Dermalogica review
17 november 2021 
3 min. leestijd

Dermalogica review

Het merk Dermalogica wordt tegenwoordig in steeds meer salons en klinieken aangeboden. Maar zijn de Dermalogica producten echt zo goed voor je huid? En dus, het geld waard? In mijn ogen niet. In deze blog lees je waarom!

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder! Of bekijk mijn Dermalogica review story hier op Instagram.

Dermalogica Ultra Calming Cleanser

Allereerst bekeek ik de Dermalogica cleansers. Ze hebben hierin een speciale cleanser voor de gevoelige huid: de Ultra Calming Cleanser. Op de verpakking is te lezen dat je de cleanser met water kan gebruiken. Maar ook zonder, als je huid zelfs water niet kan verdragen. Dat is natuurlijk heel gek, want als je huid geen water kan verdragen zal een cleanser met 30 ingrediënten ook niet lekker uitpakken... 

Daarnaast is deze kalmerende gezichtsreiniger helemaal niet zo kalmerend als dat het belooft. Het product bevat namelijk citroen extract en lavendel. Van beide ingrediënten is bekend dat ze je huid irriteren. In mijn ogen daarom niet echt een handige gezichtsreiniger voor de gevoelige huid. Eigenlijk zou geen één huidtype deze cleanser moeten gebruiken, als je het mij vraagt. 

Dermalogica Clear Start lotion

Naast de Dermalogica producten voor de gevoelige huid, verkoopt het merk ook producten voor de onzuivere huid. Zo is er speciaal voor de, acne gevoelige, huid deze hydraterende olie-vrije lotion. Maar het aparte is, dat de lotion uit allerlei oliën bestaat. Het achtste, negende en tiende ingrediënt uit de ingrediëntenlijst zijn namelijk: grapefruit olie, gemberolie en sinaasappelolie. 

Naast het feit dat het heel gek is dat een "olie-vrije lotion" oliën bevat. Zijn de oliën ook nog eens slecht voor je huid. Het zijn namelijk allemaal geuroliën die je huid irriteren. Liever niet dus!

dermalogica review

Dermalogica Smart Response serum

Op de verpakking van dit serum staat dat het gaat om een zogeheten: Next-Gen smart serum met een speciale Smart Response technologie. Echt weer zo'n beschrijving waarvan je denkt: wat zeg je nou eigenlijk?! Als je verder leest hebben ze het over vier 'slimme activators'. Dit zijn volgens het merk ingrediënten die signalen uit je huid detecteren. En hier vervolgens op in spelen. 

Oftewel: precies wat ieder ander werkzaam cosmetica ingrediënt ook doet. Een hydraterende ingrediënt, hydrateert droge plekjes. En een ontstekingsremmend ingrediënt. remt ontstekingen. Niets bijzonders of smart aan dus! Het is namelijk echt niet zo dat een cosmetica ingrediënt opeens kan denken: 'Góh, laat ik mij vandaag eens naar de linkerwang verplaatsen, want die heeft mij nodig'    . 

Dermalogica Stress Positive Eye lift serum

Of dit oogserum van Dermalogica. Die donkere kringen en ouderdomsvlekken zou oplichten, de ogen lift, wallen zou verminderen en huidveroudering tegengaat. Of nee, toch niet. Het oogserum zit namelijk vol schadelijke ingrediënten. 

Het zal zelfs eerder het tegenovergestelde doen. Namelijk: je ogen irriteren en zo zwelling veroorzaken. Door de hoge concentratie geuroliën die het serum bevat. Waaronder: tangerine olie, lavendel olie, rozen olie, clary olie, rosewood olie, vetiveria zizanoides root olie, linalool en geraniol. 

Daarnaast zijn een aantal etherische oliën foto-toxisch. Dit betekent dat als de oliën in contact komen met zonlicht. Ze kunnen zorgen voor een huid beschadigende reactie. Van citrus stoffen, wat er in zit, is zelfs bekend dat ze pigmentvlekken kunnen veroorzaken. Terwijl de verpakking juist beloofd pigmentvlekken op te lichten. 

Heel gek dus om dit soort lichtgevoelige stoffen dus aan een anti-age serum toe te voegen. Maar nog gekker om ze in een zonnebrand te stoppen. Zoals in de Dermalogica Solar Defense Booster. En zo zit citrus in nog veel meer Dermalogica producten. 

dermalogica review

Benieuwd welke cosmetica merken je nog meer beter kunt laten staan? Volg dan de Sproetonline Instagram pagina! Hierin wordt regelmatig een ‘aangesmeerd’ story geplaatst. Met daarin merken en producten die je beter niet kunt opsmeren. Liever weten welke producten je wél met een gerust hart kunt smeren? Bekijk dan mijn gratis product adviezen of overige reviews!

 

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen! En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Marina Hendricks
Door

Marina Hendricks

op 05 Feb 2024

wat is volgens jou een goede creme voor oudere huid 57 jaar. Zowel voor dag en nacht. Ik hoor het heel graag

Luus van Eck
Door

Luus van Eck

op 05 Feb 2024

Hi Marina, als je via de zoekfunctie (bovenaan mijn website) 'anti age crème' intypt, krijg je mijn favoriete crèmes tegen huidveroudering!

Reactie plaatsen

Download mijn gratis hand-out!

Ik leg in vier stappen uit hoe je zelf jouw cosmetica producten kunt beoordelen.

sproetgekeurd

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram