Celenes By Sweden review
22 maart 2024 
11 min. leestijd

Celenes By Sweden review

Ik denk dat er in Nederland nog niet zoveel mensen bekend zijn met het merk Celenes By Sweden. Een cosmetica merk dat zich focust op het ontwikkelen van producten op basis van natuurlijke en thermale bronnen uit Zweden. Een aantal weken geleden ontving ik een PR pakketje met daarin een aantal Celenes producten. In deze Celenes review ga ik dieper in op de vier producten die ik afgelopen weken geprobeerd heb! 

Celenes By Sweden review

Zoals ik aan het begin van deze blog ook al aangaf, heb ik een pakket met verschillende Celenes producten ontvangen. In deze Celenes By Sweden review ga ik dieper in op de vier producten die ik afgelopen weken gebruikt hebt. Het gaat hierbij om de volgende producten:

celenes review

1. Celenes By Sweden review: Micellair water

Ik begin mijn Celenes by Sweden review met het Thermal Micellair water. Makkelijk gezegd is micellair water een bepaald type reiniger dat kleine micellen (was-stoffen) bevat. Deze micellen bestaan uit koppen die van water houden en staarten die van vet houden. Wanneer je micellen aan water toevoegt, veranderen ze in bolletjes, waarbij de koppen naar buiten gericht zijn en de staarten naar binnen.

Hierdoor kun je de micellen mengen met water. Als het omgekeerd zou zijn, dus de staarten die van vet houden, kan dit niet. Vet mengt namelijk niet met water. Zodra je micellair water op een watje giet, veranderen de micellen (was-stoffen) van richting. De vet-afstotende koppen richten zich nu naar beneden en de vet-aantrekkende staarten juist naar boven. Richting jouw gezicht.

Hopelijk volg je me nog  Deze vet-aantrekkende staarten pakken het vuil en make-up (vetachtige stoffen) als een soort pakketje op, waardoor jij het makkelijk van je gezicht afveegt. Een handig cosmetisch product om in huis te hebben dus!

Ingrediënten

Maar hoe zien de ingrediënten eruit? Een flesje micellair water kan tenslotte goed werken, maar helemaal niet huidvriendelijk geformuleerd zijn. Gelukkig is dit bij het Celenes micellair water wél het geval. De ingrediëntenlijst ziet er heel mild uit.

Zo is er onder andere gebruik gemaakt van thermaal water. Tets waar het merk bekend om staat en ook veel gebruik van maakt. Het thermaal water maakt het reinigen makkelijker en voelt bovendien fris aan.

Daarnaast zijn er ook nog een aantal hydraterende stoffen toegevoegd, zoals Xylitylglucoside, Anhydroxylitol en Xylitol. Samen met wat verzachtende stoffen, zoals Magnesium Aspartate, Zinc Gluconate en Copper Gluconate. Geurstoffen, uitdrogende alcohol of andere stoffen die snel irriteren zijn verder achterwege gelaten. Kortom, wat betreft de ingrediëntenlijst is mijn Celenes By Sweden review zeker positief!

celenes by sweden review

Gebruik

Maar dan het gebruik ervan. Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet zo vaak gebruik maak van micellair water. Dit komt vooral omdat ik 's avonds altijd douche en hier al een tijdje twee grote flessen reinigers heb staan. Zowel een reiniger op oliebasis als een reiniger op waterbasis.

De reiniger op oliebasis gebruik ik om mijn make-up eraf te halen en de reiniger op waterbasis is meer bedoeld om vuil te verwijderen. Toch heb ik het gemak van micellair water de afgelopen weken zeker ervaren. Je hoeft tenslotte alleen een beetje water op een watje te schenken en dit vervolgens over je huid te wrijven.

Dit is met name handig als je 's avonds niet doucht, iets wat ik wel doe, waardoor reinigers vaak een handige oplossing zijn. Wat mij vooral opviel, is dat het micellair water iets vettiger is dan andere micellaire waters die ik geprobeerd heb.

Ik vind dit zelf een groot pluspunt. Niet alleen omdat het je make-up er makkelijker afhaalt, maar ook omdat het minder 'stroef' aanvoelt. Kortom, het Celenes Thermal micellair water is wat mij betreft zeker een goede optie als je op zoek bent naar huidvriendelijk micellair water.

celenes by sweden review

2. Celenes By Sweden review: Hyaluronzuur serum

En dan het Celenes By Sweden hyaluronzuur serum. Volgens het merk zelf gaat het om een veganistisch serum verrijkt met actieve gojibessen en  hyaluronzuur. Het serum zou op die manier zorgen voor hydratatie, bescherming tegen huidveroudering en een minder vermoeide huid.

Dit laatste vind ik altijd een beetje een moeilijke claim, omdat we van cosmetica niet kunnen verwachten dat ze wallen, donkere kringen en andere tekenen van vermoeidheid kunnen verminderen. Wat een cosmetisch product, in dit geval een serum, wel kan doen is je huid meer laten stralen, fijne lijntjes verminderen en pigmentvlekken ophelderen.

Dit kan er samen voor zorgen dat je een wat frissere en dus minder vermoeide uitstraling hebt. Maar hiervoor zijn natuurlijk wel actieve ingrediënten nodig. Daarover hieronder meer!

Ingrediënten

Als ik naar de ingrediëntenlijst kijk van het  Celenes hyaluronzuur serum, zie ik een aantal ingrediënten terugkomen die het vochtgehalte in je huid kunnen verbeteren. Zo bevat het serum panthenol, glycerine, butylene glycol en natuurlijk hyaluronzuur.

Hiervoor is specifiek 2% hyaluronzuur gebruikt. Dit klinkt misschien weinig, maar dit is een werkzame concentratie. Hyaluronzuur staat onder andere bekend om het vermogen om zowel vocht aan te trekken als vocht vast te houden. Beide eigenschappen zorgen voor een verbetering van de huidhydratatie en dus ook een vermindering van eventuele fijne droogtelijntjes.

Wat ik zelf een mooie toevoeging vind, is de aanwezigheid van gojibesextract, in het specifiek het Lycium Chinense Fruit Extract. Dit extract bevat van nature antioxidanten die je huid beschermen tegen huidschade door invloeden van buitenaf en dus ook tegen tekenen van huidveroudering.

Wat mij betreft is de aanwezigheid van antioxidanten in een hyaluronzuur serum sowieso een must, omdat hyaluronzuur op zichzelf niet zo spannend is. Een mooie toevoeging dus!

celenes by sweden review

Gebruik

Mijn Celenes By Sweden review over de ingrediënten van dit hyaluronzuur serum is dus positief. Maar dan het gebruik ervan. Wat ik zelf altijd verwacht van een serum, is dat het snel intrekt, een lichte en niet-vette textuur heeft en geen plakkerig laagje achterlaat.

Het Celenes By Sweden hyaluronzuur serum voldeed zeker aan deze verwachtingen. Het heeft een hele lichte en goed vloeibare textuur. Dat fris aanvoelt op je huid. Je huid neemt het als het ware op als een spons, waardoor je vrijwel direct je moisturizer kunt aanbrengen.

Kortom, ook weer een positieve review! Mijn tip is om het Celenes By Sweden hyaluronzuur serum op een vochtige huid aan te brengen. Dit geldt overigens voor alle hyaluronzuur serums. Het zorgt er namelijk voor dat hyaluronzuur beter geabsorbeerd kan worden, omdat de stof zo iets heeft om mee te binden (water).

celenes by sweden review

3. Celenes By Sweden review: Aqua Thermische spray

Een ander Celenes By Sweden product dat ik de afgelopen weken heb gebruikt, is de Celenes By Sweden Aqua Thermische spray. Althans, ik heb het niet dagelijks gebruikt, maar wel tijdens twee zonnige dagen in Porto. Waar ik afgelopen week op stedentrip ben geweest.

Een thermische spray, ook wel thermale spray genoemd, is namelijk dé oplossing om jezelf even snel op te frissen zonder hiervoor een duik te nemen in het zwembad of een plens koud water in je gezicht gooien.

Ingrediënten

Mijn Celenes By Sweden review over de ingrediëntenlijst van deze spray is heel kort en bondig. Het bestaat tenslotte alleen uit thermaal water en hier kan weinig mis aan gaan. Dit ziet er daarom ook prima uit. Waar sommige merken trouwens wél de plank misslaan, is dat ze naast thermaal water ook nog geurstoffen aan de spray toevoegen. Dit versterkt het verfrissende effect, maar doet voor je huid verder niet veel goeds.

Sterker nog, het heeft eigenlijk alleen maar negatieve eigenschappen omdat geurstoffen met zonlicht kunnen reageren. Op die manier kan de spray voor huidschade zorgen. De Celenes Aqua Thermische spray is gelukkig zowel geurstofvrij als parfumvrij. Wat de spray ook niet bevat, is butaangas. Dit is vrij uniek voor een spray, maar een groot pluspunt omdat butaangassen mogelijk voor de vorming van vrije radicalen kunnen zorgen.

Celenes review

Gebruik

Ook over het gebruik van de Aqua Thermische spray ben ik positief te spreken. Het sprayt goed en geeft direct een lekker fris gevoel. Zeker bij een verhit hoofd. Het lijkt misschien alsof er aan het gebruik van een thermische spray niet zoveel mis kan gaan, maar dit kan weldegelijk.

Ik heb genoeg sprays getest waarbij het verfrissende effect ver te zoeken was. Bovendien is het ook niet echt fijn als de spray te dikke druppels uit sprayt, waardoor je vervolgens de hele dag rondloopt met panda ogen.. Gelukkig is dat bij deze spray niet het geval. Wat mij betreft daarom zeker een aanrader. Zeker in de warme zomermaanden!

celenes review

4. Celenes By Sweden review: Deo roller

Het laatste product uit mijn Celenes By Sweden review is de Thermal Mineral deo roller. Het gaat om een veganistische deo roller dat volgens het merk zelf effectief beschermt tegen zowel transpireren als ongewenste geurtjes. Ook zou de deo roller huidvriendelijk geformuleerd zijn. Klinkt veelbelovend!

Ingrediënten

Als ik kijk naar de ingrediëntenlijst van de Celenes deo roller valt mij meteen op dat de deo vrij is van zowel gedenatuurde alcohol als ammoniumzouten. Twee ingrediënten die je veel ziet terugkomen in deo.

Gedenatureerde alcohol wordt vooral toegevoegd aan deodorant vanwege de antibacteriële eigenschappen. Het remt bacteriën die een typische zweet geur kunnen veroorzaken, waardoor je oksels langer fris blijven.

Aluminiumzouten, zoals aluminiumchloride, aluminiumzirkonium en aluminiumchlorohydraat, worden vooral gebruikt in deodoranten vanwege hun anti-transpirante eigenschappen. Deze zouten helpen de zweetklieren tijdelijk af te sluiten, waardoor de hoeveelheid zweet die wordt afgescheiden wordt verminderd. Hierdoor blijven je oksels droger en wordt de vorming van zweetgeur verminderd.

Hoewel deze ingrediënten effectief kunnen zijn in het verminderen van transpiratie vocht en transpiratie geuren, kun je overgevoelig op deze stoffen reageren. Dan is een deodorant zonder aluminium en alcohol, zoals deze doe roller, een mooie oplossing!

De deodorant werkt op basis van mineralen. Wat heel huidvriendelijk is.  Bovendien zijn er ook nog hydraterende stoffen toegevoegd. Een fijne toevoeging voor mensen die 'last' hebben van wat gevoeligere oksels. Of oksels die snel geïrriteerd raken na het scheren. Kortom, qua samenstelling ziet de deodorant er huidvriendelijk en mild uit.

celenes review

Gebruik

Ook de Celenes roll-on deodorant heb ik afgelopen gebruikt. Ik moet wel zeggen dat ik zelf het geluk heb dat ik niet zo snel transpireer, waardoor ik eigenlijk met iedere deodorant wel overweg kan... Maar waar ik wél vaak tegenaanloop is dat een deodorant vlekken in mijn kleding geeft en dat was bij deze deodorant niet geval. Wat het voor mij automatisch een goede deodorant maakt.

Maar ik ben natuurlijk niet echt een maatstaaf als het gaat om het beoordelen van de deodorant. Wel las ik een aantal positieve reviews van andere gebruikers en ziet de samenstelling er goed uit, dus ik zou het zeker het proberen waard vinden! Deze deodorant bevat overigens wel parfum. Als je gevoelige oksels hebt, kun je beter voor de parfumvrije variant gaan.

review celenes

Conclusie Celenes By Sweden review

Mijn ervaring met de vier producten uit deze Celenes By Sweden zijn dus zeker positief. Wat ik vooral zo goed vind, is dat de focus ligt op natuurlijke ingrediënten, zonder hierbij gebruik te maken van allerlei essentiële oliën. Iets wat veel andere natuurlijke merken wel doen, waardoor de producten niet geschikt zijn voor de gevoelige huid. Daarnaast zijn de Celenes By sweden producten dierproefvrij en vegan.

Ook viel mij op dat er goed over de verpakkingen nagedacht is. Niets zit in potjes. Alles zit in pompjes of andere verpakkingen die de houdbaarheid van de werkzame ingrediënten waarborgen. Hier kunnen veel andere merken nog iets van leren! Mijn Celenes By Sweden review zegt trouwens niet over andere Celenes producten. Deze heb ik namelijk niet bekeken of geprobeerd.

Het cosmetica merk Celenes By Sweden

Het cosmetica merk Celenes By Sweden is in steeds meer (online) drogisterijen te koop en streeft ernaar om producten te ontwikkelen die zowel huid,- als milieuvriendelijk zijn. Om die reden focust Celenes By Sweden zich ook op natuurlijke formules.

En dan in het specifiek op plantaardige en thermale bronnen uit Zweden. Vandaar ook de naam Celenes by Sweden. Door de natuurlijke rijkdommen van Zweden te benutten, streeft het merk naar een harmonieus evenwicht te creëren tussen mens en planeet. De ingrediënten worden volgens het merk zelf zorgvuldig geselecteerd. Zonder schade toe te brengen aan het milieu.

Met als doel een duurzame toekomst. Zo schrijft het merk 'Onze inspanningen voor het behoud en de bescherming van biodiversiteit zijn een toewijding aan de toekomst. We streven ernaar om de natuurlijke wonderen van onze wereld intact te houden, zodat ze ook na ons kunnen voortbestaan'.

celenes review

Celenes By Sweden: kenmerken

Hieronder heb ik de belangrijkste kenmerken van het merk Celenes By Sweden op een rijtje gezet:

  • Natuurlijke ingrediënten: Celenes By Sweden focust zich op het ontwikkelen van natuurlijke formules op basis van plantaardige extracten.
  • Thermaal water: Het merk Celenes By Sweden maakt gebruik van natuurlijke thermale wateren, die je huid zouden voeden, hydrateren en verfrissen.
  • Behoud van biodiversiteit: Celenes By Sweden geeft aan bij te dragen aan het behoud van inheemse planten, waardoor niet alleen hun eigenschappen behouden blijven, maar ook de biodiversiteit bevorderd.
  • Ethisch gebruik van bronnen: Het merk belooft toewijding aan ethische en duurzame praktijken, waarbij de ingrediënten seizoensgebonden en op een respectvolle manier worden verkregen.
  • Anti-age: De producten van Celenes By Sweden zijn vooral gericht op het behouden van een gezonde en jonge huidconditie, onder andere door gebruik te maken van de kracht van natuurlijke ingrediënten.
  • Milieubewustzijn: Bij Celenes By Sweden koesteren ze een milieubewustzijn, waarbij niet alleen gestreefd wordt naar huidvriendelijke producten, maar ook naar milieuvriendelijke formuleringen.

celenes review


Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen! En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Download mijn gratis hand-out!

Ik leg in vier stappen uit hoe je zelf jouw cosmetica producten kunt beoordelen.

sproetgekeurd

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram