Beauty of Joseon sunscreen review
22 januari 2024 
10 min. leestijd

Beauty of Joseon sunscreen review

Beauty of Joseon is een Zuid-Koreaans skincare merk dat sinds een paar jaar ook haar opmars maakt in Nederland. Inmiddels gebruik ik zelf ook een aantal producten van dit merk en daarom leek het mij leuk om een review te schrijven. In het specifiek over de drie zonnebrandcrèmes. In deze Beauty of Joseon sunscreen review vertel ik er alles over! 

Samenvatting review Beauty of Joseon sunscreen

Heb je geen zin om de hele Beauty of Joseon sunscreen review door te lezen? Geen probleem! Hieronder heb ik een korte samenvatting gezet: 

  • Beauty of Joseon relief sun rice probiotics SPF50 pa+bevat effectieve en stabiele zonnefilters, heel veel antioxidanten en ook nog behoorlijk wat verzorgende stoffen. Daarnaast laat het geen witte waas achter en voelt het ook niet vet aan. Kortom, een aanrader!
  • Beauty of Joseon sunscreen matte sunstick SPF 50: bevat effectieve en stabiele zonnefilters met een aantal antioxidanten en verzorgende stoffen. Wel denk ik dat de structuur niet mat genoeg is als je huid wat vetter is. Ook heel geschit als je op zoek bent naar een lippenbalsem met SPF!
  • Beauty of Joseon Ginseng sun serum SPF 50: bevat effectieve en stabiele zonnefilters, maar helaas ook alcohol, jasmijnolie (geurstof), sinaasappelolie (geurstof) en galbanum olie (geurstof)

beauty of joseon sunscreen review

Over Beauty of Joseon 

Beauty of Joseon is een Zuid-Koreaans huidverzorgingsmerk dat met name bekend staat om de hoge concentraties actieve ingrediënten die aan de producten worden toegevoegd. Maar ook de relatief innovatie formuleringen en de focus op natuurlijke extracten. 

Het merk combineert eeuwenoude schoonheidstradities met wetenschappelijke innovatie om op die manier effectieve en hoogwaardige huidverzorgingsproducten te ontwikkelen. In deze Beauty of Joseon sunscreen review ga ik specifiek in op de werking, samenstelling en textuur van de volgende drie producten:

  • Beauty of Joseon relief sun rice probiotics spf50 pa+
  • Beauty of Joseon matte sunstick
  • Beauty of Joseon Ginseng sun serum 

beauty of joseon sunscreen review

1. Beauty of Joseon Relief sun review

Het eerste, en ook meteen mijn meest favoriete, product uit deze Beauty of Joseon sunscreen review is de Beauty os Joseon relief sun rice probiotics spf50. Een zonnebrand met zowel kalmerende en beschermende, als hydraterende en huidverhederende eigenschappen. Zonder vet of zwaar aan te voelen! Of zoals het merk zelf schijft 'a sunscreen with a moist finish, like that of a light moisturizing cream'. 

Textuur Beauty of Joseon relief sun rice probiotics

Allereerst een stukje over de textuur van de Beauty of Joseon relief sun rice probiotics zonnebrand. Iets waar het bij veel zonnebrandcrèmes mis gaat, is dat ze te vet aanvoelen. Ook fabrikanten weten dat wij hier als consument niet van houden en voegen daarom regelmatige hoge concentraties uitdrogende alcohol aan hun producten toe.

De zonnebrand voelt dan misschien niet meer vet aan, maar op lange termijn kan dit je huidtype wel 'in de war' brengen en zo zorgen voor een vette huid. Wanneer je namelijk regelmatig alcohol smeert, kan dit je huid uitdrogen. Het gevolg hiervan is dat je huid meer talg gaat aanmaken om deze uitdroging te compenseren, waardoor je huidtype vetter wordt. 

Aan de Beauty of Joseon Relief zonnebrand is gelukkig geen alcohol toegevoegd. Toch gaat het om een niet-vette zonnebrand. De crème structuur trekt erg snel in en voelt daarom helemaal niet vettig aan. Daarnaast vind ik ook niet dat de zonneband je huid laat glimmen of een witte waas achterlaat. Wel heb ik zelf een normale tot droge huid, dus ik kan niet beoordelen of dit op een wat vettere huid ook zo is. 

beauty of joseon sunscreen review

Ingrediënten Beauty of joseon relief sun rice probiotics

Wat de Beauty of Joseon relief sun rice probiotics spf50 pa+ naar mijn mening vooral zo goed maakt is de samenstelling. De zonnebrand bestaat namelijk uit enorm veel effectieve ingrediënten. Hier kunnen veel fabrikanten van dagcrèmes nog van leren! Zo bevat de zonnebrand een flinke lijst aan antioxidanten. 

Voorbeelden zijn: niacinamide, vitamine E, camellia sinensis leaf extract, panax ginseng root extract, Aspergillus Ferment, Cocos Nucifera Fruit Extract en natuurlijk Oryza Sativa (Rice) Germ Extract waar de zonnebrand haar naam aan dankt. Het grote voordeel aan rice germ extract, oftewel rijstkiemextract, is dat het zowel een hydraterende, kalmerende én beschermende werking heeft. 

Het is namelijk een antioxidant. Wat betekent dat het vrije radicalen (schadelijke stofjes in de lucht) kan neutraliseren. Dit kan bijdragen aan het verminderen van tekenen van veroudering, zoals fijne lijntjes en rimpels

Daarnaast vallen zowel niacinamide als rijstkiemextract onder de zogeheten verhelderende ingrediënten. Dit betekent dat ze bestaande pigmentvlekjes lichter kunnen maken. Kortom, wat mij betreft echt een hele goede zonnebrand! Die nog altijd onderschat wordt. 

beauty of joseon sunscreen review

2. Beauty of Joseon sunscreen review: Matte Sunstick

In tegenstelling tot de Beauty of Joseon relief sun rice probiotics sunscreen hierboven, richt de Beauty of Joseon Matte (Mugwort + Camelia) sunstick zich juist meer op de normale tot vette huid. Het gaat namelijk om een matterende stick, met zowel hydraterende als beschermende eigenschappen. 

Textuur

Zoals de naam van de zonnebrand al aangeeft, gaat het om een matte structuur. Dit vond ik eerste instantie een beetje vreemd, aangezien in de advertentie staat dat het om een balsem gaat. En als er iets vet is, dan zijn het wel balsems. Maar na verdieping in de ingrediëntenlijst, begreep ik het!

Het gaat inderdaad om een balsem, maar wel met behoorlijk wat silica poeder. Wat een matterend en talg regulerend effect heeft, zodat de balsem niet glimt. De balsem structuur zorgt ervoor dat je de stick gemakkelijk over je huid wrijft. Als deze stick te 'stug' of droog zou zijn, krijg je er bijna niets vanaf wanneer je het gebruikt. 

Wat ik zelf een groot voordeel aan deze textuur vind, is dat je het ook als lippenbalsem met SPF kunt gebruiken. Een 'standaard' lippenbalsem met spf bevat vaak een vrij lage factor. Denk aan factor 15 of 30. Daarom is het beter om een gewone zonnebrandcrème, die je bijvoorbeeld op je gezicht gebruikt, ook op je lippen te smeren. Een nadeel hieraan is alleen dat dit vaak een witte waas achterlaat.

Een zonnebrand stick is hier de perfecte oplossing voor! Zeker als je op wintersport bent, want dan hoef je je handschoenen niet uit te doen om je gezicht en lippen in te smeren. Vandaar dat deze Beauty of Joseon sunscreen stick ook in mijn 'Beste wintersport zonnebrand' blog staat. Wel denk ik alsnog dat deze balsem té vettig aanvoelt als je huid wat vetter is.

beauty of joseon sunscreen review

Ingrediënten

Maar dan de ingrediëntenlijst, hoe ziet die eruit? Sommige ingrediënten komen overeen met de Beauty of Joseon relief sun rice probiotics sunscreen (hierboven). Zo zijn ook aan deze zonnebrand stick camellia sinensis leaf extract (groene thee), caprylyl methicone, dibutyl adiapte en coco-caprylate/caprate toegevoegd. Net als de zonnefilters Univul A Plus en Univul T 150. 

Beide zonnefilters zijn trouwens heel stabiel en geven bovendien zelden tekenen van irritatie. Maar de zonnebrand stick bevat natuurlijk veel meer dan dat. Zo zijn er ook een paar antioxidanten toegevoegd, waaronder: curcuma longa root extract en centella asiatica extract. Net als een aantal hydraterende stoffen, zoals: hyaluronzuur, panthenol en glycerine.

Wel is de hoeveelheid werkzame, en vooral beschermende ingrediënten, in deze zonnebrand aanzienlijk lager dan in de Beauty of Joseon relief sun rice probiotics spf50 pa+. Daarom zou ik persoonlijk toch voor de zonnebrand hierboven gaan! Tenzij je dus op wintersport gaat of op zoek bent naar een goede lippenbalsem met SPF. Dan is dit wel echt een fijne zonnebrand!

beauty of joseon sunscreen review

3. Beauty of Joseon sunscreen review: Ginseng Sun serum 

Het laatste product uit deze Beauty of Joseon sunscreen review is een product waar ik zelf (nog) geen ervaring mee heb, maar online wel goed scoort. Namelijk het Beauty of Joseon Ginseng Moist sun serum. Oftewel, een zonnebrand in de vorm van een serum. Die je huid zowel zou verzorgen als beschermen tegen uv straling. 

Textuur

De textuur van een serum is natuurlijk over het algemeen vrij vloeibaar. Dit geldt ook voor dit serum. Het heeft een lichte textuur dat snel intrekt, niet vet aanvoelt en ook geen plakkerig laagje achterlaat. Ik denk dat de textuur daarom voor veel verschillende huidtypes geschikt is. 

In het specifiek de vette of gecombineerde huid.  Maar ook zeker de droge huid heeft baat aan zonnebrand in de vorm van een serum, omdat er ook hydraterende stoffen in kunnen zitten. Maar daar ga ik hieronder verder op in! 

Daarnaast zorgt de textuur ervoor dat je het makkelijker combineert met make up. Sommige mensen beschrijven in hun review dat het serum, door de frisse textuur, ook meteen een verkoelend effect geven. Of dit daadwerkelijk zo is, durf ik alleen niet te zeggen. 

beauty of joseon

Ingrediënten

En dan de samenstelling van het Beauty of Joseon sunscreen serum. Net als de andere twee zonnebrandcrèmes uit deze Beauty of Joseon sunscreen review bevat ook het serum effectieve zonnefilters, waaronder Univul A Plus. Tinosorb S en Univul T 150. Drie stabiele, huidvriendelijke en effectieve zonnefilters. Een goed begin dus!

Verder bevat het serum ook nog allerlei andere actieve ingrediënten, waaronder een flinke lijst aan antioxidanten: panax ginseng extract, olijfolie, vitamine E, niacinamide, mugwort extract (rijk aan vitamine A en C). Maar ook hydraterende stoffen en verschillende mineralen die je huid zowel voeden als kalmeren. Toch is mijn Beauty of Joseon sunscreen review over dit product niet positief. 

Het verkoelende effect, dat sommige mensen in hun review beschrijven, komt namelijk denk ik door de aanwezigheid van alcohol. Een stof dat aan cosmetica wordt toegevoegd om het product houdbaar te houden, maar je huid helaas ook kan ontvetten. Daarnaast kan het verkoelende effect ook komen door de etherische oliën die zijn toegevoegd: sinaasappelolie, jasmijnolie en galbanum olie. 

Wanneer geurstoffen voor irritatie zorgen (wat ze vaak doen) kan deze irritatie zich namelijk uiten in de vorm van een verkoelend effect. Dit zie je bijvoorbeeld ook wel eens gebeuren bij verfrissende lippenbalsems. Wij denken hierdoor dat de lippenbalsem werkt, maar in werkelijkheid smeren we ingrediënten die de conditie van onze lippen alleen maar verslechteren. Om die reden zou ik het serum zelf niet kopen!

beauty of joseon sunscreen review

Over The Beauty of Joseon

Beauty of Joseon heeft een behoorlijke reputatie opgebouwd binnen de wereld van K-beauty. In positieve zin! Dit komt met name vanwege de toewijding aan zowel traditie als innovatie. Gecombineerd met hoogwaardige en huidvriendelijke huidverzorgingsproducten. Althans dit geldt niet voor iedere product uit het Beauty of Joseon assortiment, maar wel de meeste! 

1. Hanbang traditie

Het merk Beauty of Joseon put inspiratie uit de Hanbang-traditie. Dit is een oude Koreaanse geneeskunde die natuurlijke kruiden en plantenextracten gebruikt. Veel van hun producten bevatten daarom ook traditionele ingrediënten, zoals: ginseng, propidol en oryza sativa. De stoffen staan bekend om hun voedende en herstellende eigenschappen. 

2. Innovatieve formuleringen

Beauty of Joseon combineert traditionele ingrediënten met moderne formuleringstechnologieën. Hierdoor kunnen ze producten ontwikkelen die zowel effectief zijn als voldoen aan de hedendaagse normen die wij als consument aan huidverzorging stellen. Ze lopen hierin vaak voor op Europese cosmetica merken.  

3. Schone ingrediënten

Het merk Beauty of Joseon legt ook de nadruk op schone en veilige ingrediënten. Veel van hun producten zijn vrij van schadelijke stoffen, zoals sulfaten, kunstmatige kleurstoffen en geurstoffen, waardoor de meeste producten geschikt zijn voor mensen met een gevoelige huid. Helaas zijn nog niet alle Beauty of Joseon producten geheel geurstofvrij.

4. Innovatieve producten

Beauty of Joseon staat niet alleen bekend om hun innovatieve formules, maar ook om hun innovatieve producten. Hier staan Zuid-Koreaanse skincare sowieso om bekend. Van serums met slakkenslijm, texturen die snel in de huid worden opgenomen, sheet masks en niet-vette zonnebrand. Het merk biedt heeft het allemaal!

beauty of joseon sunscreen review

Korean Skincare

Waar Korean Skincare natuurlijk vooral om bekend staat zijn de uitgebreide stappenplannen. Koreenase skincare merken werken namelijk volgens de zogeheten layering methode. Oftewel het in laagjes aanbrengen van (veel) huidverzorgingsproducten. 

Met als achterliggende gedachte om de maximale voordelen voor de huid te benutten. Het gebruik van een reiniger, toner, gezichtcrème, serum, exfoliant, booster, essence, booster, oogcrème en sheet mask is bijvoorbeeld helemaal niet gek. Ik moet er zelf trouwens niet aan denken. 

Daarnaast komt de dubble cleanse methode, die inmiddels ook is overgewaaid naar ons land, ook uit Zuid Korea. Het gaat hierbij om het dubbel reinigen van je gezicht. Eerst met een product op oliebasis en daarna met een product op waterbasis. Om zo je huid grondig te reinigen. 

Verder ligt de focus bij Korean Skincare op natuurlijke ingrediënten, zoals groene thee, rijst, slakkenslijm en ginseng. En op innovatieve benaderingen, waarbij nieuwe formules en technologieën worden geïntroduceerd. Ben je benieuwd naar mijn favoriete Korean Skincare merken? Bekijk dan mijn blog: Beste Korean Skincare.

best korean skincare

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen! En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Kaat
Door

Kaat

op 23 Jan 2024

Als je online de reviews leest van de stick dan schrijven mensen dat deze afgeeft op kleding. Ik wou 'm kopen nav je review voor de wintersport, maar heb het toch maar niet gedaan.

Luus van Eck
Door

Luus van Eck

op 23 Jan 2024

Ik zie het inderdaad, zelf heb ik dit nog nooit gehad! Ik heb het merk gemaild, ben benieuwd of zij een verklaring voor deze reviews hebben. Als ze reageren, zal ik het hier weer even laten weten!

Reactie plaatsen

Download mijn gratis hand-out!

Ik leg in vier stappen uit hoe je zelf jouw cosmetica producten kunt beoordelen.

sproetgekeurd

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram