Interview gezichtsmaskers radar
14 februari 2021 
2 min. leestijd

Interview gezichtsmaskers radar

Toen ik een telefoontje van Radar kreeg met de vraag of een interview wilde geven over gezichtsmaskers, stond ik niet meteen te springen. Een interview? Op tv? Ik? Op mijn Instagrampagina en website houd ik me wat op de achtergrond. Omdat ik vind dat het niet om mij moet draaien. Tóch heb ik besloten mee te werken. Waarom? Omdat ik het heel belangrijk vind om foute cosmetica claims te belichten. Waaronder ook de vele irriterende gezichtsmaskers.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder!

radar gezichtsmaskers

Gezichtsmaskers Radar

Gezichtsmaskers zijn super populair. Vooral omdat het even als een momentje voor jezelf voelt. Even je huid een oppepper geven. Maar wist je dat veel van deze gezichtsmaskers je huid helemaal geen boost geven?  In tegendeel zelfs. Veel gezichtsmaskers bevatten namelijk irriterende ingrediënten. Op Instagram zag ik een post van Miljuschka Witzenhausen. Zij had een allergische reactie gekregen van een gezichtsmaskertje en stuurde mij een berichtje. Ik gaf haar het advies om de huid te koelen. En vooral geen sudocrème te smeren. Want óók sudocrème zit vol met irriterende ingrediënten.

Interview Radar

Toen is het balletje gaan rollen. Want ook radar zag deze allergische reactie voorbij komen.  En zo het belang van irriterende cosmetica belichten. Iets wat ik met mijn Instagrampagina sproetonline en website ook doe. Consumenten bewust maken van de zin en onzin van cosmetica. In het interview met radar over gezichtsmaskers kreeg ik zes maskers te zien. En alle zes de maskers waren eigenlijk niet goed. Bizar toch?

Je zult je misschien afvragen waarom we überhaupt dan nog maskertjes smeren. Dit komt vooral omdat het voor de consument voelt alsof het wél werkt. De huid voelt na een maskertje vaak zacht en gehydrateerd aan, en heeft een glow met een soort rood blosje. Maar dit zijn in werkelijkheid ontstekingsverschijnselen. Als gevolg van de irriterende ingrediënten die het gezichtsmasker bevat. Bij een ontsteking neemt namelijk tijdelijk de doorbloeding toe, de hydratatie en er treedt lichte zwelling op. De consument denkt: oh het heeft lekker gepakt. Maar in werkelijkheid gebeurt er iets in je huid wat je juist niet wilt. Namelijk irritatie. En irritatie lijdt weer tot veroudering.

Uitzending Radar gezichtsmaskers

Wil je de radar uitzending over gezichtsmasker terug zien? Dan kan! Via deze link. Ik hoop jullie zo een beetje wegwijs geholpen te hebben, in de markt van irriterende gezichtsmaskers!

Effectieve gezichtsmaskers

Na het lezen van deze blog ben je denk ik vooral benieuwd welke gezichtsmaskers ik wél aanraad. Dit vind ik lastig. Ik ben zelf namelijk geen grote fan van gezichtsmaskers. Niet alleen omdat veel gezichtsmaskers niet goed voor je huid zijn, maar ook omdat je een gezichtsmasker tijdelijk aanbrengt. In mijn ogen kun je daarom beter een goede, voedende, gezichtscrème of een antioxidant-rijk serum smeren. 

En deze eventueel een nachtje wat dikker aanbrengen met een laagje vaseline eroverheen. Vaseline legt namelijk een soort laagje over je huid, waardoor de stoffen uit je crème beter je huid in kunnen dringen. Wat je ook kunt doen is een paar druppeltjes van een voedende olie door je crème druppelen. En hier een nachtje mee te slapen. Als je toch kiest voor een gezichtsmasker, zou ik gaan voor een sheet gezichtsmasker. Het masker op de foto hierboven. Omdat dit soort maskers je huid tijdelijk afsluiten. En het vocht zo beter in je huid vasthouden.

 

Luus van Eck, Huidtherapeut – Uitzending Radar gezichtsmaskers

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen. En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram