The Rituals review
19 december 2020 
6 min. leestijd

The Rituals review

Het merk Rituals staat vooral bekend om haar lekkere geurtjes. Ik kan zeggen dat mijn eigen huis inmiddels ook vol staat met Rituals geurstokjes, geurkaarsen, en geurzakjes. Zelfs de parfum die ik al jaren gebruik is van de Rituals. Maar als iemand mij zou vragen: is Rituals goed voor je huid? Zou ik direct nee zeggen. In deze Rituals review vertel ik je waarom. 

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder! Of bekijk mijn Instagram story over Rituals hier terug!


Rituals skincare review

Ik was laatst bij Rituals Utrecht en werd daar geholpen door een aardige medewerkster. Ik kwam voor de Rituals of Dao homespray. Maar was ook wel benieuwd wat ze over de 'Gevoelige huidlijn' kon vertellen. Ze gaf aan dat deze producten heel huidvriendelijk zijn. En dat de producten niets bevatten wat de gevoelige huid kan irriteren.

Toen ik de ingrediëntenlijsten zag schrok ik. De huidproducten uit “die gevoelige lijn” zitten namelijk vol irriterende stoffen. Reden voor mij om een Rituals review te schrijven!

review rituals

Rituals serum review

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: mijn Rituals serum review is niet positief. En dit komt met name door de hoge hoeveelheid geurstoffen die de RItuals producten bevatten.

Ik denk dat het geen verassing is als ik zeg dat de Rituals producten over het algemeen veel parfum bevatten. Dit geldt voor The Ritual of Namaste glow anti-ageing serum, maar ook voor alle andere Rituals anti-aging serums. Ze zitten vol met irriterende (geur)stoffen, waaronder: lavendel olie, limonene, linalool en benzyl salicylate.

Het zijn stoffen die juist voor huidveroudering zorgen in plaats van huidverjonging. En ik denk niet dat dit het doel is wanneer je een anti-age serum aanschaft. Daarnaast vind ik dat er sowieso maar weinig effectieve anti-age ingrediënten in het Rituals serum zitten.

Zo mis ik antioxidanten die je huid beschermen tegen beschadigende stoffen van buitenaf. En hydraterende stoffen die fijne droogtelijntjes verminderen. Het is zelfs zo dat het serum, wat voor een glow zou zorgen, voornamelijk uit uitdrogende alcohol bestaat.

Kortom, mijn Rituals serum review is alles behalve positief. Serums die ik wel kan aanraden om te smeren tegen huidveroudering, zijn:

Benieuwd welke serums ik nog meer adviseer? Lees dan hier mijn complete blog over serums.

review rituals

Rituals dagcrème review

Ook mijn Rituals dagcrème review is alles behalve positief. En dit komt onder andere door de gebruikte verpakkingen. De Rituals crèmes zitten namelijk verpakt in potjes. Het zijn mooie potjes om te zien, maar voor de ingrediënten in de crème minder fijn. Veel effectieve ingrediënten kunnen namelijk niet tegen zuurstof en licht. Ze worden instabiel en gaan oxideren.

Vervolgens trekken de geoxideerde stoffen huid verouderende stoffen aan. In plaats van ze tegengaan. Dit is bijvoorbeeld vaak het geval wanneer natuurlijke oliën worden toegevoegd aan crèmes in potjes. En laat dit nou net bij de Rituals crèmes het geval zijn.

Op die manier werken de Rituals crèmes dus huid verouderend. Vandaar mijn slechte Rituals dagcrème review...

Rituals dagcrème review 

Rituals review: The Rituals bodyscrub

De verzachtende Rituals bodyscrubs begrijp ik ook niet helemaal. Deze scrubs bevatten namelijk allerlei niet-verzachtende ingrediënten, als: parfum, citronellol, geraniol, limonene. Ook wel wat hydraterende ingrediënten hoor. Maar deze hydraterende werking wordt gecompenseerd door de hoeveelheid irriterende geurstoffen die de scrub bevat.

Neem bijvoorbeeld The Ritual of hammam bodyscrubVol met irriterende geurstoffen. En zelfs eucalyptus olie en gember. Beide veel te agressief zijn voor je huid. Of de Rituals The Ritual of Karma Body Scrub met harde zeezout korrels en enorm veel parfum.

Daarnaast ben ik sowieso geen voorstander van scrubben. Met een scrub, haal je niet alleen je bovenste dode huidcellen eraf. Maar ook de gezonde huidcellen daaronder. En deze heb je juist nodig om een goede barrière functie te houden.

Gebruik daarom liever een exfoliant. Benieuwd welke exfolianten ik per huidtype adviseer? In deze blog over exfolianten geef ik een aantal goede voorbeelden.

Wil je toch graag scrubben? Scrub dan niet met harde scrubkorrels zoals zout of zand, maar gebruik een scrub op basis van jojoba olie bolletjes. Zoals deze Paula's Choice Unscrub.

rituals scrub

Rituals review: Tiny Rituals baby body lotion

Deze snap ik al helemaaaaal niet: RItuals baby body lotion. Een lotion, speciaal ontwikkeld voor de babyhuid. Extra mild. Extra verzachtend. Nou, dacht het niet! De lotion bevat namelijk, net als de producten hierboven, parfum. Wat de huid beschadigd.

Maar ook nog ontvettende alcohol. Wat de huidbarriere uitdroogt en irriteert. Het kan zelfs voor keratosis pilaris bultjes zorgen. Niet echt mild en verzachtend dus.

Hetzelfde geldt voor deze Tiny Rituals baby massage olie. Helemaal niet als je je bedenkt dat een babyhuid vijf keer dunner is dan een volwassen huid. Stoffen dringen hierdoor veel dieper de babyhuid binnen. En geven ook sneller huidproblemen.

Wist je dat maar liefst 75% van alle baby’tjes tot 1 jaar een huidprobleem krijgt? En dat maar liefst 20% van alle baby’tjes tot 6 maanden te maken krijgt met een vorm van eczeem. En dan met name atopisch eczeem. Wat je daarom niet op een babyhuidje wilt smeren zijn irriterende stoffen.

Benieuwd welke producten ik wél adviseer voor baby’tjes? Lees dan mijn gratis productadvies voor de babyhuid.

rituals creme

Rituals geurstokjes allergie

Wist je dat ook de Rituals geurstokjes problemen kunnen geven? Als je allergisch bent voor parfum, kun je namelijk ook allergisch reageren op geurverspreiders in huis. Op die manier ontwikkel je dus eigenlijk een soort Rituals geurstokjes allergie. Je huid voelt jeukerig en branderig aan. En ziet er vaak wat rood uit.

Je noemt deze huidklacht ook wel allergisch contacteczeem. In dit geval reageert je huid dus op het parfum dat verspreid wordt door de stokjes. Ik moet wel zeggen dat dit heel zeldzaam is. Toevallig heeft iemand die hier last van heeft een gastblog geschreven. Nieuwsgierig? Je leest het hier: Gastblog 10 Allergisch contacteczeem.

geurstokjes allergie

Is Rituals goed voor je huid?

Kort samengevat is mijn Rituals review niet zo positief. En dit gaat vooral om de huidproducten, omdat deze gewoonweg teveel irriterende geurstoffen en parfum bevatten. Maar wat doet parfum eigenlijk met je huid? Allereerst irriteert het je huid enorm. En langdurige huidirritatie zorgt voor onzichtbare huidschade en uiteindelijk voor zichtbare huidveroudering

Verder is het zo dat maar liefst twee op de vijftig mensen een allergie voor parfum ontwikkelt. En zo contact eczeem kan krijgen. Daarnaast reageren bepaalde geurstoffen op zonlicht, waardoor je huid beschadigd en uiteindelijk verouderd. De kans op huiduitslag door Rituals is daarom groot.

Op de vraag 'Is Rituals goed voor je huid?' kan ik daarom volmondig nee zeggen. Of schreeuwen   Maar van de Rituals geurstokjesgeurkaarsen, homesprays en parfum ben ik nog altijd positief te spreken! Met name de Ritual of Jing lijn vind ik echt heerlijk.

is rituals goed voor de huid


Benieuwd welke cosmetica merken je nog meer beter kunt laten staan? Volg dan de Sproetonline Instagram pagina! Hierin wordt regelmatig een ‘aangesmeerd’ story geplaatst. Met daarin merken en producten die je beter niet kunt smeren. Liever weten welke producten je wél moet smeren? Bekijk dan mijn gratis product adviezen!

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen! En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Download mijn gratis hand-out!

Ik leg in vier stappen uit hoe je zelf jouw cosmetica producten kunt beoordelen.

sproetgekeurd

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram