The Ordinary: beste producten (top 5)
25 april 2024 
7 min. leestijd

The Ordinary: beste producten (top 5)

The Ordinary is al behoorlijke tijd populair. Met name vanwege de lage prijzen, maar ook vanwege de veelbelovende productbeloftes Zo zouden sommige producten van The Ordinary donkere kringen vervagen, onzuiverheden verminderen, tekenen van huidveroudering tegengaan en de droge huid herstellen. Maar helaas zal een groot deel van de producten deze beloftes niet kunnen waarmaken. Toch zijn er wel producten van The Ordinary die ik de moeite waard vind. In deze 'The Ordinary: beste producten' blog laat ik mijn favorieten zien!

Samenvatting beste producten The Ordinary (top 5)

Hieronder vind je een samenvatting van mijn favoriete The Ordinary producten! Wel wil ik meteen zeggen dat er ook behoorlijk wat The Ordinary producten zijn die ik afraad. Niet vanwege irriterende stoffen, maar meer omdat ze niet zo spannend zijn. Ze bevatten dan bijvoorbeeld geen hoge concentraties actieve ingrediënten, waardoor ze weinig zullen doen. Maar daar onderaan deze blog meer over!

the ordinary beste producten

The Ordinary Natural moisturizing factors + HA

Eén van de beste producten van The Ordinary vind ik deze Natural Moisturizing Factors crème. Het gaat om een crème dat, zoals de naam al zegt, vooral hydraterende eigenschappen op je huid heeft. In het specifiek gaat het om ingrediënten die van nature ook al in onze huid voorkomen en een rol spelen in het ondersteunen van onze natuurlijke vochtbarrière.

Zo bevat de crème: Arginine, Aspartic Acid, Glycine, Hyaluronzuur, Alanine, Serine, Valine, Isoleucine, Proline en Threonine. Stuk voor stuk hydraterende stoffen die je graag terugziet komen in de ingrediëntenlijst van een moisturizer. Bovendien kunnen deze stoffen fijne lijntjes als gevolg van droogte verminderen en zo ook voor een meer gladde huid.

Daarnaast heeft het merk ook een het ingrediënt histidine toegevoegd. Dit is een hydraterende stof dat ook ontstekingsremmend werkt. Een andere mooie toevoeging is ureum. Deze stof werkt eigenlijk op twee manieren. Het helpt om dode huidcellen af te laten schilferen, waardoor de stof voor een meer gladde huid zorgt. Maar het is ook goed in het vasthouden van vocht, waardoor een droge huid vermindert.

Als laatste bevat de crème ook het pH regulerende ingrediënt melkzuur en het kalmerende ingrediënt allantoïne. Het enige nadeel is dat de crème geen antioxidanten bevat, waardoor het geen anti aging eigenschappen heeft. Ik zou het daarom vooral zien als een goede hydraterende dagcrème en nachtcrème voor de normale tot droge huid. Maar een minder geschikte crème voor de wat oudere huid.

the ordinary beste producten

The Ordinary 10% niacinamide + 1% zink

Ook het 10% niacinamide + 1 % zink serum hoort wat mij betreft thuis in deze 'The Ordinary: Beste producten' blog. Met als actieve ingrediënten: niacinamide en zink. In werkzame concentraties, ook belangrijk! In tegenstelling tot veel andere serums van The Ordinary hebben ze bij dit product namelijk niet gebruik gemaakt van een solution. Oftewel een oplossing.

Je krijgt dus pure 10% niacinamide en 1% pure zink. Beide zijn effectieve concentraties om iets voor je huid te kunnen betekenen. Zo is niacinamide geschikt om verschillende huidproblemen aan te pakken. Het vermindert een overtollige talgproductie, verbetert een droge huid en zo ook fijne lijntjes, maakt de vette huid minder vet, stimuleert een meer egale teint én heeft anti aging eigenschappen.

Kortom een fijn ingrediënt om aan je skincare routine toe te voegen! Daarnaast bevat het serum ook nog zink. Deze stof helpt vooral in het ondersteunen van een meer zuivere huid. Zo kan de stof de kans op vergrote poriën en verstopte poriën (mee eters) verminderen. Maar heeft het ook ontstekingsremmende eigenschappen en fungeert het zelfs als antioxidant.

Op die manier heeft zink, net als niacinamide, zowel een positief effect op onzuiverheden als in de strijd tegen huidveroudering. Het stimuleert een minder doffe huid en creëert een meer stralende huid. Kortom, ook weer een aanrader! Breng een paar druppels van het serum aan voordat je je crème opsmeert. En smeer hier overheen het liefste ook altijd nog een goede zonbescherming!

the ordinary beste producten

The Ordinary Squalene cleanser

Ook deze The Ordinary Squalene cleanser behoort zeker tot de beste producten van The Ordinary. Het gaat om een gezichtsreiniger met als hoofdbestandsdeel squalene en andere lipofiele esters. Hierdoor reinigt het product je huid zonder de bovenste huidlaag te beschadigen of uit te drogen.

Dit effect wordt versterkt door de textuur van het product. Zodra je de reiniger namelijk ongeveer twintig seconden tussen je handen wrijft, verandert het van een balsemachtige consistentie naar een meer olieachtige textuur. Dit heeft als grote voordeel dat de reiniger ook make up van je huid verwijdert.

Een ander voordeel aan deze reiniger is dat het parfumvrij en sulfaatvrij is. Dit maakt het ook een geschikte reiniger voor de gevoelige huid. De formule bevat ook nog terugvettende stoffen die ervoor zorgen dat je huid na het reinigen niet geïrriteerd, droog of trekkerig aanvoelt. Ook weer een fijn product om uit te proberen dus!

the ordinary beste producten

The Ordinary Hydration high-adherence silicone primer

Ook The Ordinary High-Adherence Silicone primer behoort wat mij betreft tot de beste producten van The Ordinary. Het gaat om een geurvrije primer op basis van siliconen. Met als doel een goede basis voor je make up te vormen en zo ook een meer egale en stralende teint. Door een soort barrière te vormen tussen de huid en make-up, kan een primer er namelijk voor zorgen dat je make-up beter blijft zitten. Zonder te vervagen of uit te lopen.

Daarnaast richt een primer zich ook op je huidtextuur. Hierdoor oogt je huid tijdelijk gelijkmatiger en gladder. De siliconen vullen tijdelijk de fijne lijntjes en (grove) poriën op, waardoor je eigenlijk een soort 'canvas' creëert waarop je make up beter en vooral mooier blijft zitten.

Een ander voordeel van deze primer is dat het direct voor hydratatie zorgt. Dimethicone, wat in hoge concentratie is toegevoegd, heeft namelijk de eigenschap om vocht beter in de huid vast te houden. Dit zorgt er ook voor dat een doffe huid verandert in een meer stralende teint. De toevoeging van vitamine E versterkt dit effect, omdat vitamine E zowel hydraterende als anti age eigenschappen heeft.

Wel is de concentratie vitamine E relatief laag, dus verwacht er niet teveel van. Verder heeft The Ordinary primer een lichte en niet-plakkerige textuur, waardoor de primer ook niet zwaar of vet aanvoelt. Het is gemakkelijk aan te brengen en gelijkmatig te verdelen over je gezicht. Een fijne basis voor een glad huidoppervlak en zo een mooier make up look.

the ordinary beste producten

The Ordinary Signs of aging serum

Ook dit anti aging serum van The Ordinary is een goed product om te proberen als je op zoek bent naar de beste producten van The Ordinary. Het gaat namelijk om een serum waaraan behoorlijk wat peptiden zijn toegevoegd. Zo bevat het serum: Palmitoyl Tripeptide-1, Palmitoyl Tetrapeptide-7 en Palmitoyl Tripeptide-38. In een concentratie van 10%.

Deze peptiden staan voornamelijk bekend om hun vermogen om de aanmaak van collageen te stimuleren, waardoor fijne lijntjes en andere tekenen van huidveroudering kunnen verminderen. Je kunt natuurlijk geen wonderen verwachten, zeker niet voor deze prijs, maar peptiden zijn zeker de moeite waard om toe te voegen aan je huidverzorgingsroutine.

Bovendien zitten er ook nog allemaal hydraterende stoffen in het serum, zoals: glycerine, butelyne glycol en hyaluronzuur en castor olie. Wat het sowieso een goed serum maakt om je huidhydratatie te herstellen! Het serum zelf voelt ook fijn aan op je huid. Het is heel licht en wordt snel door je huid opgenomen. Verder is ook dit serum parfumvrij, geurstofvrij en vrij van uitdrogende alcohol.

The Ordinary: beste producten

Eisen beste the Ordinary producten

Het is natuurlijk zo dat The Ordinary producten bekend staan om hun hoge concentraties actieve ingrediënten voor relatief lage cosmetica prijzen. Als je deze prijzen afweegt tegenover andere merken met vergelijkbare concentraties, lijkt het bijna te mooi om waard te zijn. En helaas is dit dan vaak ook zo... Wat The Ordinary namelijk doet, is werken met 'solutions'.

Op de verpakkingen staan vaak de concentraties van ingrediënten groot aangegeven. Met daarachter in het klein het woordje 'solution'. Oftewel oplossing. Als er op de verpakking bijvoorbeeld aangegeven staat: deze formule bevat 2% salicylzuur oplossing. Dan zit er dus geen 2% pure salicylzuur in je flesje, maar 2% water oplossing met daarin salicylzuur gemengd. Hopelijk volg je me nog!

Hier een voorbeeld om het wat beter uit te leggen. Stel je hebt een grote emmer water en druppelt hier wat salicylzuur (salicylic acid) in. Vervolgens meng je dit met elkaar en pak je 2% salicylzuur eruit en doet dit in een flesje. Dan zit er in dit flesje 2% van een salicylzuur oplossing. Oftewel bijna geen salicylzuur. Terwijl wij dit wel denken als we het flesje zien staan. Best wel misleidend toch?

In de zoektocht naar producten van The Ordinary (beste producten) zou ik daarom altijd gaan voor huidverzorging zonder het woordje solution op de verpakking. Dan kun je er namelijk van uitgaan dat de aangegeven concentraties wél kloppen en het waarschijnlijk dus ook om werkzame producten gaat. Misschien ook interessant: Huidtherapeutische review The Ordinary.

the ordinary roze serum review

Conclusie: beste producten van The Ordinary

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen. En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram