis hand-out!

Ik leg in vier stappen uit hoe je zelf jouw cosmetica producten kunt beoordelen.

sproetgekeurd

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram