Beste scheermes vrouwen (top 4)
13 januari 2024 
14 min. leestijd

Beste scheermes vrouwen (top 4)

Het beste 'scheermesje' is eigenlijk een laserbehandeling. Hiermee worden ongewenste haartjes namelijk definitief (80%) verwijderd. Goedkoop is deze behandelmethode alleen niet. Maar wat is dan dé oplossing tegen scheerirritatie bultjes? Een goed scheermes! Scheren zou namelijk helemaal niet voor scheerirritatie hoeven zorgen. Scherpe mesjes die de haren op één plek afscheren, verkleinen de kans op irritatie en ingegroeide haartjes aanzienlijk. Daarom ging ik op zoek naar de beste scheermesjes voor vrouwen. Je leest mijn top 4 'Beste scheermes vrouwen' hieronder! 

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder!

Samenvatting: beste scheermesjes voor vrouwen 2024

Het is een behoorlijk lange blog geworden, daarom heb ik hieronder een samenvatting van mijn top 4 'Beste scheermes vrouwen' gezet. Overigens kunnen mannen deze scheermesjes ook gewoon gebruiken. Wil je toch liever naar mijn blog dat specifiek over mannen scheermesjes gaat? Bekijk dan deze blog: Beste scheermes mannen.

beste scheermes vrouwen

Beste scheermes bikinilijn, oksels en benen

Als je op zoek bent naar de beste scheermesjes voor vrouwen, zou ik gaan voor een scheermesje dat uit één vlijmscherp mesje bestaat. Dit zorgt er namelijk voor dat het scheermesje je haren op maar één plek afscheert. En zo dat haren minder snel de omliggende huid ingroeien.

Ook zou ik gaan voor een scheermesje zonder zeepblokje. Deze worden vaak als beste scheermesjes voor vrouwen gezien, maar ze zorgen juist voor irritaties en andere vervelende klachten. Gebruik liever ook geen scheerschuim als tussenstof wanneer je je bikinilijn scheert. Ook dit bevat vaak irriterende ingrediënten. Een kalmerende olie, als olijfolie of kokos olie, werkt vaak veel beter.

En is bovendien ook nog huidvriendelijk, waardoor het op intieme plekjes mag komen. Zonder problemen te geven. Hieronder lees je mijn top 4 'Beste scheermesjes voor vrouwen'.

1. Bamboozy safety razor

Een scheermesje dat ik al langere tijd tip en daarom zeker een plek in deze top 4 'Beste scheermes vrouwen' verdient is de Bamboozy Safety RazorEen roestvrijstaal scheermes dat geleverd wordt met 20 vlijmscherpe losse mesjes. Op het eerste gezicht nodigt het scheermesje misschien niet echt uit om te scheren, maar het werkt echt heel vriendelijk.

Het scheermesje bestaat namelijk uit maar één mesje dat ook nog eens vlijmscherp is. Hierdoor worden je haren in één beweging en op één punt afgesneden. Zonder ze broos te maken. Het grote voordeel hieraan is dat haren op die manier veel minder snel de huid ingroeien. Dit maakt het naar mijn mening zowel het beste scheermesje voor vrouwen als het beste scheermesje tegen scheerirritatie.

Bovendien zijn deze scheermesjes duurzaam (je hoeft alleen de losse mesjes te vervangen), bevatten ze een anti-roest laag én hebben ze een extra lang handvat. Bij deze laatste eigenschap had ik zelf nog nooit eerder stil gestaan, maar toen ik er gebruik van maakte zag ik er zeker het voordeel van in. Het gebruik van de mesjes was wel even wennen, omdat ze erg scherp zijn.

Het ging bij mij daarom ook één keertje mis, maar oefening baart kunst! Het scheermesje is ook best groot, waardoor je jezelf tijdens het scheren van je bikinilijn in een vrij unieke houding moet manoeuvreren 😜. Maar ook dit gaat steeds beter. Zelf scheer ik met olijfolie, geen scheerschuim, en dit werkt goed. Kortom, als je op zoek bent naar de beste scheermesjes van 2024 is de Bamboozy Safety Razor zeker het proberen waard!

beste scheermesjes vrouwen

2. Bambooya Safety razor scheermesje

Zoals je misschien wel kunt zien lijkt dit scheermesje van Bambooya qua uiterlijk en naam behoorlijk op het scheermesje hierboven. De kans is zelfs groot dat beide scheermesjes uit dezelfde fabriek komen. Toch wilde ik het scheermesje apart benoemen in deze 'Beste scheermes vrouwen' top 4'. Eigenlijk puur vanwege het design.

De scheermesjes zijn namelijk vergelijkbaar in allerlei leuke kleurtjes. Denk aan: mintgroen met roze (foto hieronder), roze met blauw, pastel geel, oranje en gold black. Verder heeft het scheermes dezelfde eigenschappen als het scheermes hierboven; het scheert je haren op één plek af, is super scherp, heeft een veiligheidssysteem, bevat geen plastic en wordt geleverd met 20 losse mesjes.

Een bijkomend voordeel is dat het merk ook nog hoesjes verkoopt, waardoor je de open scheermesjes veilig kunt meenemen. Daarnaast gaat het ook weer om een duurzaam scheermesje, omdat je losse scheermesjes kunt kopen, waardoor je niet het houdertje zelf hoeft te vervangen. Kortom, als je op zoek bent naar het beste scheermes voor vrouwen, is de Bambooya Safety Razor een goede optie!

beste scheermesjes vrouwen

3. Jungle Culture safety razor

In tegenstelling tot de twee scheermesjes hierboven, heb ik dit scheermesje van Jungle Culture niet zelf uitgeprobeerd. Wel hoor ik er veel positieve verhalen over, waardoor ik het toch graag als tip wil meenemen in deze top 4 ´Beste scheermesjes vrouwen´.

Het gaat weer om een duurzaam scheersysteem, waarvan je alleen de losse mesjes hoeft te vervangen. En as ik de reviews mag geloven zijn het fijne mesjes om mee te scheren. Veel mensen geven aan dat je maar één keer over de huid hoeft te scheren om de ongewenste haren weg te halen.

Ook lees ik dat mensen het een handig scheersysteem vinden en geen last hebben van scheerirritatie na het scheren. Volgens het artikel mag je het zestig dagen uitproberen en eventueel terugsturen, super handig! Dit kan bij de mesjes hierboven ook, alleen dan 30 dagen. Kortom, wat mij betreft een goede optie als je op zoek bent naar de beste dames scheermesjes.

beste scheermesjes vrouwen

4. OrganiGoods safety razor

Eigenlijk lijken alle scheermesjes uit deze blog op elkaar, want ook dit scheermesje van OrganiGoods bestaat weer uit één mesje en is een mooi alternatief op plastic scheermesjes. Over het ontwerp van dit scheermesje voor vrouwen is ook weer goed nagedacht. Zo maakt de buitenkant het over de huid glijden van het mesje makkelijker, terwijl de druk op de huid wordt geminimaliseerd.

En dit zorgt weer voor een kleinere kans op irritatie. Ook heeft dit scheermes een veiligheidskapje waardoor je minder snel in de huid scheert of andere wondjes maakt tijdens het scheren. Zonder in te leveren op resultaat, want je bent ook bij dit scheermesje verzekerd van een glad resultaat! Het wordt geleverd met twintig losse mesjes. Wat volgens het merk gelijk staat aan een jaar lang scheren.

Dit maakt het niet alleen een goede keuze voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Dit geldt overigens ook voor de andere scheermesjes uit deze blog. Het langere handvat met extra grip zorgt er verder voor dat je het makkelijker vasthoudt tijdens het scheren. Kortom, ook de OrganiGoods safety razor is een aanrader als je op zoek bent naar de beste scheermesjes voor vrouwen!

beste scheermes vrouwen

Nadeel beste scheermesjes dames

Normaal gesproken ben ik altijd heel tevreden over mijn 'Beste lijstjes' maar bij deze blog met beste scheermesjes voor vrouwen heb ik een dubbel gevoel. Het is zo dat je in theorie veel beter met één scheermesje kunt scheren dan met meerdere mesjes. Maar om deze constructie in de praktijk te brengen wordt het best een 'lomp' mesje. Zoals je hierboven kunt zien, zijn de scheermesjes vrij groot.

Zeker de scheerkop zelf is groot. Dit maakt het gebruik ervan naar mijn ervaring wat minder makkelijk dan wanneer je met traditionele scheermesjes voor vrouwen scheert. Zoals Gillette of Lift & Cut mesjes. Af en toe moet je je dus in bepaalde houdingen manoeuvreren om alle haartjes goed weg te krijgen, maar dan heb je ook wat!

Namelijk: een gladder resultaat én waarschijnlijk helemaal geen scheerirritatie bultjes meer. Inmiddels gebruiken ook veel vriendinnen van mij de mesjes. En iedereen geeft aan nooit meer last te hebben van ingegroeide haartjes of irritatie bultjes. Ik zou daarom even voor jezelf de afweging maken of je vooral waarde hecht aan het eindresultaat (Safety Razors) of aan het gebruik ervan (traditionele scheermesjes).

beste scheermes vrouwen

Eigenschappen beste scheermesjes vrouwen

Als je op zoek bent naar de beste scheermesjes voor vrouwen, zijn er een aantal punten waar ik op zou letten. Om de kans op irritaties na een scheerbeurt te verkleinen, zou ik in ieder geval op onderstaande twee eigenschappen letten.

1. Beste scheermesjes bikinilijn bevatten één mesje

Het beste vrouwen scheermes bestaat naar mijn mening niet uit verschillende mesjes, maar uit één mesje. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, kun je haren beter niet op meerdere punten afscheren. Dit zorgt er namelijk niet alleen voor dat het haartje té kort wordt afgeschoren, maar ook dat het haartje broos wordt.

De kans dat de haren hierna de verkeerde kant op gaan groeien, is veel groter dan wanneer het netjes en op één punt wordt afgeschoren. Als een haartje de verkeerde kant opgroeit, dus naar links of rechts in plaats van recht naar boven, kunnen er sneller ingegroeide haren ontstaan. En dit wil je voorkomen! Daarom zou ik voor een scheermesjes voor vrouwen met één mes gaan, in plaats van meerdere mesjes.

2. Beste scheermesjes intieme zone zijn zonder zeepblokje

Scheermesjes voor vrouwen bevatten vaak een zeepblokje of zeep kussentje. Het idee hierachter is dat het scheermesje gemakkelijker over de huid glijdt, waardoor de kans op scheerirritatie of ingegroeide haren  zou afnemen. Maar het tegendeel is waar. Althans, een zeepblokje zorgt niet voor ingegroeide haren, maar wel voor irritatie. Als je hierover nadenkt klinkt het misschien ook wel logisch.

We wassen intieme plekjes bijvoorbeeld ook niet met zeep. Waarom zouden we hier wel scheren met een zeepblokje? De blokjes zitten vaak vol met parfum, geurstoffen en andere stoffen die de huid irriteren en zo voor scheerirritatie, ingegroeide haren, vaginale ongemakken en andere vervelende klachten kunnen zorgen. Zeker als je een gevoelige huid hebt. Liever niet dus!

beste scheermesjes vrouwen

Oorzaak ingegroeide haartjes en een geïrriteerde huid

Er zijn enorm veel verschillende soorten scheermesjes voor vrouwen te koop. Ze zouden speciaal ontwikkeld zijn om ook gebruikt te worden voor intieme zones. Maar ondanks alle beloftes zorgen veel scheermesjes voor vrouwen juist vaak voor scheerirritatie. Dit geldt overigens ook voor scheermesjes voor mannen. Er zijn verschillende factoren die de kans op scheerirritatie tijdens een scheerbeurt vergroten. Hieronder lees je tien meest voorkomende oorzaken.

1. Het aantal mesjes

Een goed scheermesje is het halve werk! Belangrijk is dus om ook stil te staan bij het type scheermesje dat je gebruikt en vooral het aantal mesjes (scheerbladen) die hierin zitten. Scheermesjes die uit een verschillende mesjes bestaan, zijn wat mij betreft in ieder geval niet de beste scheermesjes voor vrouwen. Met name als je snel last hebt van ingegroeide haren, kun je scheermesjes dat uit meerdere mesjes bestaat beter vermijden.

Eigenlijk vind ik dat deze mesjes voor niemand geschikt zijn. Het maakt je haren op veel punten stuk, waardoor je onnodig irritaties uitlokt. Kortom, kies liever niet voor een scheersysteem met meerdere mesjes en ga tijdens iedere scheerbeurt maar één keer over de huid. Dit zorgt voor het beste resultaat zonder huiduitslag, irritaties of wondjes.

2. Botte scheermesjes

Ook het gebruik van botte scheermesjes tijdens het scheren kan zorgen voor scheerirritatie. Ze trekken aan de haren wat irritatie veroorzaakt. Zorg er daarom voor dat je altijd scherpe scheermesjes gebruikt en vervang ze regelmatig. Een bot mesje kan ook leiden tot ingegroeide haren, wat ook weer voor scheerirritatie zorgt.

Je houdt je scheermes het beste schoon door je mesjes na iedere scheerbeurt even tegen schoon te spoelen met water of schoon te tikken. Als je je mesje goed schoon houdt, zal het ook langer meegaan.

goede scheermesjes dames

3. Scheermesje met zeepblokje

Hetzelfde geldt voor scheren met scheermesjes waaraan een zeepblokje vast zit. De stoffen in dit soort zeepblokjes veroorzaken jeuk en een ongemakkelijk gevoel. Dit geldt trouwens ook voor scheermesjes met een klein kussentje eraan vast. Denk bijvoorbeeld aan de populaire Hey Estrid scheermesjes.

4. Irriterend scheerschuim

Bij scheerirritatie wordt vaak gedacht aan het scheermesje zelf, maar ook je scheerschuim speelt hierin een belangrijke rol. Veel scheerschuim producten zitten namelijk bom vol irriterende stoffen, als: alcohol, rozenwater, lavendel en parfum. In mijn lijsten met Beste scheerschuim en Beste scheergel laat ik voorbeelden zien van milde scheerschuim en scheergel producten. Plus goede alternatieven!

5. Allergische reactie

Je kunt zelfs allergisch zijn voor de stoffen in je scheerschuim en na iedere scheerbeurt last hebben van scheerbultjes en vaginale jeuk. Als je merkt dat je na het scheren altijd last hebt van irritatie, kan het daarom waardevol zijn om je scheerschuim eens te laten staan en te vervangen voor een natuurlijke olie. Zonder onnodige toevoegingen, als parfum en geurstoffen.

Goede voorbeelden zijn kokosoliejojoba olie en olijfolie. Een bijkomend voordeel is dat deze oliën overal mogen komen en de huid tegelijkertijd ook nog kalmeren en hydrateren.

beste scheermesjes

6. Te veel druk uitoefenen

Het kan verleidelijk zijn om tijdens het scheren veel druk uit te oefenen om een gladder resultaat te krijgen. Toch is dit geen goed idee. De scheerbladen kunnen je huid op die manier erg irriteren. Laat de scheerbladen tijdens je scheerbeurt het werk doen en oefen hierbij slechts lichte druk uit. Scheer me de haren mee voor het meest gladde resultaat zonder irritatie of wondjes. In deze blog vertel ik meer over de 'beste' manier van scheren: Scheren: hoe doe je dit het beste?

7. Geen gladde huid

Als je snel last hebt van ingegroeide haren, kan het zo zijn dat er teveel dode huidcellen op je huid zitten. Hierdoor kunnen je haren minder makkelijk de huid uitgroeien, waardoor ze naar links of rechts gaan buigen en zo de huid ingroeien. Het kan daarom helpen om een aantal keer per week een beetje glycolzuur of salicylzuur op de huid aan te brengen.

Een goed voorbeeld is dit glyczoluur exfoliant en dit salicylzuur exfoliant. Beide zuren verwijderen dode huidcellen en stimuleren huidvernieuwing. Je kunt ze daarom ook gerust op je gezicht aanbrengen. Doe dit na het reinigen van je gezicht en vóór het aanbrengen van je nachtcrème.

goede scheermesjes dames

8. Onvoldoende voorbereiding

Een andere mogelijk oorzaak van een geïrriteerde huid of ingegroeide haren is onvoldoende voorbereiding. Of eigenlijk; geen voorbereiding. Je kunt je haren namelijk voorbereiden op het scheren om zo de kans op scheerirritatie te verminderen.

Bijvoorbeeld door de haren eerst nat en warm te maken met een washandje of onder de douche. De haren worden hierdoor zachter en minder sterk, waardoor je ze veel gemakkelijker afscheert. Dit zorgt voor een glad resultaat zonder irritaties!

9. Een droge huid

Als je huid droog is, kan wrijving tijdens het scheren de huid irriteren, waardoor het scheermes niet optimaal scheert. Daarom is het belangrijk om geen uitdrogende scheerproducten te gebruiken en je huid na het scheren te hydrateren of te kalmeren met een bodylotion. Lees hier mijn: Beste bodylotion blog.

10. Een gevoelige huid

Als je 'last' hebt van een gevoelige huid ben je over het algemeen ook vatbaarder voor scheerirritatie. , De huid barrière functie is namelijk niet optimaal en reageert daarom veel sneller op scheerproducten.  In dat geval is het belangrijk om extra voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals het gebruik van een scheermesje zonder zeep. En het liefste ook geen scheerschuim, maar een natuurlijke olie die de huid direct kalmeert. Zoals jojoba oliekokos olie of olijfolie. Deze oliën mogen ook in de meest gevoelige zones komen, zonder hierbij je flora te verstoren!

beste scheermesjes

Beste scheermes vrouwen is geen...

Door alle veelbelovende cosmetica reclames en influencer campagnes is het lastig om te beoordelen of iets waar is of niet. Wat is pure marketing en welke producten zijn wél het proberen waard? Dit geldt ook voor scheermesjes. En zijn tenslotte veel verschillende soorten mesjes en scheersystemen. Als je op zoek bent naar de beste scheermesjes voor vrouwen zou ik in ieder geval geen lift en cut scheermesjes meenemen en ook geen Hey Estrid scheermesjes voor vrouwen kiezen. Hieronder leg ik kort uit waarom!

1. Goed scheermes vrouwen is geen Lift en Cut scheermes

Het zogeheten lift en cut scheersysteem is speciaal ontworpen om een gladde scheerbeurt te creëren. Wat dit scheersysteem namelijk doet, is je haren optillen om ze vervolgens zo dicht mogelijk op de huid af te scheren.

Doordat het scheersysteem (met meerdere scheerbladen) aan je haartjes trekt en tekort afscheert, groeien je haren veel sneller onder de huid. Dit zorgt voor gladde benen, maar ook vervelende ingegroeide haartjes zorgt. Scheer daarom liever niet met lift en cut scheersystemen.

2. Goed scheermes vrouwen is geen gillette venus scheermes

De Gillette Venus Smooth scheermesjes zijn één van de meest gebruikte scheermesjes door vrouwen. Toch zou ik de scheermesjes zelf niet zo snel adviseren. Ik heb de Gillette Venus Smooth scheermesjes zelf ook gebruikt en ze glijden makkelijk over je huid, hebben een handige flexibele kop waardoor je je niet in ongemakkelijke houdingen hoeft te wringen en halen zeker ongewenste haren weg.

Maar ze zijn ook een grote uitlokker van scheerirritatie. De Gillette Venus scheermesjes bevatten namelijk allerlei geurstoffen. Met als gevolg: een geïrriteerde huid na het scheren. Hetzelfde geldt voor de Gillette Venus comfortglide breeze.

beste scheermes vrouw

3. Goed scheermes vrouwen is geen Hey Estrid scheermes

Mijn Instagram staat regelmatig vol met promotie story's over de Hey Estrid scheermesjes. De mesjes zouden garant staan voor een gladde huid. Zelf heb ik de mesjes ook toegestuurd gekregen om te promoten, maar ik heb dit niet gedaan omdat ik het echt geen goede scheermesjes vind.

Op Instagram zijn de Hey Estrid scheermesjes enorm populair en worden ze aangeprezen als iets geweldigs, maar in werkelijkheid zijn ze helemaal niet zo bijzonder. Ze zien er leuk uit en kunnen gemakkelijk over de huid glijden, maar hier is ook alles mee gezegd.

Het zeepblokje verandert in een soort slijm achtige gel, waardoor het een kliederboel wordt. Bovendien is dit blokje binnen no time helemaal op. Daarnaast zijn de mesjes helemaal niet zo scherp, valt het scheermes houdertje constant naar beneden en zorgt het niet voor een glad eindresultaat, maar voor irritaties.

Ook zijn het niet echt scherpe mesjes werden deze bij mij veel sneller bot dan bij andere scheersystemen. Althans bij mij. En als ik mijn volgers mag geloven, ook bij veel van hun. Hieronder een greep uit de reacties op mijn Instagram story.

beste scheermesjes vrouwen

Beste scheermesjes vrouwen consumentenbond

Ook de consumentenbond heeft een 'Beste scheermesje vrouwen' artikel geschreven. Met daarin voorbeelden van scheermesjes voor vrouwen. Die zowel voor een glad resultaat zouden zorgen als de kans op irritatie zouden beperken. Maar als ik naar het beste scheermes voor bikinilijn en oksels kijk, zie ik allemaal geurstoffen terugkomen. Iets wat ik zelf nooit zou adviseren..

Samenvatting goede scheermesjes vrouwen

Misschien vind je dit ook interessant!

Naast mijn beste scheermesjes top 3 heb ik van meerdere producten een lijst met favorieten online staan. Hieronder vind je een aantal voorbeelden!

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen. En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Amber
Door

Amber

op 21 Jul 2023

Misschien een praktische vraag maar wordt het niet een enorm gladde bedoening als je olijfolie in de douche gebruikt? Ik vind het een goede tip maar hoe doe je dat praktisch?

Luus van Eck
Door

Luus van Eck

op 21 Jul 2023

Hi Amber, ik heb zelf ruwe stenen in de douche liggen, dus ik merk de gladheid niet. Maar als je ander materiaal hebt liggen, bijvoorbeeld kunststof, zou ik een beetje naspoelen met zeep. Dat ontvet de olijfolie resten. Je hebt sowieso maar héél weinig olie nodig hoor en je kunt het ook de huid inwrijven, dus het is niet zo dat de hele douche vol ligt met olie!

Amber
Door

Amber

op 21 Jul 2023

Haha oke! Klinkt wel als een goede tip ik ieder geval!

Rianne
Door

Rianne

op 15 Aug 2023

Ik heb onder een van mijn oksels een bultje, soort dikke moedervlek. Kan ik met deze scheermesjes hier gewoon overheen scheren, zonder dat ik hier in snijd? Met n Gilette of iets wat er op lijkt kan dit nl gewoon

Luus van Eck
Door

Luus van Eck

op 15 Aug 2023

Hi Rianne, hmmm ik durf niet met 100% zekerheid te zeggen dat deze mesjes de moedervlek kapot maken. Maar het gaat wel om relatief scherpe mesjes, dus de kans dat het stuk gaat is wel groter ten opzichte van de Gilette mesjes!

Rianne van de Schoot
Door

Rianne van de Schoot

op 21 Aug 2023

Hoi luus Bedankt voor je reactie. Denk denk ik dat t risico niet ga lopen

Reactie plaatsen

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram