Hieronder vind je twee voorbeelden van praktijken die wat mij betreft doorkunnen als 'Beste huidkliniek Nijmegen'. Het zijn klinieken waar ik de huidtherapeuten ken, zelf ervaring mee heb en/of al een behoorlijke tijd volg en weet wat voor aanpak ze hanteren en welke resultaten behaald worden! Plus veel persoonlijke aandacht. Iets wat ik zelf heel belangrijk vind binnen het vak huidtherapie.
Huidkliniek Zoetermeer: mijn twee favorieten
(aan deze pagina wordt nog gewerkt!)
Telefoonnummer:
Email:
Telefoonnummer:
Email:
Om de kwaliteit van huidtherapeuten en hun diensten te waarborgen, staan we ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. Dit register monitort of zorgverleners voldoen aan de vereisten op het gebied van opleiding, bijscholing en praktijkervaring. Het registratiebewijs geeft aan dat de huidtherapeut werkt volgens de hoogste professionele normen en standaarden.
Huidtherapeuten zijn tevens lid van de Nederlandse Vereniging voor Huidtherapeuten (NVH). Deze beroepsorganisatie behartigt de belangen van huidtherapeuten en biedt een netwerk voor kennisdeling en professionele groei. De NVH zorgt ervoor dat huidtherapeuten op de hoogte blijven van de laatste trends en richtlijnen in hun vakgebied, wat bijdraagt aan het handhaven van hoge zorgstandaarden.
Een huidtherapeut is opgeleid om een breed scala aan huidaandoeningen te behandelen. Dit kan variëren van veelvoorkomende huidproblemen zoals acne tot wat complexere kwesties zoals littekens, pigmentstoornissen en chronische huidaandoeningen:
Een huidtherapeut behandelt verschillende vormen van acne, variërend van milde puistjes tot ernstige acne. De behandeling kan bestaan uit diepe reiniging van de huid, chemische peeling en microneedling. Deze laatste behandeling helpt vooral in het verminderen van littekens, grove poriën en andere onregelmatigheden in de huidtextuur. Daarnaast wordt er soms ook gekozen om het acne ook te behandelen doormiddel van een laserbehandeling.
Ook littekens kunnen huidtherapeuten behandelen. Het kan bijvoorbeeld gaan om littekens die ontstaan zijn door brandwonden, operaties of door puistjes. Huidtherapeuten voeren behandelingen uit die de huidtextuur verbeteren en zo ook het uiterlijk van littekens verminderen. Veelvoorkomende behandelingen bij littekens zijn microneedling, laserbehandelingen, tapen en diepere peelings. Vaak in combinatie met het gebruik van siliconen om het littekenweefsel zachter en soepeler te maken.
Ook huidklachten die gepaard gaan met roodheid, zoals rosacea en couperose, worden door huidtherapeuten behandeld. Vaak doormiddel van lasertherapie (vaatlaser) of IPL. De laser verwarmt de zichtbare bloedvaatjes waardoor ze opwarmen, stuk gaan en weg zullen trekken. Hierna zal de huidtherapeut nazorg adviezen geven. Een laserbehandeling is gevoelig, maar vaak goed te doen!
Ook het behandelen van pigmentvlekken wordt veel toegepast in huidtherapie praktijken. Denk aan lentigo solaris ouderdomsvlekken, melasma zwangerschapsmasker en X. Meestal doormiddel van chemische peelings, lasertherapie en/of microneedling. Hoe effectief de behandeling aanslaat hangt af van de oorzaak, diepte en ernst van het pigment. Ook wordt er advies gegeven met betrekking tot het smeren van de juiste producten.
Ook oedeem is een indicatie die in veel huidtherapie praktijken wordt behandeld. Huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van zowel veneus oedeem als lymfoedeem, waarbij vochtophoping in de weefsels optreedt. Oedeemtherapie bestaat uit meerdere behandelingen, waaronder; manuele lymfdrainage (een zachte massagetechniek die de afvoer van lymfevocht stimuleert), compressietherapie met elastische kousen of bandages en oefeningen om de circulatie te verbeteren.
Naast medische klachten kun je bij de meeste huidtherapie praktijken ook terecht voor cosmetische huidverbetering. Denk hierbij aan het verminderen van fijne lijntjes, het ophelderen van pigmentvlekken, het minder zichtbaar maken van rimpels, het verminderen van huidverslapping en de huid laten stralen.
Hiervoor kan een chemische peeling worden toegepast om de huid te vernieuwen, microneedling om de aanmaak van collageen te stimuleren en de huidtextuur te verfijnen en/of laserbehandelingen voor huidverstrakking en het aanpakken van storend pigment en bloedvaatjes. Ook weer in combinatie met het gebruiken van de juiste producten.
Bijna iedere huidtherapie praktijk heeft apparatuur staan om ongewenste haargroei te verwijderen. Dit kan gaan om lichaamsbeharing waar je je cosmetisch gezien aan stoort, maar ook om het behandelen van meer medische klachten zoals hirsutisme, waarbij vrouwen overmatige haargroei ontwikkelen op delen van het lichaam waar normaal gesproken alleen mannen haar hebben. Hiervoor wordt meestal lasertherapie toegepast, maar ook elektrisch epilatie is een behandeloptie bij ongewenste haargroei.
Je kunt er vanuit gaan dat iedere huidtherapeut zijn of haar werk goed uitvoert. Huidtherapeuten moeten tenslotte aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Zo hoort een huidtherapeut aangesloten te zijn bij de NVH. Dit is de beroepsvereniging voor huidtherapeuten in Nederland die de kwaliteit en professionaliteit van huidtherapie waarborgt en belangen behartigt van huidtherapeuten. Wel zijn er nog een aantal die je kunt overwegen te checken als je op zoek bent naar de beste huidkliniek in Nijmegen.
Ondanks dat Huidtherapie één vak is, zitten er wel verschillen tussen de behandelingen die in praktijken worden aangeboden. Zo kan een praktijk vooral gefocust zijn op cosmetische behandelingen waardoor je met medische klachten als oedeem en littekens na een operatie wellicht minder goed geholpen kan worden. Sommige cosmetische klinieken bieden ook injectables behandelingen aan, wat weer een mooie aanvulling kan zijn op anti age behandelingen. Deze worden niet uitgevoerd door een huidtherapeut maar een deskundig cosmetisch arts.
Andersom zijn er ook praktijken die zich gespecialiseerd hebben in oedeemtherapie en vaak ook nauw samenwerken met andere disciplines die waardevol kunnen zijn bij deze huidklacht. Goed om van te voren dus even te checken wat huidklacht of doel is en of de praktijk deze indicatie behandelt!
Het is heel waardevol om de online reviews van de praktijk even te scannen. Dit geeft een inzicht in de kwaliteit van de behandelingen, maar vooral ook de klanttevredenheid. Daarnaast delen veel huidtherapeuten hun behandelresultaten doormiddel van sociale media. Het is dus waardevol om te kijken of de praktijk een Instagrampagina of facebook pagina heeft en hier voor,- en na foto's op plaatst.
Mijn persoonlijke voorkeur gaat altijd uit naar een praktijk dat in ieder geval een gratis en vrijblijvend intake consult aanbiedt. Tijdens een intake bespreek je je huidklacht, huidtype, je wensen en wat je van de behandeling verwacht. Terwijl de huidtherapeut vertelt welke behandeling waarschijnlijk het meest geschikt is en welk resultaat je kán verwachten. Dit gesprek kan tegenvallen. Zo kun je andere verwachtingen hebben van de behandeling of praktijk, maar het kan ook zijn dat je geen klik met de huidtherapeut voelt. Fijn om dan nergens aan vast te zitten!
Dit klinkt misschien niet zo belangrijk, maar als je een goede huidkliniek in Nijmegen zoekt speelt ook de locatie een rol. Kan je er makkelijk komen met openbaar vervoer? Hoe zit het met parkeren? Heeft de praktijk een eigen parkeerplaats? Voor bijna alle indicaties geldt dat er meerdere behandelingen nodig zijn om het gewenste behandeldoel te behalen. Wel zo fijn als je dan niet lang hoeft te reizen!
Daarnaast is het zo dat veel behandelingen direct na de behandeling roodheid achterlaten. Na een lasertherapie behandeling of microneedling behandeling kan je gezicht ook een beetje bloeden en licht gezwollen zijn. Het is dan niet bijvoorbeeld niet fijn om door een drukke winkelstraat te moeten lopen.
Op deze pagina geef ik antwoord op de vraag: wat is de beste huidkliniek Nijmegen? Ik heb deze vraag ook beantwoord voor de steden: Utrecht, Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Twente en Zoetermeer. Echter gaan deze aanbevelingen puur over de kwaliteit van de behandelingen die in de praktijken worden uitgevoerd. Mijn tips zeggen niets over de producten die de huidkliniek verkoopt en/of adviseert.