Gastblog 1. Overal rode vlekken na alcohol
14 november 2020 
2 min. leestijd

Gastblog 1. Overal rode vlekken na alcohol

Veel mensen herkennen het denk ik wel. Na een aantal glazen alcohol voel je je wangen wat warmer aan. En kleuren je wangen wat roder. Veel mensen krijgen rode vlekken na alcohol. Niet heel gek, want alcohol heeft een verwijdend effect op je bloedvaten. Maar bij sommige is er meer aan de hand dan alleen een paar rode verkleuringen.. In deze gastblog deelt Sophie haar ervaring en tips!

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder!


Rode vlekken na alcohol

Mijn naam is Sophie, ik ben 22 jaar oud en heb sinds een aantal jaar last van rode vlekken na het drinken van alcohol. Je denkt nu waarschijnlijk “Oh een rood vlekje, dat is toch niet zo erg?”. Maar het gaat vaak niet om één vlekje. Meestal zit ik van top tot teen onder de vuurrode vlekken. Van mijn gezicht en hals tot rug en schenen.

Waarschijnlijk zijn die rode vlekken op mijn lichaam niets ernstigs. Maar het is vooral heel vervelend. Ik zit nog in mijn studententijd en ben ook lid van een studentenvereniging. Ik heb daarom best veel sociale dingetjes. Nu wat minder door corona natuurlijk. Maar tijdens alle borrels, etentjes en feestjes loop ik er vaak bij als een soort rood, gevlekte koe. En dat is soms echt vervelend.

Vooral als mensen niet weten wat het is. Ze schrikken vaak en vragen of het wel goed gaat. Dan moet ik uitleggen dat er niets aan de hand is, en dat ik hier vaker last van heb. Dit is natuurlijk helemaal niet erg, maar het blijft een vervelend huidprobleem. Ik weet ook niet helemaal zeker wat het is. De kans is groot dat ik een sulfiet intolerantie heb. Vooral omdat alle symptomen overeen komen en een sulfiet intolerantie vaak wordt gezien bij mensen met astma. Hier heb ik als kind veel last van gehad.

rode vlekken na alcohol

Niets lijkt te helpen

Ik heb eigenlijk nog niet zo heel veel dingetjes geprobeerd om de rode vlekken na alcohol te voorkomen. Vooral omdat ik ook niet precies weet wat het is. Ik ben laatst naar de huisarts geweest en zij heeft mij geadviseerd om bloed te gaan prikken. Om te kijken of hier een bepaalde intolerantie of allergie in te zien is. Dus dit ga ik binnenkort doen.

Verder slik ik vaak voordat ik ga drinken een anti-histamine pilletjeOf ik smeer een anti-histamine crème als de rode vlekken weer opspelen. Sulfiet intolerantie zorgt namelijk voor een hoge histamine waarde in je bloed, waardoor klachten ontstaan als: jeuk, zwellingen en netelroos. Ik heb het idee dat de anti-histamine producten wel iets doen, maar niet genoeg.

De oplossing: geen alcohol meer?

Eigenlijk ben ik nog niet achter de oplossing. Ik kan prima zonder alcohol. Maar het gekke is dat ik het niet altijd krijg. Soms gaat het maanden goed, en dan opeens heb ik er na één wijntje al last van. Ik denk daarom dat geen alcohol drinken niet echt de oplossing is tegen de rode vlekken.

Het enige wat mij tot nu toe heeft geholpen is dit boek met recepten voor mensen met een sulfiet intolerantie. Ik hoop dat er misschien iemand is die ook rode vlekken na alcohol krijgt en hier inmiddels wel al een oplossing op heeft gevonden. Reageer dan even hieronder!

Wil jij ook een gastblog schrijven? Klik dan hier!

 


* Let op! De Sproet gastblogs zijn geschreven door mensen die het leuk vinden om hun ervaring, tips en adviezen omtrent een specifieke huidklacht te delen. Deze adviezen zijn niet door mij, noch een medisch specialist, gecontroleerd.

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen! En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Luus
Door

Luus

op 05 Feb 2021

Via de mail kreeg ik de volgende tip door! Desloratadine-tabletjes, een huisarts kan deze voorschrijven

Reactie plaatsen

Download mijn gratis hand-out!

Ik leg in vier stappen uit hoe je zelf jouw cosmetica producten kunt beoordelen.

sproetgekeurd

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram