Ik heb inmiddels van behoorlijk wat merken een review online staan, maar Louis Widmer review ontbrak nog. Tijd om in hier verandering in te brengen! In deze blog ga ik dieper in op de formules van populaire Louis Widmer producten en vertel ik welke ik wel en niet zou smeren.
Mijn Louis Widmer review
Louis Widmer is een Zwitsers huidverzorgingsmerk dat sinds 1960 bekend staat om zijn dermatologisch geavanceerde producten. Het merk werd opgericht door Louis-Edouard Widmer en zijn zoon Louis-Max Widmer in Schlieren.
Volgens het merk zelf verkopen ze alleen hoogwaardige producten gericht op allerlei huidklachten. Denk aan: de geïrriteerde huid, droge huid, onzuivere huid, anti aging producten etc. Die ook nog eens geschikt zouden zijn voor de meest gevoelige huidtypen. In deze Louis Widmer review ga ik kijken of dit daadwerkelijk het geval is!
Hierbij kijk ik vooral naar de ingrediëntenlijsten. Verder is het zo dat producten van Louis Widmer vaak twee varianten per product verkoopt: een versie zonder parfum en een versie met parfum. Als er twee varianten te koop zijn schrijf ik altijd een review over de parfumvrije versie, omdat ik producten met parfum sowieso liever laat staan...
Louis widmer goed of slecht?
Heb je geen zin om de complete review te lezen? Hieronder heb ik de producten van Louis Widmer samengevat. Staat jouw product, of producten, er niet tussen? Laat het dan gerust achter onderaan deze blog. Dan probeer ik deze ook nog even te bekijken!
✖ Louis Widmer Anti Aging nachtcreme
✖ Louis Widmer Anti aging dagcrème
✖ Louis Widmer Anti aging oogcrème
✔ Louis Widmer Anti aging oogomtrek gel
✖ Louis Widmer zelfbruiner
✔ Louis Widmer acnecare crème
✖ Louis Widmer Skin Apeal mousse
✖ Louis Widmer zonnebrand crème
✔ Louis Widmer silver cream
✔ Louis Widmer Remederm crème fluide
1. Louis Widmer anti-aging review (nachtcreme)
De Louis Widmer anti aging producten richten zich allemaal op het vertragen van vroegtijdige huidveroudering door de huid te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf, maar ook door het te voeden. De Louis Widmer anti aging nachtcreme is hier een voorbeeld van.
De nachtcrème zou volgens het merk zelf een lichte, maar intensief voedende crème zijn. Die de huid hydrateert en regenereert zonder zwaar aan te laten voelen. Hiervoor zijn een aantal actieve bestanddelen gebruikt, waaronder: gefragmenteerd hyaluronzuur (hydrolyzed hyaluronic acid), collagen amino acids, ceramiden, panthenol, jojoba olie, kokosnootolie en fytosqualaan.
De crème bevat (natuurlijk) ook stoffen met een anti aging werking. Zo zie ik twee peptiden terugkomen. Deze stoffen kun je eigenlijk zien als een soort cel communicerende stoffen. Ze sturen bepaalde processen in je huid aan, waaronder de collageen en elastine productie. Op die manier kunnen peptiden de huid verbeteren.
Het lastige vind ik alleen dat de crème verpakt zin in een potje. De kwaliteit van actieve bestanddelen kan hierdoor sneller achteruit gaan. Mijn voorkeur gaat daarom altijd uit naar crèmes verpakt in pompjes of tubes. Kortom, ondanks dat deze crème geen irriterende stoffen bevat en de huid zeker hydrateert en voedt, zou ik voor een andere nachtcrème gaan.. Bekijk hier mijn favorieten: Beste nachtcreme.
2. Louis Widmer anti aging dagcrème
De Louis Widmer anti ageing lijn bestaat naast de nachtcrème hierboven ook uit een dagcrème. Het zou gaan om een rijke dagcrème die je huid ook weer hydrateert en beschermt tegen vroegtijdige huidveroudering. Hiervoor heeft het merk voor een groot deel dezelfde ingrediënten gebruikt. Sterker nog; er zijn twaalf ingrediënten die overlappen.
Wat betreft de belangrijke actieve bestanddelen zijn dit onder andere: glycerin, panthenol, ceramide, butylene glycol, collagen amino acids, gefragmenteerd hyaluronzuur, sodium hyaluronate en vitamine E. Een mooi lijstje! Verder las ik online dat de fijne textuur ervoor zorgt dat de crème goed intrekt en ook prima te combineren is met make up.
Maar ook voor deze crème geldt dat het in een potje zit. Daarom zou ik ook deze crème laten staan en weer een negatieve Louis Widmer review. Mijn favoriete dagcrèmes van dit moment staan in deze blog: Beste dagcrème.
3. Louis Widmer oogcrème review
Als je mij al een tijdje volgt, weet je dat ik het smeren van oogcrème eigenlijk een beetje onzin vind... Veel oogcrèmes zijn namelijk niet anders dan een dure dagcrème, verpakt in veel te kleine tube. En waarom zou je je dagcrème niet ook onder je ogen kunnen smeren? Het is niet dat de huid onder je ogen andere stoffen nodig heeft dan de rest van je gezicht.
Enkele uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Het kan namelijk zo zijn dat je een wat vettere huid hebt, terwijl de huid onder je ogen juist droog aanvoelt. Dan voelt het smeren van een rijke dagcrème op je hele gezicht vaak niet fijn aan. Terwijl de huid onder je ogen dit wel goed kan gebruiken. Dan kunnen oogcrèmes uitkomt bieden.
Overigens kun je dan natuurlijk alsnog een dagcrème kopen en deze alleen onder je ogen gebruiken. In het geval van de Louis Widmer anti ageing oogcrème gaat het om een rijke crème dat volgens het merk zelf beschermt tegen schadelijke invloeden van uv stralen. Maar ook hydrateert waardoor fijne lijntjes en een droge huid verminderen.
Hiervoor zijn onder andere de volgende stoffen gebruikt: panthenol, collagen amino acids, glycerine, tocopherol (vitamine E) en retinylpalmitaat. Máár zoals je kunt zien, zit ook deze crème in een potje waardoor actieve ingrediënten snel verloren gaan. Echt zo zonde, want de formule ziet er prima uit... Hier lees je mijn favoriete oogcrèmes: Oogcrème.
4. Louis Widmer oogomtrek gel review
Naast de Louis Widmer oogcrème hierboven verkoopt het merk ook een oogomtrek gel. Volgens het merk zelf zou het gaan om een ooggel die de huid rondom de ogen verzorgt, hydrateert, beschermt tegen vrije radicalen en verjongt. De huid verjongen vind ik altijd een beetje een overdreven claim, want dit kun je eigenlijk niet van cosmetica verwachten..
Het is wel zo dat cosmetica de huid kan verbeteren waardoor fijne lijntjes en pigmentvlekjes iets minder zichtbaar worden. Hierin lijkt met name het smeren van antioxidanten effectief. Als ik kijk naar de ingrediëntenlijst van de Louis Widmer ooggel zie ik een aantal antioxidanten terugkomen, waaronder: vitamine A, Glycyrrhetinic acid, Crataegus Monogyna (meidoorn), Jasminum Sambac (jasmijnbloem), Panthenol (Provitamine B5) en tocopheryl acetate (vitamine E).
Samen met een aantal ingrediënten die de huid hydrateren en zachter maken, waaronder: Sodium hyaluronate (vorm van hyaluronzuur met een laag molecuulgewicht), Propanediol, Lecithine en Sorbitol. Ook bevat de ooggel silica, een ingrediënt dat overtollige oliën absorbeert en zorgt voor een matterend effect. Wat mij betreft een prima formule en ook nog goed verpakt! Wel zou ik dus alleen oogcrèmes smeren als de huid onder je ogen echt anders is dan je gezicht.
5. Louis Widmer zelfbruiner review
Ook de Louis Widmer Bruin zonder zon zelfbruiner scoort online goed en voor een deel ben ik het hier ook mee eens. Zo bevat de formule een aantal verzorgende ingrediënten, waaronder glycerine, aloë vera-sap en vitamine E (tocopheryl acetaat). Een fijne toevoeging omdat het zelfbruinende ingrediënt in zelfbruiners de huid kan uitdrogen.
Ook de kleur die de zelfbruiner af geeft, ziet er wat mij betreft natuurlijk uit, zonder strepen. Toch heeft de zelfbruiner ook één groot nadeel, namelijk de toevoeging van parfum. Hoewel geur vaak wordt toegevoegd om een zelfbruiner minder naar het zelfbruinende ingrediënt te laten ruiken, laat ik zelfbruiners met parfum liever staan.
Parfum kan huidirritaties veroorzaken, vooral bij mensen met een gevoelige huid. Dit maakt de zelfbruiner minder geschikt voor dagelijks gebruik en verlaagt de algehele waarde van het product. Ondanks de mooie kleur en de verzorgende ingrediënten, maakt de toevoeging van parfum het voor mij geen goede keuze en helaas een negatieve Louis Widmer bruinen zonder zon review. Bekijk hier mijn favoriete zelfbruiners: Beste zelfbruiner.
6. Louis Widmer acnecare crème review
De Louis Widmer acnecare crème richt zich op het voorkomen van acne-uitbraken door de groei van bacteriën te remmen en de talgproductie te verbeteren. Hiervoor zijn een aantal actieve ingrediënten gebruikt, waaronder benzoylperoxide en miconazolnitraat.
Beide stoffen staan bekend om hun antibacteriële eigenschappen. Dit helpt niet alleen om bestaande puistjes aan te pakken, maar kan dus ook helpen om de kans om toekomstige uitbraken te voorkomen. De toevoeging van propylene glycol, cetylalcohol, en natriumlaurylsulfaat zorgen er verder voor dat de crème goed wordt opgenomen door de huid zonder een vettig laagje achter te laten.
Wel is het de bedoeling dat je deze crème plaatselijk gebruikt, dus puur op het puistje zelf. De crème bevat namelijk benzoylperioxide en dat is heel effectief maar niet zo huidvriendelijk. Stip je puistjes daarom liever met de crème aan!
7. Louis Widmer Skin Appeal review
Helaas is mijn Louis Widmer Skin appeal review minder positief.. Het zou hierbij gaan om een reinigingsmousse dat speciaal ontwikkeld is voor de vette en/of onzuivere huid. Maar persoonlijk zou ik de mousse juist niet op dit huidtype smeren. Overigens ook niet op een normale huid zonder klachten.
De mousse bevat namelijk drie stoffen die je wat mij betreft beter uit je huidverzorging kunt laten: alcohol, sodium laureth sulfate (SLES) en menthol. Alcohol in cosmetica kan de huid dusdanig ontvetten dat je huid de talgproductie gaat verhogen om zo een droge huid te voorkomen. Het gevolg hiervan is dat je huid op lange termijn juist vetter kan worden. Net als dat er meer onzuiverheden kunnen ontstaan.
Hetzelfde geldt voor de toevoeging van sodium laureth sulfate. Een was-stof dat de huid goed schoonmaakt, maar de huidbarrière ook kan beschadigen en uitdrogen. Vooral bij langdurig gebruik. Daarnaast bevat de mousse dus ook nog menthol. Dit wordt vaak toegevoegd om een verfrissend en verkoelend gevoel af te geven, maar dit gevoel zijn puur tekenen van huidirritatie. Liever niet dus!
