Unique For Skin review
04 april 2023 
4 min. leestijd

Unique For Skin review

Unique For Skin is een vrij nieuw, maar opkomend cosmetica merk. Op dit moment bestaat het assortiment uit drie verschillende moisturizers. Ik bekeek de ingrediëntenlijsten en testte één crème zelf uit. Benieuwd wat ik van de Unique producten vind? Je leest het hieronder in mijn Unique For Skin review!

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder!


Unique For Skin

Het merk Unique For Skin is dus nog niet zo lang geleden opgericht, maar ik verwacht dat ze snel uitgroeien tot een populair en groot cosmetica merk. Het doel van Unique For Skin is namelijk om producten te ontwikkelen voor 'de unieke huid'. Oftewel, formuleringen die zijn aangepast op een specifiek huidbehoefte.

Zo biedt het merk op de website een handige tool aan die aan de hand van een aantal vragen precies vertelt welk product het beste bij jouw huidtype past. Bovendien zijn alle producten vrij zijn van sulfaten, uitdrogende alcohol, parfum en geurstoffen.

Wat de producten wél bevatten zijn natuurlijke ingrediënten, waarvan wetenschappelijk bewijs heeft aangetoond dat ze daadwerkelijk iets voor je huid kunnen doen. Daarnaast wordt er alleen gebruikt van vegan ingrediënten én zijn alle producten 100% dierproefvrij. Klinkt goed! Maar zijn de ingrediëntenlijsten dit ook?

review unique for skin

Unique For Skin review

Op dit moment bestaat het Unique For Skin assortiment uit drie moisturizers. In mijn Unique For Skin review hieronder beoordeel ik de ingrediëntenlijsten van alle drie deze producten. Daarnaast heb ik één Unique moisturizer ook zelf uitgeprobeerd! De volgende producten komen in de review voor:

  • Unique For Skin review Retaining Moisturizer
  • Unique For Skin review Balance Moisturizer
  • Unique for Skin review Energy Rich Moisturizer

review unique for skin

Unique for skin review Retaining moisturizer

Het eerste product dat ik bekeek was de Unique For Skin Retaining moisturizer. Volgens het merk gaat het om een crème dat speciaal ontwikkeld is voor de gecombineerde tot droge huid. Als ik naar de ingrediëntenlijst kijk, zie ik ook zeker ingrediënten terugkomen die deze eigenschappen kunnen waarmaken.

Zo bevat de crème een hoge concentratie haverpitolie. Een ingrediënt waar ik groot fan van ben, omdat haver onwijs veel positieve eigenschappen op de huid heeft. Haver hydrateert, kalmeert, remt ontstekingen, vermindert roodheid én stilt eventuele jeukklachten. Dit maakt het een fijn extract voor de gevoelige huid. Maar ook voor specifieke huidklachten, als: een verbrandde huideczeem en/of couperose.

Maar dit is niet het enige kalmerende extract dat aan de moisturizer is toegevoegd. Zo bevat de crème ook nog: groene thee extract, appel extract, niacinamide en vitamine E. Stuk voor stuk stoffen met zowel kalmerende, beschermende als hydraterende eigenschappen. Dit hydraterende effect wordt trouwens nog versterkt door de vetachtige stoffen: shea butter, candelilla cera en glycerine.

Kortom, een fijne crème voor de gevoelige en wat drogere huid!

unique moisturizer review

Unique For Skin review Balance moisturizer

Als je huid gecombineerd tot vet is, kun je beter voor deze Unique For Skin Balance moisturizer gaan. De crème heeft als doel om de huid, zoals de naam al zegt, weer terug in balans te brengen. Om dit doel te bereiken is er onder andere jojoba olie aan de moisturizer toegevoegd.

Het smeren van olie op een vette huid klinkt misschien als een slecht plan, maar niets is minder waar! Jojoba olie is juist heel geschikt voor de wat vettere huid, omdat jojoba olie overtollig talg absorbeert. Bovendien trekt de olie super snel in en laat het geen vettig laagje achter.

Andere effectieve stoffen die de crème bevat, zijn: groene thee extract, appel extract, hennep zaadolie, rozenbottel olie, kamille extract, niacinamide, vitamine C, panthenol en goudsbloem extract. Ze hebben zowel hydraterende, kalmerende als beschermende eigenschappen op de huid.

Daarnaast bevat de crème ook nog het ingrediënt zinkoxide. Dit is een stof die je graag terug ziet in crèmes tegen vettige of nattige huidklachten, omdat zinkoxide de eigenschap heeft om de huid in te drogen. Een fijne crème voor de gecombineerde tot vette huid dus!

unique review

Unique for skin review Energy Rich moisturizer

Heb je een wat rijpere huid? Of wil je jouw huid gewoon alvast beschermen tegen huidveroudering? Dan is de Unique For Skin Energy Rich moisturizer een goede optie. Het gaat namelijk om een hydraterende en beschermende crème.

In tegenstelling tot bovenstaande producten heb ik deze crème ook zelf uitgeprobeerd, omdat ik niet zo zeer last heb van een specifiek huidprobleem. Maar mijn huid wel wil beschermen tegen huid verouderende invloeden van buitenaf. Uit de Unique For Skin quiz kwam naar voren dat deze crème dan het beste bij mijn huid past en ik hier ben ik het ook zeker mee eens!

Aan de crème zijn namelijk behoorlijk wat antioxidanten toegevoegd. Ze beschermen je huid tegen vroegtijdige veroudering. Zo bevat de crème een hoge concentratie cacao boter en mangozaad boter. Beide hebben zowel antioxiderende als hydraterende eigenschappen op de huid.

Hetzelfde geldt voor de toevoeging van: squalene, jojoba olie, kokosnoot olie, avocado olie en teunisbloemolie, 2% vitamine E en 0.5% retinol. Ze beschermen niet alleen tegen huidveroudering, maar maken je huid ook heerlijk zacht. Dit merk je vrijwel direct. De crème smeert namelijk makkelijk uit (waarschijnlijk door de hoge hoeveelheid plantaardige oliën) zonder vet of plakkerig aan te voelen.

Daarnaast kunnen sommige crèmes, waaraan veel hydraterende stoffen aan zijn toegevoegd, een soort laagje over je huid heen leggen. Alsof de crème niet goed intrekt. Ook dit is niet het geval. Binnen een minuut was de crème helemaal ingetrokken en kon ik mijn foundation aanbrengen.

Kortom, zeker een aanrader als je op zoek bent naar een hydraterende dag,- en nachtcrème dat ook nog eens beschermt tegen vroegtijdige veroudering!

unique for skin review


Ben je benieuwd welke cosmetica merken ik nog meer aan,- of afraad? Bekijk dan hier mijn andere cosmetica reviews! Of volg Sproet op Instagram. Hier publiceer ik regelmatig reviews over verschillende merken. 

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen! En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Julia
Door

Julia

op 29 Apr 2023

Op basis van jouw review hebben ik, mijn moeder en zusje een Unique moisturizer gekocht. We zijn er echt heel blij mee! Weet je toevallig ook of ze nog meer producten gaan uit brengen? Nogmaals bedankt en ga zo door!

Luus van Eck
Door

Luus van Eck

op 09 May 2023

Hi Julia, wat leuk om te horen dat de producten zo goed bevallen! Ik heb Unique For Skin een mailtje gestuurd en zij geven aan dat ze bezig zijn met het ontwikkelen van nieuwe producten, dus ik zou hun website/ Instagram goed in de gaten houden!

Noci
Door

Noci

op 10 Jul 2023

Hi, interessante review! Ik hoorde ook veel positiefs over het merk 'Skinome' met name de mineral cleanser, probiotic concentrate en de rich emulsion. Kan je deze reviewen of kort je mening over geven? Hartelijk dank!

Reactie plaatsen

Download mijn gratis hand-out!

Ik leg in vier stappen uit hoe je zelf jouw cosmetica producten kunt beoordelen.

sproetgekeurd

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram