SANA Amsterdam collageen review
31 januari 2023 

SANA Amsterdam collageen review

Collageen poeders en collageen drankjes worden overal aangeprezen als hét anti age middel van dit moment. Toch zijn de verhalen wisselend. Dit maakt het voor mij lastig om concreet antwoord te geven op de vraag 'werkt collageen poeder nou echt?'. Daarom ging ik op onderzoek en testte ik het collageen poeder zelf uit! 


SANA Amsterdam

Het merk SANA Amsterdam, wat nog niet zo lang bestaat, focust zich op collageen poeder in de vorm van viscollageen. Het collageen kan als abonnement gekocht worden, maar ook los. En zowel in de vorm van collageen poeders als in collageen drankjes.

Volgens Naira, co-founder van SANA Amsterdam, zou het collageen je haren, botten, huid én nagels sterker maken. Zelf heeft zij het collageen poeder twaalf weken gebruikt. Tijdens deze periode ging zij iedere vier weken naar de Dr. Frodo kliniek om daar een huidscan te laten uitvoeren. Hieruit kwam naar voren dat rimpels met 56% waren verbeterd, de huidtextuur met 14% en grove poriën met 10%.

Maarja, welk merk staat niet achter hun eigen product? Het is daarom veel interessanter om het collageen poeder zelf uit te proberen!

sana amsterdam collageen ervaring

Sana Amsterdam collageen review

Eind december 2022 lag er een PR pakketje op de mat met daarin, jawel, een SANA Amsterdam collageen kuur. Ik kreeg de vraag of ik het leuk zou vinden om het collageen poeder uit te proberen.

Geen verplichtingen, geen samenwerking, gewoon om te kijken wat het met mijn huid doet. Óf het iets met mijn huid doet. Benieuwd naar mijn SANA collageen review? Je leest het hieronder!

Mijn ervaringen met SANA collageen poeder

Op 1 januari 2023 ben ik gestart met mijn eerste glas collageen poeder. Een goed begin van het nieuwe jaar zullen we maar zeggen! Het uiterlijk van de SANA Amsterdam doosjes en collageen zakjes zien er mooi uit. Ik zou het omschrijven als minimalistisch chique.

Dit heeft natuurlijk niets te maken met de werkzaamheid van het collageen zelf, maar ik merk wel dat ik supplementen sneller neem als ik het pontificaal op mijn aanrecht zet. De doosjes van SANA Amsterdam staan dus al een tijdje in mijn keuken. En dan is mooi meegenomen als de verpakking er een beetje gezellig uitziet.  

SANA amsterdam review

Gebruik SANA collageen poeder

De bedoeling is dus dat je iedere dag één zakje collageen poeder met water mengt. Je hoeft hiervoor niet eens een lepeltje te gebruiken. Ik schonk zelf gewoon het zakje SANA collageen poeder leeg en deed hier wat water bij. Het poeder lost vanzelf op.

Wat mij meteen opviel aan de eerste slok was de smaak. Ik drink vaak eiwit shakes en soms ook andere oplosbare vitamines, maar kan niet wennen aan de smaak. Ze zijn of te zoet of smaken gewoon heel vies.

Maar het SANA collageen drankje was écht lekker. Het smaakt heel zoet. Vergelijkbaar met limonade, maar dan net wat subtieler. Een groot pluspunt dus!

SANA collageen poeder

Maand 1. Effect SANA collageen

De afgelopen maand heb ik iedere ochtend een glas SANA collageen poeder genomen. Om er zeker van te zijn dat we het effect aan het einde van de collageen kuur goed kunnen beoordelen, heb ik een before foto gemaakt van heel dichtbij gemaakt plus een lamp erop, zodat je echt alle texturen van de huid kunt zien. Erg fijn...

Als ik naar de foto's kijk, moet ik eerlijk toegeven dat ik op dit moment nog niet super veel verschil zie. De linker foto's zijn vóór de SANA collageen poeder kuur genomen en de rechter foto na één maand gebruik. Het deukje die op beide foto's zichtbaar is, is een rest litteken van een waterpok. Deze lijkt trouwens wel iets minder, maar dat kan ook door het licht komen. Hetzelfde geldt voor de glans.

Wel kreeg ik de afgelopen weken een aantal keer complimenten over mijn haar. Dat het leuk zat. Terwijl ik niet echt iets anders met mijn haren heb gedaan. Wellicht dat dit dus door het collageen poeder komt!

Foto's voorhoofd

ervaring sana collageen

Foto's wangen

sana collageen poeder foto's

Maand 2. Effect SANA collageen

Ook in de maand februari heb ik dagelijks collageen poeder ingenomen. Ik heb al before foto's de foto's uit januari gebruikt, om zo het verschil tussen deze twee maanden met elkaar te vergelijken.  En ik moet zeggen, volgens mij is er wel degelijk een verschil te zien!

De textuur lijkt wat egaler en glanst wat meer. Ook lijkt het deukje iets minder, maar toch twijfel ik erover of dit niet komt door het licht. Ik maak de foto's namelijk met een groot licht erop, zodat alle texturen beter in beeld komen.

Als ik naar mijn wangen kijkt, vind ik ook hierbij dat de textuur iets verbeterd is. Met name de poriën links op mijn wang lijken kleiner. Ik heb geen foundation of highlighter op, maar op de before foto lijkt mijn wang wel wat meer te glanzen. Dit komt denk ik meer door de lichtinval. Al met al ben ik best tevreden en vooral benieuwd naar de foto's van volgende maand!

Foto's voorhoofd

collageen poeder ervaring

Foto's wangen

collageen poeder ervaring

Bronnen

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin alleen troepvrije cosmetica producten. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen. En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram