Xminerals cleansing gel review
01 februari 2024 
4 min. leestijd

Xminerals cleansing gel review

In deze Mineral Skin Cosmetics review ga ik dieper in op de ingrediëntenlijst en het gebruik van de Xminerals cleansing gel. Een private label van Mineral Skin Cosmetics, waarbij de focus ligt op het ontwikkelen van producten op basis van Dode Zee mineralen. Hieronder vertel ik je er alles over!

Xminerals review

Voordat ik verderga met mijn Xminerals cleansing gel review, wil ik eerst even kort iets vertellen over Mineral Skin Cosmetics. Mineral Skin Cosmetics biedt meerdere huidverzorgingsproducten aan. Van diverse merken en zowel voor consumenten als schoonheidssalons. Allemaal geïnspireerd door de Dode Zee en de voordelen die deze mineralen op onze huid hebben.

De producten zijn daarom ook op basis van Dode Zee mineralen geformuleerd. Deze mineralen kunnen verschillende voordelen voor je huid hebben. Variërend van genezing en ontstekingsremming tot kalmering en hydratatie. Het mooie is dat mineralen over het algemeen heel mild zijn, waardoor ze geschikt zijn voor vrijwel alle huidtypes. Zelfs de meest gevoelige.

mineral skin cosmetics review

Xminerals cleansing gel review

In deze Xminerals cleansing gel review ga ik dieper in op een reiniger uit het XMInerals assortiment. XMinerals is de private-labellijn van Mineral Skin Cosmetics. Geïnspireerd door de voordelen die mineralen uit de Dode Zee onze huid kunnen bieden.

De producten worden ontwikkeld in een laboratorium in Israël en focussen zich op het combineren van natuurlijke stoffen en geavanceerde technologieën. Ingrediënten die je vaak terugziet in de Xminerals-producten zijn onder anderen: peptiden, aminozuren, antioxidanten en natuurlijk Dode Zee mineralen.

Deze ingrediënten zijn niet alleen geschikt voor de gevoelige huid, maar ook voor de verouderde huid. In deze Xminerals cleansing gel review ga ik dieper in op samenstelling en het gebruik van de Xminerals cleansing gel.

Xminerals review

1. Xminerals cleansing gel review: ingrediënten

Ik begin mijn Xminerals cleansing gel review met de ingrediëntenlijst van de Xminerals cleansing gel. Waar ik altijd als eerste naar kijk, zijn de gebruikte was-stoffen. Hier gaat het namelijk vaak mis bij veel reinigers. Merken stoppen nog steeds regelmatig agressieve was-stoffen in hun producten. Zoals sulfaten.

Als consument denken we dat het product goed werkt. Je huid voelt tenslotte lekker schoon en fris aan. Maar in werkelijkheid strip je eigenlijk de bovenste huidlaag, waardoor je oliën verwijdert die je huid nodig heeft. En dat is zonde, want het kan ook anders!

Mild reinigende stoffen

Dat zie je bijvoorbeeld bij de Xminerals Cleansing Gel. Als reinigende stof is Decyl Glucoside gebruikt. Een milde en bovendien biologisch afbreekbare oppervlakteactieve stof. Deze stof is in staat vuil en overtollig talg van de huid te verwijderen zonder de natuurlijke oliën mee te nemen, waardoor je huid niet uitdroogt.

Hydraterende stoffen

Dit effect wordt versterkt door de toevoeging van hyaluronzuur en glycerine. Twee hydraterende en verzachtende stoffen. Samen met wat groene thee-extract, papaya-extract en camu-camu-extract. Dit zijn drie krachtige antioxidanten die je graag terugziet in je huidverzorgingsproducten!

Milde geurstof

Wat er overigens ook in zit is vanille extract. Dit geeft de reiniger een subtiele geur en is één van de weinig geurstoffen dat niet irriteert en ik daarom niet afraad. Daarnaast bevat ook deze reiniger natuurlijk Dode Zee mineralen (zeezout).

Xminerals cleansing gel review

2. Xminerals cleansing gel review: gebruik

De samenstelling van de Xminerals Cleafnsing Gel ziet er dus goed uit, maar uiteindelijk gaat het natuurlijk ook om het gebruik ervan. Je hebt tenslotte niet zoveel aan een reiniger die er op papier mild en goed uitziet, maar je gezicht helemaal niet goed schoonmaakt. Hieronder heb ik de belangrijkste voordelen van de Xminerals cleansing gel op een rijtje gezet:

Smeert makkelijk uit

Ik moet zeggen dat ik in eerste instantie verwachtte dat ik de gel misschien te verfrissend zou vinden, omdat ik normaal gesproken altijd reinigers gebruik met een lotion- of crème structuur. Mijn huid is namelijk eerder wat aan de droge kant, waardoor deze structuren vaak prettiger voelen.

Ook was ik bang dat de bolletjes in de reiniger harde scrub korrels zouden zijn. Iets waar ik zelf tegen ben, omdat dit soort scrub korrels niet alleen de bovenste dode huidcellen verwijderen. Maar ook de gezonde eronder. Gelukkig was dit niet het geval. De bolletjes zijn heel zacht.

Ik vond de reiniger daarom ook heel fijn in gebruik. Zodra je het mengt met water verandert de gelstructuur in een meer schuimende structuur, waardoor je het makkelijk over de rest van je gezicht kunt verdelen. Dit masseer je even kort in en vervolgens spoel je het af. Ik gebruik het in combinatie met mijn Foreo reiniger, maar je kunt het ook gewoon makkelijk met je handen inmasseren!

Fris zonder uit te drogen

Na het reinigen voelde mijn huid schoon aan, zonder een trekkerig gevoel. Wat ik bij sommige andere gels nog weleens ervaar. Kortom, als je op zoek bent naar een fijne reinigingsgel met milde reinigende stoffen, dan kan ik de Xminerals cleanser gel aanraden. Ik denk dat de reiniger extra fijn is als je een normale tot vette huid hebt. Eventueel met onzuiverheden.

mineral skin cosmetics review

Misschien vind je dit ook interessant!

Ben je benieuwd naar mijn mening over andere Xminerals producten? Over twee andere producten heb ik ook een review geschreven. Je vindt ze hieronder!

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen! En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Download mijn gratis hand-out!

Ik leg in vier stappen uit hoe je zelf jouw cosmetica producten kunt beoordelen.

sproetgekeurd

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram