Beste scheermes mannen (top 3)
28 maart 2024 
9 min. leestijd

Beste scheermes mannen (top 3)

Als je op zoek bent naar de beste scheermesjes voor mannen, zou ik zoeken naar een scheermes dat uit één mesje bestaat. Dit zorgt namelijk niet alleen voor een glad scheerresultaat, maar ook voor een kleinere kans op vervelende irritatie bultjes en ingegroeide haren. In deze 'Beste scheermes mannen' blog laat ik mijn favoriete scheermesjes voor mannen zien. 

Samenvatting beste scheermes mannen (gevoelige huid)

Heb je geen zin om de hele blog door te lezen? Hieronder vind je een samenvatting van mijn 'Beste scheermes mannen' top 3! Bij ieder scheermesje heb ik gelet op de volgende punten: het type scheermes, aanwezigheid scherpe mesjes, fijne grip en goede recensies. Als tussenstof zou ik olijfolie in plaats van scheerschuim gebruiken. En na het scheren zou ik een toner smeren in plaats van een aftershave. Toners kalmeren namelijk veel beter! In deze blog lees je mijn favorieten: Beste toner.

beste scheermes mannen

Beste scheermesjes mannen

De zoektocht naar de beste scheermesjes voor mannen kan lastig zijn. Allereerst is er onwijs veel keuze en belooft ieder merk het beste scheermesje te verkopen. Ten tweede wil je natuurlijk een scheermesje dat optimaal scheert. Zonder dat je gezicht onder de rode vlekken of puistjes zit. 

Net als de beste scheermesjes voor vrouwen, zit er ook een groot verschil tussen de verschillende scheermesjes voor mannen. Ook hierbij is mijn advies om niet voor een scheersysteem met verschillende mesjes te gaan. Daarnaast zou ik gezichtshuid na het scheren altijd goed kalmeren. 

Niet met een aftershave, maar met een kalmerende toner zoals deze toner van Paula's Choice. Dit werkt véél beter dan aftershave. Hieronder lees je welke scheermesjes wat mij betreft door kunnen als beste scheermesjes voor mannen!

1.  Balono Safety Razor

De scheermesjes van Bolano zijn wat mij betreft een goede optie als je op zoek bent naar de beste scheermesjes voor mannen. Als je je gezichtshuid scheert, wil je geen mesje dat snel bot wordt en liever ook geen scheermesje dat uit meerdere mesjes bestaat. Hoe meer mesjes, hoe groter de kans op scheerirritatie na het scheren.

De Bolano scheermesjes bevatten één vlijmscherp mesje die de haren met één beweging afscheren. Volgens het merk zorgt de anti-roest coating dat de losse mesjes vier keer langer mee gaan. Dit is langer dan de meeste scheermesjes, maar ik durf niet te zeggen of dit daadwerkelijk klopt. Wel komt uit de reviews duidelijk naar voren dat mensen lang met de scheermesjes doen. 

Daarnaast hoef je natuurlijk alleen de losse mesjes te vervangen en niet de houder zelf. Kortom, als je op zoek bent naar duurzame scheermesjes die weinig kans op scheerirritatie geven, zijn de Safety Razor scheermesjes van Bolano wat mij betreft zeker het proberen waard!

beste scheermes mannen

2. Bamboozy Safety razor

Het scheermesje van Bamboozy is eigenlijk bijna hetzelfde als het scheermes hierboven. Het heeft alleen een iets ander ontwerp en andere merknaam. Maar is ook weer een goede optie als je op zoek bent naar de beste scheermesjes voor mannen! 

Het gaat namelijk weer om een duurzaam en plasticvrij scheermes. Die de kans op scheerirritatie en ingegroeide haren verkleint, omdat het uit één scherp mesje bestaat. In plaats van uit verschillende soorten mesjes onder elkaar. Hierdoor ben je verzekerd van een gladde scheerbeurt. En breek je de haren niet onnodig af, waardoor ze minder snel de huid ingroeien. Een win-win dus!

Dit maakt het een extra goed scheermes voor mannen die snel last hebben van kleine rode bultjes in hun baardstreek. Of andere plekken waar de huid geschoren worden. De houder wordt namelijk geleverd met hele scherpe mesjes die de haren met één beweging afscheren. Hierdoor kun je de huid glad scheren zonder irritatie. Bovendien wordt ook dit scheermes geleverd met verwisselbare mesjes, waardoor het ook nog behoorlijk wat kosten bespaart!

beste scheermesjes mannen

3. Holistic Life safety razor

Ook dit scheermesje van Holistic Life hoort zeker thuis in deze lijst met beste scheermesjes voor mannen. Het gaat ook weer om een plasticvrij scheermes met een gesloten kam en 3-delige schroefsluiting, waardoor je op een veilige manier een mooi glad resultaat creëert. Hierbij wordt gebruik gemaakt van mesjes die extreem scherp zijn, dus je moet het scheermes wel in de juiste hoek houden. Hoe dit moet staat gelukkig goed aangegeven op de verpakking. 

Het vervangen van de mesjes is ook heel eenvoudig. Je hoeft simpelweg alleen de kop los te schroeven en het nieuwe mesje erin te plaatsen. Ieder mesje gaat bij normaal gebruik meerdere scheerbeurten mee, waardoor je het niet vaak hoeft te vervangen. Dit maakt het ook een kostenefficiënte optie. Maar dat geldt voor alle drie de mesjes uit deze blog! 

Verder wordt ook dit scheermes voor mannen weer geleverd met twintig nieuwe mesjes. Voorlopig zit je dus goed! Bovendien is het systeem universeel, waardoor mesjes van andere merken ook gebruikt kunnen worden. Kortom, als je op zoek bent naar het beste scheermesjes voor mannen en de gevoelige huid, is ook het Holistic life scheermes het overwegen waard! Zelf bij zware baardgroei. 

beste scheermes mannen

Beste scheermes mannen lichaam 

Alle voorbeelden uit mijn 'Beste scheermes mannen' top 3 zijn ook geschikt om op het lichaam te gebruiken. Voor een glad resultaat is je huid strak houden tijdens het scheren niet nodig. Je haalt het scheermes gewoon over je benen, borst, rug en/of armen met het liefste een beetje olijfolie als tussenstof. 

Scheerschuim kan namelijk ook voor onnodige irritaties zorgen omdat de formuleringen vaak niet zo huidvriendelijk zijn. Daarnaast maakt olijfolie je huid super zacht en zorgt het ervoor dat het mesje veel beter over de huid glijdt. Op die manier creëer je ook een comfortabele scheerbeurt. Droog scheren is met deze scheermesjes voor mannen overigens niet aan te raden. De mesjes zijn behoorlijk scherp!

beste scheermes mannen

Eisen voor goed scheermes mannen

Als je specifiek op zoek bent naar de beste scheermesjes voor mannen, zou ik in ieder geval op onderstaande punten letten. Deze punten zorgen er niet alleen voor dat de mesjes je huid mooi glad scheren, maar ook dat de kans op scheerirritatie beperkt wordt. Scheerirritatie is namelijk helemaal niet nodig! Wanneer je het juiste scheermes gebruikt, zou je geen last van je huid moeten krijgen. 

1. Type mesjes

Er zijn verschillende soorten scheermesjes voor mannen te koop. Denk aan een cartridge scheermes, safety razors (staan in mijn 'Beste scheermes mannen top 3') en straight razors. Mannen die zich nat scheren geven over het algemeen vaak de voorkeur scheermes dat de haren op twee punten afscheert. Maar scheren met een dubbel mesje is vaak dé oorzaak van scheerirritatie. Daarom zijn de scheermesjes voor mannen wat mij betreft scheermesjes die bestaan uit maar één mesje. 

2. Huid gevoeligheid

Vaak lees je op de verpakkingen van scheermesjes voor mannen dingen als 'speciaal ontworpen voor de gevoelige huid'. Of 'ook geschikt voor zware baardgroei'. Maar deze claims zeggen eigenlijk niet zoveel. Je ziet ze op vrijwel iedere verpakking staan. Waar je beter naar kunt kijken is het type scheermes. Als je een gevoelige huid hebt, is het altijd aan te raden om met één mesje te scheren. Ze scheren de huid dicht op de huid af. Maar wel op één plek waardoor de kans ingegroeide haren klein is. 

3. Comfort en grip

De beste scheermesjes voor mannen moeten natuurlijk ook fijn in gebruik zijn. Zo moeten ze fijn in je hand liggen, met voldoende grip, maar ook makkelijk eventuele bochten kunnen maken. In mijn 'Beste scheermes mannen' top 3 staan natuurlijk alleen Safety razor opties en deze staan niet bekend om hun flexibiliteit. Daarom hebben ze lang niet altijd de voorkeur, maar als het gaat om een mooi scheerresultaat. Zonder irritatie zijn ze wel echt een betere keuze dan cartridge scheermessen. 

beste scheermes mannen

4. Kwaliteit van de messen

Waar je ook naar kunt kijken is de kwaliteit van de scheermesjes. Mannen scheren zich over het algemeen natuurlijk vaker in het gezicht en hier is je huid kwetsbaarder dan bijvoorbeeld je benen. Belangrijk dus om in kwaliteit te investeren! Die ook lang scherp blijven. Ik ben van mening dat alle voorbeelden uit mijn lijst met beste scheermesjes voor mannen kwalitatief goed zijn, omdat je de mesjes kunt vervangen en er zo voor zorgt dat je scheermesje altijd optimaal scheert. 

5. Veiligheid

Veiligheid is een prioriteit bij het scheren. Let bijvoorbeeld op een beschermkapje of een gesloten scheerkop om snijwonden te voorkomen. Vooral bij het scheren van moeilijk bereikbare gebieden zoals de nek. Een open scheermes wordt als een minder veilige manier van scheren gezien. Maar als je ervaren bent, kan dit een prima veilig scheermesje voor mannen zijn. 

6. Duurzaamheid en kosten

Duurzaamheid speelt ook een rol bij de keuze van een scheermes. Herbruikbare opties zoals bij een safety razor het geval worden steeds populairder. Je kunt ze tenslotte onwijs lang gebruiken, omdat je alleen de losse mesjes hoeft bij te bestellen. En deze zijn relatief goedkoop. Zeker in verhouding tot wegwerp mesjes. 

beste scheermes mannen

Verschil Safety razor en catridge scheermessen

De belangrijkste verschillen tussen een veiligheidsscheermes en een cartridge-scheermes liggen in hun ontwerp, materiaal, manier van scheren en duurzaamheid: 

Ontwerp

Een Safety Razor bestaat uit een enkel dubbelzijdig mesje op een vaste scheerkop. Het mesje is bedekt met een kam, basisplaat en bovenplaat. De meeste safe razor scheermesjes hebben een vlindersluiting hebben voor gemakkelijker vervangen van het mesje. 

Een cartridge scheermes daarentegen bestaat uit een plastic handvat met een afneembare cartridge en meerdere messen. Meestal gaat het om drie tot zeven mesjes in totaal. De messen zijn geïntegreerd in de cartridge samen met een rubberen strip en plastic kam. 

Materiaal 

Doorgaans is een safety razor gemaakt van roestvrij staal of aluminium. Met optionele nikkelcoating, zodat het scheermes er esthetische mooier uit ziet. Cartridge-scheermesjes daarentegen zijn meestal gemaakt van plastic, met rubberen grip voor hantering. De messen zijn van metaal, maar bevinden zich binnen de plastic cartridge. 

Manier van scheren

Bij een safety razor hoef je vaak maar minimale druk te zetten om de haartjes effectief af te scheren. Het enkele mesje zorgt voor een gladde scheerbeurt. Bij een cartridge-scheermes moet je meestal wat meer druk zetten om een glad scheerresultaat te bereiken. De meerdere messen in de cartridge zijn ontworpen om haren op verschillende hoeken op te tillen en te snijden. Theoretisch gezien zorgt dit voor een gladdere scheerbeurt, maar de haren worden hierdoor wel vaak broos. 

Kosten en duurzaamheid

Een safety razor is wat duurder in aanschaf, maar op lange termijn is dit type scheermes juist goedkoper dan traditionele scheermesjes. Dit komt omdat je alleen maar de mesjes in de houder zelf hoeft te vervangen. Niet het complete scheermes. En deze vervangende scheermesjes zijn goed te betalen. Een cartridge-scheermes is goedkoper in aanschaf, maar moet je in de loop van de tijd compleet vervangen. Bovendien dragen cartridge-scheermessen bij aan plastic afval. Een safety razor niet.

beste scheermes mannen

Samenvatting beste scheermesjes heren

beste scheermes mannen

Beste scheermesjes voor vrouwen

Ben je specifiek op zoek naar het beste scheermesje voor vrouwen? Ook hier heb ik een blog over geschreven! Je leest deze hier: Beste scheermes vrouwen. Wel moet ik zeggen dat alle voorbeelden uit mijn 'Beste scheermes mannen' top 3 ook geschikt zijn voor vrouwen. En andersom ook; alle scheermesjes uit mijn 'beste scheermes vrouwen top 4' ook geschikt voor mannen. 

beste scheermes vrouwen

Misschien vind je dit ook interessant! 

Naast deze 'Beste scheermes mannen' top 3, heb ik meer blogs online staan met daarin mijn favoriete producten. Hieronder vind je een aantal voorbeelden! Of bekijk deze pagina voor alle blogs: Beste huidverzorging.

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen. En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram