ZARQA review
Het cosmetica merk ZARQA wordt steeds populairder. Inmiddels heb ik zelf ook al behoorlijk wat producten van dit merk uitgeprobeerd. En over een aantal van deze ZARQA producten ook een review blog geschreven. Ben je benieuwd hoe deze producten uit deze test zijn gekomen? In deze blog geef ik van iedere ZARQA review een korte samenvatting!
Nieuwsgierig geworden? Klik dan linksboven in de inhoudsopgave op jouw favoriete product!
Over ZARQA
ZARQA is een Nederlands cosmetica merk dat zich focust op Clean Beauty. Oftewel, het huidproducten die vrij zijn van ingrediënten die de huid onnodig belasten. Wat het wel bevat zijn ingrediënten die daadwerkelijk iets voor jouw huid kunnen betekenen.
Parfumvrij
Alle ZARQA producten zijn bijvoorbeeld parfumvrij. En dat is één van de redenen dat ik zo enthousiast ben. Een huidverzorgingsmerk dat parfum volledig uitsluit, is namelijk vrij bijzonder. Veel merken voegen toch wat geurstoffen of 'natuurlijk parfum' aan hun producten toe. En dat is jammer.
Duurzaam
Wat ik persoonlijk ook goed vind, is dat ZARQA zich bezig houdt met duurzaamheid. Zo zijn alle ZARQA producten vrij van microplastics en is er gebruik gemaakt van 100% recyclebare verpakkingen. Daarnaast worden de producten in Nederland of net over de Duitse grens geproduceerd. Wat natuurlijk ook behoorlijk scheelt in transport vervuiling.
ZARQA producten
Alle ZARQA producten zijn dus 100% parfumvrij. Maar ook vegan, vrij van geurstoffen, vrij van alcohol (m.u.v. de Clear Skin tonic en aanstiplotion) en hypoallergeen. Deze laatste term is trouwens niet beschermd. Dit betekent dat merken zelf mogen bepalen of zij hun producten hypoallergeen vinden of niet.
Sinds 2019 is deze wet wel wat aangescherpt. Merken moeten nu ook daadwerkelijk kunnen aantonen dat er geen ingrediënten zijn gebruikt die een verhoogd risico op allergische reacties geven. Helaas gaat dit alsnog vaak niet goed. Ik kan namelijk enorm veel producten opnoemen die claimen hypoallergeen te zijn, maar dit écht niet zijn.
Toch durf ik wel te zeggen dat de ZARQA producten een kleine kans geven op allergische reacties. De formuleringen zijn mild geformuleerd. En er worden geen grote hoeveelheden actieve stoffen gebruikt, waardoor de kans op een reactie minimaal is. Hierdoor zijn de ZARQA producten een goede optie voor mensen met een (zeer) gevoelige huid.
ZARQA dode zee mineralen
Wat ZARQA ook een geschikt merk maakt voor de wat gevoeligere huid, is het feit dat alle ZARQA producten dode zee mineralen bevatten. Deze mineralen bevatten onder andere: kalium, calcium en magnesium. De mineralen hebben een helend, hydraterend en herstellend effect op de huid. Wat de gevoelige huid nodig heeft!
ZARQA review
Kortom, ik ben positief te spreken over dit cosmetica merk. Er zijn natuurlijk altijd producten waar ik minder achter sta. Maar de basis (parfumvrije cosmetica zonder troep) is er!
Inmiddels heb ik over een aantal producten een ZARQA review geschreven. Dit zijn ZARQA producten, waarvan ik de ingrediëntenlijst bekeken en beoordeeld heb. Maar ook minimaal drie weken zelf heb uitgeprobeerd. Je leest mijn ZARQA review, over verschillende producten, hieronder!
ZARQA review: Micellair Water
Afgelopen zomer schreef ik deze ZARQA review: Huidtherapeutische review ZARQA micellair water. Over het Sensitive Micellair Water 3-in-1. Het gaat hierbij om een parfumvrij en alcoholvrij water. Die volgens het merk zelf drie verschillende effecten op de huid heeft:
- De huid reinigen
- Make-up verwijderen
- De huid herstellen, verzachten en kalmeren
Voordat ik mijn ZARQA review schreef, bekeek ik de ingrediëntenlijst. Ik zag inderdaad ingrediënten terugkomen die deze product beloftes kunnen waarmaken. Allereerst, bevat het micellair water namelijk een hoge concentratie coco-glucoside. Dit een mild reinigende stof die vuil en make-up resten verwijdert. zonder de huid uit te drogen.
Daarnaast zijn er allerlei verzorgende stoffen aan het water toegevoegd, waaronder: glycerine, panthenol en sodium levulinate. Ze hebben een hydraterend en verzachtend effect op de huid. Verder bevatten alle ZARQA producten natuurlijke dode zee-mineralen. Wat de huid kalmeert en herstelt.
Ik heb het product natuurlijk ook zelf uitgeprobeerd en dit beviel goed! Micellair water werkt anders dan een gezichtsreiniger. Je brengt het water niet direct aan op de huid, maar eerst op een watje. Micellen zijn namelijk een soort bolletjes. Die aan de buitenkant bestaan uit 'micel koppen' en binnenin uit 'micel staarten'.
De koppen stoten vet af en de staarten trekken vet aan. Je wilt natuurlijk dat het vet van de huid wordt gehaald. En dus moeten de 'staarten' naar buiten wijzen. Dit gebeurt zodra je het op een watje aanbrengt.
Het micellair water haalde mijn make- up er gemakkelijk af. Maar dat doen veel andere micellair waters natuurlijk ook. Het is tenslotte het doel van het product. Het ging mij daarom vooral om het gevoel tijdens en na het gebruik.
Tijdens het wrijven prikte het water niet in mijn ogen. En ook na het reinigen voelde mijn huid niet droog of trekkerig aan. Eerder zacht en glad. Kortom, mijn ZARQA review over het Micellair Water is positief. Je leest de volledig review lees je hier: ZARQA review Micellair Water 3-in-1.
ZARQA review: Clear Skin Gel
De kans is groot dat je de ZARQA Clear Skin Gel wel eens voorbij hebt zien komen in mijn Instagram story's of online productadviezen. Ik ben namelijk groot fan van deze reinigingsgel.
De textuur is heel fris en smeert makkelijk uit. Zodra je het mengt met een beetje water, wordt de gel vloeibaar. Zonder heel waterig te worden. Hierdoor smeert de gel heel makkelijk uit en haal je al het vuil van je gezicht. Inclusief make-up én waterproof mascara!
Daarnaast bevat de reinigingsgel salicylzuur. Dit is de reden waarom de reinigingsgel in veel van mijn online adviezen voor de onzuivere en vette huid staat. Denk aan: rosacea, jeugdpuistjes, mee-eters en acne tarda.
Salicylzuur heeft namelijk de eigenschap om overtollig talg op te lossen én ontstekingen te remmen. Dit maakt het een geschikte reiniger voor mensen met een verhoogde talgproductie. Maar, dus ook als je last hebt van verstoppingen of puistjes.
Na het reinigen voelt je huid niet droog of trekkerig aan. Dit komt, omdat er genoeg terug-vettende stoffen aan de reiniger zijn toegevoegd.
Ik gebruik de reinigingsgel zelf met name in de wat warmere (zomer) maanden, omdat mijn huid dan wat vettiger aanvoelt. In de wintermaanden vervang ik de reinigingsgel weer met een reinigingslotion. Kortom, een frisse reiniger dat zowel vuil als make-up van je gezicht haalt.
ZARQA review: Silver Cream
Een vrij nieuwe crème is de ZARQA Silver Cream. Geschikt voor droge en rode plekjes in het gezicht. Ik kreeg deze crème binnen via een PR pakketje en schreef er deze ZARQA review over: ZARQA silver cream review.
Op de verpakking van het product staat dat de crème speciaal ontwikkeld is voor de zeer gevoelige en droge tot extreme huid. En dan met name lokale plekjes, dus niet je hele gezicht. Dit kan natuurlijk wel, maar de crème heeft een vrij dikke structuur. Een beetje vergelijkbaar met billencrèmes voor baby's. Hierdoor denk ik dat het niet prettig aanvoelt als je het op je hele gezicht crème aanbrengt.
De reden dat de crème wat dikker is, komt door de toevoeging van zink (zinkstearaat). Het legt een beschermlaag over de huid. En werkt tegelijkertijd antibacterieel, jeukstillend en lichtindrogend. Heel geschikt voor droge, rode, geïrriteerde plekjes dus!
Daarnaast zijn er ook nog wat antioxidanten aan de crème toegevoegd, namelijk: vitamine B5 (panthenol) en vitamine E. Met name dit eerste vitamine zie je graag terug in een crème voor de droge en rode huid.
Panthenol kalmeert, vermindert roodheden, hydrateert, versterkt de huidbarrière en stimuleert cel vernieuwing. Deze laatste eigenschap zorgt er meteen voor dat ruwe plekjes minder ruw worden. Als gevolg van afschilvering van dode huidcellen.
Daarnaast vond ik zelf dat de crème mijn huid direct zacht maakte. Dit komt natuurlijk niet door het celvernieuwingseffect, want dat kan niet zo snel gaan. Maar wel door de hydraterende stoffen.
Kortom, ik vind het een hele fijne crème om op geïrriteerde, rode plekjes te smeren. Daarnaast heb ik de crème ook op mijn lippen gebruikt. Dit hielp heel goed tegen uitdroging en gaf een subtiele glans! Mijn complete ZARQA review van de crème lees je hier: ZARQA Silver Cream review.
ZARQA review: Dry Skin Cream
Mijn volgende ZARQA review gaat over de Dry Skin Cream. Net als de crème hierboven is de crème geschikt voor de gevoelige en droge tot zeer droge huid. Alleen gaat het dit keer om een body crème in plaats van een gezichtscrème.
Je kunt de body cream bijvoorbeeld smeren op een ruwe huid, droge benen, schrale ellebogen, droge knieën, een geprikkelde huid en andere plaatselijke huidklachten die wat extra verzorging nodig hebben.
De bodycream bevat zowel herstellende en hydraterende stoffen als barrière versterkende stoffen. Zo zit er een hoge concentratie glycerine in, wat de huid hydrateert. Maar ook een aantal beschermende antioxidanten, als: vitamine B3 en vitamine E.
Daarnaast draagt vitamine B3, oftewel panthenol, ook nog eens bij aan het versterken van de huidbarriere en het kalmeren van ontstekingen. Hierdoor zullen rode plekjes verminderen.
Wat ik zelf ook een fijne toevoeging vind is: zonnebloemolie. Deze olie zorgt ervoor dat het water minder snel uit je huid verdampt, waardoor de algehele huidhydratatie verbetert. Daarnaast maakt zonnebloemolie je huid zachter, kalmeert het irritaties én beschermt het tegen veroudering.
De structuur van de crème is vergelijkbaar met de crème hierboven. Alleen had ik wel het gevoel dat deze crème iets minder 'stevig' was, waardoor het wat makkelijker uitsmeert. En dat is fijn, want je brengt deze crème waarschijnlijk aan op grote delen van de huid.
De crème trekt snel in, voelt niet vet aan en laat een soort zacht laagje achter. Ideaal voor droge en schrale plekjes. Daarnaast zou ik de crème ook gewoon op je handen smeren. Het werkt namelijk ook heel goed tegen droge handen! Mijn complete ZARQA review over deze crème lees je hier: ZARQA Dry Skin Cream review.
ZARQA review: anti-age oogcrème
Op Instagram en in mijn blogs deel ik dat het gebruik van een aparte oogcrème niet noodzakelijk is als je een dagcrème of serum met werkzame ingrediënten gebruikt. Maar ik begrijp ook dat sommigen toch de voorkeur geven aan het smeren van een aparte oogcrème. Bijvoorbeeld vanwege specifieke behoeften. Zoals een droge huid rond de ogen. Of de wens om de huid hier extra te beschermen.
Nu heb ik de ZARQA anti-age oogcrème getest en ik ben zeker positief. De verpakking is luchtdicht en ondoorzichtig, waardoor de gebruikte actieve ingrediënten goed houdbaar blijven. En dus ook hun werking niet verliezen. En dit is maar goed ook, want de ZARQA oogcrème bevat behoorlijk wat effectieve stoffen!
Zo zijn er allerlei antioxidanten toegevoegd die de huid onder je ogen beschermen tegen tekenen van huidveroudering. Maar ook een flinke lijst aan hydraterende stoffen (glycerine, shea butter., panthenol), waardoor het ook een fijne crème is voor mensen met een wat drogere of trekkerige huid.
Daarnaast zijn er natuurlijk ook weer aan dit product dode zee mineralen toegevoegd. Deze mineralen verbeteren de huidbarrière en verkleinen zo de kans op vervelende huidklachten. De textuur van de oogcrème is verder romig maar licht, plakt niet en is goed te combineren met make-up.
Kortom, als je op zoek bent naar een milde oogcrème dat zowel hydrateert als veroudering tegengaat, is de ZARQA anti-age oogcrème het proberen waard. Is je huid rond je ogen erg gevoelig en kan het maar weinig cosmetica prikkels verdragen? Dan zou ik voor de ZARQA sensitive oogcrème gaan. Deze bevat wat minder actieve stoffen, maar is hierdoor wel milder! Mijn complete ZARQA review over deze anti oogcrème lees je hier: ZARQA anti oogcreme review.
Meer weten over mijn favoriete huidverzorging merken van dit moment? Lees dan mijn top 10 Beste skincare merken!