Body Shop review
06 februari 2021 
3 min. leestijd

Body Shop review

Vaak wordt bij natuurlijk gedacht “oh dan zit ik wel goed”. Maar juist die natuurlijke cosmetica bevat vaak irriterende rommel. Die de conditie van je huid niet verbeteren, maar verslechteren. De body shop is één van de vele cosmetica merken die focust op natuurlijke producten. Net als het bekende cosmetica merk LUSH. Maar zijn de producten wel echt zo goed? Je leest het in mijn Body Shop review.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder! Of bekijk mijn Instagram story over de Body Shop hier terug!


Body shop review tea tree oil lijn

Tea tree oil wordt aan veel anti-acne producten toegevoegd. Op zich snap ik dit enigszins wel. Tea tree oil heeft namelijk ontstekingsremmende eigenschappen. En bij acne is natuurlijk sprake van ontstekingen in de huid. Toch is tea tree oil dan niet de geschikte oplossing. Het is namelijk veel te agressief om over je hele huid te gebruiken. Mits je het meteen afspoelt.

Een puistje aanstippen kan daarom wel. Maar tea tree oil over je hele gezicht gebruiken raad ik echt af. Het positieve aan de Body Shop Tea Tree oil lijn is dat er zo goed als geen tea tree oil aan de producten zijn toegevoegd…. Tegelijkertijd ook weer te bizar voor woorden natuurlijk. Aangezien het om een Tea Tree oil lijn gaat.

body shop tea tree

Body shop Tea Tree pore minimizer review

Neem bijvoorbeeld de Body Shop pore minimizer. Het product beloofd onder andere je poriën kleiner te maken. Ik zie deze belofte heel veel voorbij komen. Maar wist je dat poriën helemaal niet kleiner gemaakt kunnen worden met cosmetica? Poriën bevatten namelijk geen spiertjes die open en dicht kunnen. Eenmaal vergroot, blijven ze dit helaas ook.

Je ziet dat porie verkleinende cosmetica producten vaak een hoge concentratie alcohol gebruiken. Puur omdat de huid dan tijdelijk gematteerd wordt, waardoor het lijkt alsof de poriën even minder zichtbaar zijn.

Maar door deze uitdroging van de alcohol wordt je huid op lange termijn juist vetter en je poriën groter. Wat je wel kunt doen is een exfoliant gebruiken, om ervoor te zorgen dat je poriën minder snel verstoppen. En zo ook minder snel uitrekken.

body shop tea tree

Body Shop Tea Tree oil gezichtsreiniger review

Ook de Body Shop Tea Tree oil gezichtsreiniger raad ik af te gebruiken. Het bevat namelijk menthol. Dit geeft een verfrissend gevoel, waardoor het voelt alsof je huid lekker gereinigd is. Je ziet menthol daarom ook in veel gezichtsreinigers terugkomen. Maar dit frisse gevoel is een teken van huidirritatie. Iets wat je absoluut niet wilt!

Ook zit er het ingrediënt Calophyllum inophyllum-zaadolie in. Een hele mond vol. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat dit ingrediënt cytotoxisch is. Oftewel het doodt je cellen… Daarnaast bestaat de reiniger vooral uit sodium laureth sulfate (SLS). Een reinigend ingrediënt die wordt gebruikt in douchegels en shampoos. Voor veel mensen is SLS in douche producten al te agressief. Laat staan in je gezichtsreiniger.

Bodyshop Tea Tree oil reinigingsdoekjes review

En dan nog een klapper om mee af te sluiten. De Tea tree oil reinigingsdoekjes. Ze bevatten weer zo goed als geen tea tree oil, dus dat is op zich positief. Maar om er toch voor te zorgen dat de doekjes genoeg irriteren hebben ze phenoxyethanol toegevoegd. Dit ingrediënt staat in de top 10 van stoffen die zorgen voor een allergische huidreactie. Liever niet dus!

Wil je meer weten over groene cosmetica merken? En waar je op moet letten? Lees dan mijn blog Natuurlijke cosmetica: goed of slecht?

body shop review


Benieuwd welke cosmetica merken je nog meer beter kunt laten staan? Volg dan de Sproetonline Instagram pagina! Hierin wordt regelmatig een ‘aangesmeerd’ story geplaatst. Met daarin merken en producten die je beter niet kunt smeren. Liever weten welke producten je wél met een gerust hart kunt opsmeren? Bekijk dan mijn gratis product adviezen pagina of bekijk mijn andere reviews!

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen. En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram