Hema review

Steeds vaker kreeg ik de vraag of ik ook wat goedkopere producten wil reviewen. Reden genoeg om even bij de bekende drogisten te kijken. Zoals bijvoorbeeld cosmetica van de Hema. Van te voren had ik verwacht dat deze producten, voor die prijs, niet veel bijzonders zouden zijn. Voor een deel klopte dit ook, maar over een aantal producten was ik positief verrast!

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder! Bekijk dan hier mijn Instagram story over de Hema terug!


Hema natural dagcrème

Ik begin met de producten die mij tegenvielen. Dat is allereerst deze Supernatural dagcrème. Op de verpakking zie je een grote broccoli staan. Er zit natuurlijk geen gemalen broccoli stronk in. Maar wel broccoli zaadolie. En dat is niet alleen goed om te drinken, maar ook om te smeren. Het zit namelijk vol met antioxidanten

Verder zit de Hema Natural dagcrème ook nog eens luchtdicht verpakt. Dit betekent dat de antioxidanten, in tegenstelling tot veel andere crèmes, niet verpieteren. En zo hun werking behouden. Maar helaas gaat er toch ook iets mis..

Alle positieve effecten worden namelijk gecompenseerd door de hoeveelheid uitdrogende alcohol en geurstoffen die het product bevat. Echt zonde! Anders was het een goede crème geweest.

hema dagcreme

Hema Nachtcreme Supernatural

Hetzelfde geldt trouwens voor de Supernatural nachtcrème met broccoli. Deze bevat ook weer veel geurstoffen, uitdrogende alcohol én parfum. Daarnaast hebben ze het vooral over het effect van hyaluronzuur. Een ingrediënt die bijdraagt aan een betere huidhydratatie.

Het probleem is alleen dat er zo goed als geen hyaluronzuur in zit. Dit noem je ook wel angel dusting. Het betekent dat een merk mag zeggen dat een bepaald ingrediënt in het product zit. Ook al is dit geen werkzame concentratie.

Stel je voor: je hebt één druppel hyaluronzuur. En je verdeelt dit over tien cosmetica potjes. Dan zijn het allemaal potjes met hyaluronzuur. Maar ieder potje bevat waarschijnlijk in werkelijkheid maar 0.0001% van dit ingrediënt. Oftewel, een niet werkzame concentratie..

Supernatural nachtcrème

Hema Glow Serum

En dan het Hema glow serum. Hier schrok ik echt van! Naast de hoge concentratie irriterende ingrediënten bestaat het serum vooral uit sodium laureth sulfate. Dit is een agressief reinigende stof. Dat het een agressieve stof is, is al vervelend.

Maar waarom zou je óóit een reinigende stof in een serum stoppen? Liever laten staan dus!

Hema Ultra Skin Booster

Om toch nog even positief af te sluiten, hier nog een product waar ik wél positief over verrast was de Hema Ultra Skin Booster. In tegenstelling tot de crèmes hierboven, bevat dit serum wel een werkzame concentratie hyaluronzuur. Het bevat zelfs een relatief hoge concentratie hyaluonzuur.

Daarnaast zitten er ook ceramiden in. Deze stoffen zijn verantwoordelijk voor de huidhydratatie. Een heel fijn serum dus, voor weinig geld!

hema skin booster

Hema Calming Serum

Ook over de formulering van dit kalmerende serum was ik positief verrast. Allereerst, omdat het product erg scherp geprijsd is. Helemaal gezien de concentratie actieve ingrediënten die het serum bevat.

Zo bestaat de formulering uit zowel hydraterende als beschermende oliën. Daarnaast zit er ook een hoge concentratie shea butter en zoete amandelolie in. Beide ingrediënten zijn in staat om de huid hydratatie te verbeteren. Verder heeft amandelolie ook nog een kalmerende werking.

Kortom, een beschermend, helend en ontstekingsremmend serum.

hema calming serum

Hema dagcrème sensitive

Deze dagcrème van de Hema is speciaal ontwikkeld voor de sensitieve huid. Oftewel de gevoelige huid die snel reageert op cosmetische ingrediënten. Het is een fijne hydraterende basis crème. Het bevat namelijk verzorgende ingrediënten als: glycerine, shea butter, en capric triglyceride.

 Ik zeg basis crème, omdat het vooral hydraterende ingrediënten bevat. Maar bijvoorbeeld geen antioxidanten die je huid beschermen. Vaak betaal je hier ook meteen wat meer voor als een product dit wél bevat. Kortom een fijne crème!

hema dagcreme


Benieuwd welke cosmetica merken je beter kunt laten staan? Volg dan de Sproetonline Instagram pagina! Hier plaats ik regelmatig een ‘aangesmeerd’ story. Met daarin merken en producten die je beter niet kunt smeren. Liever weten welke producten je wél kunt smeren? Bekijk dan mijn gratis product adviezen!

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin alleen troepvrije cosmetica producten. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen. En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram