Steeds vaker krijg ik de vraag of ik ook bekende merken uit Duitse drogisterijen kan reviewen. Laten we beginnen met het bekendste huismerk uit de DM: Balea. In deze Balea review deel ik mijn eerlijke mening als huidtherapeut over een aantal populaire producten. Staat jouw product er niet tussen? Laat de naam dan gerust achter, onderaan deze blog. Dan kijk ik er even naar!
Samenvatting Balea review: mijn favoriete producten
Heb je geen zin om de hele Balea review blog door te lezen en ben je vooral benieuwd naar mijn favoriete producten? Alle Balea producten hieronder met een vinkje ervoor raad ik aan! De laatste drie producten zijn andere skincare merken uit de DM Duitsland, die ik tegen kwam tijdens het schrijven van deze review en ook het proberen waard vind.
✔ Balea Tooner Peeling 2% salicylzuur
✔ Balea niacinamide serum
✔ Balea niacinamide nachtcreme
✖ Balea vitamine C serum
✔ Balea Barrièrebescherming Crème Ultra Sensitive
✔ Balea med Ultra Sensitive Anti Falten Tagescreme
✖ Balea hyaluronzuur serum
✖ Balea hyaluron Tagcreme
✔ Balea Med Douchegel Ultra Sensitive
✖ Balea reinigingsdoekjes
✔ No Cosmetics retinol serum
✔ No All In Barriere cream
✔ 101 B bomb niacinamide serum
DM Duitsland: Drogere markt Duitsland
De DM-drogerie markt, vaak simpelweg DM genoemd, is één van de grootste drogisterijketens in Duitsland. De keten staat bekend om zijn brede assortiment, klantgerichte service en sterke focus op duurzaamheid. De dm werd in 1973 opgericht in Duitsland en begon als een enkele drogisterij. Al snel groeide dit uit tot een grote keten en inmiddels heeft de dm meer dan 3.700 winkels verspreid over Europa, waarvan meer dan 2.000 in Duitsland zelf. Maar bijvoorbeeld ook in landen als Oostenrijk, Tsjechië, Hongarije, en Italië.
Over Balea: individuele behoeften
Eén van de Duitse cosmetica dat exclusief verkocht wordt bij de DM-drogisterie markt (DM) is Balea. Het merk staat vooral bekend om de focus op individuele behoeften, betaalbare prijzen en duurzame toewijding. Zo zijn veel verzorgingsproducten vegan, bevatten ze geen microplastics en worden ze verpakt in milieuvriendelijke verpakkingen.
Ook biedt het merk een breed scala aan producten aan. Zo verkoopt Balea professionele haarverzorging, haarstyling producten, deodorant, huidverzorging, ontharingscrème, zonnebrand, noem maar op. Hierin kun je ook nog kiezen tussen allerlei verschillende productlijnen. Dit om het assortiment speciaal geschikt te maken voor verschillende huidtypes en haartypes.
Zo heb je producten speciaal voor de onzuivere huid. producten die beschermen tegen vroegtijdige huidveroudering, producten die de droge huid herstellen, noem maar op. Ondanks de lage prijzen wordt de kwaliteit van Balea vaak geprezen. Toch sta ik zelf niet achter de formuleringen van alle producten. In deze Balea review laat ik een aantal populaire goede en minder goede producten zien!
Balea review Beauty Expert Liquid Peeling Toner
Mijn Balea review over de Liquid peeling toner is positief. Althans, je kunt het niet vergelijken met de Paula's Choice toners, die veel meer actieve stoffen bevatten, maar voor deze prijs is het wel een leuke budgetvriendelijke optie! De toner bevat onder andere 2% salicylzuur. Dit is een krachtige exfoliant die diep in de poriën doordringt om dode huidcellen te verwijderen en overtollig talg te verminderen.
Dit helpt bij het voorkomen en behandelen van puistjes, verstopte poriën en vette plekjes op de huid. De toevoeging van groene thee-extract is een mooie aanvulling omdat dit antioxidant kalmerende eigenschappen heeft en zo ook de ontstekingsremmende werking van salicylzuur versterkt. Verder zorgt propanediol dat de huidverzorgende ingrediënten beter opnemen. Zeker het overwegen waard!
Balea review: niacinamide serum
Het Balea niacinamide serum lijkt eigenlijk een beetje op het populaire niacinamide/zink serum van The Ordinary. Ook aan het Balea serum is namelijk 10% niacinamide toegevoegd in combinatie met 1% zink. Niacinamide is een krachtig vitamine met meerdere voordelen voor de huid. Het vermindert ontstekingen, egaliseert de huidtint, vermindert hyperpigmentatie, versterkt de huidbarrière en reguleert de talgproductie.
Ook Zink PCA helpt de productie van talg te reguleren en heeft bovendien ook nog antibacteriële eigenschappen. Dit kan vooral uitkomst bieden ter verzorging van acne klachten en een vet huidtype. Verder zorgen stoffen als: glycerine, panthenol en allantoïne voor hydratatie en kalmering van de huid. Wat mij betreft een prima en vooral budgetvriendelijk niacinamide serum!
Balea review niacinamide nachtcreme
Ook mijn Balea review over de Balea niacinamide nachtcreme is positief! Het bevat ook weer 10% niacinamide (vitamine B3) wat dus zowel hydraterende, ontstekingsremmende, verhelderende, talg regulerende en anti aging eigenschappen op de huid heeft. Dit effect wordt versterkt door de aanwezigheid van 5% druivenpitolie en vitamine E.
Beide hebben antioxiderende eigenschappen en beschermen zo tegen veroudering van de huid. Glycerine en cetyl alcohol zijn verder goede vochtinbrengers die helpen de huid te hydrateren en soepel te houden. Glycerine trekt vocht aan, terwijl cetyl alcohol de huid onder andere zacht maakt. Ook stoffen als glyceryl stearate citrate en myristyl myristate dragen bij aan een vermindering van vochtverlies door een beschermende laag te vormen. Kortom, een fijne basis dagcrème!
Balea review: Vitamine C serum
In tegenstelling tot het Balea niacinamide serum ben ik minder te spreken over het populaire Balea vitamine C serum. Het serum bevat namelijk een hele hoge concentratie parfum samen met geurstoffen zoals limonene, linalool, en geraniol. Deze kunnen huidirritaties of allergische reacties veroorzaken, vooral bij mensen met een gevoelige huid.
Het serum bevat ook een hoge concentratie sodium hydroxide, wat de pH-waarde kan beïnvloeden en mogelijk de huidbarrière kan verstoren. Kortom, ik zou dit serum laten staan. Ben je wel op zoek naar een goed vitamine C serum? In deze blog staan mijn favoriete producten: Beste vitamine C serum.
Balea review: Barrièreschutz crème Ultra Sensitive (droge huid)
Een Balea crème die ik zeker het proberen waard vind, is deze Balea Barriereschutz creme. Vooral voor de verzorging van de droge huid (gezicht). De crème bestaat namelijk uit een combinatie van hydraterende en herstellende ingrediënten. Zo zorgen panthenol, glycerine en verschillende ceramiden (Ceramide AP, NG, NP) voor een diepe hydratatie, het versterken van de huidbarriere én ze maken de huid zacht.
Terwijl shea butter, zonnebloemolie en phytosterols de huidbarriere beschermen, voeden en vochtverlies remmen. Ook kunnen ze de huidelasticiteit verbeteren. De toevoeging van Lactobacillus Ferment maakt het ook een fijne optie voor de gevoelige huid omdat het kalmerende eigenschappen heeft. Het product heeft sowieso een hele milde formule. Kortom, een aanrader!
Balea review: Ultra Sensitive Anti Falten Tagescreme
Ook de Balea med Ultra Sensitive Anti Falten Tagescreme is wat mij betreft zeker het proberen waard. Zowel voor de normale huid zonder klachten als huidtypes waar al wat tekenen van veroudering zichtbaar zijn. Het gaat namelijk om een crème dat zou beschermen tegen vroegtijdige huidveroudering. Hiervoor zijn onder andere een aantal antioxidanten toegevoegd.
Zo bevat de crème: Ubiquinon (Co-enzym Q10), Panthenol, Shea butter en Zonnebloemolie. Ze bieden verzorging aan de (droge) huid maar beschermen tegelijkertijd ook tegen schadelijke invloeden van buitenaf die de huid kunnen verouderen. Daarnaast zijn er ook nog een aantal hydraterende stoffen toegevoegd plus zonnefilters die samen factor 15 vormen. Het gaat om stabiele en huidvriendelijke zonnefilters, maar een factor 15 is bijna verwaarloosbaar. Toch blijft het een goede verzorgende crème!
Balea review: Beauty Hyaluron serum
Ik ben geen groot fan van hyaluronzuur serums, tenzij er ook nog andere actieve stoffen aan zijn toegevoegd. Hyaluronzuur op zichzelf staand is namelijk niet zo'n spannend ingrediënt. In het geval van het Balea hyaluronzuur serum is het ook nog eens zo dat er ingrediënten aan zijn toegevoegd die de huid kunnen irriteren en uitdrogen.
De kan de aanwezigheid van een hoge concentratie gedenatuurde alcohol (wat het geval is) de huid ontvetten en uitdrogen. Niet echt handig in een hydraterende hyaluronzuur serum... Daarnaast bevat dit serum ook nog parfum, waardoor ik het al helemaal afraad. Wil je toch graag een hyaluronzuur serum smeren, maar dan met meer actieve stoffen erin? Bekijk dan deze blog: Beste hyaluronzuur serum.
Balea review: Beauty Hyaluron tagcreme
Mijn Balea review over de Hyaluron Tagcreme kan ik kort houden: ik zou het lekker in het schap laten staan. Allereerst omdat het allerlei geurstoffen bevat. Zo zie ik linalool, geraniol, benzyl alcohol en citronellol in de ingrediëntenlijst terugkomen. Stuk voor stuk allergenen. Oftewel stoffen die bekend staan om het geven van een vergroot risico op huidreacties.
Maar dit is niet de enige reden dat ik deze dagcrème zou laten staan. Een andere reden is dat de formule niet zo spannend is. het bevat een aantal basis ingrediënten die de huid hydrateren, zoals glycerine, hyaluronzuur en cetyl alcohol, maar daar blijft het eigenlijk wel bij.. Daarnaast zit de crème verpakt in een potje waar ik ook geen voorstander van ben.
Balea review: Med Douchegel Ultra Sensitive
De Balea Med douchegel Ultra Sensitive komt uit dezelfde lijn als de Ultra Med crèmes uit mijn Balea review. Het gaat in dit geval niet om douchegel die de huid zo schoonmaken zonder te beschadigen. Iets wat douchegels nog wel eens kunnen doen, omdat ze agressieve wasstoffen bevatten en/of veel geurstoffen bevatten. Dat is in het geval van deze douchegel niet zo.
De Balea douchegel bevat onder andere Natriumcoco-sulfaat, decylglucoside, cocoglucoside en natriumcocoamfoacetaat. Dit zijn zachte reinigingsmiddelen die minder irriterend zijn dan traditionele sulfaten, waardoor ze geschikt zijn voor gevoelige huidtypen. De toevoeging van glycerine zorgt voor hydratatie en verkleint de kans op uitdroging tijdens het douchen. Kortom, het is een basis douchegel zonder al teveel stoffen die de huid verzorgen, maar het biedt wel een milde reiniging (zonder geur).
Balea review: reinigungs tucher
Mijn Balea review over deze Balea reinigingsdoekjes is minder positief. Make-up reinigingsdoekjes zijn vaak niet huidvriendelijke voor de huid omdat ze agressieve ingrediënten bevatten die de huidbarrière beschadigen en irriteren. In het geval van deze Balea make up doekjes is dit niet het geval, maar het gebruik van de doekjes raad ik alsnog.
Make up doekjes maken de huid namelijk nooit goed schoon. Ze reinigen namelijk lang niet zo goed en grondig als een 'echte' gezichtsreiniger. Bijvoorbeeld een reinigingsgel of schuim (zie mijn blog: Beste gezichtsreiniger). Oliën, vuil en ook make up resten blijven vaak achter. Dit kan op lange termijn voor vervelende huidproblemen zorgen. Bovendien hebben de doekjes zelf ook nog een schurende werking.
- Ben je wel op zoek naar een goede make up remover? In deze blog staan mijn favorieten: Beste make up remover.
- Gebruik je liever een gezichtsreiniger (wat mijn advies is) dan is deze blog misschien interessant: Beste gezichtsreiniger.
DM drogist online bestellen Nederland
Je hoeft niet naar Duitsland te rijden om aan Balea huidverzorging te komen. Tegenwoordig kun je cosmetica uit de DM drogist namelijk online bestellen in Nederland. Vooral op Bol.com (zie: Balea Bol.com), maar ook op Amazon worden meerdere Duitse cosmetica merken aangeboden, waaronder Balea (zie: Balea Amazon).
Jo Anne Daling
op 23 Aug 2024Luus van Eck
op 23 Aug 2024Xenia
op 24 Aug 2024Luus van Eck
op 25 Aug 2024Ingrid
op 24 Aug 2024Luus van Eck
op 25 Aug 2024Anouk
op 24 Aug 2024Luus van Eck
op 25 Aug 2024Anouk
op 07 Oct 2024Luus van Eck
op 08 Oct 2024Eva
op 27 Aug 2024Luus van Eck
op 28 Aug 2024Eva
op 14 Sep 2024Luus van Eck
op 16 Sep 2024Anne
op 29 Aug 2024Luus van Eck
op 30 Aug 2024Marloes
op 13 Sep 2024Luus van Eck
op 16 Sep 2024Tiny
op 27 Sep 2024Luus van Eck
op 28 Sep 2024Tiny de Groot
op 07 Nov 2024Luus van Eck
op 07 Nov 2024Ingrid
op 06 Oct 2024Luus van Eck
op 07 Oct 2024