Bondi sands review: zelfbruiners
31 oktober 2021 
8 min. leestijd

Bondi sands review: zelfbruiners

De naam Bondi Sands zegt je misschien niet meteen iets. Maar het merk wordt steeds populairder door hun grote aanbod aan zelfbruiners. Ze verkopen van alles. Zelfbruiner mouse, zelfbruiner druppels, zelfbruiner lotions en zelfs zelfbruiner erasers. Ik denk dat met name dit laatste product voor veel mensen wel eens als life saver kan dienen. Het smeren van een zelfbruiner gaat tenslotte niet altijd van een leien dakje.. In deze Bondi Sands review vertel ik je welke zelfbruiners goed zijn. En welke je beter kunt laten staan.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder!


Bondi Sands zelfbruiner

Zelfbruiners zijn over het algemeen niet zo huidvriendelijk. Ze moeten je huid tenslotte dat gebruinde kleurtje geven. Zonder dat het product gaat stinken of vlekkerig wordt.

Om die reden worden er vaak irriterende stoffen aan zelfbruiners toegevoegd. Denk aan alcohol, om het product langer houdbaar te maken. Of parfum en geurstoffen om de zelfbruiner lekker te laten ruiken. Mijn zoektocht naar huidvriendelijke zelfsbruiners was daarom geen makkie.

Maarrr inmiddels heb ik een mooi lijstje huidvriendelijke zelfbruiners verzameld. In dit lijstje staan ook Bondi Sands zelfbruiners. Benieuwd welke bondi sands zelfbruiners mijn huidtherapeutische keuring gehaald hebben? En welke niet? Lees dan hieronder verder!

Samenvatting: Bondi Sands zelfbruiner

Heb je geen zin of tijd om de hele blog door te lezen? Geen probleem! Hieronder lees je een samenvatting van de blog:

✔ Bondi Sands Pure Gradual zelfbruiner lotion
✔ Bondi Sands zelfbruiner mouse
✖ Bondi Sands zelfbruiner drops
✖ Bondi Sands Aero zelfbruiner mouse

bondi sands review

Bondi Sands Pure Gradual Tanning Lotion - yes!

Zoals ik laatst op de Sproetonline Instagram ook al vertelde, heeft één Bondi Sands zelfbruiner mij echt verrast. In positieve zin. Ik moest zelfs twee keer kijken of het wel om een zelfbruiner ging. De ingrediëntenlijst kan namelijk ook zo door als een goede bodylotion of dagcrème.

Het gaat om de Bondi Sands Pure Gradual zelfbruiner lotion. Deze lotion bevat een relatief hoge concentratie hyaluronzuur. En ook nog twee krachtige antioxidanten. Namelijk vitamine C en E. Verder zit er niks schadelijks in de zelfbruiner. Dus geen uitdrogende alcohol, irriterende geurstoffen of parfum.

Naast de bijzondere ingrediëntenlijst, geeft de lotion nul vlekken af. Ik herhaal nul vlekken! Ik heb de zelfbruiner 's avonds na het douchen opgesmeerd en ben daarna meteen onder mijn spierwitte beddengoed gaan slapen. De volgende dag was hier niks van te zien.

Ik heb inmiddels al heel wat zelfbruinende producten geprobeerd en na vrijwel iedere smeerbeurt mocht ik mijn beddengoed de volgende dag in de was doen. Bij deze zelfbruiner is dat dus niet het geval. Daarnaast ruikt de bondi sands pure tanning lotion niet sterk. Ook dit vind ik een pluspunt.

Je moet de lotion wel lekker dik aanbrengen. Eigenlijk moet je het gevoel hebben dat je de zelfbruiner veel te dik hebt opgesmeerd en je de volgende dag de de deur niet uit kan. Dán is de kleur op z'n mooist.

Hieronder heb ik nog wat zelfbruiner voor en na foto's gezet. Het zijn iets wat ongemakkelijke poses... Ik moest een juiste lichtinval vinden. En dat was met de armpies omhoog 

Bondi sands review

Voordelen

 • Geeft geen vlekken
 • Voor lichaam en gezicht
 • Huidvriendelijke ingrediëntenlijst
 • Geen zelfbruiner geur
 • Hoe lang blijft deze bondi sands zitten? Ongeveer 5 dagen, bij 1 x per dag douchen

Nadelen

 • Kleurt langzaam bruin, waardoor je niet meteen ziet waar je smeert
 • Je bent niet direct bruin, dit duurt ongeveer een halve dag

bondi sands review

Bondi Sands Foam - yes!

De Bondi Sands zelfbruiner mouse is qua ingrediëntenlijst wat minder dan de lotion hierboven. Maar het product komt zeker in mijn lijstje met goede zelfbruiners. De mouse kleurt meteen bruin, waardoor je precies ziet waar je smeert.

Dat vind ik zelf een groot voordeel, omdat je zo heel egaal kan smeren en meteen lekker bruin bent. Heel handig als je onverwachts een jurkje of korte broek aan wilt trekken, maar je benen hier nog niet echt op voorbereid zijn.

Helaas bevat de zelfbruiner wel een beetje parfum. Daarom gebruik ik de zelfbruiner niet op mijn gezicht. Maar echt alleen op mijn lichaam. Het parfum geeft trouwens een kokosgeur af. Dit vind ik zelf niet storend, maar je moet er van houden. Deze geur is na één dag wel een stuk minder.

De zelfbruiner moet je eerst laten intrekken en dan afspoelen. Hoe langer je wacht met afspoelen, hoe donkerder de kleur wordt. Op vakantie heb ik de zelfbruiningsmouse een keer 's avonds na het douchen aangebracht. Want ik dacht, dan kan ik het de hele nacht laten intrekken. En word ik lekker gebruind wakker.

Bruin was ik zeker. Maar het beddengoed ook. Je moet de zelfbruiner dus echt afspoelen, voordat je onder licht beddengoed gaat slapen of een witte kleding aantrekt. Dit staat trouwens ook als advies op de verpakking. Als je één keer doucht, geeft het niet meer af.

Wat ik ook heel fijn vind aan deze zelfbruiner, is dat het erg lang blijft zitten. Op vakantie bleef het ongeveer vier dagen zitten, omdat ik veel zwom. Maar thuis blijft het zo een week zitten. Heerlijk! Kortom, ook dit is een hele fijne zelfbruiner voor het lichaam.

bondi sands review

Voordelen

 • Geschikt voor het lichaam
 • Geen typische zelfbruiner geur, maar een kokosluchtje
 • Kleurt meteen bruin
 • Hoe lang blijft deze bondi sands zitten? Ongeveer zeven dagen, bij 1 x per week douchen

Nadelen

 • Geeft af als je na het insmeren niet gaat douchen
 • Bevat wel alcohol en parfum, waardoor het niet geschikt is voor je gezicht

bondisands zelfbruiner

Bondi Sands Pure Self Tanning Drops Zelfbruiner - nope!

Ik baal echt dat deze Bondi Sands zelfbruiner niet het lijstje met goede zelfbruiners heeft gehaald. Ik vind tanning drops namelijk de makkelijkste manier van zelfbruinen. Met zelfbruiner druppels kun je namelijk precies bepalen hoe donker je de kleur wilt hebben. Daarnaast druppel je het gemakkelijk door je dagcrème, waardoor de zelfbruiner je huid zowel bruint als verzorgt.

De Bondi Sands self tanning drops bevatten zelf ook verzorgende ingrediënten, waaronder: glycerine en hyaluronzuur. En ook beschermende ingrediënten, namelijk: de antioxidanten: vitamine C en E.

Toch is er een grote maar. Er zit namelijk heel veel alcohol in de druppels. Het is zelfs het derde ingrediënt uit de ingrediëntenlijst. Wat betekent dat het product, naast water en het bruinende ingrediënt (DHA), vooral uit alcohol bestaat. Hier kan zelfs je dagcrème niet tegenop. Deze alcohol droogt je huid namelijk onwijs uit.

Daarnaast kan alcohol ook vrije radicalen veroorzaken. Kortgezegd, zijn dit moleculen die schade aan je huidcellen teweeg brengen. En zo huidveroudering veroorzaken. Eigenlijk hetzelfde effect wat zonlicht op je huid heeft. Je probeert je huid te beschermen door een zelfbruiner te gebruiken in plaats van zonlicht/zonnebank licht. Maar vervolgens beschadigd je huid alsnog. Liever niet dus!

Voordelen

 • Te mengen met je dagcrème
 • Bevat antioxidanten

Nadelen

 • Bevat een hoge concentratie alcohol
 • Droogt je huid uit

Bondisands review

Bondi Sands Aero Express Self Tanning Foam - nope!

Ook de Bondi Sands Aero mouse zelfbruiner zou ik niet adviseren. Met name om de ingrediëntenlijst. Het tweede ingrediënt is namelijk alcohol. Dit betekent dat de mouse vrijwel vooral uit alcohol bestaat. En dus onwijs uitdroogt.

Daarnaast zit er ook een hoge concentratie propelyne glycol in. Ook van dit ingrediënt is bekend dat het je huid kan irriteren. Sommige mensen ontwikkelen er zelfs een allergische reactie op. Naast alcohol en propelyne glucol bevat het ook een relatief hoge concentratie parfum. Wat de kokosgeur afgeeft. De combinatie van deze drie irriterende ingrediënten is voor mij een reden om de Bondi Sands Aero foam niet te gebruiken.

Voordelen

 • Makkelijk aan te brengen

Nadelen

 • Bevat een hoge concentratie alcohol
 • Bevat propelyne glycol
 • Bevat parfum
 • Droogt je huid uit

Bondisands review

Samenvatting van mijn Bondi Sands zelfbruiner review

Hieronder heb ik nog even een lijstje gezet. Met Bondi Sands zelfbruiners waar ik 100% tevreden over ben. En welke je beter niet kunt smeren.

Aanbevolen Bondi Sands zelfbruiners

Af te raden Bondi Sands zelfbruiners

Bondi sands vlekken

Of bondi sands vlekken geeft, hangt af van de bondi sands zelfbruiner die je kiest. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn er eigenlijk maar twee bondi sands zelfbruiners die ik zou smeren. En hiervan geeft de bondi sands pure gradual zelfbruiner lotion geen vlekken. Zelfs niet als je direct na het opsmeren, zonder af te spoelen, je kleding aantrekt.

De tweede Bondi Sands zelfbruiner uit het lijstje hierboven, geeft wel vlekken af als je het niet afspoelt. Wit beddengoed en witte kleding, worden dan een beetje lichtroze. Maar deze Bondi Sands vlekken kun je voorkomen!

bondi sands vlekken

Hoe voorkom je bondi sands vlekken in je kleren?

Als ik weet dat het lekker weer gaat worden, start ik de avond ervoor al met smeren. Als ik geen avondplannen heb, smeer ik mijn benen rond het avondeten in, zodat het de hele avond kan intrekken.

Na het opsmeren van de bondi sands zelfbruiner föhn ik het vaak een beetje droog. En trek ik een kort, luchtig, broekje aan. Dat niet te strak om mijn benen zit. Zodat ik de kans op bondi sands vlekken of het uitsmeren van de zelfbruiner verklein.

Vervolgens spring ik vlak voordat ik naar bed ga even onder douche. Om te voorkomen dat er vlekken in mijn beddengoed komen. De volgende dag, kun je dan gewoon weer je witte kleding aantrekken!

hoe lang blijft bondi sands zitten

Hoe verwijder je bondi sands vlekken van je lichaam?

Ben je per ongeluk ergens uitgeschoten? Waardoor de bondi sands vlekken heeft afgegeven op je lichaam? Dan kun je dit op twee manieren oplossen:

Manier 1: bondi sands vlekken verwijderen

Als de bondi sands vlekken heel licht zijn, kan het helpen om nog een keer te smeren. Zitten de vlekken bijvoorbeeld op je benen? Smeer je hele benen dan nogmaals in. Meestal zie je er dan niets meer van.

Manier 2: bondi sands vlekken verwijderen

Zijn de bondi sands vlekken wat donkerder? Of zijn het er heel veel? Dan kun je ervoor kiezen om de zelfbruiner eraf te halen met een speciale zelfbruiner verwijderaar, zoals deze Bondi Sands zelfbruiner eraser.

bondi sands vlekken

Hoe lang blijft bondi sands zitten?

Ik gebruik zowel de Bondi Sands Pure Gradual zelfbruiner lotion als de Bondi Sands zelfbruiner mouse. En beide bondi sands blijven lang zitten. De bondi sands lotion blijft ongeveer vijf dagen zitten. En de mouse ongeveer zeven dagen. Bij één keer per dag douchen.

Als je ook in de zee gaat, bijvoorbeeld op vakantie, dan merk ik wel dat de bondi sands minder lang blijft zitten. Meestal smeer ik op vakantie om de twee a drie dagen bij.

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen. En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram