Mineral Skin Cosmetics review
01 april 2024 
4 min. leestijd

Mineral Skin Cosmetics review

In deze Mineral Skin Cosmetics review ga ik dieper in op de ingrediënten en het gebruik van de Xminerals nachtcrème en masker in één. Xminerals is een private label van Mineral Skin Cosmetics. Hierbij ligt de focus op het formuleren van natuurlijke producten op basis van Dode Zee mineralen. Hieronder vertel ik je er alles over!

Mineral Skin Cosmetics

Mineral Skin Cosmetics biedt een breed scala aan verschillende huidproducten aan. Geïnspireerd op de kracht van de Dode Zee. Op de website vind je niet alleen goede reinigers, dagcrèmes en serums, maar ook bodylotions, oogcrèmes, maskers en huidboosters.

Bovendien heb je de keuze uit verschillende merken. Op dit moment vertegenwoordigt Mineral Skin Cosmetics merken als: VIE DE SEL, GIGI laboratories en Xminerals. Ondanks het diverse aanbod hebben deze merken ook een gemeenschappelijk doel: het verbeteren van je huid doormiddel van formules op basis van mineralen.

Voorbeelden zijn: magnesium, ijzer en zink. Ze bieden meerdere voordelen voor je huid, waaronder helende, ontstekingsremmende, kalmerende en hydraterende eigenschappen. Bovendien zijn mineralen over het algemeen mild. Wat ze geschikt maakt voor vrijwel alle huidtypes. Zelfs de meest gevoelige huid. Klinkt goed, toch?

Mineral skin cosmetics review

Mineral Skin Cosmetics review

Zoals ik aan het begin van mijn blog ook al aangaf, biedt Mineral Skin Cosmetics meerdere cosmetica merken aan, waaronder het private label Xminerals. In deze Mineral Skin Cosmetics review ga ik dieper in op één specifiek product uit het Xminerals assortiment. Namelijk de Xminerals nachtcrème en masker in één. In mijn MIneral Skin Cosmetics review lees je mijn eerlijke mening over de product beloftes, samenstelling en het gebruik van de crème.

1. Mineral Skin Cosmetics review: Xmineral nachtcrème belofte

Ik begin mijn Mineral Skin Cosmetics review met de beloften van de Xminerals nachtcrème. Volgens het merk zelf heeft de crème een voedende en verzachtende werking op de huid. De formule belooft doordrenkt te zijn met hydraterende, vernieuwende en voedende ingrediënten. Daarnaast zou de toevoeging van kalmerende stoffen zorgen voor een verzachtend en verkoelend effect.

Maar dat is niet alles. De Xminerals nachtcrème belooft ook bescherming te bieden tegen de verouderende invloeden van buitenaf. Een veelbelovende claim! Om deze beloften waar te maken, zijn natuurlijk wel specifieke actieve ingrediënten nodig. In de volgende paragraaf ga ik dieper in op de ingrediëntenlijst.

mineral cosmetics review

2. Mineral Skin Cosmetics review: Xmineral nachtcrème ingrediënten

De ingrediëntenlijst van de Xminerals nachtcrème ziet er zeker goed uit! Er zijn namelijk aardig wat effectieve stoffen toegevoegd. Zo bevat de crème  een hoge concentratie hydraterende ingrediënten als: shea butter, teunisbloemolie, olijfolie, hyaluronzuur en squalene.

Deze ingrediënten hebben niet alleen een positieve invloed op je huidhydratatie, maar leggen ook een beschermend laagje over je huid. Hierdoor is je huid beter beschermd tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Dit is ook de reden waarom deze stoffen voor zowel de droge als gevoelige huid uitkomst kunnen bieden.

Maar waar ik vooral enthousiast over word, zijn de toegevoegde antioxidanten. Ik zie namelijk zowel vitamine C (Magnesium Ascorbyl Phosphate), vitamine E, rode zeewierextract, kamille-extract, sojaproteïnen en tarweproteïnen terugkomen. Ze beschermen je huid niet alleen tegen huidveroudering, maar hebben ook een kalmerende en ontstekingsremmende werking.

Deze anti-aging werking wordt nog eens versterkt door de toevoeging van peptiden. Peptiden zijn namelijk in staat om de collageen- en elastineproductie in je huid te ondersteunen. Twee belangrijke eiwitten als het gaat om huidverbetering.

Daarnaast zijn er natuurlijk ook Dode Zee mineralen (zeezout) toegevoegd. Het bevat mineralen als magnesium, calcium en kalium. Die helpen de huid te hydrateren door vocht aan te trekken en vast te houden. Bovendien hebben deze mineralen ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen bij het verminderen van roodheid, irritatie en ontstekingen.

Mineral cosmetics review

3. Mineral Skin Cosmetics review: Xminerals nachtcrème gebruik

Het laatste onderdeel van mijn Mineral Skin Cosmetics review is het gebruik van de Xminerals nachtcrème. Het grappige is dat het om een nachtcrème en masker in één gaat. Iets waar ik zelf groot voorstander van ben. Zeker bij gezichtsmaskers.

Vaak is een gezichtsmasker namelijk niet veel meer dan een dikke dag of nachtcrème. Daarom adviseer ik vaak om simpelweg je nachtcrème wat dikker aan te brengen. Het feit dat dit merk dit ook adviseert en geen apart masker probeert te verkopen, zegt wat mij betreft iets over het merk. In positieve zin!

Als je de crème als nachtcrème gebruikt, breng je gewoon een kleine hoeveelheid aan en verdeel je dit over je gezicht. Door de shea butter is de crème vrij romig, maar niet vet of plakkerig. Gebruik je het als masker? Dan zou ik de crème ongeveer drie keer zo dik aanbrengen en het zo lang mogelijk laten zitten.

Eventueel kun je er ook nog een laagje vaseline overheen aanbrengen, zodat de ingrediënten uit de crème nog beter in kunnen trekken. Kortom, ben je op zoek naar een fijne nachtcrème met zowel een hydraterende als beschermende werking en een romige structuur? Dan is de Xminerals nachtcrème wat mij betreft zeker een aanrader.

mineral skin cosmetics review

Misschien vind je dit ook interessant!

Naast mijn Mineral Skin Cosmetics review over de Xminerals nachtcrème heb ik ook nog twee andere producten uit het Xminerals assortiment bekeken en hier een review over geschreven. Je vindt ze hieronder!

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen! En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Download mijn gratis hand-out!

Ik leg in vier stappen uit hoe je zelf jouw cosmetica producten kunt beoordelen.

sproetgekeurd

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram