zarqa zonnefluide review
Luus
06/10/2024

ZARQA zonnefluïde review

06/10/2024

ZARQA heeft weer een nieuw product uitgebracht en dit keer gaat het om een hele nieuwe productcategorie, namelijk: een zonnebrand! Deze ontbrak nog, dus ik denk dat veel fans van het merk (waaronder ik zelf) heel benieuwd zijn. Ik mocht de zonnebrand al een tijdje uitproberen en in deze ZARQA zonnefluïde review deel ik mijn eerlijke mening! 

Samenvatting ZARQA zonnefluïde review

In deze ZARQA zonnefluïde review ga ik dieper in op de volgende drie punten van de nieuwe zonnefluïde: gebruikte zonnefilters, overige ingrediënten en de textuur. Heb je geen zin om de hele ZARQA zonnefluïde review door te lezen? Hieronder heb ik de belangrijkste punten uit mijn blog op een rijtje gezet!

✔ Bevat stabiele en huidvriendelijke zonnefilters: Tinosorb S, Uvinul A Plus en Octyltriazone
✔ Vloeibare textuur dat niet vet of plakkerig aanvoelt
✔ Extra fijn voor mensen met een snel glimmende huid
✔ Bevat ook hydraterende stoffen
✔ Hoge concentratie vitamine E (antioxidant)
✔ Plakt niet en laat geen witte waas achter

zarqa zonnefluide review

ZARQA zonnefluïde review: de zonnefilters

Het klinkt misschien logisch dat een zonnebrandcrème goede zonnefilters bevat, maar dit is lang niet altijd het geval. Net zoals het lang niet vanzelfsprekend is dat er ook nog andere verzorgende ingrediënten zijn toegevoegd. Maar daarover later meer. Eerst de zonnefilters! In het geval van de ZARQA zonnefluïde zijn er drie zonnefilters gebruikt die zowel huidvriendelijk als milieuvriendelijk zijn:

Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine

Het eerste zonnefilter in de ingrediëntenlijst is UV-filter Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, beter bekend als Tinosorb S. Het is een filter dat zowel tegen UV-A als UV-B stralen beschermt. Het filter is al in lage hoeveelheden effectief, wordt niet door de huid opgenomen en geeft zelden huidreacties. Ook staat het filter bekend om zijn stabiliteit en hebben verschillende onderzoeken laten zien dat het filter ook een antioxidantwerking heeft. Het is daarom één van mijn favoriete zonnefilters.

Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate

Ook het zonnefilter Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, beter bekend als Uvinul A Plus, is een krachtig en huidvriendelijk filter. Het gaat om een UV-filter dat beschermt tegen UV-A. Het filter staat onder andere bekend om de hoge fotostabiliteit. Oftewel, het wordt niet snel afgebroken door de zon. Daarnaast wordt ook dit zonnefilter goed door de huid verdragen.

Ethylhexyl Triazone

Het laatste zonnefilter dat is toegevoegd aan de ZARQA zonnefluïde is het filter Ethylhexyl Triazone (Octyltriazone). In tegenstelling tot het zonnefilter hierboven, beschermt dit filter juist tegen UV-B-stralen. Het filter is heel stabiel, wordt niet door de huid opgenomen, werkt niet hormoonverstorend, geeft zelden irritaties en functioneert ook als een fotostabilisator voor andere UV-filters. Samen vormen ze een beschermingsfactor van SPF 30.

zarqa zonnefluide review

ZARQA zonnefluïde review: overige ingrediënten

Wat betreft de gebruikte zonnefilters is mijn ZARQA zonnefluïde review dus super positief. Maar dan de overige ingrediënten; deze zijn ook heel belangrijk. Zeker bij een gezichtszonnebrand, want je wilt eigenlijk dat er ook nog een aantal antioxidanten in zitten die je huid extra beschermen tegen zonschade en zo tegen huidveroudering.

1. Antioxidanten

Bij de ZARQA zonnefluïde is hier rekening mee gehouden. Zo bevat de zonnebrand vier antioxidanten: zonnebloemolie, serine en twee vormen van vitamine E. Met name de toevoeging van zonnebloemolie is een groot pluspunt. Deze niet-geurende olie staat er namelijk om bekend om de huid zowel te kalmeren, te hydrateren en te beschermen tegen zonschade.

Daarnaast zorgt de olie ervoor dat bepaalde zonnefilters beter in de formule oplossen en dat de zonnebrand goed smeerbaar is. Behoorlijk wat voordelen dus! Hetzelfde geldt voor serine. Ook deze stof beschermt tegen huidveroudering. Alleen dan door water beter in de huid vast te houden en structuren in de huid te ondersteunen die je huid een jeugdiger uiterlijk geven. Het is een aminozuur dat op natuurlijke wijze door ons lichaam wordt geproduceerd, waardoor het zelden reacties geeft.

2. Hydraterende ingrediënten

Naast antioxidanten bevat de ZARQA zonnefluïde ook nog andere verzorgende ingrediënten, waaronder een behoorlijk lijstje aan hydraterende stoffen. Zo zijn onder andere de volgende stoffen toegevoegd: glycerine, melkzuur, panthenol, pentyline glycol, sodium lactate, sorbitol en ureum. Hierin zijn glycerine en panthenol in de hoogste concentratie toegevoegd.

Glycerine is een hydraterend en huidherstellend ingrediënt. Het komt van nature in onze huid voor en werkt vooral als bevochtigingsmiddel. Het zorgt er op die manier voor dat je huid goed gehydrateerd blijft. Hetzelfde geldt voor panthenol. Ook deze stof staat bekend om zijn vermogen vocht aan te trekken én beter vast te houden. Daarnaast heeft panthenol ook nog kalmerende eigenschappen.

3. Dode Zee Mineralen

Een zonnebrand formule zou geen ZARQA-formule zijn als er geen Dode Zee Mineralen in staan. Hier staat het merk namelijk bekend om. In ieder ZARQA product vind je deze mineralen terug, waaronder ook in de nieuwe ZARQA zonnefluïde. Het gaat hierbij om Maris Sal, oftewel zeezout. Deze zouten zijn rijk aan mineralen zoals magnesium, calcium en kalium. Ze staan bekend om hun heilzame effecten op de huid, waaronder het hydrateren, verzachten en kalmeren ervan. Een fijne toevoeging dus!

zarqa zonnefluide review

ZARQA zonnefluïde review: de textuur

Ook de textuur van een zonnebrand is natuurlijk heel belangrijk. Dit is namelijk vaak bepalend of we de zonnebrand wel of niet fijn vinden. Een te vette textuur zorgt ervoor dat je gezicht gaat glimmen en maakt de zonnebrand bovendien lastig te combineren met je make-up. Een uitdrogende formule daarentegen zorgt er weer voor dat de huidconditie achteruitgaat.

De ZARQA sensitive zonnefluïde heeft een vrij lichte en dunne textuur. Lichter dan een zonnebrandcrème bijvoorbeeld is. Vandaar ook de naam 'fluïde', wat vloeibaar betekent. Dit heeft als groot voordeel dat het niet stug aanvoelt tijdens het smeren, maar ook dat je niet het idee hebt dat er een soort laagje op je huid ligt.

De vloeibare structuur zorgt er namelijk voor dat de zonnebrand niet zwaar aanvoelt en dat het goed intrekt. Op de tweede foto hieronder is de dunne structuur goed zichtbaar. Zodra je het volledig hebt uitgewreven, voel en zie je er niets meer van. Er blijft alleen een subtiele glow achter en een zachte huid. Heel fijn!

zarqa zonnefluide review

Conclusie ZARQA zonnefluïde review

Het zal je niet verbazen dat mijn conclusie over de ZARQA zonnefluïde review positief is. Ik vind het persoonlijk echt een hele fijne gezichtszonnebrand. Vooral omdat de textuur van de zonnefluïde niet vet, zwaar of plakkerig is. Dit maakt het ook een geschikte zonnebrand voor de wat vettere huid. Of huidtypes die snel glimmen.

Daarnaast bevat de ZARQA zonnefluïde mijn favoriete zonnefilters en is er ook aandacht besteed aan de overige ingrediënten. Er zijn behoorlijk wat verzorgende stoffen toegevoegd. Iets wat ik vaak mis bij gezichtszonnebrandcrèmes, omdat er vaak vooral gefocust wordt op de zonnefilters zelf. Kortom, ik kan de zonnefluïde zeker aanraden om uit te proberen!

zarqa zonnefluide

Meer ZARQA reviews

Inmiddels heb ik over behoorlijk veel ZARQA producten een review geschreven. Hieronder vind je een aantal voorbeelden!

Reacties