XMinerals hyaluronzuur serum review
06 maart 2024 
4 min. leestijd

XMinerals hyaluronzuur serum review

In deze Xminerals hyaluronzuur serum review ga ik dieper in op de werking, samenstelling en het gebruik van het Xminerals serum met 4% hyaluronzuur. Xminerals is het private-label van Mineral Skin Cosmetics en focust zich onder andere op het formuleren van producten met als basis Dode Zee mineralen. Hieronder lees je er meer over!

Het merk Xminerals

Xminerals is een cosmetica merk dat zich richt op het gebruik van natuurlijke ingrediënten. Met een specifieke focus op de toevoeging van mineralen. De producten zijn ontworpen om de huid te hydrateren, beschermen en te vernieuwen. Volgens het merk zelf biedt Xminerals oplossingen voor diverse huidproblemen. Variërend van hydratatie tot anti-aging en alles daartussenin.

Hierbij worden onder andere aminozuren, antioxidanten en peptiden gebruikt. Met name peptiden zijn een pluspunt, omdat ze veel kunnen betekenen voor je huid. Maar daar vertel ik later in deze Xminerals review meer over! Verder streeft het merk ernaar om oplossingen te bieden die zowel effectief als veilig zijn voor alle huidtypes.

Xminerals hyaluronzuur serum review

Xminerals hyaluronzuur serum review

Het Xminerals hyaluronzuur serum is volgens velen een gamechanger voor de droge huid. In de productnaam is al te lezen dat het om een serum gaat waaraan hyaluronzuur en Dode Zee mineralen zijn toegevoegd. Het serum zou zo zorgen voor een hydrateerde, zachte en gladde huid.

Toch kun je er niet vanuit gaan dat ieder hyaluronzuur serum werkzaam is. Dit hangt namelijk ook af van de aanwezigheid van andere effectieve ingrediënten, afwezigheid van irriterende ingrediënten en natuurlijk de gebruikte concentratie hyaluronzuur. In deze Xminerals hyaluronzuur serum review ga ik hier dieper op in!

Mineral skin cosmetics review

1. Xminerals hyaluronzuur serum review: ingrediënten

Ik begin mijn Xminerals hyaluronzuur serum review met de samenstelling van het product. Het hoofdingrediënt is hyaluronzuur. In een concentratie van maar liefst 4%. Dit is relatief hoog en kan zeker voordelen bieden. Daarnaast is ook vitamine C toegevoegd. Samen met werkzame peptiden. Hieronder leg ik de voordelen van elk ingrediënt uit.

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een stof die van nature ook in onze huid aanwezig is. Hier fungeert het eigenlijk als een soort vochtvasthouder. Hyaluronzuur is namelijk in staat om zowel water aan te trekken als water beter vast te houden. Beide eigenschappen zorgen ervoor dat de huidhydratatie verbetert.

Hierdoor wordt de huid niet alleen minder droog, maar ook zachter, soepeler en gladder. Bovendien kunnen fijne lijntjes als gevolg van droogte verminderen, waardoor de textuur van je huid ook kan verbeteren.

Toch zou ik nooit kiezen voor een hyaluronzuur serum dat alleen hyaluronzuur als actief bestandsdeel bevat. Deze stof komt namelijk vaak ook al voor in je dagcrème, nachtcrème en/of reiniger, waardoor een hyaluronzuur serum wat mij betreft een beetje overbodig is. Tenzij het dus ook nog andere effectieve stoffen bevat. Gelukkig is dit bij het Xminerals hyaluronzuur serum het geval!

Xminerals hyaluronzuur serum review

Vitamine C

Naast hyaluronzuur is ook  vitamine C toegevoegd. Wat mij meteen opvalt, is dat het merk een stabiele vorm van vitamine C heeft gebruikt. Namelijk Magnesium Ascorbyl Phosphate. Dit is een groot pluspunt, want er zijn veel serums die pure vitamine C bevatten en pure vitamine C is heel onstabiel. Dit betekent dat het vitamine snel reageert op zonlicht en zuurstof. En daardoor ook snel haar werking verliest.

Door stabielere vormen, zoals Magnesium Ascorbyl Phosphate, te gebruiken, verklein je deze kans aanzienlijk. Bovendien veroorzaken stabiele vormen van vitamine C ook minder snel irritaties. Een mooie toevoeging dus, want het smeren van vitamine C heeft zeker voordelen!

Het is niet alleen een krachtig antioxidant, maar het werkt ook verhelderend op bestaande pigmentvlekken, beschermt tegen de vorming van nieuwe pigmentvlekken en heeft bovendien een stimulerend effect op de collageen productie.

Peptiden

Een ander groot pluspunt is de toevoeging van Palmitoyl Tetrapeptide-3. Het is een peptide dat gebruikt wordt in huidverzorgingsproducten vanwege de bewezen effectiviteit in het verminderen van rimpels. Maar ook in het verbeteren van de algehele huidtextuur.

Kort gezegd werken peptiden als cel communicerende stoffen. Dit houdt in dat ze onder andere de natuurlijke productie van collageen en elastine in onze huid kunnen aansturen en stimuleren. Collageen en elastine spelen beide een belangrijke rol in het behouden van stevigheid en elasticiteit.

Door de toegenomen collageen- en elastineproductie kan Palmitoyl Tetrapeptide-3 op die manier helpen in het verminderen van fijne lijntjes en rimpels. Dit heeft een gunstig effect op je huidtextuur en heeft op die manier ook anti-aging eigenschappen. Een mooie toevoeging dus!

Xminerals hyaluronzuur serum review

2. Xminerals hyaluronzuur serum review: gebruik

Maar dan het gebruik van het Xminerals hyaluronzuur serum. Wat ik persoonlijk van een serum verwacht, is dat het snel en goed intrekt, niet vet aanvoelt en geen plakkerig laagje achterlaat. Je gebruikt een serum tenslotte onder je moisturizer en als je serum niet goed intrekt zal je moisturizer dit ook niet doen.

Al snel werd duidelijk dat het Xminerals hyaluronzuur serum een lichte textuur heeft, goed vloeibaar is en lekker fris aanvoelt. Hierboven zie je een foto van de textuur. Na aanbrengen voel je het serum in eerste instantie op je huid liggen, maar dit trekt al vrij snel in. Het laat absoluut geen plakkerig of vet laagje achter.

Daarnaast is het serum vrij van uitdrogende alcohol, parfum en geurstoffen. Dit maakt het ook een geschikt serum voor de gevoelige huid. Kortom, mijn Xminerals hyaluronzuur serum review is zeker positief!

Xminerals hyaluronzuur serum review

Misschien vind je dit ook interessant!

Naast mijn Xminerals Hyaluronzuur serum review heb ik ook over twee andere producten uit het Xminerals assortiment een review geschreven:

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen! En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Download mijn gratis hand-out!

Ik leg in vier stappen uit hoe je zelf jouw cosmetica producten kunt beoordelen.

sproetgekeurd

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram