La Prairie review
08 augustus 2020 
2 min. leestijd

La Prairie review

Het merk La Prairie is op z’n zachts gezegd onbetaalbaar. Ik vind de prijskaartjes die zij aan hun producten hangen echt belachelijk duur. En zou het er ook nooit aan uitgegeven. Vaak denken mensen dat duurdere producten beter zijn dan een goedkoop product, maar dat is absoluut niet het geval. Ik leg je daarom graag uit waarom je de producten van La Prairie beter niet kunt kopen!

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder!


La Prairie cellulair oog crème

Ik moest even drie keer met mijn ogen knipperen toen ik de La Prairie cellulair Eye cream zag staan. De 15 ml aan oog crème, kost namelijk maar liefst €363,49. Ik herhaal €363,49 voor 15 milliliter! Niet normaal. Nu zal je denken, wat krijg ik voor deze investering?

Nou niks: een vergrote kans op een cosmetica allergie, door de toevoeging van propelyne glycol. Een vergrote kans op huid irritatie door parfum en de geurstoffen linalool, benzyl alcohol, hydroxycitronellal en amyl cinnamal.

En een nep glanzende glinsterende huid (bofferd) door de toevoeging van Mica. Dit is een groep mineralen die wordt toegevoegd aan lippenstift, oogschaduw en zelfs autolak. Om een glinsterend, reflecterend effect te geven waardoor je huid er zogenaamd beter uit komt te zien.

Daarnaast wordt mica vaak door jonge kindjes uit mijnen gehaald. Lekker laten staan dus! Wil je wel graag een oog crème smeren? Hieronder heb ik een aantal goede alternatieven gezet! Of bekijk hier mijn complete lijst met favoriete oogcrèmes.

review la prairie

La Prairie Cellulair gold

Ik dacht dat ik de grootste schok wel gehad had, na het zien van de La Prairie cellular eye cream prijs. Nou, niet dus. Want toen kwam ik dit La prairie cellular radiance concentrate pure gold serum tegen. Ik weet niet of je zit? Zo niet, ga even lekker zitten. Dit pompje kost namelijk maar liefst €659,99! Je Douglas beauty punten schieten hierdoor wel meteen door het dak, maar wat een geld zeg…

Naast het feit dat je van dit geld allemaal andere leuke dingen kunt kopen. is van het ingrediënt goud bekend dat het een allergeen is. Oftewel, goud geeft na een tijdje smeren bij veel mensen een cosmetische allergie. En zo contact eczeem

Lijkt me niet per se de bedoeling als je een serum van deze prijs aanschaft? Ik zou deze crème daarom lekker laten staan, en er een gouden ketting van kopen. Of zes… Benieuwd naar mijn favoriete dagcrèmes? Bekijk dan hier mijn Top 8 beste dagcrèmes!

la prairie review


Benieuwd welke cosmetica merken je nog meer beter kunt laten staan? Volg dan de Sproetonline Instagram pagina! Hierin wordt regelmatig een ‘aangesmeerd’ story geplaatst. Met daarin merken en producten die je beter niet kunt smeren.

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen. En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram