Beste getinte zonnebrand gezicht (top 4)
02 mei 2024 
9 min. leestijd

Beste getinte zonnebrand gezicht (top 4)

Het vinden van goede producten in een bepaalde productcategorie is vaak een behoorlijk uitzoek-werkje. Helemaal als het gaat om het een getinte zonnebrand. Hierbij moeten namelijk zowel de teint, textuur, zonnefilters als de overige ingrediënten goed zijn. En dat is lang niet altijd het geval. Toch vond ik er een paar! In mijn 'Beste getinte zonnebrand gezicht' hieronder lees je welke vier. 

Samenvatting beste getinte zonnebrand 2024

Heb je geen zin om de hele blog door te lezen? Je hebt groot gelijk😜 Daarom hieronder een samenvatting van mijn 'Beste getinte zonnebrand gezicht' top 4. Alle zonnebrandcrèmes zijn huidvriendelijk geformuleerd en dus ook geschikt voor de gevoelige huid!

beste getinte zonnebrand

Ultra Sun beste getinte zonnebrand gezicht

Een zonnebrand voor het gezicht dat zeker thuis hoort in deze 'Beste getinte zonnebrand gezicht top 4' is de Ultra Sun zonnebrandIn eerste instantie vanwege de zonnefilters. De zonnebrand bevat namelijk vrij nieuwe en vooral hele krachtige en stabiele zonnefilters, waaronder: Uvinul T 150, Uvinul A Plus, Ethylhexyl Salicylate, Tinosorb S en Tinosorb M. Al mijn favoriete zonnefilters in één tube!

Deze zonnefilters beschermen je huid tegen schadelijke uv stralen van de zon. Maar de getinte zonnebrandcrème bevat ook nog allerlei krachtige antioxidanten. Die je huid beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf en zo tegen vroegtijdige huidveroudering. Denk aan: de vorming van pigmentvlekjes, fijne lijntjes en rimpels.

Antioxidanten die zijn toegevoegd, zijn onder andere: ectoin, ubiquinone, druivenpitextract verschillende vormen van vitamine E en een stabiele vorm van vitamine C. Daarnaast zijn er ook nog allerlei hydraterende stoffen gebruikt, als: glycerine, squalene, glycerine en licithine. De toevoeging van silica zorgt er verder voor dat de zonnebrand niet gaat glimmen of te vet aanvoelt.

Zonder je gezicht een hele matte finish te geven. Verder heeft de getinte zonnecrème een lichte formule dat niet vettig aanvoelt, niet zwaar aanvoelt en ook geen witte was achterlaat. Kortom, een aanrader als je op zoek bent naar een goede getinte zonnebrand voor het gezicht, die je huid beschermt tegen uv straling en tegelijkertijd ook een subtiel kleurtje geeft.

Eigenschappen getinte zonnecrème

 • Lichte formule
 • Bevat mijn favoriete zonnefilters
 • Mooie subtiele teint
 • Relatief veel antioxidanten
 • Beschermt tegen uv stralen
 • Beschermt tegen vroegtijdige veroudering

beste getinte zonnebrand

Inika getinte zonnebrandcrème

Een product dat wat mij betreft ook door kan als 'Beste getinte zonnebrand gezicht' is de INIKA Organic Tinted Natural Sunscreen SPF50. Een natuurlijke en vegan zonnebrand voor het gezicht die je geizcht beschermt tegen schadelijke uva en uvb stralen. De licht getinte textuur egaliseert je huidtint op een subtiele maneir en geeft direct een mooie gloed. Zonder dat je gezicht er vettig of glimmend uitziet.

Als zonnefilter is zinkoxide gebruikt. Een vrij stabiel en huidvriendelijk zonnefilter die je huid beschermt tegen schadelijke uv stralen van de zon. Dit effect wordt versterkt door de toevoeging van castorolie, kokosnootolie en jojobaolie. Deze oliën bevatten van nature allerlei vetzuren en krachtige antioxidanten.

De vetzuren helpen je huid om beter vocht vast te houden, maar ook eventuele ontstekingen te remmen. Wat het een fijne toevoeging maakt voor de gevoelige huid. Of bij klachten als rosacea en couperose. De antioxidanten in de oliën beschermen je huid tegen vroegtijdige huidveroudering als gevolg van vrije radicalen (stofjes in de lucht) die vrijkomen wanneer je in de zon zit.

Kortom, als je op zoek bent naar de beste getinte zonnebrand voor het gezicht, is de INIKA Organic Tinted Natural Sunscreen SPF50+ ook weer een goede optie om uit te proberen. Ik denk dat deze zonnebrand in het specifiek vooral geschikt is voor de normale tot droge huid, omdat het een subtiele glow aan je gezicht geeft.

Eigenschappen getinte zonnecrème

 • Natuurlijke getinte zonnebrandcrème
 • Bevat verzorgende oliën
 • Subtiele glow
 • Beschermt ook tegen huidveroudering

beste getinte zonnebrand

Getinte zonnebrand van CeraVe

Ook de formule van de CeraVe getinte zonnebrand stelde niet teleur! Het gaat om een zonnebrand voor het gezicht, waaraan huidvriendelijke en stabiele zonnefilters zijn toegevoegd. Ze beschermen je huid tegen schadelijke uv stralen van de zon en zo ook tegen vroegtijdige huidveroudering. Wel gaat het om minerale zonnefilters. Dit zijn zonnefilters die je vooral terugvindt in natuurlijke zonnebrand.

Het gaat om zonnefilters die een laagje over je huid leggen, waardoor uv stralen als het ware worden weg gekaatst. Dit beschermt je huid effectief, maar heeft ook een paar nadelen. De structuur van minerale zonnebrand is wat dikker en stroever. Ook kan het een lichte witte waas achterblijven. Zeker wanneer je een wat hoger huidtype hebt, omdat het contrast dan groter is.

Overigens lees ik in de reviews dat mensen dit bij deze zonnebrand niet ervaren. Maar het is wel iets om rekening mee te houden wanneer je een minerale zonnebrand voor het gezicht koopt! Wat ik verder goed vind aan deze zonnebrand, is de toevoeging van verzorgende stoffen. Zo bevat de crème een aantal krachtige antioxidanten die tekenen van vroegtijdige veroudering remmen.

Samen met nog een flinke lijst aan hydraterende stoffen, als: propanediol, glycerine, dimethicone, hyaluronzuur en verschillende ceramiden. Hierdoor heeft de crème ook hydraterende eigenschappen en dat is fijn aangezien het om een zonnebrand voor het gezicht gaat. Ook weer een goede optie om uit te proberen dus!

Eigenschappen getinte zonnecrème

 • Minerale zonnefilters
 • Bevat ook antioxidanten
 • Beschermt tegen uv straling
 • Beschermt tegen huidveroudering

beste getinte zonnebrand

Drunk Elephant getinte zonnebrand gezicht

Een wat duurdere, maar wel goede getinte zonnebrandcrème voor het gezicht is deze Drunk Elephant tinted moisturizer. De zonnebrandcrème komt ook voor in mijn 'Beste getinte dagcreme' blog. Een getinte dagcreme met spf is namelijk vrijwel hetzelfde als een getinte zonnebrandcrème. Alleen staan in mijn blog met beste getinte dagcrèmes ook gezichtcrèmes zonder SPF. En dat is in deze blog natuurlijk niet zo.

De Drunk Elpehant moistuzier bevat niet alleen hydraterende stoffen. Maar ook een flinke lijst aan antioxidanten, waaronder: vitamine C, vitamine E, astaxanthine, druivenpitextract, zeewierextract en maruale olie. Deze laatste olie bevat vetzuren die de huidbarriere herstellen, waardoor vocht beter in de huid wordt vastgehouden en een eventuele droge huid vermindert.

Ook werkt de olie kalmerend en bevat het een hoog gehalte aan vitamine E. Het beschermt je huid zo tegen vroegtijdige tekenen van huidveroudering. Verder zorgt de niet vette en lichte formule ervoor dat de getinte zonnebrand ook geschikt is voor de vette huid. Het geeft net die egale teint, zonder dat je opgemaakt lijkt of de crème voelt zitten.

Dat de ingrediëntenlijst relatief veel actieve ingrediënten bevat zie je trouwens wel terug in de prijs van de zonnebrand. Het is namelijk wat duurder dan de overige voorbeelden uit deze 'Beste getinte zonnebrand gezicht'. Maar wel een hele goede!

Eigenschappen getinte zonnecrème

 • Veel antioxidanten
 • Niet vette of plakkerige textuur
 • Bevat ook veel hydraterende stoffen
 • Helaas wel wat duurder

beste getinte zonnebrand

Welke getinte zonnebrand niet?

Tijdens mijn zoektocht naar de beste getinte zonnebrand gezicht, ben ik ook zonnebrandcrèmes tegengekomen met een irriterende ingrediëntenlijst. Of zonnebrandcrèmes waarvan de ingrediëntenlijsten er wel goed uitzagen, maar waarvan het resultaat erg tegenviel waardoor ik ze toch heb laten afvallen. Hieronder lees je welke!

 • Anthelios UV Mune 400 La Roche Posay getinte zonnebrand fluïde
 • Anthelios UV-Mune 400 La Roche Posay getinte zonnebrand crème
 • Bondi Sands ongeparfumeerde getinte zonnecrème
 • Supergoow glowscreen getinte zonnebrand
 • Avene Very High protection getinte zonnebrandcrème
 • Lancaster Infinite BronzeTinted Protection Sunlight Cream SPF30

beste getinte zonnebrand

Wat is een getinte zonnebrand?

Een getinte zonnebrandcrème voor het gezicht is eigenlijk een soort drie in één product. Het combineert namelijk de eigenschappen van een zonnebrand, dagcrème en foundation. Alhoewel je het niet kunt vergelijken met de dekking van een 'normale' foundation natuurlijk!

Het voordeel aan een getinte zonnebrand is dat je niet meer in laagjes hoeft te werken (dagcreme, zonnebrand, make up). Een nadeel is wel dat je een zonnebrand voor het gezicht officieel om de twee uur moet bijsmeren om de juiste factor te halen en zo ook de juiste bescherming tegen uv stralen/

Dit is met een getinte zonnebrandcrème voor het gezicht niet altijd even makkelijk, omdat er natuurlijk een kleurtje in zit. Zeker wanneer je make up draagt. Waar je vaak nog wel een beetje overheen kunt 'deppen' met een niet gekleurde zonnebrand, wordt dit met een getinte zonnebrand lastiger.

Aan de andere kant, wanneer je geen make up gebruikt en de zonnebrand dus om de twee uur goed kunt bijsmeren, is het juist vaak een handige uitkomst! Mits de zonnebrand natuurlijk fijn smeert, geen dikke witte waas achterlaat en mooi blend met je huid.

beste getinte zonnebrand

Wat maakt zonnebrand met tint vinden lastig?

Het vinden van een goede, of in dit geval de beste, getinte zonnebrand was best lastig. Dit heeft meerdere redenen. Ik kijk natuurlijk sowieso kritisch naar de ingrediëntenlijsten van cosmetica producten. Maar bij een getinte zonnebrand waren er meerdere punten die moesten kloppen. Namelijk: de teint, de zonnefactor, de aanwezigheid van verzorgende ingrediënten én de afwezigheid van irriterende ingrediënten.

Teint van getinte zonnecrème

Een getinte zonnecrème kan er op papier heel goed uit zien, omdat het je huid beschermt tegen schadelijke uv stralen van de zon en ook nog verzorgende eigenschappen heeft. Maar de crème moet ook fijn in gebruik zijn. Denk aan: een lichte formule met een niet te vette textuur, zodat de crème snel intrekt. En hier voldoen de zonnebrandcrèmes lang niet altijd aan.

Zonnefactor in getinte zonnecrème

Net als een normale zonnebrand zou een goede getinte zonnecrème in ieder geval een hoge bescherming moeten bieden tegen schadelijke uva en uvb stralen. Deze bescherming zorgt er namelijk voor dat je huid minder wordt blootgesteld aan de schadelijke effecten die uv straling op onze huid heeft. Denk aan zon verbranding, maar ook aan vroegtijdige veroudering.

Overige ingrediënten in getinte zonnecrème

Naast een mooie teint en hoge bescherming bevat een goede getinte zonnebrandcrème voor het gezicht naar mijn mening ook nog een aantal andere verzorgende ingrediënten. Denk aan: hydraterende stoffen als hyaluronzuur, ceramiden, glycerine en/of plantaardige oliën. Als antioxidanten, zoals: vitamine C, vitamine E, niacinamide, druivenpitextract en/of haver. Antioxidanten zijn namelijk in staat om je huid tegen de schadelijke effecten van de zon te beschermen.

Huidvriendelijke getinte zonnebrandcreme gezicht

Daarnaast heb ik er ook op gelet dat de zonnebrandcrème huidvriendelijk geformuleerd is, dus geen hoge concentraties alcohol bevat, geen parfum en al helemaal geen geurstoffen. Iets wat je best nog wel vaak terugziet komen in de ingrediëntenlijsten van zonnebrandcrèmes. Terwijl deze lichtgevoelige stoffen, in contact met zonlicht, zorgen voor vroegtijdige huidveroudering.

Dan ben je je huid dus tegen schadelijke uv stralen van de zon aan het beschermen, maar onbewust zorgt de zonnebrandcrème ook voor huidveroudering. Niet echt de bedoeling lijkt mij! Alle voorbeelden uit deze 'beste getinte zonnebrand gezicht' top 4 zijn huidvriendelijk en daarom ook geschikt voor de gevoelige huid.

getinte zonnebrandcreme gezicht

Misschien vind je dit ook interessant!

Naast deze 'Beste getinte zonnebrand top 4' heb ik meer blogs online staan met daarin mijn favoriete huidverzorgingsproducten. Hieronder vind je een aantal voorbeelden! Of bekijk in overzicht van alle blogs hier: Beste huidverzorging.

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen. En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram