Garnier review
05 september 2020 
7 min. leestijd

Garnier review

Ik denk dat iedereen het cosmetica merk Garnier wel kent. Met name de Garnier zonnebrandcrème en Garnier Skinactive micellair water worden veel gebruikt. Maar zijn deze producten nou écht zo goed als dat beloofd wordt? Wat mij betreft niet. In deze Garnier review vertel ik hier meer over.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder! Of bekijk mijn Instagram story over Garnier.

Garnier producten

Garnier wordt veel door veel mensen gebruikt. Sterker nog, ik denk dat een groot deel van de mannen/vrouwen die deze blog leest het populaire Garnier skinactive micellair water thuis hebben staan. Als ik huidverzorgingsroutines uitvraag, is het Garnier skinactive micellair water namelijk het meest genoemde cosmetica product.

Ook zie je het merk regelmatig voorbij komen op social media en in reclame campagnes. Wat ook behoorlijk bijdraagt aan de populariteit. Daarnaast kun je de Garnier producten natuurlijk in vrijwel alle bekende drogisterijen kopen en dan ook nog voor lekker lage prijsjes.

Verder zouden de Garnier producten ontwikkeld zijn in samenwerking met dermatologen, geen parabenen bevatten, voor een groot deel natuurlijk geformuleerd zijn en gericht zijn op uiteenlopende huidtypes. Of je nu een vette huid hebt en op zoek bent naar een niet vette dagcrème. Of juist een wat drogere huid en een masker wilt smeren voor wat meer hydratatie, Garnier heeft voor ieder wat wils.

Garnier skincare review

Althans dat zegt het merk zelf. Mijn eigen mening is toch wat minder positief. Daarom laat ik in deze Garnier skincare review een aantal gezichtsverzorging producten zien die ik zelf niet zou smeren, omdat ze óf te weinig werkzame ingrediënten bevatten óf teveel irriterende ingrediënten.

garnier review

1. Garnier skincare review: Garnier Ambre Solaire

Ik begin mijn Garnier Skincare review met deze Garnier Ambre solaire hydraterende zonnebrand. Een hydraterende zonnebrand voor de meest gevoelige huid. Met als product beloftes: de zonnebrand trekt snel in, is verrijkt met krachtige zonnefilters, heeft een huidvriendelijke formule en ruikt lekker.

Dit laatste is voor mij meteen een red flag, want lekker ruikende zonnebrand betekent parfum en/of geurstoffen. En die zou ik juist vermijden in je zonnebrand. Ook zou de zonnebrand ingrediënten bevatten die je huid beschermen tegen veroudering en voor extra hydratatie als je gezicht wat droger aanvoelt.

Maar als ik naar de toegevoegde zonnefilters kijk, zie ik het zonnefilter octocrylene staan. Dit filter geeft vooral bij kindjes veel huidirritatie en werkt mogelijk hormoon verstorend. Voor mij een reden om dit zonnefilter te vermijden. Een ander zonnefilter is butyl methoxydibenzoly-methane. Dit is een goed filter tegen, maar geeft helaas ook snel allergische reacties.

En wat betreft die hydratatie, hier zal verwacht ik ook weinig van terecht komen. Er zitten een paar hydraterende basis stoffen in als glycerin, dimethicone en wax, maar verder niets. Mijn advies is daarom: lekker laten staan! Benieuwd naar mijn favoriete zonnebrandcrèmes? Bekijk dan mijn lijst met Beste zonnebrand!

garnier review

2. Garnier review vitamine C serum

Ook het Garnier vitamine C serum is erg populair. Met name op TikTok wordt het serum door allerlei influencers aangeprezen als iets geweldigs. Zo zou het serum pigmentvlekken vervagen, fijne lijntjes verminderen en andere tekenen van huidveroudering aanpakken. Ook zou het vitamine C serum geschikt zijn voor ieder huidtype. Zelfs de gevoelige huid.

Toch is mijn Garnier review ook over dit serum niet zo positief. Allereerst omdat ik eigenlijk niet zo snel voor een serum met pure vitamine C zou gaan. Wanneer een merk pure vitamine C gebruikt, is de kans kleiner dat jouw flesje een werkzame concentratie bevat. Pure vitamine C is namelijk erg instabiel en verliest daarom snel haar werking.

Bovendien geeft pure vitamine C ook sneller irritatie dan andere, stabielere, vormen van vitamine C. Persoonlijk zou ik daarom eerder kijken naar een serum met vitamine C derivaten. Denk aan: ascorbyl palmitaat, retinyl ascorbaat, tetrahexyldecylascorbaat of magnesium ascorbyl fosfaat. In mijn vitamine C blog geef ik voorbeelden van mijn favoriete serums. Overigens zit er in dit Garnier vitamine C serum ook nog wat ontvettende alcohol plus parfum. Dit maakt het voor mij al helemaal geen goed serum.

garnier review

3. Garnier Micellair water review

En dan het Garnier Micellair water. Zoals ik aan het begin van deze Garnier skincare review al schreef, is het Garnier skinactive micellair water een onwijs populair product. Het doet wat het beloofd (vuil en make up verwijderen) en is makkelijk in gebruik. Je hoeft tenslotte alleen wat water op een wattenschijfje te schenken en dit vervolgens zachtjes over je gezicht te wrijven.

Ieder flesje heeft een andere kleur verpakking en richt zich ook weer op een ander huidtype of huidbehoefte. Denk aan: Ganier Skinactive micellair water speciaal voor de vette huid, een flesje voor de droge huid, maar bijvoorbeeld ook voor de gevoelige huid. Toch zou ik een groot deel van deze claims met een korreltje zout nemen.

Een deel is wat mij betreft namelijk voor geen één huidtype geschikt. Toevallig heb ik op Instagram laatst een Garnier Micellair water geplaatst. Een foto van deze story heb ik even hieronder geplakt. De flesjes met een duimpje omlaag bevatten irriterende stoffen en kun je wat mij betreft daarom beter laten staan. En de flesjes met een duimpje omhoog zijn huidvriendelijk en daarom prima te gebruiken!

Benieuwd welke reinigers is verder geschikt vind om make up te verwijderen? Lees dan hier mijn Beste make up reiniger blog.

Wel huidvriendelijk

Niet huidvriendelijk

garnier micellair water review

4. Garnier skincare review: anti-age skinactive nachtcrème

En dan de Garnier Skinactive anti-age crème van GarnierZoals de naam al aangeeft gaat het om een creme dat huidverouderingsverschijnselen aanpakt. Toch verwacht ik dat de crème deze belofte niet zo snel zal waarmaken. Eigenlijk kan geen enkele crème tekenen van huidveroudering laten verdwijnen. Hooguit fijne lijntjes als gevolg van droogte verminderen en/of pigmentvlekken ophelderen waardoor ze minder zichtbaar worden.

De claim anti-age vind ik daarom ook een beetje misleidend. Bovendien is het zo dat deze Garnier dagcrème vooral gepromoot wordt vanwege het ingrediënt lavendel. Dit zie je zowel op de verpakking staan als in de productnaam. Maar het grappige, of eerder vreemde, is dat lavendel juist voor tekenen van huidveroudering kan zorgen.

Lavendel trekt namelijk vrije radicalen aan. Dit zijn schadelijke stofjes in de lucht die de huid kunnen beschadigen en zo verouderen. Een beetje gek om dit terug te vinden in een anti age crème dus! Bovendien zitten er naast lavendel nog allerlei andere geurstoffen in en zelfs alcohol. Mijn advies is daarom om deze crème te laten staan. Zeker bij de gevoelige huid. Ben je benieuwd naar mijn favoriete dagcrèmes? Bekijk dan hier mijn Top 8 Beste dagcrèmes.

Garnier bio anti-age creme review

5. Garnier skincare review: skinactive botanische reinigingsgel

Ook mijn Garnier skincare review over de Garnier Skinactive reiniger is helaas niet positief. Het merk geeft aan dat de reiniger zowel 's ochtends als 's avonds gebruikt kan worden en verrijkt is met natuurlijke ingrediënten die je poriën krachtig reinigen. Toch denk ik hier zelf anders over.

Wanneer je jouw gezicht namelijk wilt reinigen met producten die je poriën schoonmaken zijn er meer actieve ingrediënten nodig dan alleen wat was-stoffen. Denk hierbij aan salicylzuur bijvoorbeeld. Een ingrediënt dat in staat is om diep in je poriën in te dringen en hier overtollig talg op te lossen. Deze stof zie ik niet terugkomen in de ingrediëntenlijst van deze reiniger.

Daarnaast zou de Garnier reiniger je huid verzachten door de toevoeging van groene thee, maar het grappige is dat een product mosterdgeel wordt zodra er een werkzame concentratie groene thee is toegevoegd (2% of hoger). Deze reiniger is doorzichtig, waardoor je de werking van groene thee (kalmeren, verzachten) zo goed als kunt vergeten.

Wat verder opvalt is dat deze reiniger super veel geurstoffen bevat. Dit ruikt lekker maar van geurstoffen is vooral bekend dat ze je huid irriteren. Kortom, mijn Garnier review over de Garnier skinactive botanische reinigingsgel is niet positief en zou ik daarom niet gebruiken. Ben je benieuwd naar mijn favoriete gezichtsreinigers? Bekijk dan hier mijn Top 6 Beste reinigers!

garnier review

6. Garnier skincare review: skinactive botanische dagcrème

Deze Garnier Skinactive botanische dagcrème met groene thee extract bevat, zoals de naam al zegt, groene thee. Van groene thee is bekend dat het je huid kan kalmeren en beschermen tegen veroudering. Het is namelijk een krachtig antioxidant.

Helaas is ook de concentratie groene thee in deze creme veel te laag om iets voor je huid te kunnen betekenen. Een werkzame concentratie groene thee extract in cosmetica maakt ook de dagcrème namelijk mosterdgeel.

Daarnaast zit de crème in een potje, dus ook al was de concentratie groene thee hoog genoeg, dan had het evengoed niet gewerktAntioxidanten zijn namelijk gevoelig voor zonlicht en zuurstof, waardoor ze niet lang in potjes zullen overleven. Verder belooft de dagcrème je huid te hydrateren en matteren. Maar als ik vervolgens naar de ingrediëntenlijst kijk, zie ik dat het een hoge concentratie gedenatuurde alcohol bevat.

Hydrateren zal het daarom denk ik niet doen. Matteren daarentegen misschien wel. Alleen niet op een goede manier. Verder zit er ook parfum in de dagcrème en allerlei geurstoffen in die je huid irriteren. Weer geen positieve Garnier skincare review dus.

Garnier skinactive botanische dagcreme review

Benieuwd welke cosmetica merken je nog meer beter kunt laten staan? Volg dan de Sproetonline Instagram pagina! Hier plaats ik regelmatig story's met daarin merken en producten die je beter niet kunt smeren. Liever weten welke producten je wél met een gerust hart kunt opsmeren? Bekijk dan mijn gratis product adviezen.

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen. En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram