Beste eyeliner 2024
12 maart 2024 
11 min. leestijd

Beste eyeliner 2024

Ben je op zoek naar een goede eyeliner, maar weet je niet zo goed welke je het beste kunt kopen?Hopelijk kan ik je met deze blog een beetje op weg helpen! Ik ben in het aanbod van zowel waterproof als niet waterproof eyeliners gedoken en heb hier uiteindelijk een Beste eyeliner top 6 van gemaakt!

Samenvatting beste eyeliners 2024 (top 6)

De blog is behoorlijk lang geworden. Daarom heb ik hieronder een samenvatting van mijn Beste eyeliner top 6 gezet. Hierbij heb ik dus zowel waterproof eyeliners als niet-waterproof eyeliners meegenomen. En gelet op: de prijs, samenstelling, het uiteindelijke resultaat en ervaringen van anderen.

beste eyeliner

Beste eyeliners

Als je last hebt van gevoelige ogen of een gevoelige huid, kun je beter voor een niet-waterproof eyeliner gaan, omdat deze vaak wat milder geformuleerd is. Daarnaast haal je een niet-waterproof eyeliner natuurlijk makkelijker van je gezicht en hoef je geen 'harde' make up remover te gebruiken. Ondanks dat de formule niet watervast is, hoort de eyeliner natuurlijk wel goed te blijven zitten!

1. Rimmel London liquid eyeliner - beste eyeliner voor vette oogleden

Een eyeliner die zeker thuis hoort in deze 'Beste eyeliner top 6' is de Rimmel London Glam eyeliner. De kleur is goed gepigmenteerd en je hebt de keuze uit een zwarte, bruine of paarse kleur. Zelf ging voor de zwarte kleur en deze is erg mooi. Een diep zwarte kleur.

Het gaat om een liquid eyeliner oftewel een vloeibare eyeliner. Dit geeft sneller vlekken dan een eyeliner oogpotlood, dus het is niet gek als je de eerste keer niet zo'n strakke lijn trekt. Maar oefening baart kunst! De eyeliner heeft een fijn kwastje, waardoor het aanbrengen van de eyeliner zo makkelijk mogelijk wordt gemaakt. Ook kun je zelf bepalen of je dikke of dunne lijnen trekt.

Wat mij vooral opviel, was hoe lang de eyeliner bleef zitten. Ik heb het in de zomer getest en dan worden je oogleden toch sneller vet. Daarnaast had ik zonnebrand op. Wat ook niet echt meewerkt met je make up. Maar bij deze eyeliner hoef je je dus geen zorgen te maken dat het uitloopt. Kortom, een goede optie als je op zoek bent naar de beste liquid eyeliner!

beste eyeliner

2. Clinque Hyper Easy eyeliner stift

De Clinique eyeliner stift kan wat mij betreft ook door als beste eyeliner. Het gaat om een eyeliner stift en dus ook weer om een vrij vloeibare eyeliner. Dit heeft zowel voordelen als nadelen. Het grote voordeel is dat je bijna geen druk hoeft te zetten om een mooie lijn te zetten. Daarnaast is de kans op 'haperingen' tussendoor klein.

Een nadeel is alleen wel dat het een kliederboel kan veroorzaken als het niet in één keer lukt. Toch vind ik het uiteindelijke resultaat van een liquid eyeliner vaak mooier dan een oogpotlood. Het is wat intenser. Maar dat is natuurlijk helemaal persoonlijk!

Wat deze Clinique eyeliner stift wat mij betreft zo goed maakt is onder andere de huidvriendelijke formule. Er zitten alleen milde stoffen in, waardoor de eyeliner ook heel geschikt is voor gevoelige ogen. Of lenzen dragers. Verder is de kleur goed gepigmenteerd, waardoor het een mooie opvallende lijn creëert.

beste eyeliner

3. Clinique Eyeliner oogpotlood

Ook het Clinique eyeliner potlood kan ik zeker als tip meegeven als je op zoek bent naar een goede eyeliner. Die ondanks de niet-waterproof formule ook nog ontzettend lang blijft zitten,  Daarnaast gaat het om een praktisch eyeliner oogpotlood. Door aan de pen te draaien komt de punt van de eyeliner namelijk tevoorschijn. Je hebt dus geen puntenslijper nodig.

Verder heeft het potlood een vrij zachte punt, waardoor je heel makkelijk een strakke lijn trekt. Zowel op je bovenste ooglid, als op je onderste ooglid. Verder zit er een handige 'smudge tool' op. Dit is een soort borsteltje, waarmee je de eyeliner lijn een beetje kunt vervagen. Ik vind dit met name heel mooi als je het op je onderste ooglid gebruikt, want op die manier lijkt het alsof je een beetje oogschaduw op hebt.

Het enige minpuntje vind ik de prijs. Het eyeliner potlood is namelijk wel aanzienlijk duurder dan de andere voorbeelden uit mijn beste eyeliner top 6. Dit valt denk ik voor een deel te verklaren aan de huidvriendelijk en milde formule. Maar je betaald ook voor het merk. Benieuwd wat ik van de overige Clinique (make up) producten vind? Lees dan mijn Clinique review!

beste eyeliner

Beste waterproof eyeliner

Ben je op zoek naar een waterproof eyeliner? Dan heb ik hieronder een lijstje gezet met drie goede voorbeelden! Hierbij heb ik zowel een vloeibare eyeliner (eyeliner stift) en eyeliner potlood meegenomen, zodat er hopelijk voor iedereen een perfecte eyeliner tussen zit!

1. Maybelline New York Tattoo Liner Gel eyeliner pencil

Ben je op zoek naar de beste eyeliner in de vorm van een eyeliner stift? Dan is de De Maybeline Tattoo Liner zeker het overwegen waard. Ook als je af en toe een smokey eye look wilt maken. Het gaat namelijk om een eyeliner met een handig sponsje op de achterkant, waarmee je de getrokken lijn 'uitveegt' en zo een smokey eye effect creëert.

Wat mij meteen opviel was de zachtheid van de stift. Volgens het merk gaat het om een poeder-in-gel formule en dit zorgt ervoor dat de eyeliner aanbrengen heel gemakkelijk gaat. De punt zorgt verder voor wat meer controle. Daarnaast heb je geen puntenslijper nodig. Je draait de eyeliner er als het waren gewoon uit.

Verder gaat het natuurlijk om een waterproof eyeliner met een matte finish. Ik heb de eyeliner getest tijdens het zwemmen en wonderbaarlijk genoeg bleef het inderdaad goed zitten. Iets wat ik voor deze prijs niet had verwacht!

beste eyeliner

2. Maybeline Hyper Easy eyeliner stift

Ook de Maybeline Hyper Easy liner stift kan wat mij betreft door als beste eyeliner. Volgens het merk zelf gaat het om de beste liquid eyeliner, maar het is eigenlijk een stift. Dit heeft als grote voordeel dat je makkelijk een strakke lijnt trekt. Ook als je nog niet zoveel ervaring hebt met een eyeliner aanbrengen.

Dit effect wordt nog eens versterkt doordat de stift zelf zes hoekig is. Hierdoor heb je tijdens het aanbrengen meer grip. Verder viel mij op dat borstelpuntje makkelijk over je huid glijdt. Zonder haperingen.

De lang houdende waterproof formule zorgt er verder voor dat de eyeliner de hele dag goed blijft zitten. Kortom, ook de Maybelline Hyper Easy Liquid Eyeliner is het overwegen waard als je op zoek bent naar een goede eyeliner.

beste eyeliner

3. Benefit BadGal Eyeliner oogpotlood

Ook de Benefit BadGal eyeliner verdient zeker een plek in mijn beste eyeliner top 6.  En dan in het specifiek het beste eyeliner potlood. Het eyeliner oogpotlood is waterproof en heeft een rijke, crèmachtige structuur.

Dit zorgt ervoor dat je het heel makkelijk aanbrengt. Je hoeft dus niet hard te drukken of meerdere keren dezelfde lijn te trekken. De finish zou ik omschrijven als een matte finish. Verder zorgt het handige draaimechanisme ervoor dat je het potlood gemakkelijk kunt gebruiken zonder gedoe met puntenslijpers.

Bovendien bevat het potlood een ingebouwd sponsje, waarmee je de lijn moeiteloos kunt vervagen voor een subtiele smokey eyes look. Ook blijft de eyeliner goed zitten, zonder te vervagen. Kortom, een aanrader!

beste eyeliner

Wat is een eyeliner?

Een eyeliner is een cosmetisch product dat wordt gebruikt om je ogen te definiëren en te accentueren. Dit doe je door een lijn langs de wimperlijn aan te brengen. Het wordt meestal aangebracht op het bovenste ooglid, maar kan ook op het onderste ooglid worden aangebracht.

Verder is eyeliner verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder eyeliner potloden, vloeibare eyeliners, eyeliner gels en eyeliner stiften. Maar ook in verschillende kleuren en met verschillende afwerkingen. Zo heb je eyeliners met een matte finish, maar ook juist een glanzend finish.

En zowel neutrale kleuren als felle kleurtjes. Daarnaast kun je eyeliner gebruiken om je ogen groter te maken. Maar ook juist kleiner of meer gedefinieerd of een smokey eye look. Helemaal afhankelijk van je eigen voorkeur!

beste eyeliner

Waarop letten beste (waterproof) eyeliner kopen?

Wat voor jou de perfecte eyeliner is, kan voor de ander juist helemaal niet fijn zijn. Toch zijn er een aantal punten die de kans op de aankoop van een goede eyeliner, of zelfs de beste eyeliner, kunnen vergroten. Hieronder heb ik een aantal punten gezet. Deze punten heb ik ook meegenomen in mijn Beste eyeliner top 6.

1. Milde samenstelling

Ik zou in ieder geval altijd kiezen voor een milde samenstelling. Dit geldt zowel voor make up als huidverzorgingsproducten. Dit kan namelijk helpen om irritatie of allergische reacties te voorkomen. Ook als je van jezelf niet per se een gevoelige huid hebt, zou ik voor een parfumvrije samenstelling gaan. Dit voorkomt dat je ogen gaan prikken als je eyeliner een beetje in je ogen terecht komt.

2. Applicator

Er zijn verschillende soorten eyeliners, zoals een vloeibare eyeliner, gel eyeliner en eyeliner oogpotlood. Ieder type eyeliner heeft weer zijn eigen voor, en nadelen. Ik zou daarom van te voren goed bepalen wat jouw voorkeur heeft. Een eyeliner oogpotlood is vaak wat makkelijker aan te brengen. Maar met een vloeibare eyeliner creëer je juist vaak weer een opvallendere lijn.

3. Waterproof of niet

Als je op zoek bent naar een eyeliner dat lang meegaat zonder te vlekken of uit te lopen, is een waterproof formule vaak de beste optie. Toch zou ik dit niet aan iedereen adviseren. Als je wat gevoeligere ogen hebt of een gevoelige huid, zou ik bijvoorbeeld niet zo snel voor waterproof make up gaan. De formule is vaak wat minder huidvriendelijk. Daarnaast heb je vaak een make up remover met meer was-stoffen nodig om je eyeliner te verwijderen. Goed om over na te denken dus!

beste eyeliner

Verschillende soorten eyeliner

Er zijn veel verschillende soorten eyeliners te koop. Ze verschillen zowel in kleur, prijs, uiteindelijk resultaat maar ook in type. Zo heb je een vloeibare eyeliner, een eyeliner potlood, gel eyeliner, een stift eyeliner en tegenwoordig ook zogeheten gel pot eyeliners. Hieronder leg ik ze kort uit.

Eyeliner potlood

Dit is één van de meest traditionele eyeliners. Het is een soort oogpotlood. Toch kan niet iedere punt geslepen worden. Sterker nog, de meeste eyeliner oogpotloden werken met een draaimechanisme. Verder is een oogpotlood eyeliner met name heel handig voor beginners omdat het gemakkelijk te gebruiken is en meer controle biedt over de applicatie.

Liquid eyeliner

Ook een Liquid eyeliner, vloeibare eyeliner, is populair. Meestal gaat het om een klein flesje met daarin een kwastje. Het is ideaal om een wat intensere look te creëren met mooie opvallende lijnen. Wel vereist een vloeibare eyeliner wat oefening en een vaste hand vanwege de vloeibare consistentie.

Eyeliner stift

Een eyeliner stift combineert eigenlijk een soort vloeibare eyeliner en eyeliner potlood in één. Met de stift trek je namelijk heel makkelijk een rechte lijn, alsof je letterlijk aan het tekenen bent. Alleen komt er dit keer vloeibare eyeliner uit. Het is een ideale oplossing voor mensen die liever geen eyeliner oogpotlood gebruiken, maar een vloeibare eyeliner aanbrengen net wat te lastig vinden.

Gel eyeliner

Een wat minder bekende eyeliner is de gel eyeliner. Dit komt meestal in een potje en wordt aangebracht met een kwastje. Het heeft een romige textuur die gemakkelijk over de huid glijdt en kan worden gebruikt om zowel subtiele lijnen als dramatische looks te creëren.

Waterproof Eyeliner

Waterdichte eyeliner is verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals potlood, vloeibaar of gel. Het is ontworpen om bestand te zijn tegen water, tranen en zweet, waardoor het ideaal is voor langdurig gebruik en bij warm weer.

beste eyeliner

Hoe eyeliner aanbrengen?

Een eyeliner aanbrengen kan op veel verschillende manieren. Het hangt ook voor een groot deel af wat voor een make-up look je wilt creëren. Ga je voor een smokey eye? Dan zet je de eyeliner wat dikker aan. Wil je voor een subtiele en natuurlijke make up look gaan? Dan is een subtiel dun lijntje juist vaak mooier. Maar je zou ook nog voor een winged eyeliner kunnen gaan.

Hieronder heb ik een stappenplan gezet hoe je een eyeliner zou kunnen aanbrengen! Ik zou in ieder geval beginnen met een beetje oogschaduw of concealer op je oogleden aan te brengen. Dit egaliseert je ogen, maar zorgt er vaak ook voor dat je eyeliner beter blijft zitten.

Stap 1. Eyeliner aanbrengen

Houd de eyeliner vast zoals je een pen vasthoudt en begin in het midden van je bovenste wimperlijn, zo dicht mogelijk bij de wimperrand. Trek een dunne lijn richting de buitenste ooghoek. Je kunt er ook voor kiezen om eerst kleine stipjes langs de wimperlijn te zetten en deze te verbinden.

Stap 2. Eyeliner aanbrengen

Werk vanuit de buitenste ooghoek naar binnen toe, waarbij je de lijn geleidelijk dunner maakt naarmate je naar het binnenste ooghoekje gaat. Probeer de lijn zo dicht mogelijk bij de wimperrand te houden voor een natuurlijke uitstraling.

Stap 3. Eyeliner aanbrengen

Als je een vleugel of winged eyeliner wilt creëren, teken dan een denkbeeldige lijn vanaf de buitenste hoek van je oog richting je wenkbrauw. Vanaf dit punt trek je een schuine lijn terug naar de ooglidplooi en vul je deze in om de vleugel te maken. Verbind de vleugel vervolgens met de rest van de eyeliner. Een subtiele lijn trek je gewoon precies langs je wimperlijn.

Stap 4. Eyeliner aanbrengen

Als je een zachte, vervaagde look wilt, kun je een zachte penseel of een wattenstaafje gebruiken om de eyeliner te vervagen en te blenden. Sommige eyeliners uit mijn beste eyeliner top 6 bevatten van zichzelf al een handig sponsje.

beste eyeliner

Misschien vind je dit ook interessant!

Naast deze Beste eyeliner top 6, heb ik meer blogs online staan met daarin mijn favorieten. Hieronder heb ik een aantal voorbeelden gezet!

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen! En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Manuela
Door

Manuela

op 13 Feb 2024

Wat fijn om te lezen dat het potlood van Clinique hier ook onder valt,dat vroeg ik me nl af.Ik heb 'm ook en ik vind het een fijn potlood wat je makkelijk uit kan vegen en blijft heel goed zitten.

Manuela
Door

Manuela

op 13 Feb 2024

Ik wissel die van Clinique af met het potlood van Lancome le crayon kohl. Weet jij of deze ook voor gevoelige ogen goed is? En ja die prijzen worden ook steeds hoger vergeleken paar jaar geleden. Ik koop ze ook altijd in de aanbieding.

Luus van Eck
Door

Luus van Eck

op 14 Feb 2024

Hi Manuela, ja de prijzen zijn jammer.... Zeker omdat huidvriendelijke formules toch vaak duurder zijn. De Lancome Le Crayon Kohl ziet er qua samenstelling prima uit!

Manuela
Door

Manuela

op 14 Feb 2024

Dankjewel Luus, fijn om te weten!

Manuela
Door

Manuela

op 14 Feb 2024

Dankjewel Luus, fijn om te weten!

Nadine
Door

Nadine

op 05 Apr 2024

Ik ben echt al heel lang tevreden met de Tattoo Liner van Maybelline New York. Super makkelijk!

Reactie plaatsen

Download mijn gratis hand-out!

Ik leg in vier stappen uit hoe je zelf jouw cosmetica producten kunt beoordelen.

sproetgekeurd

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram