Huidvriendelijke zelfbruiners voor het lichaam
14 februari 2021 

Huidvriendelijke zelfbruiners voor het lichaam

Een gezonde teint. Dat is waar we op dit moment allemaal denk ik wel naar snakken. Je ziet er nou eenmaal nét wat lekkerder uit met een zongebruinde huid. Toch kun je dit kleurtje beter niet van de zon of zonnebank halen. Uv-licht maakt je huid op korte termijn wel mooier. Maar op lange termijn gaat je huid er juist alleen maar slechter uit zien. Zonschade is namelijk nummer één huidveroudering. Gelukkig bestaan er zelfbruiners! 

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder!  Liever de overzichtelijke versie? Bekijk dan mijn productadvies: huidvriendelijke zelfbruiners lichaam en gezicht.


Huidvriendelijke zelfbruiners

Zelfbruiners. Ze zijn er in allerlei soorten en maten. En helaas zit je met dit product niet altijd safe. Want ook zelfbruiners kunnen de conditie van je huid verslechteren. Kijk daarom altijd kritisch naar de ingrediëntenlijst van je zelfbruiner. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Want waar moet je dan opletten als je een zelfbruiner koopt? Op de Sproet Instagram pagina kreeg ik hier ook veel vraag naar. Daarom ben ik er even ingedoken! 

Hieronder lees je welke zelfbruiners ik voor het lichaam adviseer. Op één zelfbruiner na zou ik deze producten niet op het gezicht smeren, omdat de formuleringen daar niet mild genoeg voor zijn. Verder is mijn advies om de zelfbruiner een paar uur voordat je gaat slapen aan te brengen.  Zodat je het nog kunt afspoelen, voordat je gaat slapen. Mits dit volgens de verpakking moet natuurlijk! Dit voorkomt vlekken op je beddengoed en kleding. Wel zo fijn...

Ben je op zoek naar een zelfbruiner speciaal voor je gezicht? Lees dan mijn blog over huidvriendelijke zelfbruiners voor het gezicht!

Bondi sands review zelfbruiner mouse

Voor het lichaam vind ik deze zelfbruiner mouse van Bondi Sands heel fijn. De zelfbruiner smeert makkelijk uit en blijft lang zitten. Daarnaast zie je precies waar je smeert. Het geeft namelijk al meteen een licht kleurtje af tijdens het smeren. Wat langzaam steeds iets donkerder wordt. Verder is de formulering van de zelfbruiner mild. Mijn advies is wel om bij deze zelfbruiner een tintje donkerder te gaan dan je in eerste instantie zou kiezen. Zelf heb ik een licht huidtype. Maar toch koop ik altijd de kleur: ultra dark. Je kunt namelijk beter iets minder van het product smeren om de gewenste kleur te bereiken. Dan heel veel. Een bijkomend voordeel: de kleur is natuurlijk bruin. Geen wortel kleurtje. 

bondisands zelfbruiner

Marc Inbane review zelfbruiner spray

Ook dit is een hele fijne zelfbruiner van Marc Inbane. Anders dan de zelfbruiner hierboven is dit een zelfbruiner spray. Het aanbrengen van de zelfbruiner is hierdoor net iets makkelijker. Je hoeft namelijk alleen maar over je huid te sprayen. Een nadeel hiervan is natuurlijk wel dat je ook veel naast de huid sprayt. Daarom deed ik dit zelf altijd in de douche. Maar je kunt natuurlijk ook een zelfbruiner handschoen kopen en het eerst op de handschoen sprayen en vervolgens op je huid.

 Verder zie je bij deze zelfbruiner niet meteen duidelijk waar je gesprayd hebt. Zoals de mouse hierboven. Dit gebeurt pas nadat de bruiner een tijdje is ingewerkt. Dit kan gevaarlijk zijn, want je sprayt al snel te veel (spreek uit ervaring..). Maar dat mag de pret zeker niet drukken, want je bent in ieder geval wél lekker bruin. De zelfbruiner is wel wat prijziger dan de zelfbruiner hierboven. Dit komt met name door de formulering. De ingrediëntlijst is namelijk net wat milder. En bevat ook wat meer voedende ingrediënten. Vanwege de concentratie alcohol, die helaas in veel zelfbruiners ziet, adviseer ik de spray niet voor het gezicht.

marc inbane zelfbruiner

Bondi sands review zelfbruiner lotion

Toen ik deze zelfbruiner van Bondisands zag dacht ik eerst dat het om een bodylotion ging. Een hele goede bodylotion gezien alle verzorgende en beschermende ingrediënten. Maar niets was minder waar. Het ging om de ingrediëntenlijst van een zelfbruiner. Ik heb de zelfbruiner daarom ook meteen besteld. En ik ben super enthousiast! Allereerst dus om de formulering. Zo bevat de lotion: vitamine C (antioxidant), vitamine E (antioxidant) en hyaluronzuur (werkt hydraterend). En dat voor een zelfbruiner! Maar ook door het kleurtje die de zelfbruiner afgeeft. En omdat de zelfbruiner vrij is van schadelijke ingrediënten kun je het ook prima op je gezicht smeren. Mijn bondi sands review is altijd wel positief. Maar deze lotion spant de kroon!

bondi sands review

Biodermal review zelfbruiner lotion

Deze zelfbruiner heb ik zelf nog niet getest, maar bestaat wel uit huidvriendelijke ingrediënten. Een fijne optie voor mensen die liever een lotion smeren. Naast het zelf bruinende ingrediënt dihydroxyaceton, bevat de lotion ook nog hydraterende ingrediënten. Waaronder: canola olie, shea butter en  glycerine. Daarnaast zit er ook vitamine E in. Een beschermend antioxidant. Er zit wel een heel klein beetje parfum in. Maar deze concentratie is verwaarloosbaar (<0,1%). Daarnaast bevat het geen uitdrogende of irriterende ingrediënten.

biodermal zelfbruiner

ZSally Hansen review zelfbruiner airbrush

Iedereen herkent dit denk ik wel: plotseling is het lekker weer. Je wilt een jurkje of rokje aan. Maar je benen zijn hier totaaaaal niet op voorbereid. Wat nu? Deze leave-on zelfbruiner kan uitkomst bieden!  Je kunt het een beetje zien als een bronzer. Maar dan voor het lichaam. Je sprayt het op en kunt meteen met bruine beentjes de deur uit. Een nadeel van dit product is natuurlijk wel dat je het er ook snel weer afspoelt. Dat is bij de producten hierboven niet zo. Verder is de formulering van dit product ook weer mild voor je huid. 

kruidvat zelfbruiner mousse review

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus, ik ben huidtherapeute en help jullie graag een wegwijs in de zin en onzin van huidverzorging en alles wat daarbij komt kijken!