8. Louis Widmer zonnebrand review
Hoewel de Louis Widmer zonnebrandcrème er op het eerste gezicht goed uit lijkt te zien, zou ik het toch niet aanraden. Voornamelijk vanwege het gebruik van octocrylene als een van de actieve zonnefilters. Octocrylene is een chemisch filter dat UV stralen absorbeert en de huid zo helpt beschermen tegen verbranding en veroudering.
Alleen zijn staat Octocrylene bekend om zijn potentiële instabiliteit wanneer het wordt blootgesteld aan zonlicht. Dit betekent dat het kan afbreken en mogelijk zelf irriterende bijproducten kan vormen, zoals benzofenon. Wat weer kan zorgen voor een geïrriteerde huid. Vooral bij mensen met een gevoelige huid of die gevoelig zijn voor allergieën.
Daarnaast zijn er aanwijzingen dat octocrylene schadelijk kan zijn voor het milieu. Met name voor koraalriffen en mariene ecosystemen. In verschillende landen zijn chemische zonnefilters zoals octocrylene daarom al verboden in bepaalde kustgebieden vanwege de negatieve impact op het zeeleven. Om die reden helaas een negatieve Louis Widmer review. Bekijk hier mijn lijst met Huidvriendelijke zonnebrandcèmes.
9. Louis Widmer zilver crème repair review
De Louis Widmer Remederm Zilver Crème Repair deed me bij het lezen van de product omschrijving een beetje denken aan de ZARQA silver cream. Beide crèmes zijn namelijk gericht op het herstellen en versterken van de huidbarrière te herstellen, waardoor irritaties, jeuk en schilfering kunnen verminderen.
Als ik naar de ingrediëntenlijst van de crème kijk zie ik dat het onder andere ureum bevat. Een ingrediënt waar ik groot fan van ben, omdat het de huid hydrateert en helpt vocht vast te houden. Wat met name heel effectief kan zijn voor de droge huid. Een andere mooie aanvulling is Bernagieolie. Deze olie bevat van nature veel gammalionulzuur. Het helpt bij het verminderen van huidirritaties en schilfertjes.
Dit hydraterende en kalmerende effect wordt versterkt door de aanwezigheid van panthenol. Daarnaast zijn er ook nog een aantal antioxidanten aan de crème toegevoegd, waaronder: vitamine A en E. Ze beschermen je huid tegen schadelijke effecten van buitenaf. Kortom, een positieve Louis Widmer review!
10. Louis Widmer remderm crème fluide
Het laatste product uit mijn Louis Widmer review is de Remederm crème fluide. Oftewel een vloeibare crème. Speciaal voor de droge huid en/of geïrriteerde huid. De crème zou de huid intensief hydrateren en voeden. Maar tegelijk ook de huidbarrriere versterken en beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.
Als ik naar de ingrediëntenlijst kijk, zie ik inderdaag een aantal werkzame ingrediënten terugkomen. Zo bevat de crème onder andere ureum en panthenol. Ze hydrateren en kalmeren de huid. Terwijl de toegevoegde antioxidanten weer zorgen voor een bescherming tegen vrije radicalen (schadelijke stofjes in de lucht).
Dankzij de lichte en vloeibare textuur is de crème ook fijn in gebruik. Zelfs als je grotere delen van je huid wilt insmeren, want de dunne textuur wrijf je zo uit. Daarnaast kun je de crème ook prima op de babyhuid smeren! Kortom, een fijne bodycrème voor de geïrriteerde en/of droge huid.
Samenvatting: goede producten van louis widmer
Hieronder nog even de drie producten van Louis Widmer die ik goed vond!
- Louis Widmer Anti aging oogomtrek gel
- Louis Widmer Remederm crème fluide
- Louis Widmer acnecare crème
- Louis Widmer silver cream
Misschien vind je dit ook interessant!
Naast deze Louis Widmer review heb ik meer reviews over populaire cosmetica merken geschreven. Hieronder vind je een aantal voorbeelden of bekijk deze pagina voor een compleet overzicht: Huidtherapeutische review.