Huidtherapeutische review: Garnier producten
05 september 2020 

Huidtherapeutische review: Garnier producten

Garnier. Ik denk dat iedereen dit merk wel kent. Met name de Garnier zonnebrandcrème zie ik bij veel mensen voorbijkomen. En ook hun botanische lijn is op dit moment erg populair. Maar zijn deze producten nou écht zo goed? Helaas niet..

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder! Of bekijk mijn Instagram story over Garnier hier terug!


Garnier Ambre solaire hydraterende zonnebrandcrème

Deze ambre solaire hydraterende zonnebrand van Garnier belooft snel in je huid te trekken en je huid te beschermen tegen de zon. Ook zou deze zonnebrand je huid hydrateren. Maar als ik kijk naar de zonnefilters zie ik als eerste het zonnefilter Octocrylene. Dit ingrediënt geeft vooral bij kindjes veel huidirritatie en werkt hormoon verstorend. Een ander zonnefilter is butyl methoxydibenzoly-methane. Dit is een goed filter tegen UV-A, maar geeft helaas snel allergische reacties. En dan als laatste het filter titaniumoxide. Een goed filter! Maar de pure vorm maakt je gezicht wit.  Wat ze daarom doen is ze knippen het ingrediënt in stukjes (nano deeltjes), zodat je er niet bij loopt als een wit spook.

Wat ook grappig is. Naja, eigenlijk is het om te janken. Titaniumoxide kan vrije radicalen vormen als het aan de zon wordt blootgesteld. Vrije radicalen zijn stofjes die schade aan je huid teweeg brengen. Niet per se super handig in een zonnebrand lijkt mij? En wat betreft die hydratatie. Het product bevat penoxyethanol. Dit ingrediënt heeft een ontvettende werking. En droogt je huid dus enorm uit. Hydrateren zal deze zonnebrandcrème dus zeker niet. Mijn advies is daarom: lekker laten staan!

Garnier ambre solaire review

Garnier anti-age skinactive nachtcrème 

Deze Skinactive anti-age crème van Garnier zou huidverouderingsverschijnselen verminderen. Helaas zal deze crème die belofte nooit waarmaken. Eigenlijk kan geen enkele crème tekenen van huidveroudering laten verdwijnen. De claim anti-age vind ik daarom heel misleidend. Wel kunnen crèmes de kans op nieuwe verschijnselen verminderen. En tekenen van huidveroudering vervagen. Deze dagcrème van Garnier wordt vooral gepromoot met het ingrediënt lavendel. Het grappige is dat lavendel juist huidveroudering aantrekt, in plaats van tegengaat. Een anti-age-crème met lavendel is daarom heel vreemd…. Naast lavendel zitten er ook nog allerlei andere geurstoffen in, en zelfs alcohol. Die je huid conditie ook verslechteren. Mijn advies is daarom om deze crème te laten staan.

Garnier bio anti-age creme review

Garnier Skinactive botanische reinigingsgel

Deze skinactive reiniger uit de botanische lijn van Garnier beloofd je poriën te reinigen. En je huid te verzachten door de toevoeging van groene thee. Het grappige is dat groene thee een product bruin maakt wanneer er een werkzame concentratie wordt gebruikt (2% of hoger). Deze reiniger is doorzichtig. De werking van groene thee (kalmeren, verzachten) kun je dus helaas zo goed als vergeten. Wat verder opvalt is dat deze reiniger super veel geurstoffen bevat. En van geurstoffen is bekend dat het de huid enorm irriteert. Je huid zal na het reinigen waarschijnlijk erg fris aanvoelen, waardoor het lijkt alsof je huid goed gereinigd is. Maar eigenlijk is dit frisse gevoel gewoon een teken van huidirritatie. En daarom echt niet gewenst. De Garnier skinactive botanische reinigingsgel zou ik daarom ook niet gebruiken.

garnier skinactive reinigingsgel review

Garnier Skinactive botanische dagcrème

Deze Garnier Skinactive dagcrème met groene thee extract bevat, zoals de naam al zegt, groene thee. Van groene thee is bekend dat het je huid kan kalmeren en beschermen tegen veroudering. Het is namelijk een krachtig antioxidant. Helaas is ook de concentratie groene thee in deze crème veel te laag om iets voor je huid te kunnen betekenen. Een werkzame concentratie groene thee extract in cosmetica maakt de crème namelijk mosterdgeel. Daarnaast zit de crème in een potje. Dus ook al was de concentratie groene thee hoog genoeg, dan had het evengoed niet gewerkt. Antioxidanten overleven namelijk niet in potjes.  Verder beloofd de crème je huid te hydrateren en matteren. Als ik vervolgens naar de ingrediëntenlijst kijk zie ik dat het een hoge concentratie gedenatuurde alcohol bevat. Dit droogt enorm uit! Matteren zal deze crème dus zeker doen. Alleen niet op een goede manier, maar puur omdat het je huid enorm uitdroogt. Verder zitten er ook allerlei geurstoffen in, die je huid irriteren..

Garnier skinactive botanische dagcreme review

 

Benieuwd welke cosmetica merken je nog meer beter kunt laten staan? Volg dan de Sproetonline Instagram pagina! Hierin wordt regelmatig een ‘aangesmeerd’ story geplaatst. Met daarin merken en producten die je beter niet kunt smeren. Liever weten welke producten je wél moet smeren? Bekijk dan mijn gratis product adviezen!

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus, ik ben huidtherapeute en help jullie graag een wegwijs in de zin en onzin van huidverzorging en alles wat daarbij komt kijken!