Lush review
28 januari 2022 
3 min. leestijd

Lush review

Als je binnenstapt bij LUSH, waan je je in een walhalla aan lekkere geurtjes en rust. Toch maken de producten je huid alles behalve rustig. Veel LUSH producten bevatten namelijk irriterende plantextracten en oliën. Die, onnodig, overgevoeligheidsreacties en allergieën uitlokken. Toch is het merk razend populair. En dat begrijp ik niet.. Daarom nam ik een aantal LUSH producten onder de loep!

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder! Of kijk hier mijn Instagram story over LUSH terug. 


Review Lush Vanishing Moisturizer cream

Zoals ik al zei bevatten veel Lush producten irriterende ingrediënten. Hier is de Vanishing cream een 'mooi' voorbeeld van. Het wordt geadviseerd aan gevoelige huidtypes. Als je een gevoelige huid hebt, is het belangrijk dat je geen geurstoffen smeert. Je huid barrière is namelijk minder intact. Waardoor dit soort geurmoleculen dieper de huid indringen. En snel overgevoeligheidsreactie uitlokken.

 Drie keer raden waaruit deze crème vooral bestaat? Yep, geurstoffen.. Waaronder: rozenwater, lavendel honingwater, toverhazelaar, lavendelolie, geraniumolie, benzyl alcohol en parfum. Totaal niet geschikt voor de gevoelige huid dus! Eigenlijk voor heeft geen één huidtype hier profijt aan. In mijn blog: Natuurlijke cosmetica goed of slecht? Vertel ik hier meer over!

lush bestellen

Review Lush Lemon Aid Cleanser

In de beschrijving van de LUSH Lemon Aid Cleanser staat 'geen reden voor een zuur gezicht'. Maar de grap is dat je huid van deze cleanser letterlijk verzuurt. Er zitten namelijk allerlei zure citroen extracten in, als: citroenschil, citroensap en citroenrasp. Ze verlagen de pH waarde van je huid. Wat betekent dat je huid 'zuurder' wordt. En een te zure huid, oftewel té lage pH waarde, is een trigger voor huidontstekingen.

Review Lush Fresh Farmacy gezichtszeep

Of deze gezichtszeep. Bij 'zeep' gaat het eigenlijk al mis. Zeep bevat sulfaten. Dit zijn agressieve was stoffen die je niet op je gezicht zou moeten gebruiken. Toch wordt deze zeep geadviseerd als gezichtsreiniger.

Daarnaast bevat het ook nog allerlei andere stoffen die bekend staan om het uitlokken van huidirritaties en allergieën. Zo zit er lavendel in, rozen extract, parfum, tea tree oil en kalamijn poeder. Stuk voor stuk stoffen die de conditie van je huid alleen maar slechter maken...

lush bestellen

Review Lush Shampoo Bar

Voor haar producten werkt het qua formulering natuurlijk allemaal wat anders als bij huid producten. Je wilt je haren wassen en dus zijn er was stoffen voor nodig. Ook geven irriterende ingrediënten in haarproducten vaak minder problemen dan in producten voor het gezicht. Toch zou ik de Lush shampoo bar's, die dit soort irriterende ingrediënten bevatten, niet voor je haren adviseren.

Je masseert een shampoo bar namelijk vooral in op de bovenkant van je haren.. De irriterende ingrediënten uit de Lush shampoo bar komen zo ook op je hoofdhuid terecht. En in tegenstelling tot je haren, reageert je hoofdhuid wel op deze stoffen.

De stoffen waar ik het over heb zijn bijvoorbeeld: rozenolie, lavendelolie, rozemarijn olie, parfum, jasmijnbloesem, bergamotolie, oranjebloesem en andere geurstoffen. Allemaal ingrediënten die je beter niet kunt smeren.

Wat mij trouwens ook opvalt aan de Lush Shampoo Bar's, is de hoge concentratie sulfaten. In vrijwel iedere shampoo bar staan 'sulfaten' bovenaan de ingrediëntenlijst. En dit betekent dat het product vooral uit deze agressieve was stof bestaat. Daarnaast zie ik nog meer vreemde, schadelijke, ingrediënten als: zeezout en parfum.

Review Lush Beauty Sleep gezichtsmasker

Van dit ontspannende gezichtsmasker schrok ik ook echt. Het is namelijk alles behalve ontspannend. Er zitten zo ontzettend veel irriterende ingrediënten in dit kleine potje. Waaronder: lavendel olie, ylang ylang olie, neroli olie, parfum, limonene, linalool en benzyl alcohol. Maar waar ik helemaal niets van snap is de toevoeging van: ananassap, citroensap en sinaasappelsap. Waarom zou je dit opsmeren?! Liever niet.

review lush shampoo bar


Benieuwd welke cosmetica merken je beter kunt skippen, omdat ze schadelijke ingrediënten bevatten? Volg dan de Sproetonline Instagram pagina. Hier plaats ik regelmatig story's over merken die je beter kunt laten staan. Ben je vooral benieuwd welke producten je wél met een gerust hart kunt smeren? Bekijk dan mijn gratis product adviezen pagina of mijn overige reviews!

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen. En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram