Olaplex bonding oil review
01 mei 2024 
8 min. leestijd

Olaplex bonding oil review

Olaplex producten zijn super populair, maar ook super duur. Althans, duurder dan de meeste haarproducten. Vandaar dat ik er zelf eigenlijk nooit aan begonnen ben. Het is dan toch vaak de vraag; zie je dit terug in de kwaliteit van het product? Volgens veel mensen wel. Zo zou de Olaplex no 7 bonding oil je haren super zacht maken, beschermen tegen uv straling, je haarkleur langer fris houden, zorgen voor een fantastische glans en je haren zichtbaar gladder maken. Maar is dit echt zo? Je leest het in mijn Olaplex Bonding Oil review!

Samenvatting Olaplex No 7 bonding oil review

Zoals ik hierboven ook al aangaf, heb ik lang getwijfeld om de Olaplex No 7 bonding oil (30ml) te bestellen. Vooral omdat ik zelf al een tijdje gebruik maak van het Biosilk haarserum. En deze bevalt goed en is bovendien een stuk goedkoper. Toch hoor ik van steeds meer vriendinnen dat de Olaplex haarolie je geld meer dan waard is, waardoor ik me er twee weken geleden tóch aan gewaagd heb! In deze Olaplex bonding oil review vertel ik je er alles over. Geen zin om hele blog door te lezen? Hieronder heb ik de belangrijkste kenmerken van de Olaplex No 7 bonding oil op een rijtje gezet!

✔ Hoge concentratie dimethicone, vermindert pluizig haar en beschermt
✔ Bevat verschillende verzorgende oliën
✔ Toevoeging van Isohexadecane en C13-14 Isoparaffin zorgen voor betere
✔ Herstellende haarolie door toevoeging van: Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate
✔ De olie maakt je haren super zacht, zonder vet te maken
✖ Prijzig, komt vooral door de hoge concentratie dimethicone
✖ Vrij van sulfaten, alcohol en dierlijke stoffen (vegan)
✖ Onhandige verpakking (schudden om olie eruit te krijgen)
✖ Dop van de Olaplex No 7 Bonding oil wordt snel vies
✖ Relatief hoge prijs door toevoeging Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate (uniek molecuul Olaplex)

Olaplex bonding oil review

Olaplex Bonding Oil review

Olaplex staat bekend om hun innovatieve haarverzorging, maar ook vrij prijzige producten. De Olaplex No 7 Bonding Oil is daar geen uitzondering op. Daarom vragen veel mensen zich af, waaronder ik zelf, of de haarolie de moeite waard is. Volgens Olaplex zelf natuurlijk wel: pluis wordt verminderd, er wordt een ongelofelijke glans toegevoegd en droog haar herstelt. Allemaal veelbelovende product claims, maar of de Olaplex No 7 bonding Oil deze beloftes daadwerkelijk kan waarmaken is nog maar de vraag. In mijn Olaplex olie review hieronder neem ik de haarolie onder de loep!

Olaplex Bonding Oil review: de samenstelling

Uiteindelijk bepaald de samenstelling van een haarproduct de uiteindelijke kwaliteit of het iets voor je haren kan betekenen of niet. Goed om dus eerst naar de ingrediëntenlijst te kijken! Wat meteen opvalt is dat de Olaplex Bonding Oil een hoge concentratie Dimethicone bevat. Maar ook Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate en verschillende oliën staan hoog in de lijst. hieronder vertel ik je meer over de belangrijkste ingrediënten uit de Olaplex No 7 Bonding Oil.

1. Dimethicone

Ik schreef het eerder ook al in mijn Beste leave in conditioner en Beste conditioner blog; dimethicone is een stof die je graag terugziet komen in je haar producten. Siliconen zijn namelijk in staat om een soort beschermlaagje over de schacht van je haren te leggen, waardoor je haren minder statisch worden, minder pluizig, makkelijker door te kammen zijn en meer glans krijgen.

Wel is dimethicone een vrije dure stof. Daarom zie je het niet vaak in hoge concentraties terugkomen. Maar in het geval van de Olaplex No 7 bonding oil is dit dus wel het geval. Bovendien is er naast dimethicone nog een ander silicoon toegevoegd, namelijk: Phenyl Trimethicone. Ook een lichtgewicht siliconen dat je haren beschermt tegen pluis en andere schadelijke invloeden van buitenaf.

2. Coco-Caprylate

Naast siliconen bevat de Olaplex No 7 bonding oil ook nog een hoge concentratie Coco-Caprylate. Dit is een natuurlijk afgeleid emollient die je haren hydrateert en verzacht. Zonder het te verzwaren. Dit is fijn, aangezien er ook genoeg haaroliën (en conditioners) zijn die ook heel goed hydrateren, maar je haren slijk en zwaar maken.

Naast Coco-Caprylate is ook propanediol toegevoegd. Deze stof helpt vocht aan te trekken en beter vast te houden. Wat een positief effect kan hebben op droog en beschadigd haar. Bovendien zorgt het vasthouden van vocht automatisch voor zachter haar. Propanediol helpt ook bij het oplossen van andere ingrediënten in de formule. Wat kan bijdragen aan de stabiliteit en effectiviteit van de haarolie.

olaplex olie review

3. Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate

Een Olaplex product is geen Olaplex product als de stof 'Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate' niet is toegevoegd. Ook wel het gelijknamige ingrediënt Olaplex. Een uniek molecuul dat specifiek is ontwikkeld door Olaplex. Het komt daarom ook in al hun andere producten voor. Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate heeft de eigenschap om gebroken disulfidebruggen te herstellen.

De kans is groot dat de de term 'Disulfidebruggen' je niets zegt. Kort gezegd zijn dit chemische bindingen tussen twee zwavelatomen die een cruciale rol spelen in de structuur en stabiliteit van eiwitten. Inclusief eiwitten in het haar. Veel ingrediënten uit haarproducten werken vooral op het oppervlakte van het haar. Maar Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate dringt de haarstructuur binnen.

Dit geldt overigens ook voor gehydrolyseerde eiwitten. Vandaar dat ik altijd alleen haarproducten adviseer die in ieder geval één van deze stoffen bevat. Doordat Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate de haarschacht binnen kan dringen, is de stof ook in staat om de disulfidebruggen te versterken. Dit maakt je haren veerkrachtiger en sterker.

Bovendien beschermt het je haren tegen toekomstige schade. Denk hierbij aan uv straling, chemische behandelingen, haarbreuk door het kammen of hitte. Kortom, de stof (en dus ook de olie) herstelt, beschermt en versterkt het haar.

4. Verschillende oliën (moringa oleifera seed oil)

Wat de Olaplex No 7 Bonding Oil natuurlijk ook bevat zijn oliën. Anders zou het product geen olie textuur hebben. De belangrijkste oliën zijn: Maisolie, Helianthus Annuus Seed Oil, Moringa oleifera seed oil en Punica Granatum Seed Oil. Deze oliën voeden het haar en zorgen voor een mooie glans. Maar het zorgt er ook voor dat de bonding oil beschermt tegen vrije radicalen.

Dit zijn schadelijke stofjes in de lucht die onze huid en haren beschadigen. Antioxidanten, zoals bovengenoemde oliën, zijn in staat om deze vrije radicalen te neutraliseren waardoor er minder snel schade optreedt. Hetzelfde geldt voor de toevoeging van Eclipta Prostrata Extract, Melia Azadirachta Leaf Extract en Morinda citrifolia fruit powder. De toevoeging van vitamine E en Beta-Carotene versterken dit effect.

5. Ethylhexyl Methoxycinnamate

De  Olaplex No 7 Bonding Oil bevat ook nog het UV filter Ethylhexyl Methoxycinnamate. Dit filter absorbeert UV-B stralen en helpt zo te voorkomen dat uv-stralen de haarschacht binnendringen en hier schade veroorzaken. UV-B stralen zijn namelijk verantwoordelijk voor het verbranden van het haar en kunnen zo zorgen voor droog haar, broosheid en vervaging van je haarkleur.

De Olaplex No 7 Bonding Oil beschermt zo tegen verkleuring, uitdroging en broosheid. Vandaar ook de belofte dat de haarolie je haarkleur langer fris houdt. Hier kan de olie dus zeker aan bijdragen, maar verwacht geen wonderen. Zeker omdat je een haarolie over het algemeen vooral in je haarpunten gebruikt, terwijl schade door de zon vooral optreedt in de aanzet van je haren.

olaplex olie review

Olaplex Bonding Oil review: het gebruik

Naast een goede samenstelling is het natuurlijk ook belangrijk dat een haarolie fijn in gebruik is. Een haarolie kan er nog zo goed uitzien, maar in de praktijk helemaal niet werken. Zo maken veel haaroliën je haren bijvoorbeeld vet. Bovendien is lang niet iedere haarolie geschikt voor ieder haartype. Vaak geldt hoe dunner je haren, hoe voorzichter je moet zijn maar haaroliën omdat het haren snel vet en zwaar wordt.

Het advies van Olaplex zelf is: Tik zachtjes op de achterkant van de olie en druppel een klein beetje olie in je vingertoppen. Wrijf het even warm en breng deze kleine hoeveelheid aan in handdoekdroog haar. Dit gaat op zich vrij makkelijk, maar wel minder makkelijk dan ik van mijn haarserum gewend ben. Je moet schudden om de olie eruit te krijgen.

Isohexadecane en C13-14 Isoparaffin

In het geval van de Olaplex no 7 bonding oil is gebruik gemaakt van hoge concentraties oplosmiddelen, waaronder: Isohexadecane en C13-14 Isoparaffin. Een fijne toevoeging, want ze zorgen ervoor dat de olie makkelijk en gelijkmatig over je haren verdeeld wordt. Maar ook snel absorbeert en geen vettige laag achterlaat.

Dit merk je zeker wanneer je de Olaplex Bonding Oil No 7 in je haren aanbrengt. Het is bijvoorbeeld niet te vergelijken met pure jojoba olie of kokosolie. Twee oliën die ik ook wel eens gebruik als ik mijn haren even extra wil verzorgen. Doordat pure oliën deze oplosmiddelen niet bevatten, zijn ze vaak wat lastiger in gebruik.

Propanediol

Hetzelfde geldt voor propanediol. Ook deze stof is toegevoegd aan de Olaplex No 7 Bonding Oil en verbetert de textuur en smeerbaarheid van de haarolie. Bovendien zorgen beide stoffen voor een gelijkmatigere verdeling van de actieve ingrediënten die in de Olaplex no 7 bonding oil zijn opgenomen.


Olaplex N7 bonding Oil review: het resultaat

Maar dan het uiteindelijke resultaat van de Olaplex olie. Volgens velen verbetert het je haren op zichtbare wijze. Over dit lange termijn effect kan is helaas nog niet zoveel zeggen, omdat ik de haarolie pas twee weken gebruik. Maar over het resultaat op korte termijn ben ik zeker tevreden!

Mijn voorkeur gaat normaal gesproken uit naar een haarserum, omdat haaroliën vaak wat meer geschikt zijn voor dikkere haartypes. Dun haar wordt al snel te zwaar en vettig. Ik verbaasde me daarom over het feit dat de olie mijn haren niet vet maakte. Iets waar ik normaal gesproken wel tegenaanloop.

Dit komt vooral denk ik doordat de olie vrij vloeibaar is en er gebruik is gemaakt van genoeg stoffen die ervoor dat de olie makkelijk te verdelen is. Daarnaast maakt de olie je haren, of in ieder geval mijn haren, niet zwaar. Wat betreft het korte termijn effect is mijn Olaplex olie review dus ook positief.

Olaplex bonding oil review

Conclusie Bonding oil Olaplex review

Zoals ik in mijn Olaplex bonding Oil review ook al beschreef combineert de haarolie een mix van siliconen, hydraterende stoffen, herstellende stoffen en verzorgende oliën. Het versterkt, creëert een hoge glans, vermindert pluizig haar, maakt je haren zacht en geeft je haren een hoge glans.

Tegelijkertijd zorgt de toevoeging van het gelijknamige ingrediënt Olaplex (bis aminopropyl diglycol dimaleate) ervoor dat de olie herstelt en beschermt tegen nieuwe haarbreuk. Deze stof is in namelijk in staat om niet alleen op het haar oppervlakte te werken, maar ook de haarschacht binnen te dringen. Dit effect wordt versterkt door de toevoeging van een hele hoge concentratie dimethicone.

Deze twee stoffen drijven de prijs van de olie wel omhoog, maar wat mij betreft is dit je geld wel waard. Het zorgt er namelijk voor dat de Olaplex olie daadwerkelijk iets voor je haren kan betekenen. Namelijk: versterken en herstellen. Op die manier heeft de haarolie niet alleen een korte termijn effect (minder pluis en zachter haar) maar waarschijnlijk ook op lange termijn (minder haarbreuk, sterker haar).

Heb je meer Olaplex producten thuis staan? Dan kun je eventueel ook een aantal druppels van de Olaplex no 7 bonding oil hier doorheen mengen. Met name door de Olaplex No 6 Bond Smoother is dit een aanrader. De olie verhoogt en versterkt het effect van de leave-in conditione, waardoor het een hoge glans geeft!

Olaplex bonding oil review

Misschien vind je dit ook interessant

Naast deze Olaplex oil review heb ik meer reviews online staan. Hieronder heb ik een aantal voorbeelden gezet, maar op deze pagina vind je een compleet overzicht: Huidtherapeutische review. Daarnaast heb ik veel blogs geschreven met daarin mijn favoriete cosmetica producten. Deze vind je hier: Beste huidverzorging.

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen! En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Download mijn gratis hand-out!

Ik leg in vier stappen uit hoe je zelf jouw cosmetica producten kunt beoordelen.

sproetgekeurd

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram