no7 future renew review
Luus
12/01/2023
5 min
0

No7 Future renew review

12/01/2023
5 min
0

Het Birtse en populaire merk No7 heeft een nieuwe lijn uitgebracht. Namelijk de No7 Future Renew Repair lijn. Een cosmetica lijn bestaande uit vier producten die de algehele conditie van je huid zou verbeteren en tekenen van huidveroudering zou vervagen. In deze blog ga ik dieper in op het No7 Future renew serum en het No7 Future renew oogserum. Nieuwsgierig geworden? Lees dan mijn No7 Future Renew review hieronder!

No7 Future Renew lijn 

De No7-lijn van Boots is zonder twijfel een bekende naam in Engeland, maar ook in Nederland wordt het steeds populairder. Het merk heeft een vrij unieke geschiedenis en wordt al ruim 80 jaar gezien als een iconisch Brits huidverzorgingsmerk, met de nadruk op wetenschappelijk onderzoek en ontwikkeling. 

Ook No7 Future Renew is het resultaat van heel wat jaren productontwikkeling. Het opvallende is zelfs dat de nieuwe lijn in Engeland binnen één dag was uitverkocht. Bizar! Dit geeft aan hoe populair het merk daar is. Mensen beschrijven de nieuwe lijn ook wel als 'botox in een flesje'. 

no7 future renew review

No7 Future Renew review: de beloftes

De No7 Future Renew Repair-lijn bestaat uit vier verschillende producten, namelijk: een dagcrème, nachtcrème, serum en een oogcrème. Wat deze nieuwe lijn volgens velen met name zo uniek maakt, is de zogeheten 'superpeptide'-technologie, wat naar verluidt een wereldprimeur zou zijn. 

Het merk No7 beweert dat deze technologie is ontworpen om tekenen van huidbeschadiging te verminderen, waaronder een oneffen huidtextuur, gebrek aan stevigheid, dofheid, droogheid, fijne lijntjes en rimpels. Iets waar het merk eerder retinol voor gebruikte, maar het nu dus met peptiden wil bereiken omdat peptiden door veel meer huidtypes te verdragen zijn. 

De mensen die mij al een tijdje volgen, weten dat ik zelf ook groot fan ben van peptiden in huidverzorging. Ze hebben namelijk behoorlijk wat voordelen voor onze huid, maar daar zal ik later in deze No7 Future Renew-review dieper op ingaan!

no7 future renew repair review

1. No7 Future renew serum

Allereerst bekeek ik het No7 Future future renew repair serum. Het serum heeft een inhoud van 50 ml en zou volgens het merk meerdere voordelen voor je huid kunnen bieden. Zo zou het serum je huid ondersteunen in het huidverouderingsproces, een proces waarbij je huid (helaas) steeds minder in staat is om zichzelf te herstellen. 

Het No7 Future Renew Serum zou volgens het merk kunnen bijdragen aan het verminderen van een droge huid, fijne lijntjes als gevolg van droogte en het vervagen van oneffenheden. Klinkt goed! Maar kan het serum deze beloftes daadwerkelijk waarmaken? Hieronder vertel ik je er meer over.

De textuur

De textuur van het No7 future renew serum zou ik zelf omschrijven als een lichte textuur dat goed door je huid wordt opgenomen. Mits je huid schoon is, anders blijven serums vaak als een soort laagje op je huid liggen. Verder voelt de textuur niet plakkerig aan en ontstaan er ook geen velletjes als je een crème eroverheen aanbrengt. 

no7 future renew review

De ingrediënten

En dan de ingrediëntenlijst. Misschien wel het belangrijkste! Zoals ik eerder in de blog ook al aangaf is het Future Renew serum met name zo populair door gebruikte peptiden. Ieder product uit deze lijn bevat een blend van meerdere peptiden in combinatie met andere actieve ingrediënten.

De reden dat ik zelf een groot voorstander ben van het aanbrengen van peptiden (kleine eiwitmoleculen) is omdat ze een belangrijke rol spelen in verschillende processen in onze huid. Peptiden kunnen de collageenproductie stimuleren, onze huid beschermen tegen vrije radicalen, onze huidbarrière versterken en zelfs eventuele ontstekingen remmen.

Daarnaast bevat het serum dus ook nog andere actieve stoffen, als: vitamine C, vitamine E, panthenol, hyaluronzuur en niacinamide. Met name dit laatste ingrediënt is in hoge concentratie toegevoegd, en dat is wat mij betreft een enorm pluspunt. Niacinamide is namelijk een krachtig antioxidant met meerdere positieve eigenschappen voor je huid.

Het hydrateert, kalmeert, remt ontstekingen, beschermt tegen huidveroudering en is in staat pigment licht op te helderen. Een flinke lijst aan actieve ingrediënten! Bovendien is het serum ook nog eens vrij van parfum, geurstoffen en uitdrogende alcohol. Kortom, ben je op zoek naar een serum met veel actieve stoffen? Dan is het No7 Future Renew Repair serum wat mij betreft zeker het proberen waard.

no7 future renew review

2. No7 Future Renew oogserum review

En dan de No7 Future Renew oogcrème. Waar kun je deze crème voor gebruiken? Waar kun je deze crème voor gebruiken? Met de wetenschap dat de huid rond de ogen dunner en kwetsbaarder is, heeft dit serum volgens het merk een gerichte formule om zichtbare tekenen van schade rondom de ogen te herstellen. Hieronder vertel ik je er meer over! 

De textuur

Allereerst de textuur van het No7 Future Renew oogserum. Wat ik zelf fijn vond is dat de textuur van het oogserum niet te dik is en niet te dun. Het zit er precies tussenin. Ik heb ook wel eens producten getest die zo dik zijn dat het als een laagje onder je ogen blijft zitten. Maar omdat het om een serum gaat, heb je dit probleem niet zo snel. Serums bestaan namelijk uit kleinere moleculen dan crèmes.

no7 future renew review

De ingrediënten

De ingrediëntenlijst van het No7 Future Renew Repair oogserum komt voor een deel overeen met het No7 Future Renew serum (hierboven). Zo bevat het ook weer een mix van peptiden. Dit is eigenlijk de kern van het serum. Zoals ik eerder ook al schreef, hebben peptiden enorm veel positieve voordelen voor je huid. Ze ondersteunen allerlei processen in onze huid, waaronder huidverbeterende processen. 

Het effect van deze peptiden wordt versterkt door nog een aantal andere effectieve ingrediënten, waaronder: hyaluronzuur, vitamine C, vitamine E, panthenol en niacinamide. Samen hebben ze vooral een hydraterend, beschermend en herstellend effect. Het oogserum kan op die manier zeker bijdragen aan het vertragen van tekenen van huidveroudering. 

Daarnaast is ook deze formule weer helemaal vrij van zowel geurstoffen als parfum. Wel blijf ik bij mijn punt dat het gebruik van oogcrèmes in mijn ogen (  ) niet nodig is. Het is vooral een fijne oplossing als je een specifiek huidprobleem wilt aanpakken. Misschien is je gezicht bijvoorbeeld wat vetter, maar de huid onder je ogen juist droog. Dan is het niet fijn om een hydraterende crème op je gezicht te smeren, maar wel onder je ogen! 

no7 future renew review

Reacties
Categorieën