Hairlust review
19 mei 2023 
18 min. leestijd

Hairlust review

Twee weken geleden lag er een leuk PR pakketje op de mat. Namelijk: een doos vol haarproducten van het merk Hairlust. Een merk dat ik zelf nog niet kende, maar na wat online speuren kwam ik er al snel achter dat het om een vrij populair haarverzorgingsmerk gaat. Reden genoeg om de producten uit te proberen en hier een eerlijke Hairlust review over te schrijven! In totaal review ik in deze blog elf Hairlust producten.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder!

Mijn Hairlust review

Voor deze Hairlust review heb ik helaas niet alle Hairlust producten uitgeprobeerd, maar wel behoorlijk wat! Per product ga ik dieper in op de ingrediëntenlijst en het gebruik ervan. Deze Hairlust review is uiteraard weer 100% eerlijk. Ik ben niet gevraagd om deze review te schrijven. Wel heb ik de producten gekregen. Heb je een vraag over andere producten? Stel ze gerust onderaan deze blog!

hairlust review

Review Hairlust

Hairlust is een Deens merk dat gespecialiseerd is in haarverzorgingsproducten. Wat mij meteen opviel aan de Hairlust website is dat het assortiment uit enorm veel verschillende haarproducten bestaat. Van shampoos en conditioners tot haargel en hair gummies. Verder is te lezen dat het merk zich focust op het ontwikkelen van natuurlijke formuleringen, waarbij agressieve chemicaliën vermeden worden.

Hetzelfde geldt voor allergene geurstoffen. Ook deze stoffen zijn niet terug te vinden in de Hairlust producten. Een ander pluspunt is het feit dat alle verpakkingen 100% recyclebaar zijn. Bovendien is een groot deel van de Hairlust producten biologisch gecertificeerd.

Een goed begin! Toch ben ik niet over alle Hairlust producten even enthousiast. In deze Hairlust review vertel ik je hier meer over. Is mijn Hairlust review over een specifiek product niet positief? Dan geef ik alternatieven!

hairlust review

1. Hairlust review: Pre shampoo balm

Allereerst bekeek ik de Hairlust Pre shampoo balm. Iets waar ik zelf eigenlijk nog niet eerder van gehoord had. Het gaat hierbij om een balsem die je inbrengt vóórdat je je haren gaat wassen. Om zo droog en beschadigd haar een soort extra hydratatie boost te geven.

Hairlust review: de ingrediënten

Als ik naar de ingrediëntenlijst kijk, zie ik inderdaad wat vetachtige stoffen terugkomen. Zo bevat de Hairlust pre balm een hoge concentratie glycerine, zonnebloemolie en shea butter. En ook nog een beetje olijfolie, jojoba olie en vitamine E. Met name shea butter en jojoba olie worden al jaren ingezet als haarverzorgingsmiddel. Fijne ingrediënten om terug te zien in je haarproducten dus!

hairlust review

Hairlust review: het gebruik

Ik heb dus nog niet eerder gebruik gemaakt van een pre shampoo balm, maar het is een beetje vergelijkbaar met een haarmasker. Je kunt de pre shampoo balm namelijk eventjes laten intrekken, voordat je je haren gaat wassen. Maar ook een hele nacht laten zitten. Dit laatste heb ik gedaan. De structuur van de balsem is vrij dik, dus je moet het eerst goed in je handpalmen wrijven.

Dan wordt de balsem warm en vloeibaar. Op de linker foto hierboven zie je een foto van de balsem structuur en rechts wat er met de structuur gebeurd als je het warm wrijft. Na het warm wrijven moet je de balsem in je haren brengen. Zelf vond ik dit eerst keren toch makkelijker gezegd dan gedaan. Het gaat namelijk om een vette balsem. Bijna vergelijkbaar met een soort wax. Het plakt dus behoorlijk, waardoor ik het lastig vond om het over mijn haren te verdelen.

Ik bracht het daarom ook vooral aan in mijn (gespleten) haarpunten, maar zelfs dit vond ik niet makkelijk gaan. Mijn tip is daarom om de Hairlust balsem echt wat langer in je handen te wrijven tot het heet wordt. Het gaat zelfs een beetje gloeien. Het voordeel hieraan is dat de balsem hierdoor niet meer zo plakt. Je kneedt het zo gemakkelijk in je haren. Althans, voor mij werkte dit!

De volgende dag heb ik mijn haren gewassen zoals ik normaal ook doe. Ik heb dit expres niet met de Hairlust shampoo (hieronder) gedaan, zodat ik het effect van de balsem goed kon vergelijken met hoe mijn haren er normaal uit zien en voelen. En ik moet zeggen, mijn haarpunten leken er wel beter uit te zien. Beter in de zin van; meer glanzend en minder pluizig.

Toch zou ik de balsem, ondanks de mooie ingrediëntenlijst en het verzachtende effect, niet zo snel kopen. Puur, omdat ik een shampoo, conditioner en haarmasker qua haarverzorging voldoende vind. In plaats van een pre balm shampoo zou ik gewoon een conditioner aanbrengen. Door een conditioner ook vóór het wassen aan te brengen, bescherm je je haren namelijk tegen het wassen.

Bekijk hier mijn favoriete conditioners van dit moment: Beste conditioner🧴

hairlust review

2. Hairlust Moisture Hero review

Hierna bekeek ik de ingrediënten van de Hairlust shampoo. Deze shampoo kwam bij mij als beste optie uit de 'haartest'. Volgens het merk gaat het hierbij om een vochtinbrengende shampoo. Die je haren op milde wijze reinigt en tegelijkertijd droog, stug en futloos haar vermindert. Ook zou het gespleten haarpunten aanpakken. Klinkt goed! Maar dit staat op vrijwel iedere shampoo tegen droog en beschadigd haar. Uiteindelijk gaat het om de gebruikte ingrediënten.

Hairlust shampoo review: ingrediëntenlijst

Als ik naar de ingrediëntenlijst van de Hairlust shampoo kijk, zie ik inderdaad dat de shampoo mild reinigende stoffen bevat, waaronder: lauryl glucoside en disodium cocoyl glutamate. En dat de shampoo volledig vrij is van sulfaten. Een pluspunt! Daarnaast bevat de Hairlust shampoo ook een mooi lijstje hydraterende en verzachtende stoffen: glycerine, propanediol, xylitylglucoside, guar hydroxypropyltrimonium chloride, anhydroxylitol en gehydrolyseerde plantaardige eiwitten.

Met name de aanwezigheid van gehydrolyseerde eiwitten vind ik een mooie toevoeging. Dit zijn namelijk eiwitten die wat kleiner zijn gemaakt, zodat ze je haren kunnen binnendringen en van binnenuit kunnen herstellen. Verder bevat de Hairlust shampoo ook nog een aantal antioxidanten die je haren beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Zo bevat de shampoo een hoge concentratie extracten met antioxiderende eigenschappen, als: granaatappel extract, sambucus nigra-bloemenextract, groene thee extract en bosbessen extract. Als ik toch een puntje van kritiek mag geven, vind ik de concentratie citric acid wel wat aan de hoge kant. Die had ik liever wat lager gezien.

Hairlust review: het gebruik

En dan het gebruik van de Hairlust shampoo. Dit speelt natuurlijk ook een belangrijke rol. Een goede shampoo moet naar mijn mening in ieder geval: licht schuimen, makkelijk uitsmeren, je haren niet te zwaar maken en vooral goed schoonmaken. Dit klinkt misschien vanzelf sprekend, maar ik heb ook shampoos getest die nul schuimde. Of juist veel te veel, waardoor je haar na het wassen als touw voelt.

Bij de Hairlust shampoo was dit gelukkig niet het geval. Ondanks het uitblijven van sterk reinigende stoffen maakt het je haren goed schoon. In eerste instantie was ik hier niet zo zeker van. Op de verpakking staat namelijk aangegeven dat je de shampoo moet inmasseren tot het schuimt, maar bij schuimde het amper. De textuur van de Hairlust shampoo is namelijk vrij ´stroperig´.

Ik ging er eigenlijk ook vanuit dat het helemaal niets zou worden. Maar het tegendeel was waar! Wat je namelijk moet doen is een beetje van de Hairlust shampoo aanbrengen op je hoofdhuid. Dit direct uitspoelen en vervolgens de juiste hoeveelheid shampoo aanbrengen zoals je normaal doet. De shampoo schuimt dan goed. Ook waren mijn haren goed gewassen en voelde ze heerlijk zacht aan.

Zelfs zonder het gebruik van de Hairlust conditioner. Er zitten dus genoeg stoffen in die je haren zacht, glad en glanzend maken. Verder leek mijn haar ook wat voller, maar ik durf niet te zeggen of ook dit door de shampoo kwam. Kortom, mijn Hairlust review over de Moisture Hero Shampoo is positief. Vooral als je op zoek bent naar een shampoo voor de gevoelige of jeukende hoofdhuid is dit product geschikt. Bovendien maakt het je haren gewoon heerlijk zacht.

hairlust review

3. Hairlust review: Moisture Hero conditioner

Naast de Hairlust shampoo heb ik de afgelopen weken ook de Hairlust Moisture conditioner bekeken en uitgeprobeerd. Net als de shampoo richt deze Hairlust conditioner zich vooral op het hydrateren van de haren. Om zo droog en pluizig haar te verminderen.

Hairlust review: de ingrediëntenlijst

Als ik naar de ingrediëntenlijst kijk, zie ik inderdaad een aantal stoffen terugkomen die een hydraterende en verzachtende werking op de haren hebben. Zo bevat de Hairlust conditioner een hoge concentratie: PCA glyceryl oleate,  glycerine, hydrogenated ethylhexyl olivate, theobroma en cacao boter. Met name deze eerste stof zie je graag terug in een ingrediëntenlijst van een conditioner.

De stof bindt zich namelijk aan de haarschubben. Hierdoor worden je haren zachter, minder pluizig en zijn ze makkelijker doorkambaar. Daarnaast bevat de Hairlust conditioner ook nog een beetje jojoba olie en olijfolie. Deze ingrediënten zorgen vooral voor zachter en meer glanzend haar. Verder bevat de Hairlust conditioner ook nog een aantal overeenkomstige ingrediënten met de shampoo, waaronder: cafeïne, gehydrolyseerde eiwitten, granaatappel extract en sambucus nigra-bloemenextract.

Hairlust review:  het gebruik

Ook de Hairlust conditioner heb ik uitgeprobeerd. Om het effect van de conditioner echt goed testen heb ik mijn haren hiervoor niet gewassen met de Hairlust shampoo, maar met een shampoo van Elvive die ik hiervoor ook gebruikte. Volgens de verpakking moet je de conditioner twee tot drie minuten laten intrekken. Ik heb dit zelf wat langer gedaan, namelijk vier minuten.

Dit maakte mijn haren lekker zacht. Maar niet zachter dan andere (goedkopere) conditioners doen. Daarentegen is de Hairlust conditioner natuurlijk wel veel milder. Ik zou deze conditioner daarom vooral gebruiken als je snel reageert op haarproducten en daarom op zoek bent naar een milde conditioner. Voor een milde conditioner ziet de conditioner er namelijk heel goed uit!

hairlust review

4. Hairlust review: Moisture Hero masker review

Naast de Hairlust shampoo en conditioner bevat de Moisture Hero lijn ook nog een Hairlust haarmasker. Deze heb ik zelf niet geprobeerd, maar mijn zusje heeft het masker toevallig een tijdje geleden gekocht, waardoor ik toch een Hairlust review kon schrijven!

Hairlust review: ingrediëntenlijst

Een haarmasker is over het algemeen wat voller en vetter dan je conditioner, waardoor het verzachtende en hydraterende effect ook hoger is. Dit is ook bij het Hairlust masker het geval. Net als de Hairlust conditioner bevat het masker namelijk cacao boter en hydrogenated ethylhexyl olivate. Alleen dan in een hogere concentratie, waardoor het je haren nog zachter maakt.

Daarnaast is ook aan het Hairlust masker cafeïne toegevoegd. Onderzoek heeft uitgewezen dat het 'smeren' van cafeïne meerdere positieve effecten op je haren kan hebben. Zo zou cafeïne je haarcyclus kunnen verlengen, haargroei stimuleren en haarverlies tegengaan.

Het lastige is alleen dat deze effecten nog niet volledig onderbouwd zijn en dat er meer onderzoek nodig is om de effectiviteit van cafeïne op je haren daadwerkelijk vast te stellen. Desalniettemin zit het Hairlust masker er qua ingrediënten goed uit, omdat het boordevol verzorgende en verzachtende stoffen zit.

Hairlust review: het gebruik

Zelf gebruik ik eigenlijk alleen een haarmasker in de zomermaanden, omdat ik dan veel in het zwembad en/of de zee zwem. Meestal breng ik het haarmasker dan 's ochtends in en laat ik het gewoon de hele dag zitten. Je beschermt je haren zo namelijk ook tegen de schadelijke effecten van de zon. Mijn zusje heeft het Hairlust haarmasker een hele nacht laten zitten.

De volgende dag heeft ze haar haren gewoon gewassen en voelde het lekker zacht aan. Het is alleen wel lastig te zeggen of dit door het masker kwam of door haar shampoo die ze erna gebruikt heeft, maar ze had wel het idee dat het zachter aanvoelde dan normaal. Wat dat betreft is het zeker het proberen waard. Bovendien kan het smeren van verzorgende stoffen natuurlijk nooit kwaad! Benieuwd naar mijn favoriete haarmaskers? Deze staan hierin: Beste haarmasker. 🧴

hairlust review

5. Hairlust review: Moisture haar olie

Het vijfde product uit deze Hairlust review is de Hairlust Moisture Hero hair oil. De gene die mij al een tijdje volgen, weten dat ik al jaren fan ben van de haarolie van Davines en deze ook nog dagelijks gebruik. Het vinden van een haarolie die mijn huidige olie overtreft wordt daarom lastig!

Hairlust review: ingrediënten

Een haarolie moet in ieder geval bestaan uit verzorgende oliën. En dat is bij deze Hairlust olie het geval. Zo zie ik dat de olie een hoge concentratie zonnebloemolie bevat. Maar ook andere oliën, als: kokosolie, jojobaolie, avocado olie, zoete amandelolie en rozenbottelolie zijn terug te vinden.

Het zijn allemaal oliën die van nature vol met vitamines zitten. Met name kokosolie is uit meerdere studies effectief gebleken als het gaat om haarverzorging, omdat deze olie de binnenste laag van je haren kan binnendringen. Op die manier kan kokosolie je haren dus van binnenuit sterker maken. Je moet natuurlijk geen wonderen verwachten, maar de kans is groot dat het wel degelijk effect heeft.

Hairlust review: het gebruik

Eigenlijk is mijn enige eis aan een haarolie dat het lekker uitsmeert en mijn haarpunten zacht maakt, zonder ze vet te maken. Er zijn namelijk ook haaroliën die je haren ontzettend vet maken. Dit is bij deze haarolie niet het geval. Ik heb twee pompjes van de Hairlust haarolie in mijn handpalmen gewreven en vervolgens in mijn puntjes aangebracht. Dit werkte op zich prima.

Het maakt je haar punten minder pluizig en zacht. Wat ik alleen zelf wat minder vond, is dat de haarolie vrij waterig en 'stroef' is. Ik vond het een beetje vergelijkbaar met de textuur van olijfolie. Olijfolie is ook heel vloeibaar en als je de olie in je handen wrijft, voelt het vrij stoef aan waardoor je het ook slecht over je haren kunt verdelen.

Ik geef zelf meer de voorkeur aan een wat dikkere haarolie, omdat je dit veel makkelijker over je haarpunten verdeelt. Maar het is natuurlijk net waar je de voorkeur aan geeft. Zelf stap ik toch weer over op mijn oude vertrouwde Davines haarolie. Deze vind ik gewoon het allerbeste!

hairlust review

6. Hairlust Grow perfect review

Een lijn die ik inmiddels ook geprobeerd heb, zijn de Hairlust Grow producten. In het specifiek de Hairlust Grow shampoo en Grow & Repair conditioner. Beide producten zijn speciaal ontwikkeld voor dunner wordend haar en/of haaruitval klachten. De shampoo en conditoner zouden dit namelijk tegengaan. Net als dat ze gespleten punten zouden verminderen.

Hairlust review: ingrediënten

De Growth & Repair shampoo bevat een aantal effectieve stoffen, waaronder: glycerine, betaine, caffeine, erwtenextract en rozemarijnolie. Met name deze laatste stof speelt een belangrijke rol in deze shampoo. Van rozemarijnolie is namelijk bekend dat het haaruitval tegen kan gaan. In deze blog vertel ik daar alles over: Rozemarijnolie haar.

Alleen gaat het dan om pure rozemarijnolie gemengde met een dragende olie. Die je ook nog eens een aantal uur op de hoofdhuid laat inwerken. In het geval van een shampoo zoals deze spoel je het product, en zo ook de rozemarijnolie, natuurlijk snel weer uit. Daarom kun je er helaas weinig van verwachten. Hetzelfde geldt voor de Grow conditioner. Ook deze spoel je relatief snel uit.

hairlust grow perfect review

Hairlust review: het gebruik

Je kunt naar mijn mening dus weinig verwachten van de werkzame stoffen in deze twee producten. Dit geldt overigens voor alle shampoos; verwacht geen wonderen. Waar je wél wat van mag verwachten zijn de hydraterende en verzorgende stoffen. Denk aan: glycerine, betaine, kokosolie, olijfolie en Hydrogenated Ethylhexyl Olivate.

Deze stoffen komen ook in de Grow Hairlust producten voor en hydrateren je haren. Wat ze zachter en meer glanzend maakt. Dit effect kun je weldegelijk merken. Zo vond ik mijn haren echt zachter aanvoelen na gebruik! Wel is het gebruik weer even wennen, omdat de shampoo niet goed schuimt. Maar dit heeft een goede reden; namelijk formules die vrij zijn van sterk schuimende en uitdrogende wastoffen. Daarom is mijn Hairlust grow perfect review positief en kan ik de Hairlust Grow lijn aanraden!

hairlust grow perfect review

7. Hairlust thickening spray review

Een goede thickening spray zou moeten bijdragen aan het verbeteren van de haartextuur en het volume. Zonder het haar te verzwaren of te beschadigen, zodat je haren er tijdelijk dikker uitzien. Mijn Hairlust review over de Thickening spray is eigenlijk heel kort; ik vind het geen fijn product.

Hairlust review: ingrediënten

De Hairlust Thickening spray bevat een aantal goede stoffen, waaronder: rijst proteïne, propanediol en glycerine. Deze stoffen kunnen weliswaar bijdragen aan het verbeteren van de haarstructuur en het versterken van het haar, maar richten zich niet op het vergroten van meer volume. Zoals panthenol, keratine, polymeren of siliconen bijvoorbeeld wel doen.

Verder zijn toegevoegde stoffen als xanthaan gum en guar hydroxypropyltrimonium chloride verdikkingsmiddelen die kunnen bijdragen aan de textuur van het product. Maar als ze in te hoge concentraties aanwezig zijn, kunnen ze het haar juist verzwaren en het moeilijker maken om volume te creëren. Dit is ook wat ik zelf ervaarde na gebruik van deze spray.

hairlust thickening spray review

Hairlust review: het gebruik

Dit was voor mij sowieso de eerste keer dat ik een thickening spray gebruikte. Hoe je het gebruikt is als volgt: breng de spray ongeveer vijf tot tien keer aan op schoon en handdoek droog haar. Hierna kun je de spray met je vingertoppen in de hoofdhuid masseren. Je haarwortels worden een beetje nattig en zouden het product moeten opnemen. Maar waar ik tegenaan liep was dat deze nattigheid niet wegging en uiteindelijk veranderde in vet haar. Vandaar dat mijn Hairlust review over deze spray niet positief is..

hairlust thickening spray review

8. Hairlust split fix review

De hairlust Split Fix repair lijn bestaat onder andere uit de Split Fix shampoo en Split Fix conditioner. Beide zouden, zoals de verpakkingen aangeven, gespleten haarpunten tegengaan. Ook zou het droog haar verminderen en zowel je haren als hoofdhuid hydrateren.

Hairlust review: ingrediënten

De ingrediëntenlijst van de Hairlust Split Fix shampoo ziet op zich goed uit. Zo bevat het mild reinigende stoffen: Lauryl Glucoside, Disodium Cocoyl Glutamate, Sodium Cocoyl Glutamate, Sodium Cocoamphoacetate, Coco-Glucoside en Glyceryl Oleate. Verder kan glycerine bijdragen aan het hydrateren van zowel je hoofdhuid als haren en ook Hydrolyzed Jojoba Esters, Jojoba Esters en kokoswater helpen bij het conditioneren van je haar.

Hetzelfde geldt voor Xylitylglucoside, Anhydroxylitol, Xylitol en Glucose. Dit zijn natuurlijke suikers die helpen bij het hydrateren van zowel je haar als hoofdhuid. Verder hebben verschillende natuurlijke extracten in de shampoo antioxiderende eigenschappen die beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Ook in de Hairlust Split Fix conditioner zitten verzorgende stoffen. Zo staan: PCA Glyceryl Oleate, Glycerine, Hydrogenated Ethylhexyl Olivate, Caprylic/Capric Triglyceride, Cacao Seed Butter, Cocos Nucifera Oil, Hydrolyzed Jojoba Esters, Xylitylglucoside en Hydrogenated Olive Oil Unsaponifiablehoog in de lijst. Stuk voor stuk hydraterende, beschermende en verzachtende ingrediënten!

hairlust split fix review

Hairlust split fix review: gebruik

Mijn Hairlust split fix review over de conditioner is heel positief. Ik vond echt dat het mijn haren zachter maakte, minder pluizig en beter doorkambaar. Alleen over de Hairlust Split Fix shampoo ben ik minder positief. Na iedere wasbeurt bleven mijn haren vet. Ik heb alles geprobeerd, zelfs dubbele wasbeurten. Niets werkte.

De shampoo schuimt, ondanks de toevoeging van Cocamidopropyl Betaine ook niet goed, waardoor het heel lastig is om de shampoo goed over alle plekken van je haren te verdelen. Hierdoor vergeet je snel plekken. Bovendien moet je hierdoor super veel shampoo per wasbeurt gebruiken, waardoor het snel op is. Kortom, de Hairlust split fix conditioner is een aanrader maar de shampoo zou ik niet zo snel opnieuw kopen. Benieuwd naar mijn favoriete shampoos? Bekijk dan: Beste shampoo 🫧.

hairlust split fix review

9. Hairlust gummies review (hair growth formula gummies)

Naast haarverzorgingsproducten verkoopt het merk ook zogeheten Hair Growth formula gummies. Oftewel supplementen die je haren laten groeien, dunner wordend haar tegengaan en haaruitval verminderen. Althans dat zijn de beloftes. Verder zijn de Hair Growth gummies vrij van kunstmatige smaak en kleurstoffen, gluten en lactose. Volgens zijn de Hair Growth gummies vooral fijn voor haar dat snel breekt en/of utivalt. Toch is mijn Hairlust Gummies review niet zo positief.

Hairlust review: ingrediënten

Als ik naar de samenstelling van de Hair Growth Formula gummies kijk, zie ik dat de gummies vooral uit zoetstoffen (maltitol, isomalt) en geleermiddel bestaan. Supplementen die vooral uit zoetstoffen bestaan, zijn wat mij betreft eigenlijk nooit een goed teken. Je proeft dit ook als je de gummies neemt. Ze bevatten een natuurlijke aardbeiensmaak en proeven daarom bijna als een soort snoepjes.

Ook ingrediënten als glansmiddel (carnaubawas) en natuurlijke kleurstoffen (paarse wortelsap concentraat) zijn niet noodzakelijk voor de effectiviteit van een haarsupplement en voegen geen waarde toe aan de werkelijke gezondheid van het haar.

hair growth formula gummies

Hairlust review: het effect

Na een paar maanden gebruik merkte ik ook niets. Ik heb van mijzelf redelijk veel haaruitval tijdens het haren wassen en hier was echt geen verandering in op te merken. Ook kreeg ik zelf een enorm opgeblazen gevoel van deze Hairlust gummies. Waarschijnlijk door de stoffen: maltitol en isomalt die hierom bekend staan.

De ingrediëntenlijst van de Hairlust Hair Growth gummies is naar mijn mening voornamelijk gericht op de smaak en de presentatie van de supplementen in plaats van op effectieve voedingsstoffen die kunnen bijdragen aan de gezondheid van het haar Daarom zou ik ze niet zo snel aanraden!

hair growth formula gummies

Hairlust shampoo = zonder sulfaten

Als het gaat om haarproducten ben ik vaak wat minder kritisch over de gebruikte ingrediënten. Onze haren werken tenslotte heel anders dan onze huid. Om die reden vind je in mijn haar gerelateerde productadviezen wel wat shampoos en condtioners die wat parfum bevatten. Terwijl ik lekker ruikende huid producten volledig uitsluit.

Desalniettemin zou ik ook in haarproducten bepaalde stoffen vermijden. Wat ik zelf bijvoorbeeld nooit gebruik (en adviseer) zijn shampoos met sodium lauryl sulfaat. Dit is een vrij agressief sulfaat wat je haren en hoofdhuid kan uitdrogen. Mijn voorkeur gaat zelf uit naar shampoos die vrij zijn van zowel sodium lauryl sulfate als sodium laureth sulfate. En dat is bij de Hairlust shampoos het geval!

hairlust review

Conclusie Hairlust review

Kortom, mijn Hairlust ervaringen lopen een beetje uiteen. Over een aantal Hairlust ben ik positief. Zo focust de Moisture Hero lijn zich vooral op het zachter en minder pluizig maken van je haren en dat is bij mij ook gelukt. Daarnaast reinigen de producten je haren op milde wijze, waardoor het uitdroging van je haren kan verminderen. Hetzelfde geldt voor Hairlust Hair Growth producten.

Wel waren de structuren voor mij dus even wennen, omdat het anders is dan ik gewend ben. Zo gaat de shampoo pas schuimen als je het al een keer hebt aangebracht en direct hebt uitgespoeld. Kun je de pre balm pas gebruiken als je het heet hebt gewreven in je handpalmen en voelen veel van de conditioners minder vol en romig aan dan ik gewend ben. Maar het uiteindelijke resultaat was goed!

Daar tegenover staat natuurlijk ook dat dit de reden is waarom de producten zo mild voor je hoofdhuid en haren zijn. Wat veel schuimende en lekker ruikende haarproducten bijvoorbeeld niet zijn. De volledige Moisture Hero lijn is bijvoorbeeld vrij van uitdrogende sulfaten, cocamidopropyl betaïne (schuimstof) en allergene geurstoffen. In deze blog vertel ik meer over geurstoffen en waarom deze stoffen voor problemen kunnen zorgen: Natuurlijke cosmetica: goed of slecht?

Dit maakt de lijn naar mijn mening vooral geschikt voor mensen met een droge, gevoelige of jeukende hoofdhuid. Wel vind ik het jammer dat Hairlust producten relatief duur zijn. Hierdoor zal het voor veel mensen geen optie zijn. Daarnaast is mijn Hairlust review over de Hair Growth Formule gummies en Hairlust Thickning spray minder positief. Beide producten vond ik weinig doen en zou ik daarom niet adviseren.

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen! En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Download mijn gratis hand-out!

Ik leg in vier stappen uit hoe je zelf jouw cosmetica producten kunt beoordelen.

sproetgekeurd

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram