De 'Beste huidkliniek Den Haag' welke is dat? Het hoge aanbod aan huidklinieken maakt de keuze er niet bepaald makkelijker op. Hieronder heb ik twee praktijken gezet die ik zelf kan aanraden! Bij beide klinieken werken ervaren huidtherapeuten die focussen op een persoonlijke aanpak. Ook kun je bij beide huidklinieken terecht voor een gratis intake gesprek. Dit is een vrijblijvend consult waarbij je al je vragen kunt stellen en kunt aanvoelen hoe je je bij de kliniek voelt!
Huidkliniek Rotterdam: mijn twee favorieten
(aan deze pagina wordt nog gewerkt!)
Telefoonnummer:
Email:
Telefoonnummer:
Email:
Huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in huidverbetering en dus in het behandelen van verschillende huidproblemen. Denk hierbij aan bekende huidproblemen als acne en couperose, maar ook aan klachten als schimmelnagels, lymfoedeem en spataderen.
Als je last hebt van puistjes, pukkeltjes, mee eters, grove poriën en/of acne littekens kan een huidtherapeut uitkomst bieden. Hij of zij kan de onzuiverheden op het gezicht en lichaam behandelen doormiddel van een dieptereiniging, chemische peeling, microdermabrasie en zelfs laseren met speciale lasers.
Ook pigmentvlekken zijn een veelvoorkomende behandelindicatie in huidtherapie praktijken. Denk hierbij aan ouderdomsvlekken, melasma (zwangerschapsmasker), post-inflammatoire hyperpigmentatie, lentigo solaris en andere oneffenheden in de huid. Deze plekjes kunnen behandeld worden doormiddel van peelings (TCA peeling), microneedling of door de huid te laseren.
Gesprongen bloedvaatjes en diffuse roodheid zijn veelvoorkomende klachten in het gezicht. Met name rosacea en couperose komen veel voor. Maar ook op het lichaam kunnen gesprongen vaatjes voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan de bekende spataderen. Huidtherapeuten kunnen deze huidproblemen behandelen doormiddel van lasertherapie.
Een ander bekend huidprobleem zijn littekens. Het lastige aan littekens is dat het smeren van een goede crème of gel vaak niet voldoende effect heeft om de littekens echt te verminderen. Een huidtherapeut kan hierin uitkomst bieden doormiddel van littekentherapie (speciale massage technieken), maar ook doormiddel van een microneedling of laserbehandeling.
Bij tekenen van huidveroudering kun je denken aan rimpels, fijne lijntjes, huidverslapping en pigmentvlekken. Huidveroudering is geen huidprobleem, maar kan wel als cosmetisch storend worden ervaren. De beste behandeling om huidveroudering aan te pakken hangt af van het klinische beeld. Voorbeelden van populaire behandelingen zijn: laserbehandelingen, microneedling en chemische peelings. Ze stimuleren een gezonde huid en zo een meer stralende huid.
Bij ongewenste haargroei kunnen er eigenlijk twee dingen aan de hand zijn. Er kan sprake zijn van haargroei op plekken van de huid waar dit heel gebruikelijk is, maar ook op plekken waar normaal gesproken niet zoveel haar hoort te groeien. Bij vrouwen noem je dit ook wel hirsutisme, waarbij vrouwen overmatige haargroei ervaren in een mannelijk patroon. Laserbehandelingen zijn dan erg effectief. Vaak word gekozen voor laseren met de Alexandriet laser.
Binnen het vak huidtherapie worden enorm veel verschillende indicaties behandeld doormiddel van veel verschillende behandelmethodes. Deze behandelingen hebben als gemeenschappelijk doel: een gezonde huid stimuleren door de huid van buitenaf te verbeteren. Enkele populaire behandelingen vind je hieronder:
Laserontharing vermindert ongewenst haar door geconcentreerde lichtstralen op haarzakjes te richten, waardoor deze beschadigd raken en haargroei vermindert. Het biedt langdurige resultaten en is vooral effectief op donker haar. Meerdere sessies zijn nodig omdat haar in verschillende groeifasen verkeert. Na de behandeling kan roodheid en zwelling optreden. Dit is normaal. Bijwerkingen zoals tijdelijke huidverkleuring zijn zeldzaam.
Naast laserontharing zijn er nog meer huidproblemen die een huidtherapeut kan laseren. Zo kan roodheid als gevolg van uitgezette bloedvaatjes gelaserd worden met een vaatlaser. Maar ook spataderen, pigmentvlekken, fijne lijntjes, grove poriën en schimmelnagels zijn veel voorkomende indicaties in huidklinieken die behandeld worden doormiddel van lasertherapie. Je hebt namelijk verschillende lasers die tot in de diepere huidlagen kunnen werken.
