Cetaphil review
02 maart 2022 
7 min. leestijd

Cetaphil review

Het merk Cetaphil zie je steeds vaker voorbij komen. Toch is het merk vooral populair onder mensen met een wat gevoeligere huid. Maar is dit terecht? En welke Cetaphil producten kun je dan het beste kopen? In deze Cetaphil review vertel ik er alles over!

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder! 

Cetaphil review

Het merk Cetaphil focust zich met name op mensen met huidproblemen. Denk hierbij aan: eczeem, rosacea, psoriasis, acne, een droge huid en een gevoelige huid. Dit betekent natuurlijk niet dat de producten ook daadwerkelijk mild geformuleerd zijn. Maar het geeft wel al aan dat het merk zich meer bezig houdt met de medische kant van de huid. In plaats van alleen de cosmetische kant.

Wat mij ook opvalt is dat het product aanbod beperkt is. Op de website zijn namelijk alleen Cetaphil reinigers en Cetaphil moisturizers te vinden. Dit is niet per se een slecht teken, maar maakt het naar mijn mening geen geschikt merk voor iedereen. Zo gebruik ik zelf bijvoorbeeld meer dan alleen een reiniger en moisturizer.

Voor deze Cetaphil review heb ik de populairste Cetaphil producten beoordeeld. Dit zijn de Cetaphil milde huidreiniger, Cetaphil kalmerende huidreiniger, Cetaphil schuimende reiniger, Cetaphil hydraterende crème, Cetaphil hydraterende dagcrème en Cetaphill hydraterende lichaamsmelk.

cetaphil

Cetaphil cleanser review

Cetaphil verkoopt op dit moment een aantal reinigers. Volgens het merk gaat het om milde huidreinigers die zowel geschikt zijn voor de gevoelige huid als niet gevoelige huid. En zowel om je gezicht schoon te maken als vuil en overtollig te verwijderen. Hieronder heb ik over drie reinigers een Cetaphil review geschreven!

1. Cetaphil milde huidreiniger review

De Cetaphil huidreiniger is een bestseller. Volgens het merk zelf gaat het om een kalmerende en verzachtende reiniger die uitsluitend bestaat uit milde ingrediënten.  Speciaal ontwikkeld voor de gevoelige of droge huid.

Hier ben ik het zeker mee eens. Sterker nog, de Cetaphil milde huidreiniger bevat maar een paar stoffen, waaronder glycerine, panthenol en cetearyl alcohol. Drie hydraterende stoffen, waardoor de milde huidreiniger lekker zacht aanvoelt.

Ook bevat de Cetaphil milde huidreiniger niacinamide. Een krachtig antioxidant dat zowel kalmerend, hydraterend als beschermend werkt. Wel spoel je de stof natuurlijk snel weer af, dus ik zou hier niet al teveel van verwachten.

Verder is de reinigende stof pantolactone toegevoegd. De stof wordt beschouwd als een milde was-stof, waardoor het zelfs de beschadigde huid niet aantast. Verder haal je er ook gemakkelijk je make up mee af.  Kortom, mijn Cetaphil review over de milde reiniger is positief!

cetaphil review

2. Cetaphil Pro Itch Control cleanser review

Een andere reiniger uit het Cetaphil assortiment is deze Cetaphil Itch Control kalmerende huidreiniger. De reiniger bestaat voor het grootste deel uit shea butter. Een verzachtend, beschermend en hydraterend ingrediënt. Verder hebben ze gebruik gemaakt van het mild reinigende ingrediënt: sodium trideceth sulfate. Een goed alternatief op de agressief reinigende sulfaten.

Daarnaast zijn er ook nog hydraterende en terug vettende stoffen aan de Cetaphil reiniger toegevoegd. Ze zorgen er onder andere voor dat de droge huid niet verder uitdroogt en dat de beschadigde huid niet verder beschadigd raakt.

Ook zie ik dat er een relatief hoge concentratie zonnebloemolie aan is toegevoegd. Samen met glycerine en allantoïne. Dit laatste ingrediënt werkt ook kalmerend. Wat ik wel minder vind aan deze reiniger, is dat ze het hebben over een ‘Itch control’ reiniger. Oftewel, een reiniger tegen een jeukende huid.

Maar ik zie helemaal geen ingrediënten die direct jeukstillend werken. Zoals haver extract of zoethout. Het is natuurlijk wel zo dat de verzorgende ingrediënten uit de reiniger indirect bijdragen aan vermindering van jeuk klachten, omdat ze je huid barrière versterken. Maar voor een speciale anti-jeuk reiniger, hadden er wat mij betreft meer jeukstillende ingrediënten in mogen zitten. Desalniettemin blijft het een huidvriendelijke reiniger!

3. Cetaphil review: Dermacontrol schuimende reiniger

De ingrediëntenlijst van de Cetaphil schuimende reiniger verbaasde me echt. En dan niet in positieve zin. De reiniger bestaat namelijk voor een groot deel uit irriterende geurstoffen: amyl cinnamal, benzyl benzoate, citronellol, geraniol en linalool.

Geurstoffen die je meestal niet in dit soort hoge concentraties terugziet. Bovendien zijn dit geurstoffen die bekend staan om het uitlokken van contacteczeem. Ze worden zelfs gebruikt bij zogeheten plakproef testen.

Dit is een allergie test, waarbij stoffen op de huid worden geplakt die bekend staan om het uitlokken van huidallergieën. Om zo te achterhalen waar je allergisch voor bent. Een reiniger die je wat mij betreft daarom liever laat staan!

cetaphil review

Cetaphil moisturizer review

Het Cetaphil productaanbod bestaat op dit moment dus uit twee categoriën, namelijk: reinigers en moisturizers. Hieronder lees je mijn Cetaphil review over drie bekende hydraterende crèmes en lotions uit het Cetaphil assortiment!

1. Cetaphil hydraterende creme review

Een populair product is de Cetaphil hydraterende crème om dagelijkse intense hydratatie te bieden. Geschikt voor zowel het gezicht als het lichaam. En verkrijgbaar in zowel een potje als tube. Ik zou persoonlijk nooit voor een potje gaan. Niet alleen omdat dit minder hygiënisch is, maar ook omdat veel actieve ingrediënten niet goed in potjes overleven. Ze zijn gevoelig voor zonlicht en zuurstof en verliezen zo hun effectiviteit.

Maar dan de Cetaphil hydraterende crème in een tube. Is die wél het proberen waard? Ik vind zelf van wel, maar alleen als je op zoek bent naar een hydraterende basiscrème. De Cetaphil hydraterende crème bevat namelijk een mooi lijstje aan hydraterende ingrediënten, waaronder: glycerine, petrolatum, zonnebloemolie, amandelolie en dimethicone.

Maar is verder niet super spannend. Het heeft vooral hydraterende eigenschappen. Dit is natuurlijk niet erg, maar als je huid al wat ouder is zou ik persoonlijk eerder gaan voor een hydraterende crème met wat meer antioxidanten. In mijn Beste anti age crème blog vind je hier een aantal voorbeelden van.

De crème trekt snel in, voelt niet vettig aan en laat ook geen voelbaar laagje achter op je huid. Kortom, mijn Cetaphil review over de hydraterende crème is positief, maar ik zou de crème wel als een basis crème zien! Het biedt langdurige hydratatie voor de droge huid.


2. Cetaphil cream review

Een andere Ceatphil hydraterende crème is de Optimal Hydration Revitaliserende DagcrèmeEen, volgens het merk, revitaliserende dagcrème. Speciaal ontwikkeld voor de vermoeide, droge huid. Om soepelheid terug te krijgen, een goede basis voor je make up te creëren en de huid tegen verdere uitdroging te beschermen.

Als ik naar de ingrediëntenlijst kijk, zie ik inderdaad een aantal hydraterende stoffen terugkomen, waaronder: glycerin, dicaprylyl carbonate, cetearyl alcohol en panthenol. Plus niacinamide. Een antioxidant waar ik groot fan van ben, maar niet in crèmes die verpakt zitten in potjes.

Het antioxidant is namelijk gevoelig voor zuurstof en licht. En zal in potjes daarom gemakkelijk in effectiviteit afnemen. Om die reden is mijn review over de Cetaphil hydraterende crème helaas toch negatief.

cetaphil review

3. Cetaphil Pro Itch Control review

Naast de Cetaphil hydraterende crème en Cetaphil dagcrème hierboven, verkoopt het merk ook nog deze Itch control hydraterende melk. Een hydraterende lichaamsmelk speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid die snel jeukt.

Wat mij meteen opvalt aan de ingrediëntenlijst, is dat het veel ingrediënten bevat die de kalmerende reiniger ook bevat. Namelijk: zonnebloemolie, shea butter, gycerine en allantoïne. Ik heb de hydraterende crème melk zelf geprobeerd en vond de structuur vrij licht.

Zelf gebruik ik vaak wat vettere producten, zoals balsems. Maar als je de voorkeur geeft aan een minder vet product, is deze melk zeker het proberen waard. Ook als je last hebt van een droge huid en/of beschadigde huid is de lichaamsmelk geschikt.


Conclusie: Cetaphil review

Al met al is mijn Cetaphil review dus positief. Met name de ingrediëntenlijst van de Cetaphil hydraterende crème, milde huidreiniger en hydraterende melk zagen er goed uit. Wel viel het mij op dat het merk echt een beetje basis producten verkoopt. Wat het onder andere een geschikte optie maakt voor mensen met een gevoelige huid of huidproblemen als rosacea, couperose en clownseczeem

Daarentegen vind ik veel van de ingrediëntenlijsten wel een beetje te 'saai' voor mensen die geen gevoelige huid hebben en dus ook meer kunnen verdragen. Ik zou dan eerder kijken naar merken die gebruik maken van hogere concentraties actieve ingrediënten. En ook meer gebruiken dan alleen een reiniger en moisturizer.

In mijn blog ´Skincare routine´ laat ik zien hoe een huidverzorgingsroutine eruit zou kunnen zien en geef ik per stap voorbeelden van producten die geschikt zouden zijn!

cetaphil


Benieuwd welke cosmetica merken je beter kunt skippen, omdat ze schadelijke ingrediënten bevatten? Volg dan de Sproetonline Instagram pagina. Hier plaats ik regelmatig story's over merken die je beter kunt laten staan. Ben je vooral benieuwd welke producten je wél met een gerust hart kunt opsmeren? Bekijk dan mijn gratis product adviezen pagina!

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen! En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Download mijn gratis hand-out!

Ik leg in vier stappen uit hoe je zelf jouw cosmetica producten kunt beoordelen.

sproetgekeurd

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram