Remescar review
06 december 2023 
12 min. leestijd

Remescar review

Ik krijg al best wel een tijdje vragen over de Remescar wallen donkere kringen crème. Een crème die ik eigenlijk altijd een beetje links heb laten liggen, omdat de beloftes mij te mooi om waard leken te zijn. Toch denk ik hier inmiddels anders over. Ik heb de crème namelijk door twee mensen laten testen en dit resultaat was écht zichtbaar. In deze Remescar review lees je er alles over! Inclusief de voor,- en na foto's.

Wat is de Remescar wallen donkere kringen creme?

Al ongeveer anderhalf jaarlang krijg ik regelmatig mails over de Remescar Wallen en Donkere Kringen crème. Met als belangrijkste vraag: werkt deze crème nou echt zo goed tegen donkere kringen en wallen? Mijn antwoord hierop was eigenlijk altijd: ik denk het niet, maar uitproberen kan geen kwaad. De ingrediëntenlijst ziet er tenslotte prima uit.

Toen ik afgelopen zomer de zoveelste vraag kreeg naar het effect van deze crème, vond ik het tijd om het toch maar eens uit te testen. Althans, twee familieleden hebben dit voor mij gedaan, omdat ik zelf geen zichtbare wallen heb. En er moet echt een zwelling onder de ogen aanwezig zijn of loszittende huid (in overleg met beide proefpersonen mag ik dit soort uitspraken doen  ).

remescar review

Wat doet de Remescar wallen donkere kringen creme?

De Remescar wallen en donkere kringen crème zou siliconen en peptiden bevatten die zwelling verminderen, de huid verstevigen en de huid strakker maken. Met als 'spectaculaire resultaat' dat wallen, donkere kringen en vermoeide ogen verminderen. En dat in slechts een paar minuten.

Maar geeft deze crème echt een zichtbaar resultaat? Of zijn het gewone loze beloftes? Dat is wat veel mensen zich afvragen, waaronder ik zelf. Daarom ging ik op onderzoek uit. In mijn Remescar review hieronder vertel ik je er alles over! Ik ga dieper in op de werking, de ingrediënten en het resultaat. Inclusief Remescar voor,- en na foto's!

remescar hangende oogleden review

1. Remescar review: de ingrediënten

Volgens het merk zelf bestaat de Remescar wallen donkere kringen crème voor 87% uit natuurlijke ingrediënten. Als ik naar de ingrediëntenlijst (hieronder) kijk, zie ik inderdaad een aantal natuurlijke ingrediënten terugkomen. Zowel hydraterende stoffen als een aantal antioxidanten.

Toch zijn dit volgens het merk niet de stoffen die wallen en donkere kringen verminderen. Hier is de zogeheten EYESYL technologie verantwoordelijk voor. Wat zou gaan om een unieke combinatie van biopeptiden (Acetyl Tetrapeptide-5) en kleimineralen (Lithium Magnesium Sodium Silicate). Peptiden zijn eigenlijk altijd fijn om terug te zien in je huidverzorgingsproducten. Ze hebben namelijk een cel communicerende werking. Wat betekent dat ze bepaalde processen kunnen aansturen.

Bijvoorbeeld het collageen aanmaak proces versnellen. Om die reden worden ze ook wel beschouwd als anti-age ingrediënten. Wel bevat de crème maar een hele lage concentratie peptiden. Maar ik denk dat deze crème voornamelijk werkt, door de toevoeging van Lithium Magnesium Sodium Silicate. Hier vertel ik in de volgende paragraaf meer over!

Aqua, Propylene Glycol, Lithium Magnesium Sodium SilicateButylene Glycol, Sodium Silicate, Ethylhexylglycerin, Meadowfoam Estolide, Quillaja Saponaria Bark Extract, Kigelia Africana Fruit Extract, PEG-75 Shea Butter Glycerides, Acacia Senegal Gum, Xanthan Gum, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Chenopodium Quinoa Seed Extract, Phenoxyethanol, Acetyl Tetrapeptide-5

remescar review

2. Remescar review: de werking

Maar hoe werkt de Remescar crème precies? Een aantal maanden geleden had ik gezegd 'niet'. De crème wordt tenslotte geadviseerd aan mensen die zich storen aan wallen en donkere kringen onder de ogen. En hier kunnen cosmetica producten normaal gesproken weinig voor betekenen. Maar inmiddels denk ik hier anders over.

De Remescar crème werkt, zoals ik hierboven ook al aangaf, denk ik vooral door de toevoeging van Lithium Magnesium Sodium Silicate. Deze stof heeft de eigenschap om overtollig talg en olie te absorberen, waardoor de huid er automatisch matter uit komt te zien. Om die reden vind je de de stof ook veel terug in gezichtsmaskers.

Maar in een oogcrème kan dit licht matterende effect er ook voor zorgen dat de zwelling wat minder opvalt. Wanneer de huid matter wordt gemaakt, vallen texturen in de huid namelijk minder op. Toch is dit niet het meest hoofdzakelijke effect van Lithium Magnesium Sodium Silicate. De stof werkt in deze crème vooral effectief vanwege het verstrakkende effect.

De stof kan de huid namelijk tijdelijk strakker maken. Hierdoor worden fijne lijntjes, rimpels en dus ook wallen even minder zichtbaar. Wel kan dit ingrediënt irritatie veroorzaken als je hier gevoelig bent en/of te veel in één keer gebruikt. Mijn advies is daarom om even een test plekje achter je oren te zetten.

remescar review

3. Remescar review: het resultaat

Maar dan het effect van de Remescar wallen donkere kringen crème. Werkt de creme écht zo goed? Ik was zelf verbaasd over het uiteindelijke resultaat (in positieve zin). Volgens het merk heeft de Remescar wallen donkere kringen crème meerdere voordelen voor je huid: de crème biedt een aanzienlijke verstrakking van de huid, de crème vermindert wallen en de crème vermindert donkere kringen.

Althans dat is de beloftes. En ondanks dat ik hier aan het begin erg sceptisch over was, ben ik er nu wel meer in geloven. Er is namelijk echt een zichtbaar verschil als ik kijk naar de Remescar voor,- en na foto's hieronder. De huid is als het ware strak getrokken, waardoor de wallen automatisch vervaagt zijn

Het lijkt bijna een soort geblurd. Alsof er een filter overheen zit. Maar dit is echt niet zo. Ik heb de foto's zelf gemaakt. Wel gaven ze aan dat de crème zelf een licht trekkerig gevoel geeft, maar dat dit niet storend is. Je hebt eerder het idee dat het werkt.

Sommige mensen geven aan dat de Remescar crème een witte waas achterlaat, maar dat is een teken dat je echt teveel gebruikt hebt. Je hebt maar heel weinig nodig. Eigenlijk moet je het idee hebben dat je te weinig crème hebt gepakt.

Foto's Remescar wallen en donkere kringen

remescar review

Foto's Remescar wallen en donkere kringen

remescar review

Foto's Remescar wallen en donkere kringen

Onderstaande foto's zijn door één van mijn Instagram volgers ingestuurd. Ook een mooi resultaat!

remescar wallen donkere kringen

Foto's Remescar wallen en donkere kringen

oogcreme donkere kringen

Foto's Remescar wallen en donkere kringen

wallen creme

Remescar wallen gebruiksaanwijzing

De Remescar wallen donkere kringen crème werkt alleen als je het op de juiste manier gebruikt. Dit verklaart denk ik ook de uiteenlopende Remescar reviews online. Sommige mensen zijn helemaal fan en anderen vinden het een waardeloze crème. Zoals ik hierboven al schreef, vond ik het resultaat zelf erg mooi. Daarom heb ik hieronder beschreven hoe ik de Remescar wallen donkere kringen crème zou gebruiken!

  • Stap 1. Huid schoon maken en normale routine aanbrengen
  • Stap 2. Crème ter grootte van rijstkorrel op je wijsvinger doen
  • Stap 3. Crème tussen wijsvingers uitsmeren tot het kleurloos wordt
  • Stap 4. Met tappende bewegingen over de wal deppen
  • Stap 5. Gezicht in een neutrale positie houden

Stap 1: Huid schoon maken en normale routine aanbrengen

Voordat je het product gebruikt, wordt in de Remescar gebruiksaanwijzing geadviseerd om je gezicht goed schoon te maken. Dep de huid droog en breng vervolgens een goede oogcrème of hydraterende dagcrème aan als basis. Laat dit een minuut of twee intrekken.

Eigenlijk zoals je normaal ook doet, voordat je je make up aanbrengt. Het is wel belangrijk dat deze oogcrème of dagcrème niet op basis van olie is. Kijk dus goed naar de ingrediëntenlijst of het woordje 'aqua/water' vooraan staat. Hierna kun je eventueel ook nog make-up aanbrengen. Dit doe je dus nook vóórdat je de oogcrème opsmeert.

remescar review

Stap 2. Juiste hoeveelheid crème pakken

Nu kun je de crème uit de tube knijpen en op je vingertop aanbrengen. Het advies is om een kleine hoeveelheid ter grootte van een rijstkorrel te nemen. Minder zou te weinig zijn, terwijl meer er voor zou zorgen dat de crème niet goed door je huid opgenomen wordt.

Persoonlijk zou ik gewoon even kijken of het genoeg crème is om de wallen en donkere kringen in te smeren. Begin met een hoeveelheid ter grootte van een rijstkorrel. En doe er de volgende keer, als dit nodig is, een klein beetje (!) bij.

remescar review

Stap 3. Crème uitsmeren op wijsvingers

Anders dan je misschien met een standaard crème zou doen, is het de bedoeling dat je de Remescar wallen donkere kringen crème eerst tussen je twee wijsvingers wrijft. Dit doe je totdat de crème kleurloos wordt. Als je merkt dat je vingers hierna niet meer nat aanvoelen, kun je eventueel nog een beetje crème bij pakken. Let op dat je niet teveel pakt.

remescar review

Stap 4. Deppen op de rand van de wal

Hierna is het tijd om de crème voorzichtig aan te brengen op je gezicht. Doe dit over de hele wal, maar met een zachtere aanpak dan je met een normale oogcrème doet. Het is beter om het met een zachte, tappende, beweging van binnen naar buiten te doen. Met je wijsvingers dep je de crème als het waren plekje voor plekje rondom de wal in de huid. Steeds een stapje verder naar de buitenkant van je oog.

remescar gebruiksaanwijzing

Stap 5. Gezicht in neutrale positie houden

Deze stap wordt denk ik vaak vergeten, maar is wel heel belangrijk. Nadat je het product hebt aangebracht is het namelijk belangrijk om je gezichtsuitdrukking ongeveer twee minuten in een neutrale positie te houden. Hierdoor wordt voorkomen dat de huid onder je ogen gaat bewegen en het product droogt dan goed op. Na ongeveer vijf minuten zagen wij de wallen wegtrekken!

Remescar crème en make up

Je kunt de Remescar wallen donkere kringen crème gebruiken in combinatie met make-up. Maar doe dit dan wel vóórdat je de oogcrème aanbrengt. Breng je make-up (bijvoorbeeld een concealer of foundation) gewoon aan zoals je normaal doet.

Wel is het belangrijk om je make-up goed te laten drogen voordat je de oogcrème aanbrengt. Anders gaat de crème namelijk 'afbrokkelen'. Sommige mensen geven in online reviews aan dat de crème niet goed samen gaat met make up, omdat het gaat 'pillen'.

Zelf denk ik misschien dat dan niet de juiste stappen gevolgd zijn, omdat mijn 'test persoon' hier niets van merkte. En ook toen de ik de crème zelf uitprobeerde, kon ik dit gewoon in combinatie met make up gebruiken. Wellicht dat mensen met een negatieve ervaring make up op oliebasis gebruikt hebben. Dat wordt namelijk afgeraden!

remescar review

Conclusie Remescar wallen review

In eerste instantie klonken alle product beloftes rondom de Remescar oogcrème mij dus een beetje te goed om waard te zijn. Toch ben ik inmiddels bijgedraaid. De creme heeft namelijk weldegelijk effect. Het vermindert tijdelijk wallen en donkere kringen binnen en paar minuten. Mits je het product op de juiste manier gebruikt en mits je een 'geschikte' wal hebt.

Het heeft namelijk geen zin om de Remescar wallen en donkere kringen alleen op donkere kringen te gebruiken. Bij donkere kringen, die niet het gevolg zijn van wallen, is er namelijk geen sprake van zwelling of hangende huid. En dus ook geen sprake van huid dat strak getrokken kan worden.

Dit verklaart denk ik ook de gemengde online Remescar reviews. Sommige mensen vinden de crème namelijk waardeloos, terwijl anderen er bij zweren. Verder wil ik ook nog even zeggen dat ik deze crème niet zou zien als een verzorgende oogcrème voor dagelijks gebruik. Je gebruikt het tenslotte ook over je andere huidverzorgingsproducten. Ideaal om te smeren als je bijvoorbeeld een afspraak, feestje of andere gelegenheid hebt waarbij je je wallen even wilt wegwerken!

remescar review

Ook wil ik nog even zeggen dat het effect echt tijdelijk is. De personen die de crème voor mij geprobeerd hebben gaven aan dat ze ongeveer zes uur effect zagen. Zorg dus dat je op tijd weer binnen bent  Ook gaven ze aan dat de crème wel een licht trekkerig gevoel geeft. Maar dat dit niet storend was.

Verder is het belangrijk om op te merken dat, hoewel Magnesium Aluminum Silicate nuttige eigenschappen heeft in huidverzorgingsproducten, sommige mensen mogelijk gevoelig zijn voor dit ingrediënt en irritatie kunnen ervaren. Dit geldt ook voor propelyne glycol, dat het product bevat. Breng daarom het liefste eerst een testplekje aan.

remescar review

Misschien vind je dit ook interessant!

Naast het smeren van een goede oogcrème, zijn er meer dingen die je kunt doen om de kans op wallen en donkere kringen te verminderen. Over beide huid 'klachten' heb ik een blog geschreven. Hierin ga ik dieper in op de oorzaak van wallen en donkere kringen, de verschillende vormen en natuurlijk mijn behandeltips!

Wat zijn donkere kringen?

Wanneer donkere kringen onder de ogen optreden, is de huid onder de ogen donkerder dan de omliggende huid. Wat zorgt voor een schaduwvorming vlak onder de onderste oogleden. Dit kan lijken op een donkere ring en geeft vaak een vermoeide uitstraling.

Donkere kringen variëren meestal van een bruinachtige tot blauwe kleur. Maar ze kunnen ook meer roze tot rood van kleur zijn. Dit hangt een beetje af van je huidtype. Er kan ook een combinatie ontstaan van zowel wallen als donkere kringen. Lees hier meer over donkere kringen onder de ogen.

remescar wallen donkere kringen

Wat zijn wallen?

Wallen zijn een soort huidzakjes die ontstaan wanneer vocht, vet of overtollige huid zich onder de ogen ophoopt. De wallen variëren in uiterlijk. Ze kunnen gezwollen en bolvormig zijn. Maar ook juist wat leger, waardoor de wal meer bestaat uit losse huid.

Het vervelende is dat wanneer er wallen ontstaan, er ook vaak donkere kringen onder de ogen optreden. Door de zwelling ontstaat er namelijk een soort schaduw rondom de wal. Wat eruit ziet als donkere kringen en voor vermoeide ogen zorgt. Lees hier meer over wallen onder de ogen.

remescar review

Meer tips? Volg Sproet op Instagram!


Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen! En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Annick
Door

Annick

op 14 Feb 2024

Dag Luus... Helpt de Remescar ook voor Hangende Oogleden ? Of enkel voor donkere kringen ? Is er een crème voor verzorging van Hangende oogleden ? Grtjs Annick.

Luus van Eck
Door

Luus van Eck

op 15 Feb 2024

Hi Annick, eerlijk gezegd verwacht ik van niet.. Ik denk dat het vooral werkt bij wallen, omdat de crème een samentrekkend effect heeft. Als je dit op je oogleden smeert, verwacht ik dat het resultaat minder zal zijn en bovendien dat de crème dan een beetje gek zal aanvoelen..

Yvonne
Door

Yvonne

op 29 Feb 2024

Remescar heeft mede een crème voor hangende oogleden

Wiena
Door

Wiena

op 28 Feb 2024

Volgens de EWS skindeep site zijn er wel een paar stoffen “oranje”: Propyleen glycol, Sodium silicate en phenoxyethanol worden vooral rond ogen afgeraden. Wat is jouw mening hierover?

Luus van Eck
Door

Luus van Eck

op 01 Mar 2024

Hi Wiena, hmm ik vind dat EWS skindeep nog steeds veel ingrediënten onterecht als iets 'slechts' of 'minder goeds' beoordeeld. Sodium silicate is nodig om deze formule werkzaam te maken, propelyne glycol kan inderdaad voor irritatie zorgen maar dat is alleen als je hier gevoelig voor bent. De kans is groot dat deze stof ook al in je dagcrème zit, dus als je hier goed op reageert, zal dat voor de oogcreme ook zo zijn. Phenoxyethanol is een conserveringsmiddel en kan volgens sommige studies in hoge concentratie voor huidreacties zorgen, maar in Europa mag het maar tot 1.5% aan producten worden toegevoegd, dus hoge concentraties zal je niet terugvinden!

martine
Door

martine

op 04 Apr 2024

creme om rimpels te blurren werkt in ieder geval voor geen fluit. tot zo ver mijn 'eerlijke' review!!!

Reactie plaatsen

Download mijn gratis hand-out!

Ik leg in vier stappen uit hoe je zelf jouw cosmetica producten kunt beoordelen.

sproetgekeurd

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram