Hieronder vind je twee voorbeelden van praktijken die wat mij betreft door kunnen als 'Beste huidkliniek Amsterdam'. Samen met het (mail) adres en telefoonnummer van de praktijk. Van deze huidklinieken weet ik dat ze een behandelplan van hoge kwaliteit opstellen en persoonlijk te werk gaan. Iets wat ik zelf erg belangrijk vind. Door op de buttons te klikken kom je op de website van de desbetreffende kliniek en vind je meer informatie!
Huidkliniek Amsterdam: mijn twee favorieten
(aan deze pagina wordt nog gewerkt!)
Telefoonnummer:
Email:
Telefoonnummer:
Email:
Verschillende huidbehandelingen Huidkliniek Amsterdam
In Amsterdam kun je bij meerdere huidtherapeuten terecht om diverse huidproblemen te laten behandelen. Zowel voor cosmetische als medische doeleinden. Vooraf aan een behandeling start je altijd met een vrijblijvend consult. Je zit dus nergens aan vast. Dit eerste consult is meestal gratis. Tijdens dit gratis consult kun je samen met de huidtherapeut bespreken wat jouw doelen en verwachtingen van de behandeling zijn.
Wil je bijvoorbeeld pigmentatie verschillen in de huid aanpakken, kom je voor het behandelen van acne klachten of wil je jouw huid gewoon even een oppepper geven?. Het kan allemaal! De huidtherapeut zal je hierin een goed advies geven. Sommige huidtherapeuten voeren ook eerst een huidscan uit om zo een goede huidanalyse te maken.
Na dit intakegesprek stelt de huidtherapeut een passend behandelplan op en kan de eerste behandel afspraak ingepland worden! In sommige gevallen wordt er gekozen voor een combinatie van meerdere behandelingen om zo het beste resultaat te behalen. Bekende voorbeelden van behandelingen vind je hieronder. Samen met de huidtherapeut kun je kijken welke behandeling jij het beste kunt kiezen.
Een huidtherapeut kan een laserbehandeling uitvoeren en hiermee verschillende huidproblematiek aanpakken. Denk bijvoorbeeld aan het laseren van pigmentvlekken (pigmentlaser), couperose vaatjes (vaatlaser) en/of overbeharing. Houdt er wel rekening mee dat laserbehandelingen gevoelig zijn, maar wel goed vol te houden. Eventueel kan het smeren van een emla crème vooraf aan de behandeling helpen tegen het gevoel.
Ook een chemische peeling wordt door veel huidtherapeuten uitgevoerd. Het kan namelijk voor allerlei doeleinden ingezet worden. Zo heeft een peeling effect op het verminderen van tekenen van huidveroudering, maar ook op pigmentvlekken, ontstekingen, acne klachten, littekens en zelfs op de algehele huidhydratatie. De behandelingen zijn goed te doen en geven relatief snel resultaten.
Een andere populaire huidbehandeling is microneedling. Tijdens deze behandeling maakt een huidtherapeut gebruik van een dermapen met daarop kleine naaldjes. De pen wordt, met hyaluronzuur als tussenstof, over de huid bewogen. Deze naaldjes stimuleren de elastine en collageen aanmaak. Er zijn meerdere behandelingen nodig om het behandeldoel te behalen. Afhankelijk van de indicatie en het gewenste behandeldoel natuurlijk.
Een acne behandelplan bestaat vaak uit meerdere behandelingen. Een soortstappenplan op maat. In de meeste gevallen wordt er in ieder geval een diepte reiniging uitgevoerd. Hierbij worden onzuiverheden zoals mee-eters en puistjes verwijderd. Vaak gebeurt dit in combinatie met een chemische peeling om de huid te exfoliëren en ontstekingen te verminderen. Als er ook acne littekens zichtbaar zijn, kan er eventueel ook gekozen worden om microneedling uit te voeren.
Een huidtherapeut is een paramedische professional. Hij of zij is opgeleid in het behandelen van specifieke huidproblemen in het gezicht of op het lichaam. Hierbij wordt gefocust op het verbeteren van de algehele huidconditie en het geven van passende adviezen met betrekking tot huidverzorging producten. Een huidtherapeut heeft hiervoor een vierjarige bachelor opleiding afgerond aan de Hogeschool van Utrecht of Den Haag. Met het uiteindelijk diploma Bachelor of Science.
De titel huidtherapeut is beschermd door de wet BIG. Dit houdt in dat huidtherapeuten beschermd zijn en dat misbruik van hun titel strafbaar is. Dit beschermt cliënten en patiënten automatisch ook tegen onzorgvuldig handelen van beroepsbeoefenaars, waardoor je zeker weet dat de juiste behandelingen worden uitgevoerd. Bovendien bevordert en bewaakt de beschermde titel de kwaliteit van het beroep.
Verder richt een huidtherapeut zich op zowel medische als cosmetische behandelingen van de huid, waaronder huidklachten als rosacea, acne vulgaris en littekens. Maar ook verbetering van de algehele huidkwaliteit. Bijvoorbeeld door het verbeteren van de huidtextuur of het verminderen van fijne lijntjes, pigmentvlekken, rimpels, ongewenste haargroei en/of overbeharing (hirsutisme).
Bovenaan deze pagina heb ik twee voorbeelden van huidklinieken in Amsterdam gezet, waaronder ook een huidkliniek in Amsterdam Zuid. Deze kliniek heeft veel ervaring, goede recensies en je hoeft niet lang te wachten voordat je je eerste afspraak kunt plannen.
Huidkliniek Amsterdam is natuurlijk een breed begrip. Het kan gaan tenslotte om alles wat met de huid te maken heeft en dus ook om zowel huidtherapeuten, schoonheidsspecialisten of een samenwerking tussen beide beroepen. Bedenk dus vooraf goed waar je naar op zoek bent.
Als je specifiek op zoek bent naar een huidtherapeut kan ik bovenstaande twee praktijken aanraden. Zij zijn geregistreerd huidtherapeut en al langere tijd werkzaam. Ook kun je zoeken op 'Huidtherapie Amsterdam' om zo meer huidtherapeutische klinieken te vinden. Dit is namelijk iets anders dan een schoonheidssalon.
Als je op zoek bent naar een goede huidkliniek (Amsterdam) zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Allereerst is het natuurlijk goed om te kijken of de huidkliniek behandelingen aanbiedt waar jij specifiek naar opzoek bent. Daarnaast is het goed om altijd de reviews van andere klanten door te lezen en eventuele voor,- en na foto's te bekijken. De meeste huidtherapeuten zijn actief op social media waarop veel foto's te vinden zijn.
Daarnaast spelen factoren als: kliniek faciliteiten, kosten van de behandelingen, fijne producten, nazorg, zijn ze ook open op zaterdag/zondag, en de bereikbaarheid van de huidkliniek natuurlijk ook een rol. Zeker als je op zoek bent naar een huidkliniek in Amsterdam zitten hier verschillen tussen. Zo zijn veel huidkliniek in Amsterdam niet goed bereikbaar met de auto in verband met de centrale ligging.
Ik heb deze pagina gemaakt omdat ik vaak de vraag kreeg: wat is een goede huidkliniek in Amsterdam? Hetzelfde geldt voor steden als Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Zoetermeer, Nijmegen en Twente. Ook voor deze steden heb ik praktijk aanraders online gezet. Echter heb ik puur gekeken naar de behandelingen die in deze huidklinieken worden uitgevoerd. Mijn praktijk tips zeggen niets over de huidverzorging producten die de huidkliniek verkoopt en/of adviseert.
Behandelingen uitgevoerd door een huidtherapeut zijn effectief, maar kunnen ook bijwerkingen met zich meebrengen. Zo zorgen een chemische peeling en microneedling vaak voor roodheid, zwelling, een droge huid, branderig gevoel en/of lichte bloedingen. Echter, zijn deze huid reacties gewenst. Het laat zien dat de huid goed op de behandeling gereageerd heeft!
Hetzelfde geldt voor IPL therapie en laserbehandelingen. Ook dan is de huid vaak rood, gezwollen, droog, voelt het warm aan en kunnen er zelfs tijdelijk donkere verkleuringen van de huid te zien zijn. Eventueel gepaard met korstvorming. Ook hier hoef je je geen zorgen over te maken. Het is vooral belangrijk om je goed tegen de zon te beschermen en niet aan eventuele korstjes en schilfertjes te zitten. De behandelend huidtherapeut zal hier nazorg instructies over geven.
Misschien is deze blog ook interessant: Huidvriendelijke zonnebrandcrèmes (mijn favorieten).
De vergoeding van huidtherapie behandelingen door zorgverzekeraars in Nederland kan variëren. Dit is afhankelijk van de specifieke behandeling, de verzekeraar en het type verzekering dat je hebt. De basisverzekering dekt over het algemeen alleen medische noodzakelijke zorg. Huidtherapie behandelingen vallen meestal niet onder deze categorie. Tenzij ze gerelateerd zijn aan een ernstige medische aandoening zoals ernstige littekens, brandwonden of lymfoedeem.
Wel zijn er meerdere huidtherapie behandelingen die gedekt worden door aanvullende verzekeringen. Dit kan variëren van acnebehandelingen, lasertherapie, camouflage, oedeemtherapie tot littekenbehandelingen. Het is belangrijk om de polisvoorwaarden van je aanvullende verzekering te controleren om te zien welke behandelingen worden vergoed en tot welk bedrag.
Naast bijwerkingen, die nou eenmaal bij de behandeling horen, zijn er natuurlijk ook altijd risico's gebonden aan huid therapeutische behandelingen. Chemische peelings, lasertherapie en microneedling brengen risico's met zich mee zoals blijvende pigmentvlekken, littekens en/of allergische reacties.
IPL-therapie kan brandwonden, blaarvorming en huidverkleuring veroorzaken. Coagulatie en electrocoagulatie kunnen resulteren in littekens en pigmentveranderingen. En het gebruik van de verkeerde huidverzorging producten kunnen leiden tot vervelende huidreacties. Gelukkig kunnen deze risico's voor het grootste deel door de behandelend huidtherapeuten en jouzelf voorkomen worden door de juiste informatie en adviezen op te volgen!
Sinds 2011 kun je zonder verwijzing direct naar een huidtherapeut gaan. Dit wordt ook wel directe toegankelijkheid genoemd en stelt patiënten in staat om zelf een afspraak te maken bij de huidtherapeut. Zonder tussenkomst van een arts of specialist. Een huidtherapeut is zo goed bereikbaar voor iedereen!
Indien je rechtstreeks naar de huidtherapeut gaat zonder verwijzing, zal de intake uitgebreid zijn met een screeningsonderzoek. Hierbij zal de huidtherapeut vragen over je gezondheid en het huidprobleem stellen. Het is mogelijk dat je eerst door een arts of specialist moet worden gezien voordat de huidtherapeut de behandeling kan starten. Als je door een arts of medisch specialist bent verwezen, is het screeningsonderzoek niet nodig.
Het is mogelijk dat de zorgverzekeraar toch een verwijzing wilt zien. Ondanks dat een huidtherapeut direct toegankelijk is. De verzekeraar wilt hiermee vaststellen of er een juiste medische reden is voor de behandeling. Het is daarom verstandig om vooraf aan de behandeling de verzekeringspolis te informeren.
Kwaliteit en veiligheid huidtherapeut Amsterdam
Je kunt er eigenlijk altijd vanuit gaan dat je behandeld wordt door een professionele en ervaren huidtherapeut. Alle huidtherapeuten moeten zich namelijk aan verschillende, strenge, kwaliteitseisen houden. Daarnaast volgt iedere huidtherapeut jaarlijks verschillende vormen van scholing om zo de kennis up to date te houden.
Het Kwaliteitsregister Paramedici is een registratiesysteem in Nederland voor paramedici, zoals fysiotherapeuten en huidtherapeuten. Het heeft als doel de kwaliteit van zorg door paramedici te verbeteren en te waarborgen door middel van het vastleggen van opleidingen, bijscholing en werkervaring.
Het Kwaliteitsregister is erkend door de overheid en zorgverzekeraars. Het biedt zowel patiënten als zorgverleners zekerheid over de kwalificaties en deskundigheid van de paramedici. En zo ook over professionaliteit van jouw behandelend huidtherapeut in Amsterdam.
Het NVH is de beroepsvereniging, en tegelijkertijd belangenbehartiger, van huid- en oedeemtherapeuten in Nederland. Zij houden de kwaliteit van het vak huidtherapie hoog en verdedigen de positie van huidtherapeuten. De leden van het NVH richten zich op de belangen van huidtherapeuten op het gebied van: inhoud, kwaliteit, veiligheid en meer.
Daarnaast onderhoud het NVH gesprekken met stakeholders, zoals overheidsinstanties en zorgverzekeraars. Wat ook een belangrijke rol speelt in het vak huidtherapie. De NVH werkt op die manier aan verbetering van de huidtherapeutische zorg doormiddel van kwaliteitsbeleid en scholingsactiviteiten.