Een chemische peeling verbetert de huidtextuur en huidteint. Bij deze behandeling wordt er een zuurtje op de huid aangebracht die die dode huidcellen verwijdert en nieuwe huidgroei stimuleert. Er zijn drie type peelings: oppervlakkige, medium en diepe peeling zodat tot in de diepere huidlagen behandeld kan worden. Afhankelijk van de ernst van de huidproblemen. Voordelen zijn onder meer verminderde rimpels, egalere huidskleur en minder acne littekens. Mogelijke bijwerkingen zijn roodheid, schilfering en pigmentveranderingen. De hersteltijd varieert van enkele dagen tot weken. Afhankelijk van de diepte van de peeling.
Een huidtherapeut kan de huidstructuur ook verbeteren doormiddel van microneedling. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een soort pen met daarop fijne naalden kleine, gecontroleerde perforaties in de huid maakt. Deze microverwondingen stimuleren het natuurlijke genezingsproces van de huid, wat de productie van collageen en elastine bevordert. Dit resulteert in een verbeterde huidtextuur, verminderde littekens, minder fijne lijntjes en rimpels. Microneedling kan ook helpen bij de behandeling van hyperpigmentatie en grove poriën. De behandeling geeft weinig hersteltijd, maar de huid kan wel tijdelijk rood en gevoelig zijn. Ook kun je een aantal weken last hebben van een droge huid.
Als je op zoek bent naar de beste huidkliniek in Den Haag zijn er een aantal punten waar je op kunt letten. Daarnaast is mijn advies om altijd voor een praktijk te kiezen waar je terecht kunt voor een gratis en vrijblijvend consult. Op die manier kun je even aanvoelen of de kliniek bij je past.
Openingstijden spelen natuurlijk een belangrijke rol bij het kiezen van de juiste kliniek. Zeker omdat veel behandelingen uit meerdere afspraken bestaan. Dit moet passen binnen jouw schema en dat kan een uitdaging zijn. Zeker als je werkt. Controleer daarom of de kliniek ruime openingstijden heeft, eventueel inclusief avonden en weekenden.
Ook de wachttijd van een huidkliniek in Den Haag kan een rol spelen in jouw keuze. Sommige klinieken hebben een wachttijd terwijl je bij andere klinieken zo terecht kan. Vraag daarom naar de beschikbare data en tijden om te beoordelen of ze aansluiten bij jouw behoeften.
Ervaringen van anderen zeggen vaak veel over de praktijk, de ervaren huidtherapeuten en over het uiteindelijke behandelresultaat. Door reviews van anderen te lezen krijg je waardevolle inzichten in de ervaringen van anderen. Daarnaast kun je vaak voor,- en na foto's bekijken en zo beoordelen of dit bij jouw verwachtingen aansluit.
Ook de bereikbaarheid van de kliniek is natuurlijk essentieel. Controleer of de locatie gemakkelijk bereikbaar is met openbaar vervoer of parkeren. En of er eventueel toegankelijkheid voor mensen met een beperking is. Zeker in steden zoals Den Haag is niet iedere huidkliniek even goed bereikbaar.
Ik heb deze pagina gemaakt omdat ik vaak de vraag kreeg: wat is een goede huidkliniek in Den Haag? Hetzelfde geldt voor steden als Utrecht, Rotterdam, Amsterdam, Zoetermeer, Twente en Nijmegen. Ook voor deze steden heb ik mijn aanbevelingen online gezet. Echter heb ik puur gekeken naar de behandelingen die in deze huidklinieken worden uitgevoerd. Mijn praktijk tips zeggen niets over de huidverzorging producten die de huidkliniek verkoopt en/of adviseert.
Een huidtherapeut in Nederland kan aangesloten zijn bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH). De NVH is de beroepsvereniging voor huidtherapeuten en zorgt voor de belangenbehartiging van huidtherapeuten, kwaliteitsbewaking van de beroepsuitoefening en bevordering van de deskundigheid van haar leden.
Aangesloten zijn bij een beroepsvereniging zoals de NVH biedt patiënten de zekerheid dat de huidtherapeut voldoet aan bepaalde kwaliteits- en opleidingseisen. Check daarom altijd over de huidtherapeuten zijn ingeschreven bij het kwaliteitsregister paramedici en lid zijn van de Nederlandse vereniging van Huidtherapeuten (het NVH).