Bondi sands review: zelfbruiners
31 oktober 2021 

Bondi sands review: zelfbruiners

De naam Bondi Sands zegt je misschien niet meteen iets. Maar dit merk wordt steeds populairder door hun grote aanbod zelfbruiners. Ze verkopen van alles. Zelfbruiner mouse, zelfbruiner druppels, zelfbruiner lotions en zelfs zelfbruiner erasers. Ik denk dat name dit laatste product voor veel mensen wel eens een life saver is geweest. Want het smeren van zelfbruiner gaat niet altijd van een leien dakje.. In deze Bondi Sands review vertel ik je welke zelfbruiners goed zijn. En welke je beter kunt laten staan.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder!


Bondi Sands zelfbruiner

Zelfbruiners zijn over het algemeen niet zo huidvriendelijk. Ze moeten je huid tenslotte dat gebruinde kleurtje geven. Zonder dat het product gaat stinken of vlekkerig wordt. Om die reden worden er aan zelfbruiners vaak irriterende stoffen toegevoegd. Denk aan alcohol, om het product langer houdbaar te maken. Of parfum en geurstoffen om de zelfbruiner lekker te laten ruiken.

Mijn zoektocht naar huidvriendelijke zelfsbruiners was daarom geen makkie. Maarrr inmiddels heb ik een mooi lijstje huidvriendelijke zelfbruiners verzameld. Waaronder zelfbruiners van de Bondi Sands. Benieuwd welke producten mijn huidtherapeutische keuring gehaald hebben? En welke niet? Lees dan hieronder verder! 

Bondi Sands Pure Gradual Tanning Lotion - yes!

Zoals ik laatst op de @Sproetonline Instagram ook al vertelde, heeft één Bondi Sands zelfbruiner mij echt verrast. In positieve zin. Ik moest zelfs twee keer kijken of het wel om een zelfbruiner ging. De ingrediëntenlijst kan namelijk ook zo door als een goede bodylotion of dagcrème. Het gaat om de Bondi Sands Pure Gradual zelfbruiner lotion. Deze lotion bevat een relatief hoge concentratie hyaluronzuur. En ook nog twee krachtige antioxidanten. Namelijk vitamine C en E. Verder zit er niks schadelijks in de zelfbruiner. Dus geen uitdrogende alcohol, irriterende geurstoffen of parfum. 

Naast de bijzondere ingrediëntenlijst, geeft de lotion nul vlekken af. Ik herhaal nul vlekken!! En dat is heel bijzonder voor een zelfbruiner. Ik las online al dat de zelfbruiner niet af geeft. Maar ik ben hier toch altijd een beetje sceptisch over. Ik heb de zelfbruiner daarom 's avonds na het douchen opgesmeerd. En ben daarna meteen onder wit beddengoed gaan slapen. De volgende dag was hier niks van te zien. Ik heb inmiddels zelf veel zelfbruinende producten geprobeerd. En na vrijwel iedere smeerbeurt mocht ik mijn beddengoed meteen in de was doen. Om nog maar niet te spreken over mijn witte jurkjes... Bij deze zelfbruiner is dat dus niet zo. En dat vind ik zelf echt TOP. Ook ruikt de zelfbruiner niet sterk. 

Deze zelfbruiner is daarom echt het proberen waard! Hieronder heb ik nog wat zelfbruiner voor en na foto's gezet. Het zijn iets wat ongemakkelijke poses... Ik moest een juiste lichtinval vinden. En dat was met de armpies omhoog  

Voordelen

 • Geeft niet af
 • Voor lichaam en gezicht
 • Huidvriendelijke ingrediëntenlijst
 • Geen zelfbruiner geurtje
 • Blijft ongeveer 5 dagen goed zitten bij 1 x per dag douchen

Nadelen

 • Kleurt langzaam bruin, waardoor je niet meteen ziet waar je smeert

Bondi sands review


Bondi Sands Foam - yes!

De Bondi Sands zelfbruiner mouse is qua ingrediëntenlijst wat minder dan de lotion hierboven. Maar het product komt zeker in mijn lijstje met goede zelfbruiners. De mouse kleurt meteen bruin, waardoor je precies ziet waar je smeert. Dat vind ik zelf een groot voordeel, omdat je zo heel egaal kan smeren en meteen lekker bruin bent. Heel handig als je onverwachts een jurkje aan wilt trekken, maar je benen hier nog niet echt op voorbereid zijn.

Helaas bevat de zelfbruiner wel parfum. Daarom gebruik ik de zelfbruiner niet op mijn gezicht. Maar echt alleen op mijn lichaam. Het parfum geeft trouwens een kokosgeur af. Dit vind ik zelf niet storend, maar je moet er van houden. Deze geur is na één dag weer weg. 

De zelfbruiner moet je eerst laten intrekken en dan afspoelen. Hoe langer je wacht met afspoelen, hoe donkerder de kleur wordt. Op vakantie heb ik de zelfbruiningsmouse een keer 's avonds na het douchen aangebracht. Want ik dacht, dan kan ik het de hele nacht laten intrekken. En word ik lekker gebruind wakker. Bruin was ik zeker. Maar het beddengoed ook. Je moet de zelfbruiner dus echt naspoelen, voordat je witte kleding aan doet. Of onder licht beddengoed gaat slapen. Dit staat trouwens ook als advies op de verpakking. Als je één keer doucht, geeft het niet meer af.

Wat ik ook heel fijn vind aan deze zelfbruiner, is dat het erg lang blijft zitten. Op vakantie bleef het ongeveer vier dagen zitten, omdat ik veel zwom. Maar thuis blijft het zo een week zitten. Heerlijk! Kortom, ook dit is een hele fijne zelfbruiner. Voor het lichaam. 

Voordelen

 • Geschikt voor het lichaam
 • Geen typische zelfbruiner geur, maar een kokosluchtje 
 • Kleurt meteen bruin
 • Blijft ongeveer 7 dagen zitten bij 1 x per week douchen

Nadelen

 • Geeft af als je na het insmeren niet gaat douchen
 • Bevat wel alcohol en parfum

bondisands zelfbruiner

Bondi Sands Pure Self Tanning Drops Zelfbruiner - nope!

Ik baal echt dat deze zelfbruiner niet het lijstje met goede zelfbruiners heeft gehaald. Ik vind tanning drops namelijk de makkelijkste manier van zelfbruinen. Met zelfbruiner druppels kun je namelijk precies bepalen hoe donker je de kleur wilt hebben. Daarnaast druppel je het gemakkelijk door je dagcrème, waardoor de zelfbruiner je huid zowel bruint als verzorgt. 

De Bondi Sands self tanning drops bevatten zelf ook verzorgende ingrediënten, waaronder: glycerine en hyaluronzuur. En ook beschermende ingrediënten, namelijk: de antioxidanten: vitamine C en E. Toch is er een grote maar. Er zit namelijk heel veel alcohol in de druppels. Het is zelfs het derde ingrediënt uit de ingrediëntenlijst. Wat betekent dat het product, naast water en het bruinende ingrediënt (dihydroxyacetone), vooral uit alcohol bestaat. Hier kan zelfs je dagcrème niet tegenop. Deze alcohol soort droogt je huid namelijk onwijs uit. 

Daarnaast kan alcohol ook vrije radicalen veroorzaken. Kortgezegd, zijn dit moleculen die schade aan je huidcellen teweeg brengen. En zo huidveroudering veroorzaken. Eigenlijk hetzelfde effect wat zonlicht op je huid heeft. Je probeert je huid te beschermen door een zelfbruiner te gebruiken in plaats van zonlicht/zonnebank licht. Maar vervolgens beschadigd je huid alsnog. Liever niet dus! 

Voordelen

 • Te mengen met je dagcrème
 • Bevat antioxidanten

Nadelen

 • Bevat een hoge concentratie alcohol
 • Droogt je huid uit

Bondisands review

Bondi Sands Aero Express Self Tanning Foam - nope!

Ook de Bondi Sands Aero mouse zelfbruiner zou ik niet adviseren. Met name om de ingrediëntenlijst. Het tweede ingrediënt is namelijk alcohol. Dit betekent dat de mouse vrijwel vooral uit alcohol bestaat. En dus onwijs uitdroogt. 

Daarnaast zit er ook een hoge concentratie propelyne glycol in. Ook van dit ingrediënt is bekend dat het je huid kan irriteren. Sommige mensen ontwikkelen er zelfs een allergische reactie op. Naast alcohol en propelyne glucol bevat het ook een relatief hoge concentratie parfum. Wat de kokosgeur afgeeft. De combinatie van deze drie irriterende ingrediënten is voor mij een reden om de Bondi Sands Aero foam niet te gebruiken. 

Voordelen

 • Makkelijk aan te brengen 

Nadelen

 • Bevat een hoge concentratie alcohol
 • Bevat propelyne glycol
 • Bevat parfum 
 • Droogt je huid uit

Bondisands review

Samenvatting van mijn Bondi Sands zelfbruiner review

Hieronder heb ik nog even een lijstje gezet. Met Bondi Sands zelfbruiners waar ik 100% tevreden over ben. En welke je beter niet kunt smeren.

Aanbevolen Bondi Sands zelfbruiners

Af te raden Bondi Sands zelfbruiners

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus, ik ben huidtherapeute en help jullie graag een wegwijs in de zin en onzin van huidverzorging en alles wat daarbij komt kijken!