Fagron Baby verzorging set review
08 oktober 2022 
5 min. leestijd

Fagron Baby verzorging set review

Ook voor de babyhuid heeft Fagron een aantal fijne producten ontwikkeld. Waaronder een groot aanbod aan zinkoxide preparaten. Het merk verkoopt zelfs een handige baby verzorgingsset. Met daarin drie belangrijke producten die de babyhuid nodig heeft. En ik mocht deze producten uitproberen!

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder!


Fagron baby verzorgingsset

Inmiddels heb ik al veel Fagron producten mogen uitproberen. En er zijn er ook behoorlijk wat producten die ik nog maandelijks gebruik. Zo ben ik heel enthousiast over de Fagron shampoo. En ook de Fagron balsem gebruik ik op dit moment fanatiek op mijn lippen. 

Vorige week lag er een heel schattig pakketje op de mat. Namelijk, een tasje vol met Fagron baby producten. En dan in het specifiek zinkoxide preparaten. Oftewel, crèmes en zalven waaraan zinkoxide is toegevoegd. 

fagron review

Zinkoxide tegen luieruitslag en smetplekken

De stof zinkoxide is mijn ogen eigenlijk onmisbaar als het gaat om de juiste baby huidverzorging. Wat zinkoxide namelijk doet is een soort beschermlaag over de huid heen leggen. Hierdoor is de baby huid beter beschermt schadelijke invloeden van buitenaf. Denk bijvoorbeeld aan ontlasting, urine en wrijving van de luier. De belangrijkste veroorzakers van luieruitslag.

Daarnaast heeft zinkoxide een indrogende, verkoelende en jeukstillende werking op de huid. Om die redenen werkt het ook effectief tegen smetplekken. Bijvoorbeeld in de lies van je kindje of elleboogplooien. 

Ik testte de Fagron zink preparaten uit. Hieronder lees je mijn Fagron review!

fagron creme

Fagron zinkoxide smeersel

Allereerst, probeerde ik het Fagron zinkoxide smeersel uit. Dit product zat niet in de Fagron baby verzorging set, maar is wel geschikt voor de babyhuid. 

Een smeersel is iets anders dan een crème of zalf. Het is een dik en vloeibaar middel, waaraan oliën en 'prikkelende' stoffen zijn toegevoegd. In dit geval is er zinkoxide aan het smeersel toegevoegd. Wat zinkoxide onder andere dus doet, is een kunstmatig laagje over de huid leggen. Hierdoor is de huid beter beschermd tegen uitdroging en prikkels van buitenaf. 

Daarnaast geeft het zinkoxide smeersel ook een verkoelend effect op de huid, waardoor jeukklachten verminderen. Verder heeft zinkoxide een licht drogend effect op de huid, waardoor blaasjes en natte (smet)plekjes verminderen. 

Toevallig heb ik net een achterneefje gekregen. En dit zinkoxide smeersel cadeau gedaan. Tot nu toe zijn ze erg enthousiast! Wel gaven ze als tip: leg er een lepeltje bij, zodat je het smeersel hygiënisch uit het potje kunt halen. 

fagron creme

Fagron zinksulfaat vaseline crème

Naast het Fagron zinkoxide smeersel, verkoopt het merk ook een Fagron Zinksulfaat vaseline crème. Het is een wat vettere crème. Maar minder olierijk en vet dan een zalf.

Ook deze crème bevat weer een hoge concentratie zinkoxide. En, zoals de naam van de verpakking al zegt, vaseline. Dit zorgt ervoor dat het de huid afdekt, waardoor water minder snel uit de huid verdampt. En uitdroging zo verminderd wordt. 

Daarnaast zorgt deze afdekking van de huid er ook voor dat de crème het wondgenezingsproces ondersteunt. Als je last hebt van een wondje, is het watergehalte in de huid namelijk super belangrijk. Water is zelfs de belangrijkste bouwsteen in het wondgenezignsproces. 

Dit maakt het een geschikte crème voor kleine wondjes, luieruitslag en smetplekjes. Maar bijvoorbeeld ook bij een koortslip.

fagron creme

Fagron zinkoxidezalf 10% 

Als je de Fagron baby verzorgingsset koopt, zitten hier drie producten in. Eén van deze producten is de Fagron zinkoxide zalf. Deze zalf bevat onder andere 10% zinkoxide. Een werkzame en effectieve concentratie zinkoxide om te smeren tegen luieruitslag en smetplekken.

Verder bevat de Fagron zinkoxide zalf ook nog vaseline. Deze stof zorgt ervoor dat de zalf wat vetter is en de huid beter afdekt. Hierdoor zal water minder snel uit de huid verdampen en de algehele huidhydratatie verbeteren. 

Ook is er een beetje paraffine aan de zalf toegevoegd. Dit ingrediënt werkt ook hydraterend, verzachtend en verzorgend. En zorgt er tegelijkertijd voor dat de zalf beter smeert. Kortom, een fijne zalf om te smeren bij luieruitslag, smetplekken of huidklachten die gepaard gaan met jeukende blaasjes.

fagron

Fagron Solydra Natural Oil

Naast de zinkoxide zalf hierboven, zat er ook een olie in de Fagron baby verzorgingsset. Namelijk, deze Solydra olie. Het is een parfumvrije olie. Speciaal ontwikkeld voor gevoelige en droge (baby) huid. 

Wat de olie namelijk bevat is zonnebloemolie. Deze olie zit van nature vol met omega-6-vetzuren en draagt zo bij aan een betere huidhydratatie. Maar ook aan het soepeler en zachter maken van de huid. Daarnaast heeft zonnebloemolie een kalmerend, ontstekingsremmend en barrière versterkend effect op de huid. 

Kortom, een fijne olie om de huid van je kindje mee in te smeren. Of om als bad of doucheolie te gebruiken, want daar is deze Solydra olie ook heel geschikt voor!

fagron

Cetomacrogol crème 10% vaseline en 10% glycerine

De Fagron cetomacrogol crème heb je waarschijnlijk wel eens voorbij zien komen in mijn productadviezen. Of misschien zelfs voorgeschreven gekregen door een arts. Veel dermatologen en huisartsen werken er namelijk mee. 

De cetomacrogolcreme 10% vaseline en 10% glycerine lijkt hierop. Alleen zijn hier, zoals de naam al zegt, ook nog vaseline en glycerine aan toegevoegd. Dit maakt het een wat vettere crème. Met zowel beschermende als hydraterende eigenschappen op de huid. 

De crème smeert makkelijk uit, trekt snel in en plakt niet. Ook heb je maar weinig creme nodig, waardoor je er relatief lang mee doet. Het is een fijne crème om op droge plekjes te smeren. Maar je kunt deze crème ook gerust dagelijks gebruiken als algehele verzorging van de (baby)huid!

fagron creme

Benieuwd welke cosmetica merken je beter kunt skippen, omdat ze schadelijke ingrediënten bevatten? Volg dan de Sproetonline Instagram pagina. Hier plaats ik regelmatig story's over merken die je beter kunt laten staan. Ben je vooral benieuwd welke producten je wél met een gerust hart kunt opsmeren? Bekijk dan mijn gratis product adviezen pagina!

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen! En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Download mijn gratis hand-out!

Ik leg in vier stappen uit hoe je zelf jouw cosmetica producten kunt beoordelen.

sproetgekeurd

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram