Chanel CC cream review
11 maart 2024 
5 min. leestijd

Chanel CC cream review

De laatste weken krijg ik behoorlijk wat vragen over de Chanel CC cream. Daarom dacht ik, laat ik het product eens onder de loep nemen! De mensen die mij al een tijdje volgen, weten dat ik geen groot fan ben van de Chanel huidverzorgingsproducten, maar wie weet is dit product wél iets. Je leest het hieronder in mijn Chanel CC cream review! 

Chanel huidverzorging

Bij Chanel kun je terecht voor verschillende soorten producten. Denk aan kleding, tassen, parfum, foundations, eyeliner, poeder, blush, dagcreme, nachtcreme en dus ook CC cream. Ondanks de mooie Chanel tassen, roept de Chanel huidverzorgingslijn bij mij wel wat vraagtekens op. 

Allereerst omdat de prijzen van de producten wat mij betreft veel te hoog zijn. Zeker als je ziet wat je ervoor terugkrijgt. Maar ook omdat de Chanel producten er qua formulering vaak helemaal niet bijzonder of huidvriendelijk uitzien. 

Ik denk dat je eigenlijk vooral betaalt voor de Bijenkorf huur, luxueuze Chanel verpakkingen en het doordachte marketingteam  . Of dit ook geldt voor de Chanel CC cream met SPF 50, vertel ik je in deze Chanel CC cream review! 

chanel cc cream review

Wat is CC cream?

Voordat ik verder ga met mijn Chanel CC cream review, wil ik even kort uitleggen wat een CC cream is. CC staat voor 'Colour Correcting'. Oftewel het corrigeren van bepaalde oneffenheden doormiddel van een kleurtje. Toch is een CC cream anders dan een concealer of foundation

Je kunt het meer zien als een combinatie van een (verzorgende) crème en een concealer in één. Het geeft doorgaans een lichte dekking en kan zo rode plekken, donkere kringen en/of een doffe teint verdoezelen. Je huid ziet er hierdoor wat egaler en frisser uit. 

Anders dan een BB cream is een CC cream verkrijgbaar in allerlei kleurtjes. Iedere kleur heeft een specifieke functie. Zo helpt een groene CC cream bij het neutraliseren van roodheid. Terwijl een lichtroze CC cream juist bedoeld is om donkere kringen te corrigeren en een oranje CC cream frist de doffe huid op. Hierdoor kan een CC cream voor een gelijkmatige teint zorgen en zo een fijne basis (primer) voor je make up vormen. 

chanel cc cream review

Chanel CC Cream review:  de belofte

Maar dan de Chanel CC cream. Volgens het merk zelf gaat het om een foundationcrème met de volgende vijf eigenschappen: de Chanel cc cream hydrateert je gezicht, egaliseert de huidteint, corrigeert oneffenheden, beschermt tegen uv straling en laat de huid stralen. 

Oneffenheden zoals rode vlekjes en pigmentvlekjes zouden op deze manier minder zichtbaar worden. Een 'complete correction' zoals Chanel zelf schrijft. Ook zou de cc cream je huid zachter maken en er gladder laten uitzien. 

De SPF 50 zorgt verder voor een goede bescherming tegen uv A en B stralen. Althans, dat zijn de beloftes. Of dit echt zo iets, vertel ik je later. Verder heeft de Chanel CC cream een frisse vloeibare textuur, waardoor het makkelijk uitblend en natuurlijk oogt. 

chanel cc cream review

CC cream Chanel review: de ingrediënten

Ieder cosmetica belooft het beste product te verkopen. Toch draait het uiteindelijk vooral om de formule. De product beloftes kunnen er nog zo goed uit zien, maar als de ingrediëntenlijst geen actieve stoffen bevat die deze beloftes kunnen waarmaken, heb je er niet zoveel aan.. Volgens het merk zelf bevat de CC cream veel werkzame stoffen. Zowel hydraterende stoffen, antioxidanten als een SPF. 

Antioxidanten

Volgens het merk is de Chanel cc cream verrijkt met een krachtig natuurlijk extract. Of zoals het merk zelf omschrijft 'een wondertje uit de Australische natuur'. Chanel en haar bescheiden product claims  Het gaat in het specifiek om de Murunga pruim. Wat onder andere een hoog vitamine A, C en E gehalte bevat. 

Dit zou zorgen voor het effectief corrigeren van oneffenheden en zo voor een mooiere huid. Voor een deel ben ik het hiermee eens. Antioxidanten, zoals vitamine A, C en E, beschermen je huid namelijk tegen schadelijke invloeden vanaf buiten. En zo ook tegen huidveroudering

Bovendien hebben ze een positief effect op bestaande tekenen van veroudering. Zo kunnen bepaalde antioxidanten pigmentvlekken licht ophelderen, de algehele teint egaler maken, fijne droogte lijntjes verminderen en je huid wat meer laten stralen. 

Hydraterende stoffen

Het verminderen van eventuele droogtelijntjes wordt versterkt door de toevoeging van hydraterende stoffen. Zo bevat de Chanel CC cream: glycerine, hyaluronzuur en dimethicone. Drie stoffen die in staat zijn om zowel vocht aan te trekken als vocht beter in de huid vast te houden. 

Wat ik alleen heel jammer vind, is dat ze een vrij hoge concentratie alcohol aan het product hebben toegevoegd. Alcohol heeft een ontvettende werking, waardoor de formule naar verwachting niet meer echt hydrateert en je huid ook zeker niet glanzend maakt. 

SPF 50

De CC cream bevat, zoals de naam van het product al aangeeft, ook een SPF. In het specifiek SPF 50. De aanwezigheid van een SPF geldt overigens voor veel CC creams. Wat het een fijn product maakt voor mensen die liever niet al teveel poespas tegelijk smeren.

Alleen moet je wel rekening houden met het feit dat de aangegeven factor lastig te smeren is. Je moet de factor eigenlijk halveren. In het geval van de Chanel cc cream zou het daarom niet om SPF 50 gaan met SPF 25. Op zich ook niks mis mee. Liever iets dan niets zullen we maar zeggen! 

Alleen bevat de Chanel cc cream een zonnefilter dat ik zelf zoveel mogelijk probeer te vermijden (homosolate). Een vrij instabiel zonnefilter. Ook laten sommige studies zien dat het zonnefilter sneller allergische reacties geeft dan andere zonnefilters. Dit effect wordt versterkt door het parfum dat is toegevoegd. 

chanel cc cream review

Conclusie: Chanel review

Kortom, mijn Chanel CC cream review is helaas niet zo positief. Ik heb geen cc cream Chanel ervaringen, maar op basis van de ingrediëntenlijst is het voor mij een no-go. Ik vind dat de Chanel CC cream teveel stoffen bevat die de conditie van je huid negatief beïnvloeden in plaats van positief. 

Met name de aanwezigheid van alcohol en parfum zijn hier verantwoordelijk voor. Daarnaast vind ik de prijs van de Chanel cc cream gewoon veel te hoog. Er zijn veel goedkopere en betere alternatieven!

Alternatieven Chanel CC cream

Als je toch graag een goede CC cream gebruikt in plaats van een foundation, zijn er gelukkig alternatieven. Ik ken er niet veel, omdat ik vaak vrij kritisch tegenover de formules kijk, maar het is me gelukt om er een paar te vinden. Hieronder vind je een aantal voorbeelden! 

beste cc cream

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen. En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram