Jungluck review

Op  mijn Instagram pagina kreeg ik steeds vaker de vraag of ik ook wat Jungluck reviews online kon zetten. Het merk stond daarom ook al een tijdje op mijn to-do list. Mijn verschillende Jungluck reviews lees je hieronder!

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder!

Samenvatting Jungluck review

Heb je geen zin om alle Junglück reviews uit deze blog te lezen? Hieronder lees je een samenvatting! De meeste Junglück producten zien er goed uit. Toch zijn er ook een aantal producten die ik zelf niet zou smeren. Hieronder lees je welke:

Jungluck reinigingsolie
  Jungluck reinigingsmelk
Jungluck reinigingsgel
x   Junglück vitamine C serum
Junglück hyaluronzuur serum
Junglück niacinamide serum
✓  Junglück hyaluron dagcreme
  Junglück retinol creme
✓  Junglück aloe vera gel
x   Junglück rozenwater
x   Junglück puistjes creme


Jungluck huidverzorging

Jungluck is een huidverzorgingsmerk van Duitse bodem. Dat sinds kort ook haar opmars maakt in Nederland. Ik ben er trouwens nog niet helemaal achter of de naam Junglück of Junglueck juist is. Op hun website worden beide termen gebruikt, dus dat doe ik in deze blog dan ook maar..

De formules van de Jungluck, of Junglueck, producten hebben een overwegend natuurlijke basis en zijn voor een groot deel ook afkomstig van biologische teelt. Verder schrijft het merk dat ze stoffen achterwegen hebben gelaten die de huid niet nodig heeft.

Zo zijn de Jungluck producten onder andere vrij van: synthetische geur stoffen, kleurstoffen, irriterende chemische conserveringsmiddelen, onnodige vulmiddelen, oppervlakte actieve stoffen, uitdrogende alcohol, siliconen en parabenen.

Dat deze twee laatste stoffen (parabenen en siliconen) vermeden worden vind ik persoonlijk niet nodig, maar van de rest word ik wel blij. Hetzelfde geldt voor het weren van microplastics.

Wat mij wel meteen opvalt, is dat ze specifiek 'synthetische' geurstoffen benoemen. Dit betekent dat ze natuurlijke geurstoffen dus wel toelaten in hun formules. Stoffen waar ik minder fan van ben. Tijd om even in de Jungluck formules te duiken dus!


Mijn Jungluck reviews

Op social media wordt het huidverzorgingsmerk Jungluck overal aangeprezen als een fijn cosmetica merk. En ook de Jungluck reviews liegen er niet om. Maar zijn de Jungluck producten daadwerkelijk zo goed? Ik zocht het uit!

In de Jungluck reviews hieronder lees je mijn eerlijke mening. Voor mij zijn het allemaal nieuwe producten, dus helaas kon ik niet over ieder product een 'Jungluck review' schrijven.  Staat jouw product er niet tussen? Laat het vooral even hieronder weten in de reacties. Dan check ik de ingrediëntenlijst nog even voor je!


Jungluck review reinigers

Allereerst bekeek ik de reinigers. Het Junglueck huidverzorging assortiment bestaat uit verschillende reinigers. Geschikt voor uiteenlopende huidtypen. Voor deze Jungluck review bekeek ik drie verschillende reinigers.

1. Jungluck reinigingsolie review

Volgens de website is de Jungluck reinigingsolie de best verkochte reiniger. Op zich snap ik dit wel. Als ik naar de ingrediëntenlijst kijk, zie ik namelijk allerlei effectieve stoffen terugkomen. Die de huid op een effectieve, maar milde wijze schoonmaken.

Zo bevat de olie een hoge concentratie sesamolie en arganolie. Ze bevatten hoge concentraties oliezuur en linolzuur die de huid voeden en hydrateren. Dit effect wordt extra versterkt door de toevoeging van passiflora edulis-zaadolie en castorolie. Met name de toevoeging van castorolie vind ik zelf fijn, omdat dit de olie wat dikker maakt.

Kortom, mijn review over de Junglück reinigingsolie is zeker positief! Ik ben sowieso fan van reinigingsoliën, omdat ze over het algemeen vrij zijn van agressieve was-stoffen. Ze maken je huid schoon door de olierijke structuur. Een fijne optie voor de droge en/of gevoelige huid!


2. Jungluck reinigingsmelk review

Een andere reiniger is deze Junglueck reinigingsmelk. Ook hierbij gaat het weer om een milde reiniger dat, volgens het merk zelf, geschikt is voor de droge en/of gevoelige huid. Als ik naar de ingrediëntenlijst kijk, ben ik het hier zeker mee eens.

De Junglueck reinigingsmelk formule is namelijk beperkt tot een minimum. Het bevat dus weinig stoffen, waardoor de kans op een overgevoeligheidsreactie ook klein is. Maar de stoffen die de reiniger bevat, zien er goed uit.

Zo bestaat de melk voor een groot deel uit abrikozenpitolie en zoete amandelolie. Beide oliën zijn in staat om vuil van de huid te verwijderen, zonder je hierbij de natuurlijke beschermlaag van je huid te beïnvloeden.

Wat ik verder een pluspunt vind aan deze reiniger, is de toevoeging van melkzuur. Melkzuur heeft namelijk een licht exfoliërend effect, waardoor het je huid zachter maakt. Met name als je huid droog is, gepaard met schilfertjes, is melkzuur een fijne toevoeging. Laat de reinigingsmelk daarom gerust eventjes intrekken.


3. Jungluck reinigingsgel review

De Jungluck producten hierboven waren met name geschikt voor de droge huid. Is je huid wat vetter? Dan is de Jungluck reinigingsgel een goede optie. Een frisse gel structuur werkt over het algemeen namelijk wat fijner om een vettere huid te reinigen.

De Jungluck reinigingsgel bevat ook weer zowel reinigende stoffen als hydraterende stoffen en antioxidanten. Zo is er een hoge concentratie disodium cocoyl glutamate en sodium sunflowerseedamphoaceta aan de reinigingsgel toegevoegd. Deze stoffen verwijderen talg en vuil, zonder de huid uit te drogen.

Wat ik vooral zo goed vind aan deze reinigingsgel zijn de antioxidanten: zoethoutwortel extract, kamille extract en bietenwortel extract. Ze remmen eventuele ontstekingen en maken de huid rustiger. Dit maakt het ook een effectieve gel voor de wat onzuivere huid met pukkeltjes en puistjes. Kortom, ook mijn Junglück review over deze reinigingsgel is positief!


Jungluck review serums

Je kunt bij Junglück ook terecht voor verschillende serums. Gericht op verschillende doeleindes. Zo zie ik een aantal anti age serums die de huid beschermen tegen vroegtijdige huidveroudering. Maar ook serums die zich meer richten op het tegengaan van vochtverlies.

1. Junglück vitamine C serum review

Het Junglück vitamine C serum bevat, zoals de naam al aangeeft, vitamine C. In het specifiek: 1.5% Ascorbyl Glucoside. Dit is een derivaat van vitamine C. Een derivaat betekent eigenlijk gewoon dat er een klein stukje aan het vitamine is vastgeplakt, waardoor het stabieler wordt.

Vitamines zijn namelijk onwijs gevoelig voor licht en zuurstof. Daarom voegen cosmetica merken steeds vaker vitamine-derivaten aan hun producten toe. Zo ook vitamine C-derivaat in dit Jungluck serum. En dit is fijn, want zoals je hieronder kunt zien is de verpakking van glas. Licht dringt gemakkelijk door glas heen, waardoor vitamines en andere actieve ingrediënten snel verpieteren.

Toch zou ik het Jungluck vitamine C serum zelf niet zo snel gebruiken. Dit komt omdat er maar 1.5% vitamine C aan het serum is toegevoegd. Dit heeft wel antioxiderende, oftewel beschermende, eigenschappen. Maar zal verder weinig doen.

Het merk belooft bijvoorbeeld dat het serum ook pigmentvlekken, fijne lijntjes en andere tekenen van veroudering zou aanpakken. Maar dat kan pas wanneer een cosmetica product 4% vitamine C of hoger bevat. Het is dus vooral een verzorgend serum en daar vind ik dit product persoonlijk echt te duur voor...


2. Junglück hyaluronzuur serum review

Ben je op zoek naar een serum dat de huid vooral hydrateert? Dan is het Junglück hyaluronzuur serum een goede optie. Hyaluronzuur zit van nature in onze huid en is vooral verantwoordelijk voor onze huidhydratatie.

Je hebt hierin verschillende soorten hyaluronzuur moleculen. Makkelijk gezegd heb je hyaluronzuur met een hoog moleculair gewicht, laag moleculair gewicht en ultra laag moleculair gewicht. Hoe lager het moleculair gewicht hoe dieper het hyaluronzuur de huid in kan dringen.

Dit betekent dat hyaluronzuur met een hoog moleculair gewicht vooral de oppervlakkige huidlaag hydrateert, maar ook helpt om andere stoffen dieper de huid in te brengen. En hyaluronzuur met een laag moleculair gewicht de huid wat dieper hydrateert.

Jungluck geeft gebruik te hebben gemaakt van meerdere molecuulgroottes, waardoor je ook van de verschillende eigenschappen van hyaluronzuur profiteert. Een pluspunt! Daarnaast bevat het Jungluck serum ook nog glycerine en pentelyne glycol. Beide hebben een hydraterend effect op de huid. Kortom, een fijn serum voor het gezicht. Geschikt voor vrijwel ieder huidtype, maar met name de droge huid.


3. Jungluck niacinamide serum

Een ingrediënt waar ik groot fan van ben is niacinamide. Dit vitamine heeft namelijk onwijs veel verschillende eigenschappen op de huid. Het hydrateert de huid, reguleert de talgproductie, remt onzuiverheden, kalmeert eventuele ontstekingen, vermindert roodheid, beschermt tegen rimpels en heeft een licht blekend effect op pigmentvlekken.

Dit maakt het Jungluck serum een effectief serum om de huid te beschermen tegen huidschade en huidveroudering. Daarnaast is het ook een geschikt serum voor de wat drogere huid. Het bevat namelijk ook nog allerlei hydraterende stoffen, waaronder: glycerine, melkzuur, arginine en pentelyne glycol. Benieuwd welke niacinamide serums ik nog meer goed vind? Bekijk dan deze blog: Niacinamide


Junglück review crèmes

Naast de Junglück reinigers en serums hierboven, heb je natuurlijk ook nog de Junglück crèmes. Zowel Jungluck dagcrèmes als nachtcrèmes. Persoonlijk vind ik het smeren van een aparte dag,- en nachtcrème overbodig, maar daar zal ik jullie nu niet mee lastig vallen.. Weet wel dat je een Jungluck dagcrème dus ook gewoon 's nachts kunt smeren. En visa verse!

1. Junglück hyaluron dagcrème

Zoals ik hierboven ook al aangaf kan hyaluronzuur in verschillende moleculaire gewichten worden toegevoegd. In het Junglueck hyaluronzuur serum zit 1.4% hyaluronzuur en zowel laag als hoog gewicht. Aan de Junglück hyaluron dagcrème daarentegen is alleen laag moleculair hyaluronzuur toegevoegd. In een concentratie van 0,5%. Voor een dagcrème is deze concentratie prima.

Daarnaast zijn er ook nog allerlei andere actieve ingrediënten aan de dagcrème toegevoegd. Zo bevat de Junglück dagcrème de hydraterende en verzorgende stoffen: shea butter, arganpit olie, glycerine, pentelyne glycol, capric triglyceride en squalene.

Maar ook antioxidanten, als: rode bietenwortel extract, vitamine E en zonnebloempitolie. Ze beschermen de huid met name tegen huid verouderende processen. Dit maakt het in mijn ogen een goede dagcrème voor zowel de droge huid als wat rijpere huid.


2. Junglück review retinol crème

Een ingrediënt waarbij je altijd extra goed mee moet opletten is retinol, ook wel vitamine A zuur genoemd. Retinol is namelijk onwijs gevoelig voor licht en zuurstof. Het verliest daarom snel haar werking. Retinol in potjes werkt daarom bijvoorbeeld ook niet.

Gelukkig zit de Junglück retinol crème in een luchtdicht pompje en is er gebruik gemaakt van een wat stabielere vorm van retinol. Namelijk: retinyl retinoate in een concenratie van 0.13%. Dit klinkt laag, maar hoge concentraties retinol zorgen voor irritaties. Daarom worden er in receptvrije retinol producten relatief lage concentraties vitamine A gebruikt. Nooit hoger dan 1.5%.

Je moet daarom ook niet al teveel van retinol in cosmetica verwachten. En bij voorkeur altijd kiezen voor een product, waaraan ook nog andere actieve ingrediënten zijn toegevoegd. Dit is bij de Junglück retinol crème het geval.

Het bevat namelijk ook nog andere antioxidanten, waaronder: vitamine E, zonnebloempit olie en rode bietenwortel extract. Samen met nog wat hydraterende ingrediënten. Kortom, de Junglück retinol crème is zeker een goede dagcrème. Maar je moet niet al teveel verwachten van de toevoeging van retinol, omdat het een lastig ingrediënt blijft. Misschien vind je dit ook interessant: Beste retinol serum.


3. Junglück review aloe vera gel

Een ander Junglück product dat ik bekeek, is deze Junglück aloe vera gel. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: aloë vera is, net als retinol, een lastig ingrediënt om toe te voegen aan cosmetica.

De aloë vera plant bestaat namelijk voor dik 95% uit water en voor maar 5% uit werkzame stoffen. Je kunt je misschien wel voorstellen dat de kans daarom klein is dat er in dit Junglück flesje werkzame stoffen uit de aloe vera plant zitten.

Wel heeft aloë vera een verkoelend effect op de huid. Vooral, wanneer je de gel in de koelkast bewaard, koelt het de huid. Hiervoor kun je de Junglueck gel dus wel gebruiken, maar voor de ontstekingsremmende en helende eigenschappen zou ik het niet zo snel kopen.


Jungluck review overige producten

Op de Jungluck website heb ik ook nog specifiek gekeken naar producten die veel verkocht worden. Hieronder vind je daarom nog een aantal Jungluck reviews over deze producten.

1. Jungluck lipverzorging

Als je last hebt van droge lippen, of jouw lippen gewoon even wat extra aandacht wilt geven, is de Junglueck olie een fijne vorm van lipverzorging. Het bestaat namelijk alleen maar uit verzorgende oliën en vetachtige stoffen, waaronder ricinusolie, arganpitolie, squaleenolie, babassu olie, shea butter, mangoboter en carnaubawas. Benieuwd welke lip verzorgingsproducten ik nog meer adviseer? Bekijk dan mijn blog: Beste lippenbalsem.

2. Jungluck rozenwater

Een product waar ik minder fan van ben is het Jungluck rozenwater. Rozenwater bestaat namelijk uit allerlei geurmoleculen die de huid kunnen irriteren. Om die reden zou ik het zelf niet zo snel aanschaffen. Langdurige irritatie zorgt namelijk voor huidveroudering.

3. Jungluck puistjes creme

Ook  de Jungluck puistjes crème zou ik niet zo snel adviseren. Niet per se vanwege de gebruikte ingrediënten, maar vooral vanwege de verpakking. De crème bevat namelijk weldegelijk werkzame ingrediënten tegen puistjes en roodheid. Maar de verpakking zorgt ervoor dat de veel gebruikte ingrediënten snel zullen verpieteren of zelfs oxideren. En als antioxidanten gaan oxideren hebben ze een tegenovergesteld effect op de huid.

Conclusie van mijn Junglüeck review

Bij Junglueck kun je dus terecht voor een complete skincare routine. Van handzeep en shampoo tot serums en dagcrèmes. Met als belangrijkste kenmerken: de producten zijn niet op dieren getest, vrij van microplastics in cosmetica, vrij van agressieve wasstoffen en vrij van harde alcohol soorten. Verder focust het merk zich op duurzaamheid, eerlijkheid en gelijkheid. In deze blog deel ik nog meer natuurlijke merken die ik goed vind: Natuurlijke cosmetica: goed of slecht?

Veel effectieve ingrediënten

Wat mij opvalt is dat de Junglueck producten veel effectieve ingrediënten bevatten. Er zijn vooral stoffen toegevoegd die echt iets voor de huid kunnen betekenen en vrijwel geen ingrediënten die niet nodig zijn. Denk aan: parfum, alcohol of agressieve sulfaten.

Geschikt voor de droge en vette huid

Wat verder ook opviel was, dat de ingrediëntenlijsten vooral gericht zijn op de droge en vette huid. En minder op specifieke huidproblemen, als: eczeem, rosacea of acne.

Het merk adviseert verschillende gezicht producten wel aan deze huidproblemen, maar ik mis dan toch de aanwezigheid van bepaalde stoffen. Bijvoorbeeld de toevoeging van salicylzuur aan een reiniger voor onzuiverheden. De toevoeging van haver extract aan een product voor de rode, gevoelige huid. Of de toevoeging van jojobaolie aan een product voor de wat vettere huid.

Al met al is het echt een prima huidverzorgingsmerk, zonder poespas. Wel is mijn tip om de Jungluck flesjes donker te bewaren, dus niet bij een badkamer raam maar echt in een la of kastje. Op die manier wordt het glas niet blootgesteld aan licht en blijven de ingrediënten langer houdbaar!