Dr. Hauschka review
19 september 2020 
2 min. leestijd

Dr. Hauschka review

Ik denk dat de hype rondom natuurlijke cosmetica zo groot is geworden, omdat mensen vaak denken dat je met natuurlijke cosmetica altijd goed zit. Maar het tegendeel is juist vaak waar. Natuurlijke ingrediënten geven namelijk bij veel mensen huidproblemen. Denk hierbij aan etherische oliën en plantextracten. Een bekend voorbeeld zijn producten van het merk Dr. Hauschka. 

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder! Of bekijk mijn Instagram story over Dr. Hauschka hier terug!


Natuurlijke cosmetica

Het wordt steeds populairder en steeds meer merken spelen er op in: natuurlijke cosmetica. Voor dier en milieu beter. Maar voor je huid helaas niet altijd. Naar veel plantextracten is namelijk helemaal geen wetenschappelijk onderzoek gedaan.

Daarnaast is er van genoeg plantextracten bekend dat het huid irritaties en allergieën kan uitlokken. Ben je benieuwd welke natuurlijke ingrediënten goed voor je huid zijn? En welke stoffen je beter kunt vermijden? Lees dan mijn blog: Natuurlijke cosmetica, goed of slecht?

dr hauschka review

Dr. Hauschka nachtserum review

Het merk Dr. Hauschka is een natuurlijk en biologisch cosmetica merk, waarbij veel gebruik wordt gemaakt van ‘heilzame planten ‘ en ‘natuur zuivere’ producten. Helaas betekenen deze termen niet automatisch ook meteen dat het goed voor je huid is. In tegendeel zelfs. Toen ik de ingrediëntenlijst van dit Dr. Hauschka nachtserum ging checken, kwam ik veel irriterende stoffen tegen.

Het nachtserum belooft je huid te laten ademen en het nachtelijk herstelproces te stimuleren. Klink veel belovend, maar helaas zit er niets in wat deze belofte kan nakomen. Het serum bevat daarnaast ook nog eens geurstoffen en zelfs alcohol wat je huid onwijs uitdroogt.

Ook geeft het serum aan dat er toverhazelaar aan toe is gevoegd, om je huid ‘weer te laten stralen’. Van toverhazelaar is echter bekend dat het je huid onwijs irriteert, dus dat stralen zal wel mee vallen….

Dr. Hauschka nachtserum review

Dr. Hauschka gezichtslotion review

Deze Dr. Hauschka gezichtslotion zou goed zijn voor het herstellend vermogen van de huid. En zou leiden tot een frisse uitstraling met een rozige teint. Maar deze beloftes gaat het serum nooit waarmaken.. Ik zou die rozige teint veranderen in rode kop…

Tot mijn verbazing zag ik namelijk dat het product super veel uitdrogende ingrediënten bevat. Waaronder een hele hoge concentratie alcohol, parfum én geurstoffen. Allemaal ingrediënten die je op geen enkel huidtype moet smeren. En dat terwijl het product verpakking aangeeft dat het speciaal voor de droge en gevoelige huid is ontwikkeld.

Ook wordt vaak gedacht dat natuurlijke alcohol beter is dan alcohol uit niet-natuurlijke producten. Maar alcohol is altijd natuurlijk. Het ontstaat tenslotte door gisting. Een natuurlijk proces dus. Om er echter voor te zorgen dat consumenten crèmes (met alcohol) niet opdrinken maken ze de alcohol ondrinkbaar. Bij natuurlijke cosmetica doen ze dit door er etherische oliën aan toe te voegen. En juist die oliën geven vaak problemen.

Daarnaast is ook aan dit product weer toverhazelaar extract toegevoegd. Wat enorm irriteert. Net als de toevoeging van wondklaver. Ook zie ik niets in dit serum wat wél iets voor de droge huid kan betekenen. Mijn advies is daarom: lekker laten staan dit serum! Benieuwd naar mijn favoriete serums? Bekijk dan hier mijn Top 10 beste serums.

Dr. Hauschka gezichtslotion review

Benieuwd welke cosmetica merken je nog meer beter kunt laten staan? Volg dan de Sproetonline Instagram pagina! Hierin wordt regelmatig een ‘aangesmeerd’ story geplaatst. Met daarin merken en producten die je beter niet kunt smeren. Liever weten welke producten je wél moet smeren? Bekijk dan mijn gratis product adviezen of mijn overige reviews!

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen! En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Download mijn gratis hand-out!

Ik leg in vier stappen uit hoe je zelf jouw cosmetica producten kunt beoordelen.

sproetgekeurd

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram