Cosmeau wasstrips review
02 juni 2024 
6 min. leestijd

Cosmeau wasstrips review

Kleine papieren velletjes die je alleen maar in je wasmachine hoeft te leggen om je was goed schoon te krijgen. Plantaardige wasmiddel wasstrips worden steeds populairder. Niet alleen omdat ze biologisch afbreekbaar zijn, maar ook om ze wat huidvriendelijker zijn. Een voorbeeld van dit soort wasstrips, zijn de Cosmeau wasstrips. Ik gebruik ze al een tijdje en in deze Cosmeau wasstrips review vertel ik je er alles over!

Samenvatting review cosmeau wasstrips

Geen zin om de hele Cosmeau wasstrips review blog te lezen? Hieronder heb ik alle voordelen,- en nadelen van de Cosmeau wasstrips op een rijtje gezet!

✔ Biologisch afbreekbaar
✔ Makkelijk in gebruik
✔  Ruikt lekker zodra wasgoed droog is
✔ Goedkoper dan traditioneel wasmiddel
✔ Geen plastic verpakking
✔ Geschikt voor katoen, wol en zijde
✔ De eco formule is mild, lost goed op
✔ Geschikt voor alle temperaturen vanaf 15 graden, ook handwas
✔ Subtiele frisse geur na wrijven (ruikt heerlijk)
✔ Maakt je wasgoed zachter door lage concentratie chemicaliën
✔ Ook ongeparfumeerde wasstrips voor de gevoelige huid en/of baby's!
✔ Vrij van fosfaten, limoneen, chloorbleekmiddel en kleurstoffen
✖ Niet geschikt als je op zoek bent naar wasmiddel met een sterke geur

wasmiddel eczeem

Cosmeau wasstrips wasmiddeldoekjes

Ik kwam de Cosmeau wasstrips (wasmiddeldoekjes) toevallig tegen tijdens het schrijven van mijn top 3 'Beste scheermesjes vrouwen'. Beide producten worden namelijk door het merk Bamboozy verkocht. Wat mij vooral erg opviel aan de wasmiddel wasstrips advertentie, waren de vele positieve Cosmeau reviews.

Iets waar ik juist vaak een beetje sceptisch van word, want hoezo zouden zoveel mensen (lees: dik zeshonderd) een positieve review schrijven? Dan moet het wel een héél goed product zijn. Of zit er een addertje onder het gras? Reden genoeg om de Cosmeau wasstrips zelf ook uit te proberen!

Ik heb het merk destijds daarom gevraagd om een proefpakketje, zodat ik de verschillende wasmiddel wasstrips een tijdje kon uitproberen en hier uiteindelijk een review over zou kunnen schrijven. Inmiddels gebruik ik de wasstrips al een jaar en is de review er nooit van gekomen (oeps). Reden genoeg dus om daar vandaag verandering in te brengen. Hieronder lees je daarom mijn Cosmeau wasstrips review!

cosmeau wasstrips review

Cosmeau wasstrips review: de samenstelling

Het allerbelangrijkste vond ik de samenstelling van de wasstrips wasmiddeldoekjes. Uiteindelijk bepaald de samenstelling tenslotte of het wasmiddel huidvriendelijk is of niet. Vaak wordt gezegd dat het wasmiddel (of wasverwachter) dat je gebruikt geen invloed heeft op eventuele huidklachten.

Maar dit vind ik vind persoonlijk echt grote onzin! Zo heb ik zelf ooit onder de jeukende rode bultjes gezeten na een scheutje Zwitsal wasverzachter. Daarom is mijn advies om voor parfumvrij wasmiddel te gaan als je last hebt van een gevoelige huid en/of een huidprobleem, waarbij de huid barrière functie niet meer optimaal werkt.

Denk aan: atopisch eczeem en psoriasis. Dit geldt overigens ook voor baby's. De baby huid is namelijk vijf keer dunner dan de volwassen huid. Zo'n sterke geur is misschien lekker, zeker de bekende Zwitsal geurtjes zijn populair onder baby huidverzorgingsproducten, maar dus niet zo huidvriendelijk!

Ongeparfumeerde wasstrips ervaringen

Maar terug naar de Cosmeau wasstrips review. Zelf heb ik vooral ervaring met de ongeparfumeerde wasstrips wasmiddeldoekjes. Deze bestaan uit de volgende ingrediënten: starch, sodium coco-sulfate, polyvinyl alcohol, trisodium citrate, citric acid monohydrate, protease, isotridecanol ethoxylated, glycerol. Voor wasmiddel of wasmiddel wasstrips is deze samenstelling heel mild!

Aan de wasmiddel wasstrips die wél parfum bevatten is overigens niet veel parfum toegevoegd. En het parfum dat is gebruikt bestaat ook niet uit bekende allergene stoffen, zoals: linalool, geraniol en limonene. In dat opzichte zijn zelfs de wasmiddel wasstrips mét parfum relatief huidvriendelijk!

review cosmeau wasstrips

Cosmeau wasstrips: hoe sterk is de geur?

Zoals ik hierboven al aangaf gebruik ik vooral de ongeparfumeerde Cosmeau wasstrips, maar ik heb ook een doosje met de Cosmeau lentebloesem wasstrips die ik vooral gebruik als ik mijn beddengoed of handdoeken was. Deze geven je was een schone frisse geur tijdens het afdrogen.

De geur komt namelijk pas vrij bij wrijving. Maar daarover hieronder meer! Ik gebruik ook af en toe de Baby Laundry sheets voor als ik bepaalde kledingstukken wel even een subtiele frisse geur wil geven. Zonder dat het irriteert.

Als je het doosje van de geparfumeerde wasstrips wasmiddeldoekjes opent, ruikt het best sterk. Maar ondanks dat deze pakjes wasmiddel lekker ruiken, zal je de geur bijna niet ruiken als je het wasgoed uit de trommel haalt. Dit komt omdat ze een speciale geur techniek in de wasmiddel doekjes gebruikt hebben. Deze geur techniek is denk ik anders dan je gewend bent.

Geur techniek is anders

Je kleding ruikt lekker zodra er wrijving op komt te staan in plaats van direct na het wassen. Bijvoorbeeld als je beweegt, of je dus afdroogt met een handdoek. Door de wrijving breken de microgeur capsules los en zal er een licht subtiele geur ontstaan. De reden dat het om een licht subtiele geur gaat, komt ook omdat de wasstrips wasmiddeldoekjes heel dun en licht in gewicht zijn.

De wasmiddel wasstrips zijn namelijk ongeveer vier gram. Een waspod daarentegen is bijna 25 gram. Een zwaarder product met daarin meer chemicaliën, zoals een was pod, kan meer geur afgeven dan dunne wasstrips. Als je op zoek bent naar sterk ruikend wasgoed, zijn de Cosmeau wasstrips daarom minder geschikt.

De lage concentratie chemicaliën in de Cosmeau wasstrips heeft daarentegen ook weer een groot voordeel: je wasgoed komt zachter uit de wastrommel. Er zit dus geen wasverzachter in de wasstrip, maar het het heeft wel een vergelijkbaar effect, waardoor wasverzachter niet meer nodig is!

Cosmeau wasstrips review

Cosmeau wasstrips review: het gebruik

Om de Cosmeau wasstrips te gebruiken, volg je deze stappen: breek eerst de wasstrip langs de aangegeven geperforeerde lijn. Plaats vervolgens de wasstrip bovenop of onder je wasgoed in de trommel. Of in de lade van de wasmachine, dat mag ook.

Hierna zet je de wasmachine aan, zoals je normaal ook zou doen! Het is wel belangrijk om rekening te houden met de juist de dosering. Het is advies is: gebruik een halve strip bij een wasbeurt van maximaal 5 kg en/of voor normaal tot vuil wasgoed. En gebruik een hele strip bij een wasbeurt van maximaal 10 kg wasgoed en/of erg vuil wasgoed.

cosmeau wasstrips review

Cosmeau review: overige punten

Ondanks de milde formule staan er alsnog standaard veiligheidswaarschuwingen op de verpakking van de Cosmeau wasmiddel wasstrips, Bijvoorbeeld: buiten bereik van kinderen bewaren, veroorzaakt huidirritatie, voorzichtig spoelen bij contact met ogen en was handen grondig, bij aanhoudende oogirritatie medische hulp inschakelen etc. Dit is namelijk verplicht. Maar de wasmiddel wasstrips geven niet af als je ze vasthoudt, dus snel zullen dit soort vervelende bijwerkingen niet optreden.

Verder gaf ik eerder in deze Cosmeau wasstrips review al aan dat de wasmiddeel wasstrips een licht subtiele geur hebben. Als je van een sterke geur houdt zou je dit volgens het merk kunnen oplossen door er geurboosters bij te doen. Ze geven een extra geur na het wassen die tot wel drie maanden aanhoudt (ruikt fris). Zelf zou ik de milieuvriendelijke geurbooster van Cosmeau niet zo snel gebruiken. Ik vind de concentratie geurstoffen wat aan de hoge kant en daarom niet zou huidvriendelijk.

cosmeau wasstrips review

Conclusie Cosmeau wasstrips review

Al met al is mijn Cosmeau wasstrips review dus super positief. Sterker nog, ik vind het echt een uitvinding. Niet alleen omdat je hierdoor geen last meer hebt van zware flessen tillen of volle kasten. Maar vooral omdat de wasmiddel wasstrips veel huidvriendelijker zijn dan traditioneel wasmiddel. Met bijhorende voordeel als: plasticvrij, vegan en biologisch afbreekbaar.

Een milieuvriendelijke manier van wassen dat ook nog eens goedkoper is dan veelgebruikte was pods én makkelijk in gebruik. Scheur de strip af en leg het in de wasmachine. Voilà! Verder zijn de wasmiddel wasstrips geschikt voor zowel koud water als warm water. En ook geschikt voor wol en zijde. Dit heb ik overigens zelf nog niet uitgeprobeerd, dus ik durf niet te zeggen of dit ook goed werkt.

Maar het is wat mij betreft zeker een mooi product dat ik kan aanraden! Vooral van de ongeparfumeerde wasmiddel wasstrips ben ik fan, omdat deze heel geschikt zijn voor mensen met huidklachten en/of baby's en kinderen.

cosmeau wasstrips

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen! En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Download mijn gratis hand-out!

Ik leg in vier stappen uit hoe je zelf jouw cosmetica producten kunt beoordelen.

sproetgekeurd

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram