Chanel review
20 september 2020 
4 min. leestijd

Chanel review

Chanel staat bekend om haar chique uitstraling, dure prijskaartjes en populariteit onder beroemdheden. Zelf heb ik ook een aantal make-up producten van dit merk in mijn tas zitten. Maar van de huidproducten ben ik minder fan. In deze blog lees je mijn Chanel huidverzorging review. 

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder!


Chanel huidverzorging review

Het merk Chanel is razend populair. Om meerdere producten. Zo staan ze natuurlijk bekend om hun parfum, maar ook om de chique handtassen, kleding, make-up en cosmetica. Voor veel producten snap ik de Chanel hype. Maar als het gaat om de Chanel huidverzorgingslijn, snap ik er eigenlijk helemaal niets van. Veelal alle producten zijn mega duur geprijsd en qua inhoud helemaal niet bijzonder. Of zelfs slecht voor je huid.

Je betaald in mijn ogen vooral voor de mooie Chanel potjes. En het slimme marketing team. Reden genoeg dus om een aantal populaire Chanel crèmes onder de loep te nemen. En de ingrediëntenlijsten te beoordelen. Je leest mijn Chanel Huidverzorging review hierover!

chanel huidverzorging review

Chanel Le Lift crème review

Deze Le lift crème riche van Chanel belooft je huid te verstevigen en rimpeltjes glad te strijken. Wie wil dat nou niet?

Het product bevat op zich effectieve hydraterende ingrediënten, als: glycerine, shea butter, en dimethicone. Maar helaas bevat de crème ook een hoge concentratie alcohol. Wat je huid onwijs uitdroogt. Doei hydratatie.. Ook bevat het product het zogeheten alfalfa extract. Klinkt als een soort avatar. Maar het is een antioxidant. Antioxidanten zijn eigenlijk altijd goed om te smeren! Ze beschermen je huid namelijk tegen schadelijke stoffen van buitenaf, en zo ook tegen huidveroudering.

Helaas zit deze crème van Chanel in een potje. Potjes zijn altijd een slecht plan. Zodra je het potje open doet komen de antioxidanten namelijk in aanraking met zuurstof en lucht. Het gevolg? De antioxidanten oxideren, oftewel vernietigen, waardoor het hele effect van de antioxidanten weg is.

chanel le lift creme review

Ze hadden de antioxidanten er dus net zo goed niet in kunnen stoppen. Ook zit er propelyne glycol en parfum in. Van beide ingrediënten is bekend dat het grote veroorzakers zijn van huidirritaties- en allergieën. De positieve online 'Chanel Le Lift ervaringen' snap ik daarom ook niet.

De conclusie van deze Chanel Le Lift crème review is dus eigenlijk dat de crème niets goed voor je huid kan betekenen. Het smeren van de crème vergroot eigenlijk alleen maar de kans op huidverslechtering. Gelukkig is de crème lekker scherp geprijsd: €120 euro...

chanel le lift review

Chanel Serum review

Een ander populair Chanel cosmetica product is de Chanel N°1 de Chanel serum Revitalisant. Het Chanel serum zou meerdere positieve eigenschappen op je huid hebben. Zo zou het rimpels verminderen, de huid hydratatie verbeteren, beschermen tegen huidveroudering en je huid gladder maken. Het positieve aan dit Chanel serum is dat het niet in een potje verpakt zit. Maar in een pompje. Hierdoor blijven de werkzame ingrediënten, in tegenstelling tot de Chanel crème hierboven, wél houdbaar.

Als ik vervolgens naar de ingrediëntenlijst kijk, zie ik dat het Chanel serum vooral uit Camellia Japonica bloemenwater bestaat. De bloem bevat antioxidanten en kan je huid hierdoor inderdaad beschermen tegen huidveroudering. Maar het is geen uitzonderlijk of bijzonder ingrediënt, zoals het merk claimt. Dit Berivita Camellia serum kost bijvoorbeeld nog geen vijftien euro. Snel verdiend!

Daarnaast zitten er nog andere hydraterende basis ingrediënten in, als: glycerine, propanediol en pentelyne glycol. Helaas bevat het Chanel serum, zoals ieder Chanel huidverzorgingsproduct, parfum. In een relatief hoge concentratie.

Mijn advies is om parfum en geurstoffen in cosmetica altijd te vermijden. Niet alleen, omdat het nul positieve eigenschappen op je huid heeft. Maar ook, omdat het vervelende huidproblemen kan veroorzaken. Waaronder allergisch contacteczeem.

Kortom, het Chanel serum bevat goede stoffen. Maar deze zijn totaal niet bijzonder en daarom ook geen 108 euro waard.

chanel huidverzorging review

Chanel handcrème review

En dan als laatste de Chanel no 5 handcrème. Is deze dan wel het proberen waard? Helaas niet.. Allereest omdat de handcrème belachelijk hoog geprijsd is. En dat is helemaal niet nodig als je op zoek bent naar een verzorgende handcrème. Naast de hoge prijs, wat we van Chanel gewend zijn, bevat de Chanel handcrème ook helemaal geen bijzondere ingrediënten.

Verzorgende ingrediënten die ik in de ingrediëntenlijst zie staan, zijn: dimethicone, jojoba esters, panthenol, vitamine E en shea butter. Hydraterende basis ingrediënten die je in vrijwel iedere hydraterende (hand) crème ziet terugkomen. En dan vaak ook nog in hogere concentraties. En minder duur geprijsd. Je betaalt echt weer puur voor het merk. En niet voor de kwaliteit van het product.

Ben je op zoek naar beter betaalbare handcrèmes, die meer effectieve ingrediënten bevatten? Lees dan hier mijn gratis productadvies tegen droge handen!

chanel review


Benieuwd welke cosmetica merken je nog meer beter kunt laten staan? Volg dan de Sproetonline Instagram pagina! Hier plaats ik regelmatig een ‘aangesmeerd’ story. Met daarin merken en producten die je beter niet kunt opsmeren. Wil je liever weten welke producten je wél met een gerust hart kunt opsmeren? Bekijk dan mijn gratis product adviezen pagina of mijn overige reviews!

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen. En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Ann
Door

Ann

op 07 Feb 2024

Chanel heeft ook een creme voor de gevoelige huid in een pompflacon: La Solution 10. Met 10 prachtige, INCI goedgekeurde ingrediënten. Ontwikkeld in samenwerking met een dermatoloog. €78,- maar ja, c'est Chanel ;-)

Reactie plaatsen

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram