Huidthearpeutische review: Nivea producten
18 juli 2020 
2 min. leestijd

Huidthearpeutische review: Nivea producten

Nivea. Een bekend cosmetica merk dat voor ik weet niet door vele fanatiek gesmeerd wordt. Maar waarom eigenlijk? De producten zijn namelijk helemaal niet goed voor je huid. Hieronder lees je daarom mijn huidtherapeutische review over de nivea producten. 

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder!


Nivea crème soft pot

Het wel bekende blauwe blik. Ik denk dat iedereen deze Nivea crème wel kent. En ook dat dit blauwe Nivea blik in veel van de Nederlandse huishoudens te vinden staat. Je zou daarom denken dat het product wel goed zal zijn. Maar helaas kan is dit niet zo.

De Nivea soft crème belooft je huid te hydrateren. Maar het tegendeel is waar. Iedereen kent het lekkere Nivea geurtje denk ik wel. En dit geurtje is juist niet zo goed voor je huid. Het irriteert namelijk enorm. Dit Nivea geurtje komt namelijk door allerlei irriterende geurstoffen die het product bevat. Waaronder: limonene, geraniol, cennamyl alcohol, citronellol en zelfs parfum. Lekker laten staan dus!

nivea creme review

Nivea soft body crème

Deze Nivea soft hydraterende crème beloofd je gezicht, lichaam en handen te hydrateren en verzachten door de toevoeging van jojobaolie en vitamine E. Maar kan deze crème dat echt? Nou nee.. Er zit namelijk een hoge concentratie alcohol denat in. Dit droogt je huid onwijs uit.

Daarnaast bevat de crème allerlei geurstoffen, als: linalool, citronellol, alpha-isomethylone, butylphenyl methylpropional, benzyl alcohol, limonene en zelfs parfum. De crème is dus totaal niet soft voor je huid. En zal je huid al helemaal niet hydrateren of verzachten. Lekker laten staan dus! Benieuwd naar mijn favoriete dagcrèmes? Bekijk dan hier mijn Top 8 Beste dagcrèmes.

nivea soft creme review

Nivea Sun Protect & Hydrate zonnemelk

Ook deze Nivea protect & hydrate zonnebrandcrème komt je waarschijnlijk wel bekend voor. Zoals de productnaam al zegt beloofd de zonnebrand je huid barrière te beschermen en te hydrateren. Dat tweede kun je al meteen vergeten. Aangezien de zonnebrandcrème een hoge concentratie alcohol bevat. Dit droogt je huidbarrière uit.

Dit is niet alleen vervelend, maar ook onwijs slecht. Je huidconditie gaat door deze uitdroging namelijk achteruit, en zo ook je beschermlaagje. Daarnaast zitten er irriterende geurstoffen in, wat je huid onnodig irriteert.. Ook dit heeft een verslechtende invloed op je huid barrière. Ook deze zou ik daarom lekker laten staan dus! Benieuwd naar mijn favoriete zonnebrandcrèmes? Bekijk dan hier mijn Top 11 zonnebrand voor het gezicht en lichaam.

Nivea sun protect hydrate review

Benieuwd welke cosmetica merken je nog meer beter kunt laten staan? Volg dan de Sproetonline Instagram pagina! Hierin wordt regelmatig een ‘aangesmeerd’ story geplaatst. Met daarin merken en producten die je beter niet kunt smeren. Liever weten welke producten wél goed zijn om te smeren? Bekijk dan hier mijn gratis productadviezen!

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen. En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram