SANA Amsterdam collageen review
20 mei 2023 
9 min. leestijd

SANA Amsterdam collageen review

Collageen poeders worden aangeprezen als hét anti-age middel van dit moment. Toch zijn de onderzoeken over het effect van collageen tegenstrijdig. Dit maakt het voor mij lastig om concreet antwoord te geven op de vraag 'werkt collageen poeder nou echt?'. Daarom ging ik op onderzoek uit en testte ik het poeder zelf uit. Je leest mijn collageen poeder review hieronder! 

Sana collageen review

Eind december 2022 lag er een PR pakketje op de mat met daarin, jawel, een SANA Amsterdam collageen kuur. Ik kreeg de vraag of ik het leuk zou vinden om het collageen poeder uit te proberen. Geen verplichtingen, geen samenwerking, gewoon om te kijken wat het met mijn huid doet. Óf het iets met mijn huid doet, want dat was eigenlijk mijn grootste vraag.

Ik was/ ben namelijk erg sceptisch over het effect van collageen poeder. En alle beloftes die hieraan gekoppeld worden. Maar uitproberen kan natuurlijk nooit kwaad. Om het resultaat goed in kaart te brengen, heb ik het proces bijgehouden in deze blog. Benieuwd naar mijn SANA collageen review? Je leest het hieronder. Inclusief een leuke kortingscode onderaan deze blog!

Kleine disclaimer: voor deze blog heb ik het SANA collageen poeder uitgeprobeerd, maar inmiddels gebruik ik de SANA collageen drankjes en deze vind ik er beter uitzien, vanwege de hogere concentratie collageen!

SANA amsterdam review

Wat meer info over SANA Amsterdam

Het merk SANA Amsterdam focust zich op collageen poeder in de vorm van viscollageen. Het collageen kan als abonnement gekocht worden, maar ook los. En zowel in de vorm van collageen poeders als in collageen drankjes. Volgens Naira, co-founder van SANA Amsterdam, zou het collageen je haren, botten, huid én nagels sterker maken.

Zo heeft zij het collageen poeder zelf twaalf weken gebruikt. Tijdens deze periode ging zij iedere vier weken naar de Dr. Frodo kliniek om daar een huidscan uit te laten voeren. Hieruit kwam naar voren dat rimpels met 56% waren verbeterd, de huidtextuur met 14% en grove poriën met 10%.

Maarja, welk merk staat niet achter haar eigen product? Het is daarom veel interessanter om het collageen poeder zelf uit te proberen. Vandaar deze SANA review!

sana collageen reviews

SANA collageen poeder

Op 1 januari 2023 ben ik gestart met mijn eerste zakje SANA collageen poeder. Een goed begin van het nieuwe jaar zullen we maar zeggen! De verpakking van de SANA Amsterdam doosjes en collageen zakjes zien er mooi uit. Ik zou het omschrijven als minimalistisch chique. Dit heeft natuurlijk niets te maken met de werkzaamheid van het collageen zelf, maar ik merk wel dat ik supplementen sneller neem als ik het pontificaal op mijn aanrecht neerzet.

De doosjes van SANA Amsterdam staan al een tijdje in mijn keuken en dan is mooi meegenomen als de verpakkingen er een beetje gezellig uitzien! Een groot voordeel aan het SANA collageen poeder is dat er naast 1500 mg collageen, ook andere stoffen zijn toegevoegd die een positief effect op je huid en haren hebben, waaronder: vitamine C, Biotine, Co-enzyme Q10 en Zink.

beste collageen poeder

Gebruik SANA Amsterdam collageen

De bedoeling is dus dat je iedere dag één zakje SANA collageen poeder inneemt. Met daarin o.a. 1500 mg collageen. Het beste is om dit zonder water te doen. Door het collageen poeder te mengen met water komt het namelijk sneller in je maag, waardoor het collageen ook minder goed wordt opgenomen.

Door het poeder 'puur' in te nemen blijft het collageen langer in je bloedbaan en wordt het beter door je lichaam opgenomen. Je strooit het zakje dus als het ware leeg op je tong en slikt het hierna door. Aan het begin ging dit bij mij niet echt van leien dakje (lees: hoesten en een aanrecht vol poeder), maar oefening baart kunst zullen we maar zeggen  Eventueel kun je het in twee keer in je mond doen, want er zit best veel collageen poeder in één zakje.

sana amsterdam

Maand 1. SANA collageen review

De afgelopen maand heb ik iedere ochtend één zakje SANA Amsterdam collageen poeder genomen. Om er zeker van te zijn dat we het effect aan het einde van de collageen kuur goed kunnen beoordelen, heb ik vooraf foto's gemaakt. Van heel dichtbij plus een volle lamp erop, zodat je echt alle texturen van de huid kunt zien. Erg charmant!

Als ik naar de foto's kijk, moet ik eerlijk toegeven dat ik op dit moment nog niet super veel verschil zie. De linker foto's zijn vóór de SANA collageen poeder kuur genomen en de rechter foto na één maand gebruik. Het deukje die op beide foto's zichtbaar is, is een rest litteken van een waterpok. Deze lijkt trouwens wel iets minder, maar dat kan ook door het licht komen. Hetzelfde geldt voor de glans.

Wel kreeg ik de afgelopen weken een aantal keer complimenten over mijn haar. Dat het leuk zat. Terwijl ik niet echt iets anders heb gedaan. Wellicht dat dit dus door het collageen poeder komt!

Foto's voorhoofd

sana collageen reviews

Foto's wangen

sana collageen poeder foto's

Maand 2. SANA collageen review

Ook in de maand februari heb ik dagelijks collageen poeder ingenomen. Ik heb de before foto's uit januari gebruikt, om zo het verschil tussen deze twee maanden met elkaar te vergelijken.  En ik moet zeggen, volgens mij is er nu wel degelijk een verschil te zien!

De textuur lijkt wat egaler en glanst wat meer. Ook lijkt het 'deukje' iets minder aanwezig. Toch twijfel ik erover of dit niet komt door het licht. Ik maak de foto's namelijk met een groot licht erop, zodat alle texturen goed in beeld komen.

Als ik naar mijn wangen kijkt, vind ik ook dat de textuur verbeterd is. Met name de poriën links op mijn wangen lijken kleiner. En ook mijn algehele huidtextuur lijkt wat strakker, maar dat kan ook aan mij liggen. Al met al ben ik best tevreden en vooral heel benieuwd naar de foto's van volgende maand!

Foto's voorhoofd

sana collageen reviews

Foto's wangen

sana collageen review

Maand 3. SANA collageen review

Afgelopen maand heb ik mijn laatste dertig zakjes SANA Amsterdam collageen poeder ingenomen en opnieuw foto's van mijn huid gemaakt. Ook nu is er weer een verschil te zien. Wat mij vooral opvalt is dat er een soort glans over mijn gezicht zit. Dit zie je met name goed op de foto´s van mijn wangen hieronder. Mijn wangen vind ik er sowieso egaler uitzien in vergelijking tot alle before foto's.

Daarnaast lijkt de structuur van mijn voorhoofd ook wat verbeterd. Je ziet wel nog goed de poriën zitten, maar deze foto is natuurlijk ook van heel dichtbij en in het volle licht genomen. Als ik in de spiegel kijk, vind ik het resultaat daarom ook veel mooier dan wanneer ik naar deze foto´s kijk. Je ziet dan allemaal dingen waar je het bestaan niet eens vanaf wist....

Het kleurverschil tussen beide foto´s komt trouwens door het daglicht, waardoor de rechterfoto wat grauwer uit is gevallen qua kleur. Verder merk ik ook een duidelijk verschil aan mijn haren. Het voelt wat dikker en lijkt minder snel uit te vallen. Maar of dit ook echt het effect van het collageen poeder is, durf ik niet te zeggen. Na deze collageen poeder kuur, ben ik over gegaan op SANA collageen drankjes. De concentratie collageen in deze drankjes is hoger. Je kunt ook prima hiermee starten! Sterker nog, dat zou mijn advies zijn.

Foto´s voorhoofd

sana collageen reviews

Foto´s wangen

collageen poeder ervaringen

Conclusie SANA collageen review

Hierboven heb ik iedere maand foto's van mijn huid gemaakt en deze vergeleken met een foto van de maand ervoor. Zoals ik al schreef zijn deze foto's van heel dichtbij genomen. Met een groot licht erop. Dit maakt je huid er niet bepaald mooier op.. Daarnaast heb ik ook het idee dat sommige foto's er misschien beter of slechter uitzagen door de lichtinval.

Desalniettemin ben ik wel heel blij met het resultaat! Ik vind mijn huid vooral rustiger ogen en er zit een soort glans overheen. Daarnaast merk ik dus ook een positieve verandering aan mijn haren. Dit komt waarschijnlijk door de toevoeging van biotine.

Wel zou ik persoonlijk de volgende keer beginnen met de SANA collageen drankjes in plaats van collageen poeder. De concentratie collageen in de drankjes is namelijk hoger. Het merk zelf adviseert om te beginnen met collageen poeder en daarna over te gaan op de drankjes. Maar ik zou hier gewoon meteen mee starten. Conclusie: ik sluit mij aan bij de positieve SANA collageen reviews!

Wel blijf ik voorzichtig met het aannemen van claims rondom collageen. Er is namelijk echt nog veel meer betrouwbaar onderzoek nodig om het daadwerkelijke effect van collageen op de huid vast te stellen. Sterker nog, er is nog steeds niet duidelijk of inname van collageen überhaupt effect heeft op de huid, omdat een groot deel al snel door het lichaam wordt afgebroken. Laat je daarom vooral niet misleiden door veelbelovende claims!

Verschil Beyond collageen en Power collageen

SANA maakt onderscheid tussen 'Beyond collageen' en 'Power collageen'. Mocht je het collageen poeder willen proberen, zou ik voor de Beyond collageen poeder of Beyond collageen drankjes gaanDeze supplementen bevatten namelijk ook nog andere stoffen die een positief effect op je huid en haren hebben. De Power collageen poeder en drankjes hebben meer gezondheidsvoordelen.

sana collageen review

Kortingscode SANA Amsterdam

Naar aanleiding van mijn enthousiasme over het collageen poeder, ben ik door SANA Amsterdam benaderd en mag ik een SANA Amsterdam kortingscode weggeven! Met de code 'Sproetonline10' krijg je 10% korting op alle collageen producten en met de code 'Sproetonline20' krijg je 20% op een collageen kuur van drie, zes of negen maanden.

Als je voor een kuur kiest, zou ik gewoon voor drie maanden gaan. De meeste studies naar het effect van collageen houden namelijk ook drie maanden aan. Het lijkt trouwens alsof je alleen met creditcard kunt afrekenen, maar verderop in het betalingsproces verschijnt ook de optie IDEAL betalen. Dit staat een beetje onduidelijk aangegeven..

SANA Amsterdam kortingscode

Jullie SANA collageen reviews

Mocht je het SANA collageen poeder ook gaan uitproberen, laat dan (als je het leuk vindt) even in de reacties weten hoe het gegaan is. Ik ben namelijk super benieuwd naar jullie SANA collageen reviews en wat voor effect het collageen poeder op jullie huid/haren heeft gehad!

Relevante bronnen

Misschien vind je dit ook interessant! Mijn top 5 Beste collageen poeder.

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen! En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Sjoerd
Door

Sjoerd

op 20 Apr 2023

Klopt het dat je daar alleen met creditcard kunt betalen?

Luus van Eck
Door

Luus van Eck

op 20 Apr 2023

Hi Sjoerd, nee als het goed is wordt creditcard aan het begin weergegeven, maar kun je verderop in het betaalproces ook voor de optie IDEAL betalen kiezen. Tenminste, ik heb vorige week een nieuw setje gekocht en toen kon dit!

Reactie plaatsen

Download mijn gratis hand-out!

Ik leg in vier stappen uit hoe je zelf jouw cosmetica producten kunt beoordelen.

sproetgekeurd

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram