Hema review
30 juni 2021 
4 min. leestijd

Hema review

Steeds vaker kreeg ik de vraag of ik ook wat goedkopere producten kon reviewen. Reden genoeg om even bij de bekende drogisten binnen te kijken. Zoals bijvoorbeeld cosmetica van de Hema. Van te voren had ik verwacht dat deze producten, voor die prijzen, niet veel bijzonders zouden zijn. Voor een deel klopte dit ook, maar over een aantal producten ben ik weldegelijk positief verrast!

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder! Bekijk dan hier mijn Instagram story over de Hema terug!


Hema review: mijn favorieten

Heb geen tijd (of zin) om mijn volledige Hema review door te lezen? Geen probleem! Hieronder heb ik de drie beste Hema producten gezet. Die wat mij betreft zeker de moeite waard zijn om een keer te proberen:

hema review

Hema natural dagcrème

Ik begin deze Hema review met de producten die mij tegenvielen. Dat is allereerst deze Hema Supernatural dagcrème. Op de verpakking zie je een grote broccoli staan. Dit betekent natuurlijk niet dat er gemalen broccoli stronk in zit, maar wel broccoli zaadolie. En dat is niet alleen goed om te drinken, maar ook om te smeren. Het zit namelijk vol met antioxidanten

Verder zit de Hema Natural dagcrème ook nog eens luchtdicht verpakt. Dit betekent dat de antioxidanten, in tegenstelling tot veel andere crèmes, niet verpieteren. En zo hun werking behouden. Maar helaas gaat er toch ook iets mis..

Alle positieve effecten worden namelijk gecompenseerd door de hoeveelheid uitdrogende alcohol en geurstoffen die het product bevat. Echt zonde! Anders was het namelijk een goede crème geweest. Een alternatief op deze Hema Natural dagcreme is deze hydraterende dagcrème van Dermolin.

hema dagcreme

Hema Nachtcreme Supernatural

Hetzelfde geldt trouwens voor de Supernatural nachtcrème met broccoli. Deze bevat ook weer veel geurstoffen, uitdrogende alcohol én parfum. Daarnaast hebben ze het vooral over het effect van hyaluronzuur. Een ingrediënt die bijdraagt aan een betere huidhydratatie.

Het probleem is alleen dat er zo goed als geen hyaluronzuur in zit. Dit noem je ook wel angel dusting. Het betekent dat een merk mag zeggen dat een bepaald ingrediënt in het product zit. Ook al is dit geen werkzame concentratie.

Stel je voor: je hebt één druppel hyaluronzuur en je verdeelt dit over tien cosmetica potjes. Dan zijn het allemaal potjes met hyaluronzuur. Maar ieder potje bevat waarschijnlijk in werkelijkheid maar 0.0001% van dit ingrediënt. Oftewel, een niet werkzame concentratie..

Supernatural nachtcrème

Hema Glow Serum

En dan het Hema glow serum. Hier schrok ik echt van! Naast de hoge concentratie irriterende ingrediënten bestaat het serum vooral uit sodium laureth sulfate. Dit is een uitdrogende, reinigende stof. Dat het een uitdrogende stof is, is al vervelend. Maar waarom zou je in vredesnaam een reinigende stof aan een serum toevoegen? Laat dit Hema glow serum liever staan dus!

Hema Ultra Skin Booster

Om deze Hema review toch nog even positief af te sluiten, zijn er ook producten waar ik wél positief over ben, waaronder de Hema Hyaluron Booster. In tegenstelling tot de producten hierboven, bevat dit serum wel een werkzame concentratie hyaluronzuur. Het bevat zelfs een relatief hoge concentratie hyaluronzuur.

Daarnaast zitten er ook ceramiden in. Deze stoffen zijn verantwoordelijk voor de huidhydratatie en het versterken van je huidbarriere laag. Een heel fijn serum dus, voor weinig geld!

goedkoop serum

Hema Calming Serum

Ook over de formulering van dit kalmerende serum was ik ook positief verrast. Allereerst, omdat het product erg scherp geprijsd is. Helemaal gezien de concentratie actieve ingrediënten die het serum bevat. Zo bestaat de formulering uit zowel hydraterende als beschermende oliën.

Daarnaast zit er ook een hoge concentratie shea butter en zoete amandelolie in. Beide ingrediënten zijn in staat om de huid hydratatie te verbeteren. Verder heeft amandelolie ook nog een kalmerende werking. Kortom, een beschermend, helend en ontstekingsremmend serum.

Ben je benieuwd welke serums ik nog meer adviseer? Bekijk dan hier mijn Top 10 beste serums!

hema calming serum

Hema dagcrème sensitive

Deze dagcrème van de Hema is speciaal ontwikkeld voor de sensitieve huid. Oftewel de gevoelige huid die snel reageert op cosmetische ingrediënten. Het is een fijne hydraterende basis crème. Het bevat namelijk verzorgende ingrediënten als: glycerine, shea butter, en capric triglyceride.

Ik zeg basis crème, omdat het vooral hydraterende ingrediënten bevat. Maar bijvoorbeeld geen antioxidanten die je huid beschermen tegen vroegtijdige huidveroudering. Vaak betaal je hier ook meteen wat meer voor als een product dit wél bevat. Kortom een fijne crème!

Ben je benieuwd welke dagcrèmes ik nog meer adviseer? Bekijk dan hier mijn Top 8 beste dagcrèmes!

hema dagcreme


Benieuwd welke cosmetica merken je beter kunt laten staan? Volg dan de Sproetonline Instagram pagina! Hier plaats ik regelmatig een ‘aangesmeerd’ story. Met daarin merken en producten die je beter niet kunt smeren. Liever weten welke producten je wél kunt smeren? Bekijk dan mijn gratis product adviezen of overige reviews!

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen! En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Download mijn gratis hand-out!

Ik leg in vier stappen uit hoe je zelf jouw cosmetica producten kunt beoordelen.

sproetgekeurd

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram