foreo review
Luus
01/29/2024
10 min
0

Foreo review

01/29/2024
10 min
0

Afgelopen halfjaar ontving ik twee Foreo producten in een PR pakketje. De Foreo Bear vorige zomer en de Foreo Luna afgelopen maand. En vandaag dacht ik, misschien is het leuk om hier een eerlijke Foreo review over te schrijven! Wel is mijn Foreo review is behoorlijk lang geworden, omdat ik vrij diep in ga op de werking van beide apparaten. Maar ook op het gebruik ervan en mijn eigen ervaring. Heb je geen zin om de hele review door te lezen? Lees dan hieronder van beide producten een samenvatting! 

Samenvatting Foreo Bear review

Bij de Foreo Bear wordt gebruik gemaakt van zogeheten microstroom. Deze elektrische impulsen, die je overigens niet echt voelt, zouden op twee manieren bijdragen aan huidverbetering. De eerste mogelijk theorie is dat de microgolven je spieromvang zouden kunnen laten toenemen, waardoor je gezicht strakker en meer gelift oogt.

Daarnaast wordt ook gedacht dat de microstroom een positief effect heeft op de ATP productie in je lichaam. ATP is een drager van chemische energie en ondersteunt processen als: de eiwitproductie, spiersamentrekkingen, de collageen productie en de elastine productie. Zowel spieromvang als een verhoging van de ATP productie kan zorgen voor een direct effect in je gezicht.

Maar in hoeverre dit effect blijvend is, is lastig te zeggen. Er is namelijk maar weinig onderzoek gedaan en het onderzoek dát is gedaan is niet super betrouwbaar. Daarnaast test ik zelf (vanwege Sproet) behoorlijk wat dingen door elkaar. Denk aan supplementen, cosmetica met hoge concentraties actieve ingrediënten en collageen.

Wel sta ik zeker achter de inzet van microstroom op je huid. Niet alleen omdat het stimuleren van spiergroei en de ATP productie eigenlijk alleen voordelen heeft, maar ook omdat er geen cosmetische ingrediënten zijn die effect kunnen hebben op onze spieren. Wat mij betreft is de Foreo Bear daarom zeker het proberen waard. Alleen al vanwege het korte termijn effect! Als ik antwoord zou moeten geven op de vraag of ik het apparaat ook zelf zou kopen, zou ik ja zeggen!

foreo review

Samenvatting 2. Luna review

En dan de Luna 4 pro. Deze gebruik ik pas twee weken, maar bij dit apparaat wacht je ook niet echt op een bepaald resultaat. Zoals bij de Foreo Bear wel het geval is. De Luna 4 pro is namelijk een reinigingsborstel. Althans, het is natuurlijk meer dan dat.

Het is een reiniging apparaat en massage apparaat in één. Het apparaatje beweegt in de vorm van een soort trilling, waardoor vuil beter van je gezicht kan worden verwijderd wanneer je het over je gezicht wrijft. Daarnaast beschikt het apparaat ook over een infrarood licht plus dus de mogelijkheid om je gezicht te masseren.

Op de achterkant zitten namelijk een aantal ribbels samen met twee kleine microstroompennen. Zoals de naam al zegt geven deze knopjes lichte stroom af. Dit merk je overigens niet, net als de Foreo Bear (hierboven). Deze stroompennen zitten alleen op deze Luna 4 Plus. Niet op de 'normale' versie.  Maar deze achterkant gebruikt ik eigenlijk nooit. Ik vind ook niet dat de ribbels een masserende werking hebben.

Verder vond ik het gebruik van de Luna 4 plus wel fijn. De borstel is super zacht, waardoor het lekker aanvoelt. Het is natuurlijk sowieso luxer dan reinigen met een washandje of je handen. Wel denk ik dat je er meer profijt van hebt wanneer je huid wat vetter is. Of als je eventueel last hebt van onzuiverheden, omdat het verschil tussen wel en niet reinigen met een borstel dan denk ik groter is. Maar als ik antwoord zou moeten geven op de vraag of ik het ook zelf zou kopen, zou ik nee zeggen...

foreo luna review

Even kort iets over FOREO

FOREO is een Zweeds bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en produceren van innovatieve beauty producten. En dan in het specifiek 'Beauty devices'. Oftewel elektrische apparaten met een huid verbeterend doel. Zo staat het merk vooral bekend om hun Luna apparaten. Dit zijn gezichtsapparaten in de vorm van siliconen borstels die je huid diep zouden reinigen.

Daarnaast biedt het merk ook nog andere producten aan waar ik zelf minder bekend mee ben. Voorbeelden zijn de ISSA tandenborstel en de UFO-gezichtsmaskers. Lang verhaal kort; het bedrijf staat dus vooral bekend om de focus op technologische innovatie in de wereld van huidverzorging en beauty.

foreo luna 4 review

Foreo Bear review

Allereerst begin ik met mijn Foreo Bear review. Maar wat is de Foreo Bear eigenlijk? Kort gezegd gaat het om een gezichtsmassage apparaat dat gebruik maakt van microgolven. Met als doel de algehele conditie van je huid te verstevigen en zo fijne lijntjes en andere tekenen van huidveroudering verminderen. Of de Foreo Bear dit effect ook daadwerkelijk kan waarmaken leg ik hieronder uit!

1. Wat doet de Foreo Bear?

De Foreo Bear werkt op basis van microstroom. Dit is een zwakke elektrische stroom die wij zelf vrijwel niet voelen. En ondanks dat het beschikbare bewijs naar het effect van microstroom op onze huid beperkt is, worden de apparaten steeds populairder. Sommige onderzoeken laten namelijk zien dat microstroom op twee manieren een positief zou kunnen hebben op onze huid.

Namelijk door stimulering van spiergroei (1) en stimulering van de ATP productie (2). Hoe dit precies in z’n werkt gaat is een complex verhaal, maar ik zal het zo makkelijk mogelijk proberen uit te leggen! Bij verschillende functies in je lichaam wordt gebruik van elektriciteit. Hier merk je zelf niets van. Zo zorgen elektrische impulsen van je zenuwen bijvoorbeeld dat je spieren zich gaan aanspannen en wij bewegen.

Maar ook wanneer je je spieren traint, worden ze onbewust onder spanning gezet. Er worden signalen naar je lichaam gestuurd wat zorgt voor een hogere eiwit en spiergroei. Hierin zie je vooral effect wanneer de spieren samentrekken als gevolg van elektrische impulsen. Het vreemde is dat dit met een microstroom apparaat niet gebeurt. Althans mijn mondhoeken bewogen een beetje, maar meer niet.

Daarom denken onderzoekers dat er meer aan de hand is dan alleen spiergroei. Namelijk: een toenemende ATP productie. Lang verhaal kort wordt ATP gebruik om bepaalde processen in je lichaam te ondersteunen. Bijvoorbeeld de eiwitproductie, collageen productie, elastine productie, maar ook het ondersteunen van spiersamentrekkingen. En om ATP te produceren zijn weer elektrische impulsen nodig.

Op die manier zouden microstroom apparaten in theorie dus kunnen zorgen voor een hogere ATP product en zo voor meer eiwitten en spiersamentrekkingen. En van eiwitten is natuurlijk weer bekend dat ze ook bijdragen aan spiergroei. Daarnaast is ATP nodig voor de productie van collageen en elastine. En ook dit zijn twee belangrijke bouwstenen van onze huid.

Het lastige is alleen dat er niet veel betrouwbaar onderzoek is naar het effect van microstroom op spiergroei bij mensen. Vooral bij dieren. Wel is het aannemelijk dat dit effect ook te vertalen is op onze huid, maar meer onderzoek moet dit gaan uitwijzen. Wel heb ik hier zelf veel vertrouwen in!

foreo review

2. Hoe gebruik je de Foreo Bear?

Het gebuikt van de Foreo Bear is super makkelijk. Als je het voor het eerst gebruikt moet je apparaat even goed opladen en daarna de Foreo app downloaden. Het is namelijk nodig om de Foreo Bear te koppelen aan de app, zodat je het op de juiste standen kunt instellen. Ook leidt de app je de eerste keer even door het stappenplan heen. Zo weet je precies hoe je de Foreo Bear gebruikt.

De volgende keer kun je ervoor kiezen om het zelf zonder app te doen. Het gebruik is namelijk simpel: zorgt dat je een schone huid hebt en zet de device aan op een stand die jij prettig voelt. Deze standen verschillen onderling vooral in intensiteit. Vervolgens maak je horizontale banen over je gezicht. Ik deed het zelf met name op mijn kaaklijn en jukbeenderen.

Zorg er altijd voor dat beide 'bolletjes' op de Foreo Bear je gezicht raken. Na het gebruik kun je gewoon je crème opsmeren, zoals je normaal ook zou doen!

foreo review

3. Mijn Foreo Bear ervaring

Toen ik begon met het gebruik van de Foreo Bear moest ik enorm wennen. Ik heb zelfs contact opgenomen met een vertegenwoordiger van het merk, omdat het apparaat behoorlijk veel pijn deed. Ik kon me niet voorstellen dat dit hoorde. Aangezien iedereen op YouTube en in de instructie video's het apparaat gebruiken zonder te verblikken of blozen.

Bij mij voelde het meer aan als schokjes. Zelfs op de lage stand. Ik voelde het helemaal door mijn haren gaan zelfs. Wel bleef ik iedere dag stug door proberen (lees: één keer op mijn huid zetten en weer wegleggen, omdat het zeer deed). Maar opeens deed het geen zeer meer en toen viel het kwartje! Ik gebruikte het apparaat altijd na het douchen en dan zijn zowel mijn haren als gezicht (een beetje) nat.

En water geleid natuurlijk stroom. Daarom verwacht ik dat dit de reden is dat ik schokken voelde. Nu krijg ik het namelijk niet meer! Zorg er dus voor dat je huid goed droog is als je het gaat gebruiken. Daarnaast zou ik het ook niet op onzuiverheden zetten. Dit voelt namelijk ook niet fijn.

Wat betreft het resultaat vind ik het lastig om goed te zeggen wat het gedaan heeft. Ik moet wel zeggen dat mijn gezicht na gebruik altijd goed aanvoelt en strakker oogt. Dit kan een placebo effect zijn, maar ook komen door de invloed die microstroom op onze gezichtsspieren heeft.

Wel zijn de onderzoeken die naar microstroom gedaan zijn positief. Daarom geloof ik wel echt dat de Foreo Bear de stevigheid en elasticiteit van je huid kan verbeteren. Wel blijft het een flinke investering.

foreo review

Foreo Luna 4 review

En dan mijn Foreo Luna review. Het apparaat is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren. Alle drie gericht op een specifiek huidtype: de gevoelige huid, gecombineerde huid en de gebalanceerde huid. Zelf gebruik ik de paarse variant, geschikt voor de gevoelige huid.

1. Wat doet de Foreo Luna 4?

De Foreo Luna 4 is een klein apparaat, ongeveer zo groot als je handpalm, waarmee je je gezicht kunt reinigen. Op het apparaat zitten een soort siliconen haartjes in de vorm van een lotusbloem patroon. Dit heeft als grote voordeel dat de kans klein is dat er vuil tussen de haartjes blijft zitten. En meteen ook een groot verschil ten opzichte van andere reinigingsborstels.

Maar het siliconen haarborsteltjes maakt ook gebruik van zogeheten T-Sonic pulsaties. Dit zijn golvende pulsaties. Je gezicht reinigen met de Luna 4 zou als grote voordeel hebben dat het zowel vuil, overtollig talg als make up van je gezicht 'borstelt'. Maar tegelijkertijd dus ook massage kan bieden.

foreo review

2. Hoe gebruik je de Foreo Luna 4?

Allereerst is het belangrijk dat je de Foreo App download zodat je jouw persoonlijke Foreo Luna 4 aan de app kan koppelen. Bovendien helpt de app je ook door de eerste keer gebruik heen, zodat je precies weet welke stappen je moet volgen. Hierna kun je je gezicht gewoon reinigen zonder de app!

Ook stel je in de app de instellingen van je device in. Zo zijn er drie verschillende reiniging standen: een milde, standaard en dieptereiniging. En zestien verschillende intensiteiten. Je moet dus zelf even kijken wat voor jouw prettig aanvoelt. Het enige wat je hierna nog hoeft te doen is een reiniger op je gezicht aanbrengen en de Foreo Luna 4 aanzetten (op de achterkant zit een knopje).

Vervolgens beweeg je de Foreo Luna 4 met ronddraaiende bewegingen over je gezicht. Je verdeelt je gezicht in vier delen en kunt dan op een willekeurige plek beginnen. Het apparaat geeft zelf aan wanneer het tijd is om naar de volgende 'zone' te gaan doormiddel van een hele korte trillingspauze. Ik begin zelf meestal bij mijn wangen en kin en ga daarna verder op mijn voorhoofd.

In totaal neemt het ongeveer één minuut in beslag. Hierna kun je reiniger weer afspoelen, je gezicht droog maken en gewoon je skincare routine volgen! Of ervoor kiezen je gezicht nog te masseren natuurlijk. Op de achterkant zitten namelijk een soort ribbels die je over je gezicht kunt wrijven.

foreo review

3. Mijn Foreo Luna ervaring

Zoals ik hierboven ook al aangaf gebruik ik de Foreo Luna nog niet zo lang. Ongeveer twee weken. Ik gebruik het niet met de Foreo Micro Foam Cleanser, maar met mijn eigen reiniger van CeraVeIn eerste instantie had ik niet zo'n zin om de app te downloaden en alle stappen te volgen. Ik heb namelijk niet zoveel geduld  . Maar als je dit één keer gedaan hebt, kun je het daarna gewoon zonder app gebruiken!

Wat mij vooral opviel was de zachtheid. De siliconen maken de borstel echt onwijs zacht. Wat natuurlijk lekker aanvoelt op je huid. Dit is meteen ook een groot verschil met andere reiniging borstels die ik gebruikt heb. Wel zou ik het nog fijner gevonden hebben als de haartjes zelf ronddraaiende bewegingen zouden maken, in plaats van een algehele trilling van het apparaat zelf.

Ik verwacht dat dit meer effect zou hebben. Daarnaast is mijn tip om je ogen open te houden tijdens het reinigen. Ik deed ze eerst dicht maar er zit een infrarood licht op dat (gek genoeg) vooral voor flitsen in je ogen zorgt wanneer je ze dicht hebt. Verder heb ik wel het idee dat mijn huid wat schoner wordt. Dit merkte ik vooral toen ik de Luna 4 een weekje niet gebruikte.

En dan met name toen ik mijn glycolzuur exfoliant aanbracht viel me op dat het minder prikte. Terwijl ik dit na het gebruik van het reinigingsapparaat wel altijd ervaar. Je zou dus kunnen zeggen dat het voor een betere opname van je huidproducten zorgt, omdat je huid schoner is.

Maar ik had er toch iets meer van verwacht. Het apparaat zelf trilt, maar de haartjes niet en op één of andere manier lijkt mij dat toch effectiever. Wel is dit tot nu toe de beste borstel die ik ben tegenkomen, dus als je op zoek bent naar een goede reinigingsborstel, dan kan ik de Foreo Luna wel aanraden.

foreo luna review

Reacties
Categorieën