Huidvriendelijke zelfbruiners gezicht
30 september 2021 

Huidvriendelijke zelfbruiners gezicht

Zeg nou eerlijk. Zongebruind zien we er vaak nét wat gezonder en frisser uit! Maar ja, we wonen in Nederland dus het overgrote deel van het jaar lopen de meeste van ons niet rond met een zongebruind kleurtje. Gelukkig bestaan er producten die hier ons een handje mee kunnen helpen. Namelijk: zelfbruiners! 

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder! Liever een overzichtelijke versie? Lees dan mijn productadvies: huidvriendelijke zelfbruiners voor lichaam en gezicht. 


Huidvriendelijke zelfbruiners voor het gezicht

Je hebt veel verschillende zelfbruiners. Hiervan is een deel speciaal ontwikkeld voor het gezicht. Toch zou ik veel van deze 'gezichtszelfbruiners' niet op mijn gezicht smeren. Ze zitten namelijk vaak vol irriterende en schadelijke ingrediënten. Maar steeds vaker kreeg ik op de Sproet Instagram pagina de vraag of ik goede huidvriendelijke zelfbruiners kon aanraden. Reden genoeg om hier even in te duiken. En gelukkig heb ik een paar huidvriendelijke opties gevonden. Je leest ze hieronder! 

Ben je niet op zoek naar huidvriendelijke zelfbruiners voor het gezicht, maar voor het lichaam? Lees dan mijn blog: zelfbruiners voor het lichaam. 

Vani-T review zelfbruiner druppels

Dit is een fijne, milde zelfbruiner voor het gezicht van het merk Vani-T. In de vorm van de bekende self tan drops. Met een pipetje druppel je twee druppeltjes olie door je crème. Op die manier maak je eigenlijk van je crème een soort zelfbruiner. Super handig! Mits je geen irriterende dagcrème smeert natuurlijk. Naast het zelf bruinende ingrediënt dihydroxyaceton, bevat de olie ook nog effectieve ingrediënten voor je huid. Waaronder: babchi-olie,  paullinia cupana-zaadextract (antioxidant) en vitamine C (antioxidant). Verder is de olie vrij van chemicaliën en ook nog eens vegan. Een fijne huidvriendelijke zelfbruiner, speciaal voor het gezicht dus!

goede zelfbruiner voor gezicht

Bondi sands review zelfbruiner lotion

Mijn bondi sands review is over het algemeen altijd wel positief. Maar deze zelfbruiningslotion heeft mijn verwachtingen echt overtroffen. De formulering zou namelijk, op het zelfbruinende ingrediënt (dihydroxyacetone en erythrulose) na, zo doorkunnen als dagcrème. Zo bevat het de verzorgende ingrediënten: hyaluronzuur, vitamine C en vitamine E. Ook is de zelfbruiningslotion vrij van irriterende ingrediënten. En dat is vrij bijzonder voor een zelfbruiner. De toevoeging van antioxidanten zorgt er zelfs voor dat de zelfbruiner je beschermt tegen zonschade. Een heel fijn product dus! Dit merk verkoopt ook self tanning drops uit dezelfde lijn. Maar mijn bondi sands review over die formulering is verre weg van positief..... Vanwege de hoge concentratie uitdrogende alcohol. 

bondi sands review

Clinique review zelfbruiner lotion

Ook dit is een fijne zelfbruiner voor het gezicht. Het bruinende ingrediënt in de lotion is dihydroxyaceton (DHA). Het is geen olie, zoals de zelfbruiner hierboven, maar een lotion. De lotion is van zichzelf al getint met karamel. Hierdoor zie je precies waar je de lotion gesmeerd hebt. Daarnaast is de formulering van dit product ook weer veilig voor de mensen met een wat gevoeliger huidtype. Of als je snel last hebt van onzuiverheden of acne

clinique zelfbruiner

Oolaboo review zelfbruiner spray

Ook dit is een relatief milde zelfbruiner. Oorspronkelijk ontwikkelt voor gezicht en lichaam. Maar vanwege de toevoeging van antioxidanten, en het uitblijven van alcohol, adviseer ik deze zelfbruiner ook voor het gezicht. Het bevat onder andere de antioxidanten vitamine A en E. Ook zit er een lage concentratie co-enzym Q10 in. Wat je huidcellen beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Een fijne zelfbruiner voor het gezicht dus!

zelfbruiner gezicht

Zelfbruiner slecht voor gezicht

Maar is het nou zo dat een zelfbruiner slecht voor je gezicht is? Vaak wel helaas. Dit komt vooral, omdat de meeste zelfbruiners irriterende ingrediënten bevatten. Maar het smeren van een zelfbruiner zal altijd minder schade aanrichten, dan wanneer je in de zon gaat liggen om bruin te worden. Daarnaast heb je hierboven kunnen lezen dat er ook zelfbruiners verkocht worden, die niet slecht voor het gezicht zijn. Kortom: zelfbruiner smeren als alternatief op zonnebaden is altijd beter. Kijk wel kritisch naar de ingrediënten en kies het liefste een zelfbruiner die niet slecht voor je gezicht is, want die zijn er ook!

Wil je liever een overzichtelijkere versie van het zelfbruiner productadvies? Lees dan mijn gratis productadvies voor huidvriendelijke zelfbruiners voor het lichaam en gezicht!

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus, ik ben huidtherapeute en help jullie graag een wegwijs in de zin en onzin van huidverzorging en alles wat daarbij komt kijken!