Olé Henriksen review
01 september 2021 
3 min. leestijd

Olé Henriksen review

Op Instagram wordt het merk Ole Henriksen door veel influencers aangeprezen als hét vitamine C wonder. Toch klinkt het allemaal mooier dan het in werkelijkheid is. Veel claims kunnen de producten helemaal niet waarmaken. In tegendeel, ik zou veel producten uit dit assortiment zelfs vermijden. Wil je weten waarom? Lees dan mijn Olé Henriksen review.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder! Of bekijk mijn Instagram story over Ole Henriksen hier terug!


Ole Henriksen express the truth moisturizing crème review

Allereerst deze 'Express the truth' creme. Om the truth meteen even te expressen: het is niet best. Je smeert namelijk vooral parfum, omdat dit ingrediënt heel hoog in de ingrediëntenlijst staat. Van parfum is bekend dat het je huid irriteert. En langdurige irritatie zorgt vervolgens weer voor huidveroudering

Daarnaast zit de crème verpakt in een potje. Hierdoor kan het product vrijwel geen van de beloftes waarmaken. Zo claimt de verpakking te beschermen tegen pigmentatie en huidveroudering, doormiddel van het antioxidantvitamine C. 

Het klopt inderdaad dat vitamine C veel positieve effecten op je huid heeft. Denk aan: het remmen van pigmentatie, het stimuleren van de elastine en collageen aanmaak en het beschermen van je huid tegen schadelijke stoffen. Maar vitamine C kan niet tegen lucht en licht.

 Het moet daarom lucht en lichtdicht verpakt zijn, wil het overleven in je crème. Denk bijvoorbeeld aan een luchtdicht pompje. Je smeert dus vrijwel geen vitamine C op je huid..

ole henriksen review

Ole Henriksen C-rush brightening gel crème review

En dan deze Truth Brightening Gel-creme. Met het zogeheten C-Rush Brightening effect. Het wat? Ja, lekker vaag weer. Dit soort lastige, en vaak nietszeggende termen, zie je vaak voorbij komen op cosmetica verpakkingen. Het maakt het product voor de consument net wat interessanter dan alleen het woordje 'hydraterend' of 'beschermend'. 

Het C-rush brightening effect betekent eigenlijk gewoon dat de crème je huid zou oplichtten doormiddel van vitamine C. Ik zeg 'zou', omdat ook deze crème haar belofte niet kan waarmaken. Het zit namelijk verpakt in een potje. Waardoor het vitamine C snel zal verpieteren. Voor het effect van vitamine C kun je deze crème daarom beter niet kopen.

Daarnaast valt er nog iets op. Er zijn vooral citrusstoffen toegevoegd. Dit is iets anders dan vitamine C. Het zijn irriterende geurstoffen, waaronder: citrus aurantium extract, citrus limon fruit extract en limonene. Hierdoor lijkt het voor de consument alsof er veel vitamine C in de crème zit. Maar dit zijn dus gewoon geurstoffen met een circusachtige naam. 

Van geurstoffen is bekend dat ze instabiel zijn. Dit betekent dat de chemische structuur van de stoffen snel verandert, als de crème in contact komt met zuurstof of lucht. En deze verandering van structuur zorgt voor irritatie, pigmentatie en veroudering. Oftewel, de crème die je huid zou oplichten, veroorzaakt juist pigmentatie. Wie betekent dit?   

ole henriksen review

Ole Henriksen Banana bright eye crème review

En dan als laatste deze Banana Bright Eye crème. De verpakking belooft donkere kringen onder je ogen op te lichten. En wallen en lachrimpels te verminderen. Dit is sowieso een hele overschatte claim, want donkere kringen onder je ogen verminderen. En lachrimpels minder zichtbaar maken. Is heel lastig met een crème. Wel kan vitamine C je huid een handje helpen. 

De crème bevat ook wel een hoge concentratie vitamine C, maar het zit weer verpakt in een potje. Waardoor het vitamine C zal verpieteren. Daarnaast zitten er irriterende stoffen in. Wat op lange termijn juist voor veroudering en pigmentatie zorgt. 

Wat ze wel slim gedaan hebben is de crème geel maken. Deze gele kleur camoufleert de donkere kringen onder je ogen een beetje. Hierdoor lijkt de crème een groot succes. Maar dat is helaas niet het geval..

Alternatieve crèmes met vitamine C

Benieuwd welke producten met vitamine C ik wel adviseer? Hieronder heb ik een aantal goede voorbeelden gezet:

  • Deze crème van Olaz bevat naast vitamine C, ook nog de antioxidanten niacinamide en vitamine E
  • Deze crème van Paula's Choice bevat naast vitamine C, ook nog de beschermende en verzorgende ingrediënten vitamine E, zoethoutwortel extract, bisabolol en argania spinosa
  • Deze crème van Paula's Choice, bevat naast 20% vitamine C, ook nog de verzorgende en beschermende ingrediënten allantoïne, vitamine E, en Ubiquinone.
  • Dit serum van Cerave bevat naast 10% vitamine C, ook nog de beschermende en verzorgende ingrediënten vitamine B3 en hyaluronzuur. 


Benieuwd welke cosmetica merken je nog meer beter kunt laten staan? Volg dan de Sproetonline Instagram pagina! Hierin wordt regelmatig een ‘aangesmeerd’ story geplaatst. Met daarin merken en producten die je beter niet kunt opsmeren. Ben je vooral benieuwd welke producten je wél met een gerust hart kunt smeren? Bekijk dan mijn gratis product adviezen of bekijk mijn overige reviews!

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen! En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Download mijn gratis hand-out!

Ik leg in vier stappen uit hoe je zelf jouw cosmetica producten kunt beoordelen.

sproetgekeurd

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram